STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa15997 wrote:W poniedziałek mam 28 dzień cyklu z tym że mam cykle nieregularne. Test owulacyjny pozytywny wyszedł na 16 dzień. Brałam antykoncepcję do początku czerwca i niby pani doktor powiedziała że do 3 miesięcy od odstawienia mam na nic nie liczyć. Biorę pregna plus. Chyba trzeba czekać na kolejny cykl. Mąż kierowca międzynarodowy to też trudno.
No właśnie zawsze mnie to zastanawiało że odstawiasz antykoncepje i nie możesz zajść w ciążę ale jeśli w trakcie brania antykoncepcji zapomnisz tabletki to zajdziesz w ciążę. Moja koleżanka tak miała. No zrządzenie losu. Zaczekaj do niedzieli. Zostały tylko dwa dni. A czujesz że okres się zbliża? -
Anett9300 wrote:No właśnie zawsze mnie to zastanawiało że odstawiasz antykoncepje i nie możesz zajść w ciążę ale jeśli w trakcie brania antykoncepcji zapomnisz tabletki to zajdziesz w ciążę. Moja koleżanka tak miała. No zrządzenie losu. Zaczekaj do niedzieli. Zostały tylko dwa dni. A czujesz że okres się zbliża?
-
Anett9300 wrote:Identycznie. Też 15
Potwierdzałaś owulację ?:)U mnie 1 sierpnia test Clearblue pokazał uśmiechniętą buźkę, więc obstawiam, że owulacja była 2 sierpnia. Dzisiaj odebrałam wyniki badań: prolaktyny, estradiolu i progesteronu. Prolaktyna wyszła u mnie podwyższona ale martwi mnie to ze ciagle mnie boli brzuch jak an okres i chce sie slodyczy wiec chyba nici z tego cyklu -
oliwia79 wrote:Potwierdzałaś owulację ?:)U mnie 1 sierpnia test Clearblue pokazał uśmiechniętą buźkę, więc obstawiam, że owulacja była 2 sierpnia. Dzisiaj odebrałam wyniki badań: prolaktyny, estradiolu i progesteronu. Prolaktyna wyszła u mnie podwyższona ale martwi mnie to ze ciagle mnie boli brzuch jak an okres i chce sie slodyczy wiec chyba nici z tego cyklu
Nie. W tym cyklu nie miałam żadnego monitoringu. Kontaktowałam się z lekarzem ale stwierdził że nic w tym cyklu mnie nie stymuluje, „że pozwolimy się macicy zagoić” więc dał mi do zrozumienia że mam nie liczyć na cud w tym cyklu. I na początku serio odpuściłam. Ale czułam że mam owulację. Nawet nie patrzyłam na dni płodne ale miałam wzrost libido z którym ostatnio mam kłopot bo robienie dziecka wzięłam sobie bardziej jako zadanie 🤔. Zrobiłam w trakcie tych dni odgrzebany z szuflady ostatni test i wyszedł pozytywny więc przypuszczam że owulacja mogła być. No i nie wiem po co go robiłam bo niepotrzebnie się nakręciłam i teraz kiedy czuję że okres się zbliża to znów mam doła 😏oliwia79 lubi tę wiadomość
-
Anett9300 wrote:Nie. W tym cyklu nie miałam żadnego monitoringu. Kontaktowałam się z lekarzem ale stwierdził że nic w tym cyklu mnie nie stymuluje, „że pozwolimy się macicy zagoić” więc dał mi do zrozumienia że mam nie liczyć na cud w tym cyklu. I na początku serio odpuściłam. Ale czułam że mam owulację. Nawet nie patrzyłam na dni płodne ale miałam wzrost libido z którym ostatnio mam kłopot bo robienie dziecka wzięłam sobie bardziej jako zadanie 🤔. Zrobiłam w trakcie tych dni odgrzebany z szuflady ostatni test i wyszedł pozytywny więc przypuszczam że owulacja mogła być. No i nie wiem po co go robiłam bo niepotrzebnie się nakręciłam i teraz kiedy czuję że okres się zbliża to znów mam doła 😏
Ehh ja tez bo wszystko na to wskazuje. -
Anett9300 wrote:Choć czytałam że takie objawy mogą być mylące ale u mnie to takie typowo okresowe. Jeszcze dziś mi cycki doszły to już w ogóle wyczekuje okresu. A Ty masz jakieś leki czy narazie na luzie?
Narazie na luzie ale powtorzę prolaktynę jak dostane okres bo mi spokoju nie daje ze jest wyższa niż powinna.
A 3 września mam ginekologa. -
oliwia79 wrote:Daj spokoj gdzie tu sprawiedliwość a dzis w radiu slyszalam ze 28 latka zostawiła male dziecko w domu bo poszla na zakupy bedac w 6 miesiacu ciazy majac iles tam promili alkoholu…
Nie. Nie ma sprawiedliwości. Człowiek się stara, suplementują, goni po lekarzach a moja znajoma zaszła w ciążę, której nie chciała. Nawet nie wie kiedy. A pali jak lokomotywa. Po prostu człowiekowi ręce opadająoliwia79 lubi tę wiadomość