STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Anett9300 wrote:Dziewczyny! To jest coś niemożliwego. 33 dc. Nie ma okresu. Wczoraj dwa testy. Bardzo blade kreski. Dziś grubsza krecha. Dodam że jestem w trakcie leczenia zapalenia endometrium
Ooo, ale super! ❤️ Leć na bete kochana i czekamy na wieści 😘 miałaś jakieś szczególne objawy przed testem ? -
Anett9300 wrote:Dziewczyny! To jest coś niemożliwego. 33 dc. Nie ma okresu. Wczoraj dwa testy. Bardzo blade kreski. Dziś grubsza krecha. Dodam że jestem w trakcie leczenia zapalenia endometrium
Dawaj znać po becie! Trzymamy kciuki! -
Nutka15 wrote:Ooo, ale super! ❤️ Leć na bete kochana i czekamy na wieści 😘 miałaś jakieś szczególne objawy przed testem ?
Tak. Czułam że idzie mi okres. Czekam i czekam. Pobolewał mnie brzuch i dalej pobolewa. W niedzielę miałam plamienie takie brązowawe. Myślałam że okres się rozkręca. Wczoraj takie różowe i dalej nic. I ból piersi ustał. A bolały niemiłosiernie. No to se myślę zrobię test. Wczoraj dwa razy robiłam i ledwo co było i widać a dziś już wyraźna krecha. Ale boję się bardzo tej bety 😭 -
Anett9300 wrote:Tak. Czułam że idzie mi okres. Czekam i czekam. Pobolewał mnie brzuch i dalej pobolewa. W niedzielę miałam plamienie takie brązowawe. Myślałam że okres się rozkręca. Wczoraj takie różowe i dalej nic. I ból piersi ustał. A bolały niemiłosiernie. No to se myślę zrobię test. Wczoraj dwa razy robiłam i ledwo co było i widać a dziś już wyraźna krecha. Ale boję się bardzo tej bety 😭
Rozumiem. No, ale kreska staje się mocniejsza, to dobrze wróży ❤️ zobaczysz, że będzie wszystko dobrze, czekamy na wynik 😘 -
Cześć dziewczyny,
Wracam po kilku miesiącach.
Minęło już 1,5 roku od zaczęcia starań o bobasa. W skrócie bardzo nieregularne miesiączki, jej brak przez miesiąc lub krwawienie kilka razy w miesiącu. Sytuacje opisywałam jakoś na początkach forum. Lekarz na pewno wykluczył PCOS.
Obecnie zmieniłam ginekologa i miałam robiony komplet badań, które wykazały, że wszystko jest ok. Byłam 6 dnia cyklu i lekarka stwierdziła nawet, że rośnie mi w prawym jajniku ładny pęcherzyk. Dostałam duphaston na około 6 miesięcy, ale po 4 mam się zgłosić na wizytę kontrolną, gdyby nic nie wyszło.
Partner miał badanie nasienie i u niego wszystko dobrze.
Suplementuje się i staram dbać o siebie, ale tracę już nadzieję. Mam już przekonanie, że zajście w ciąże nie jest mi dane i wydaje się bardzo nierealne. Staram się o tym nie myśleć (dlatego też zrobiłam sobie przerwę od forum), ale ta myśl co jakiś czas wraca.
Miesiączkę miałam od 02.08 - 07.08, ale kiedy wypadają dni płodne nie wiem, bo testy u mnie się nie sprawdzają i cały czas czuję jakbym miała objawy owulacji.
Działamy z partnerem od 6 dnia cyklu codziennie albo co drugi dzień, bo nie mamy z tym problemu
Aktualnie mój cykl trwa raczej 32/35 dni, zawsze miałam dłuższy. Dzisiaj jestem w 19 dni cyklu i nie wiem, czy już jest po, a może w trakcie owulacji. No cóż zobaczymy.
Jakieś porady, które podtrzymają mnie na duchu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 14:57
-
Anett9300 wrote:Tak. Czułam że idzie mi okres. Czekam i czekam. Pobolewał mnie brzuch i dalej pobolewa. W niedzielę miałam plamienie takie brązowawe. Myślałam że okres się rozkręca. Wczoraj takie różowe i dalej nic. I ból piersi ustał. A bolały niemiłosiernie. No to se myślę zrobię test. Wczoraj dwa razy robiłam i ledwo co było i widać a dziś już wyraźna krecha. Ale boję się bardzo tej bety 😭
Ooo ja Cię 🥹🥹a pamietam jak w tym samym czasie miałysmy dostac okres a tu u Ciebie taka niespodzianka -
Anett9300 wrote:Ale brzuch mnie pobolewa i podkrwawiam. Boję się że to ciąża pozamaciczna albo biochemiczna 😭
Ja w pierwszej ciąży miałam w okolicy miesiączki właśnie takie brązowe plamienia. Trwało to jakieś 2 dni. Niby podobno to normalne, moja koleżanka też tak miała. Nie stresuj się. A przyjmujesz jakas luteinę, czy coś w tym stylu? -
Prosia wrote:Hej,
podczytuję sobie Was dziewczyny od jakiegoś czasu już, ale to pierwszy post na forum. Mam nadzieję, że to idealny wątek, bo czuję, że ten 2026 to ostatni dzwonek, żeby zostać mamą. Wiek 37+, rok temu, 01.06.2024, pierwsza strata w 10 tc - ciąża nieplanowana, niespodziewana, taka trochę przypadkowa wręcz. Do czasu tej ciąży nigdy nie chciałam, nie planowałam dzieci. Po niej wszystko się zmieniło i doszłam do wniosku, że jednak taki mini człowiek byłby mile widziany w moim życiu. Aktualnie zaczynam 4 cs, trochę jestem przerażona, że to za późno, że nic z tego nie wyjdzie, tym bardziej, że i cykl dość mocno się zmienił (zaczęły się jakieś dziwne plamienia na 2 dni przed okresem, faza lutealna to jakiś dramat w kontekście samopoczucia) i tryb życia mało sprzyjający (pracoholizm) i wreszcie - jak to, 4 cykl i wciąż nic? Poprzednio tak znienacka, a teraz nic...
Trzymam mocno kciuki za nas wszystkie!
Spokojnie:) cztery cykle to nie jest dużomam nadzieję , że niedługo zobaczysz upragnione dwie kreseczki
-listopad 2022 ⏸️ - ciąża biochemiczna
- grudzień 2022 ⏸️
- wrzesień 2023 Staś ♥️👶
- październik 2024 starania o rodzeństwo
-listopad 2024 ⏸️- ciąża biochemiczna
- grudzień 2024 ⏸️
- luty 2025 poronienie zatrzymane 11/12 tydzień💔
- kwiecień 2025 ⏸️ciąża biochemiczna
- maj 2025 ⏸️ ciąża biochemiczna
25 .08 .2025 ⏸️
30.08.2025 pozytywna beta
2021 Nadczynność tarczycy -
Nutka15 wrote:Ja w pierwszej ciąży miałam w okolicy miesiączki właśnie takie brązowe plamienia. Trwało to jakieś 2 dni. Niby podobno to normalne, moja koleżanka też tak miała. Nie stresuj się. A przyjmujesz jakas luteinę, czy coś w tym stylu?
Właśnie nic. Lekarz kazał mi zrobić bete i wysłać wynik. Zobaczymy co resztę zadecyduje. Wizytę mam we wtorek dopiero. To nawet nie jest plamienie tylko jakby to nazwać taki śluz podbarwiony krwią -
Anett9300 wrote:Beta 149,14. Pisze że norma jest od 202. Więc nie wiem już nic z tego 😞
-
CzekającNaNumer2 wrote:Jak od 202, jak powyżej 5 jest ciąża.
No też tego nie rozumiem bo pisze tak jak mówisz że powyżej 5 to ciąża a pod spodem mam zakres referencyjny i pisze
1-10 tydzień 202-231000
Itd
Ale lekarz mi napisał że jestem w ciąży i powtórzyć bete w piątek. Boże chyba będę po ścianach chodziła do piątku -
Gratuluję 🍀
Jak dobrze czytam to jest to Wasz 10cs. Nawet nie masz pojecia jak bardzo dajesz nadzieję, że wszystkim nam się niedługo uda.
stokroteczka25 lubi tę wiadomość
👩🏻98' 🧔🏻♂️93' 🐶15'🐶25'
👩🏻 •PCOS•
AMH -7,24
TESTOSTERON - 1,38 🔺
ANDROSTENDION -1,87 🔺
DHEAS - 467 🔺
LH - 6,72
FSH - 7,27
LH:FSH 0.92 ✅
🧔🏻♂️
05.25r