STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Anett9300 wrote:Kurczę trzymam kciuki żeby to nie był okres 😊 ja raz czuję raz nie. Strasznie mnie tylko piersi bolą. Dziś mam 27dc. Ostatnio dostałam w 25 ale ja po tym zabiegu i tym zapaleniu to może być różnie teraz
Ja ostatnio tez dostalam jakos wcześniej… tydzien przed planowana miesiaczka a teraz to albo sie spozni albo bedzie niespodzianka , ale raczej sie nie nastawiam bo potem jest dołujące rozczarowanie. -
oliwia79 wrote:Ja ostatnio tez dostalam jakos wcześniej… tydzien przed planowana miesiaczka a teraz to albo sie spozni albo bedzie niespodzianka , ale raczej sie nie nastawiam bo potem jest dołujące rozczarowanie.
Dokładnie. Lepiej poczekać niż się znów rozczarować 😞 już mi się tak marzą te dwie kreski 😊 -
oliwia79 wrote:A jak mi , ale probuje ta głowe jakos przestawic zeby nie myslec o tym ciagle
Ja tez ale bardzo ciężko. Ja mam normalne takie wahania nastroju że już sama siebie mam dość. Czasem mam powera i myślę sobie uda się a za chwilę mam taki zjazd jeszcze jak widzę te wszystkie kobiety z brzuszkami 😭 -
Anett9300 wrote:Ja tez ale bardzo ciężko. Ja mam normalne takie wahania nastroju że już sama siebie mam dość. Czasem mam powera i myślę sobie uda się a za chwilę mam taki zjazd jeszcze jak widzę te wszystkie kobiety z brzuszkami 😭
Eh ja tez doskonale Cię rozumiem ale stres nam nic nie damnie mój trochę hamuje bo inaczej bym ciagle o tym myslala
-
Cześć. To mój pierwszy wpis na forum. Do tej pory raczej się przyglądałam😉 wszystkie dziewczyny które piszą, że nareszcie się udało dają dużo nadziei. Ja widziałam już wiele pozytywnych testów . Mamy jednego wspaniałego synka♥️. Teraz staramy się o rodzeństwo. Mam nadzieję, że niebawem nareszcie się uda-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Cześć! Mam do was pytanko. Czy któraś z was też boryka się z mało ilością śluzu? Śluz płodny widoczny 1-2 razy na papierze w niewielkiej ilości w okolicy owulacji po wypróżnieniu się. Cykle mam regularne, odczuwalny jest ból jajnika w okresie okoloowulacyjnym, a śluzu brak od kilku miesięcy 🤔 wiem, że to dopiero 3 cykl starań, ale niepokoi mnie ta ilość śluzu. Pamiętam jak jakieś dwa lata temu było go sporo. Rozpoczęłam suplementację olejem z wiesiołka, ale póki co efektów brak. Czy komuś udało się zajść w ciążę pomimo braku śluzu?
Od jakiegoś miesiąca przy badaniu wewnętrznym śluzu wyczuwam też jakby zgrubienie na szyjce macicy. W maju wizyta u ginekologa i niby wszystko ok… -
Może to przez stres związany ze staraniami? Zawsze można spróbować z conceive plus. On dość mocno nawilża.-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- grudzień 2024 ⏸️
25 .08 .2025 ⏸️
Ania 93 wrote:Może to przez stres związany ze staraniami? Zawsze można spróbować z conceive plus. On dość mocno nawilża.
Staramy się o ciąże dopiero od czerwca, a śluz jest prawie niezauważalny już od początku roku albo i dłużej. Wcześniej nie przywiązywałam do tego wagi 😕 -
Nika98 wrote:Staramy się o ciąże dopiero od czerwca, a śluz jest prawie niezauważalny już od początku roku albo i dłużej. Wcześniej nie przywiązywałam do tego wagi 😕-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- grudzień 2024 ⏸️
25 .08 .2025 ⏸️
Anett9300 wrote:Kurczę jednak 😞 ja jeszcze nie dostałam ale dzis zrobiłam test choć i tak wiedziałam ze nic z tego no i się nie myliłam. Czekam zanim przyjdzie 😞
Chyba musze odpuścić faktycznie troche te starania moja glowa sie tak na tym skupia ze dokladam sobie tylko niepotrzebnie stresu … -
oliwia79 wrote:Chyba musze odpuścić faktycznie troche te starania moja glowa sie tak na tym skupia ze dokladam sobie tylko niepotrzebnie stresu …
Wszyscy mówią,że najlepiej odpuścić. Tylko takie wyłączenie myślenia nie jest łatwe. 😕 Póki się nie zaczęłyśmy starać wszystko było ok. Teraz cały organizm mi się rozregulował. Nawet śluz płodny ma jakąś dziwną barwę jakby przezroczystą ale od czasu do czasu delikatnie różowawą... do tej pory nigdy mi się to nie zdarzyło...
Więc jeśli ktoś znajdzie dobry sposób żeby odpuścić to poproszę o dokładne wskazówki 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 21:08
-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- grudzień 2024 ⏸️
25 .08 .2025 ⏸️
oliwia79 wrote:Chyba musze odpuścić faktycznie troche te starania moja glowa sie tak na tym skupia ze dokladam sobie tylko niepotrzebnie stresu …
Kochana bardzo mi przykro... 😞 Jak czujesz, że Cię to przerasta, to zrób sobie taki cykl odpuszczenie, jak ja. Ja naprawdę odżyłam psychicznie. Z mężem od razu relacje się poprawiły, zaczęliśmy mieć na siebie mega ochotę, a nie ciągle współżyc pod "kalendarzyk". No i właśnie nas tak poniosło w owulację, że mąż się zapomniał, a mieliśmy się nie starać w tym cyklu. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Ale w tym cyklu mam podejście, że jak zajde to dobrze, jak nie, to też dobrze. Ja wiem, że to łatwo powiedzieć odpuść. Też jak to słyszałam, to mnie coś trafiało. No ale mamy powód w tym cyklu i było to po prostu łatwe. -
Hej,
podczytuję sobie Was dziewczyny od jakiegoś czasu już, ale to pierwszy post na forum. Mam nadzieję, że to idealny wątek, bo czuję, że ten 2026 to ostatni dzwonek, żeby zostać mamą. Wiek 37+, rok temu, 01.06.2024, pierwsza strata w 10 tc - ciąża nieplanowana, niespodziewana, taka trochę przypadkowa wręcz. Do czasu tej ciąży nigdy nie chciałam, nie planowałam dzieci. Po niej wszystko się zmieniło i doszłam do wniosku, że jednak taki mini człowiek byłby mile widziany w moim życiu. Aktualnie zaczynam 4 cs, trochę jestem przerażona, że to za późno, że nic z tego nie wyjdzie, tym bardziej, że i cykl dość mocno się zmienił (zaczęły się jakieś dziwne plamienia na 2 dni przed okresem, faza lutealna to jakiś dramat w kontekście samopoczucia) i tryb życia mało sprzyjający (pracoholizm) i wreszcie - jak to, 4 cykl i wciąż nic? Poprzednio tak znienacka, a teraz nic...
Trzymam mocno kciuki za nas wszystkie! -
Anett9300 wrote:Dziewczyny! To jest coś niemożliwego. 33 dc. Nie ma okresu. Wczoraj dwa testy. Bardzo blade kreski. Dziś grubsza krecha. Dodam że jestem w trakcie leczenia zapalenia endometrium35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy, leki:
Ona: Euthyrox 25, witamina D3, Omega-3, magnez, Pueria czysty folian
On: Fertisim, magnez
🕐 Długość cyklu - 29 - 32 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72
ATG - 293,54
ATPO - 430,94
Prolaktyna - 14,32
Ferrytyna - 58