X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Domyslam sie ze to moze byc dołujące :( , zycze Ci zeby wszystko sprawnie i szybko poszlo

Dziękuję 🤗 ja Tobie tak samo 😊 dawaj znać. Trzymam kciuki żeby jednak objawy okazały się mylące 😊

oliwia79 lubi tę wiadomość

• PA Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Dziękuję Ci bardzo. Popatrze sobie. Mam nadzieję, że to było przyczyną a nie zaś coś innego, no już nie mam siły
    Nie ma za co. 🙂 Doskonale Cię rozumiem, też już trochę brakuje mi sił.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Nie ma za co. 🙂 Doskonale Cię rozumiem, też już trochę brakuje mi sił.

A u Ciebie gdzie leży problem? 😏

• PA Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    A u Ciebie gdzie leży problem? 😏
    Nie mam pojęcia. Najpierw zdiagnozowano hiperprolaktynemie, po roku starań PCOS. Jak poszłam do kliniki to miałam ogromną nadzieję, że po stymulacji szybko się uda a wyszło, że endometrium nie chce rosnąć jak powinno i biopsja będziemy szukać przyczyny. Mam nadzieje, że to będzie to i nie będę dalej szukać, ale to się za miesiąc okaże.

🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Nie mam pojęcia. Najpierw zdiagnozowano hiperprolaktynemie, po roku starań PCOS. Jak poszłam do kliniki to miałam ogromną nadzieję, że po stymulacji szybko się uda a wyszło, że endometrium nie chce rosnąć jak powinno i biopsja będziemy szukać przyczyny. Mam nadzieje, że to będzie to i nie będę dalej szukać, ale to się za miesiąc okaże.

No jest to wszystko bardzo ciężkie. Co wizyta to coś nowego wychodzi. No ja też mam nadzieję że po wyleczeniu zapalenia się uda

• PA Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    No jest to wszystko bardzo ciężkie. Co wizyta to coś nowego wychodzi. No ja też mam nadzieję że po wyleczeniu zapalenia się uda
    To daj znać jak leczenie i co lekarz sądzi 🙂

🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    To daj znać jak leczenie i co lekarz sądzi 🙂

Właśnie otrzymałam już receptę. Mam unidox i metronidazol przez 14 dni i gynflor dopochwowo. Ale co mnie zadziwiło lekarz przepisał mi lamette i mamy się starać

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Właśnie otrzymałam już receptę. Mam unidox i metronidazol przez 14 dni i gynflor dopochwowo. Ale co mnie zadziwiło lekarz przepisał mi lamette i mamy się starać

Super ! 🤩

• Kinga33_b Nowa

Wysłany: 12 sierpnia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam straszny mętlik w głowie ...

Dziś jest 43 dzień cyklu , w tym cyklu nie miałam stymulacji bo brałam antybiotyk przez 10 dni .. wcześniej miałam stymulację lamettą więc cykle był około 28 /30 dni i owulacja była .

Teraz robiłam testy ciążowe i wyszły negatywnie , ostatni robiłam w 36 dniu cyklu . Pisałam nawet do swojego ginekologa i mówił że przez antybiotyk może się to wszystko przedłużyć . Cały czas mam temperaturę około 37,3/37,5 do tej pory tylko swędziały mnie sutki a od wczoraj już bolą mnie piersi i cały czas gdzieś odczuwam lekkie bóle podbrzusza ... Jutro planuję jeszcze zrobić test ale zastanawiam się po prostu czy to możliwe że owulacja była jakoś bardzo późno ..

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jestem 10 DPO. Przysięgłam sobie, że nie będę testować przed czasem… A jednak w szafce czaił się test. Rano sięgnęłam po niego, zrobiłam — i dostałam w oczy taką śnieżnobiałą biel, że aż raziła.

• Murena96 Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dpo to bardzo wcześnie, może jeszcze się coś wykluje. Za ile ma przyjść @?

• Nana99 Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję jutro.
    To nasz drugi cykl starań z Clo, Ovitrelle i Dulhastonem.
    Staramy się od 09.2024r.
    Póki co, ani razu nie zobaczyłam dwóch kresek. Mąż ma wyniki idealne, po grypie w maju był dramat ale już super.
    U mnie niby też okej. Dokładniejszej diagnostyki lekarz nie zalecił.
    Oby sierpień okazał się złoty..

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 wrote:
    10 dpo to bardzo wcześnie, może jeszcze się coś wykluje. Za ile ma przyjść @?
    Za 3 dni …

• CzekającNaNumer2 Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Za 3 dni …
    To jeszcze wszystko może się zmienić. Ja w pierwszej ciąży dzień przed miałam takiego bladziocha że ledwo ho było widać a beta 20.

202107055365.png
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Dziś jestem 10 DPO. Przysięgłam sobie, że nie będę testować przed czasem… A jednak w szafce czaił się test. Rano sięgnęłam po niego, zrobiłam — i dostałam w oczy taką śnieżnobiałą biel, że aż raziła.

Poczekaj jeszcze. Może za wcześnie. Niepotrzebnie robiłaś tak wczas. A czujesz nadchodzący okres już?

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Super ! 🤩

No wlasnie dziwi mnie to i troche sie obawiam no ale lekarz chyba wie lepiej wiec mu zaufam

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Poczekaj jeszcze. Może za wcześnie. Niepotrzebnie robiłaś tak wczas. A czujesz nadchodzący okres już?

Wlasnie dzis czuje jakby mial byc okres lada chwila takze mysle ze to cykl stracony . Niepotrzebnie wiem :( to byl ostatni raz🙈

• PA Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    To faktycznie dziwne. A długo czekałaś na wyniki?
    Ja mam za 2 tygodnie i się zastanawiam co mi lekarz powie.

🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
  • Murena96 Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z takim pytaniem, w sumie nie do każdej tylko do tych palących. Jak udało wam się rzucić? Ja już tyle razy próbowałam i jakoś nie mogę odzwyczaić się od tego smakowego powietrza 🙈 wiem że to złe, szkodliwe itp. Tylko raz udało mi się 1,5 miesiąca wytrzymać bez.

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Wlasnie dzis czuje jakby mial byc okres lada chwila takze mysle ze to cykl stracony . Niepotrzebnie wiem :( to byl ostatni raz🙈

Kochana dopóki nie ma to bądź dobrej myśli 😊 trzymam kciuki 😊

oliwia79 lubi tę wiadomość

‹‹ 70 71 72 73 74
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ