X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    W poniedziałek mam 28 dzień cyklu z tym że mam cykle nieregularne. Test owulacyjny pozytywny wyszedł na 16 dzień. Brałam antykoncepcję do początku czerwca i niby pani doktor powiedziała że do 3 miesięcy od odstawienia mam na nic nie liczyć. Biorę pregna plus. Chyba trzeba czekać na kolejny cykl. Mąż kierowca międzynarodowy to też trudno.

No właśnie zawsze mnie to zastanawiało że odstawiasz antykoncepje i nie możesz zajść w ciążę ale jeśli w trakcie brania antykoncepcji zapomnisz tabletki to zajdziesz w ciążę. Moja koleżanka tak miała. No zrządzenie losu. Zaczekaj do niedzieli. Zostały tylko dwa dni. A czujesz że okres się zbliża?

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającNaNumer2 wrote:
    To temu pewnie

No możliwe

• Ewa15997 Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    No właśnie zawsze mnie to zastanawiało że odstawiasz antykoncepje i nie możesz zajść w ciążę ale jeśli w trakcie brania antykoncepcji zapomnisz tabletki to zajdziesz w ciążę. Moja koleżanka tak miała. No zrządzenie losu. Zaczekaj do niedzieli. Zostały tylko dwa dni. A czujesz że okres się zbliża?
    Nie

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    Nie

No to dawaj znać w niedziele co tam wyjdzie 😊

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to cos czuje ze do mnie to raczej okres sie zbliza chce mi sie standardowo slodyczy przed :(

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Ja to cos czuje ze do mnie to raczej okres sie zbliza chce mi sie standardowo slodyczy przed :(

Mam to samo 😔 kiedy masz planowany?

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Mam to samo 😔 kiedy masz planowany?

15 sierpnia a Ty ?

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    15 sierpnia a Ty ?

Identycznie. Też 15

oliwia79 lubi tę wiadomość

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Identycznie. Też 15

To jestesmy w tym razem 😅

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Identycznie. Też 15

Potwierdzałaś owulację ?:)U mnie 1 sierpnia test Clearblue pokazał uśmiechniętą buźkę, więc obstawiam, że owulacja była 2 sierpnia. Dzisiaj odebrałam wyniki badań: prolaktyny, estradiolu i progesteronu. Prolaktyna wyszła u mnie podwyższona ale martwi mnie to ze ciagle mnie boli brzuch jak an okres i chce sie slodyczy wiec chyba nici z tego cyklu

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Potwierdzałaś owulację ?:)U mnie 1 sierpnia test Clearblue pokazał uśmiechniętą buźkę, więc obstawiam, że owulacja była 2 sierpnia. Dzisiaj odebrałam wyniki badań: prolaktyny, estradiolu i progesteronu. Prolaktyna wyszła u mnie podwyższona ale martwi mnie to ze ciagle mnie boli brzuch jak an okres i chce sie slodyczy wiec chyba nici z tego cyklu

Nie. W tym cyklu nie miałam żadnego monitoringu. Kontaktowałam się z lekarzem ale stwierdził że nic w tym cyklu mnie nie stymuluje, „że pozwolimy się macicy zagoić” więc dał mi do zrozumienia że mam nie liczyć na cud w tym cyklu. I na początku serio odpuściłam. Ale czułam że mam owulację. Nawet nie patrzyłam na dni płodne ale miałam wzrost libido z którym ostatnio mam kłopot bo robienie dziecka wzięłam sobie bardziej jako zadanie 🤔. Zrobiłam w trakcie tych dni odgrzebany z szuflady ostatni test i wyszedł pozytywny więc przypuszczam że owulacja mogła być. No i nie wiem po co go robiłam bo niepotrzebnie się nakręciłam i teraz kiedy czuję że okres się zbliża to znów mam doła 😏

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Nie. W tym cyklu nie miałam żadnego monitoringu. Kontaktowałam się z lekarzem ale stwierdził że nic w tym cyklu mnie nie stymuluje, „że pozwolimy się macicy zagoić” więc dał mi do zrozumienia że mam nie liczyć na cud w tym cyklu. I na początku serio odpuściłam. Ale czułam że mam owulację. Nawet nie patrzyłam na dni płodne ale miałam wzrost libido z którym ostatnio mam kłopot bo robienie dziecka wzięłam sobie bardziej jako zadanie 🤔. Zrobiłam w trakcie tych dni odgrzebany z szuflady ostatni test i wyszedł pozytywny więc przypuszczam że owulacja mogła być. No i nie wiem po co go robiłam bo niepotrzebnie się nakręciłam i teraz kiedy czuję że okres się zbliża to znów mam doła 😏

Ehh ja tez bo wszystko na to wskazuje.

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Ehh ja tez bo wszystko na to wskazuje.

Choć czytałam że takie objawy mogą być mylące ale u mnie to takie typowo okresowe. Jeszcze dziś mi cycki doszły to już w ogóle wyczekuje okresu. A Ty masz jakieś leki czy narazie na luzie?

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Choć czytałam że takie objawy mogą być mylące ale u mnie to takie typowo okresowe. Jeszcze dziś mi cycki doszły to już w ogóle wyczekuje okresu. A Ty masz jakieś leki czy narazie na luzie?

Narazie na luzie ale powtorzę prolaktynę jak dostane okres bo mi spokoju nie daje ze jest wyższa niż powinna.
    A 3 września mam ginekologa.

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Narazie na luzie ale powtorzę prolaktynę jak dostane okres bo mi spokoju nie daje ze jest wyższa niż powinna.
    A 3 września mam ginekologa.

A który to już cykl?

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    A który to już cykl?

4 dopiero :) a u Cb ?

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    4 dopiero :) a u Cb ?

E to ja już nie liczę. 8 albo 9 🙄

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    E to ja już nie liczę. 8 albo 9 🙄

Daj spokoj gdzie tu sprawiedliwość a dzis w radiu slyszalam ze 28 latka zostawiła male dziecko w domu bo poszla na zakupy bedac w 6 miesiacu ciazy majac iles tam promili alkoholu…

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Daj spokoj gdzie tu sprawiedliwość a dzis w radiu slyszalam ze 28 latka zostawiła male dziecko w domu bo poszla na zakupy bedac w 6 miesiacu ciazy majac iles tam promili alkoholu…

Nie. Nie ma sprawiedliwości. Człowiek się stara, suplementują, goni po lekarzach a moja znajoma zaszła w ciążę, której nie chciała. Nawet nie wie kiedy. A pali jak lokomotywa. Po prostu człowiekowi ręce opadają

• Ewa15997 Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 raz sprawdzone niestety test negatywny

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ