X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Anett9300 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alaria wrote:
    Gratuluję 🍀
    Jak dobrze czytam to jest to Wasz 10cs. Nawet nie masz pojecia jak bardzo dajesz nadzieję, że wszystkim nam się niedługo uda.

Tak. 10cs. Myślę że gdyby nie ten zabieg to byłoby o wiele dłużej. Więc jeśli któraś zastanawia się nad histeroskopią to warto zrobić bo na usg wszystkiego nie widać naprawdę.

• Anett9300 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    NIE dziękuję 😊Tak. 10cs. Myślę że gdyby nie ten zabieg to byłoby o wiele dłużej. Więc jeśli któraś zastanawia się nad histeroskopią to warto zrobić bo na usg wszystkiego nie widać naprawdę.

• CzekającNaNumer2 Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    No też tego nie rozumiem bo pisze tak jak mówisz że powyżej 5 to ciąża a pod spodem mam zakres referencyjny i pisze
    1-10 tydzień 202-231000
    Itd
    Ale lekarz mi napisał że jestem w ciąży i powtórzyć bete w piątek. Boże chyba będę po ścianach chodziła do piątku

Aaa to na to nie patrz, najważniejszy jest przyrost.

202107055365.png
  • CzekającNaNumer2 Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzie o 5 ruszamy na pieszą pielgrzymkę do Częstochowy.
    Ja sobie zrobiłam w niedzielę jakieś dziadostwo na boku stopy, lekko odchodziła mi skóra więc pociągnęłam i mi to do krwi poszło.
    Dalej boli a najgorzej że w miejscu gdzie mam część od sandała. Zrobię sobie rano opatrunek na to skarpetka, może dam radę, najwyżej zmienię na adidasy. Bo normalnie jak chodzę do tego nie czuję.

Miał mi okres przyjść dzisiaj w sumie, od niedzieli pobolewa brzuch . Liczę jednak na to że przyjdzie po pielgrzymce, oczywiście wywoływany dupkiem. Letrosol jak coś spakowany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia, 02:14

202107055365.png
  • Anett9300 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającNaNumer2 wrote:
    My dzie o 5 ruszamy na pieszą pielgrzymkę do Częstochowy.
    Ja sobie zrobiłam w niedzielę jakieś dziadostwo na boku stopy, lekko odchodziła mi skóra więc pociągnęłam i mi to do krwi poszło.
    Dalej boli a najgorzej że w miejscu gdzie mam część od sandała. Zrobię sobie rano opatrunek na to skarpetka, może dam radę, najwyżej zmienię na adidasy. Bo normalnie jak chodzę do tego nie czuję.

Miał mi okres przyjść dzisiaj w sumie, od niedzieli pobolewa brzuch . Liczę jednak na to że przyjdzie po pielgrzymce, oczywiście wywoływany dupkiem. Letrosol jak coś spakowany.

Powodzenia. Oby się skończyło jak u mnie. Też wypatrywałam okresu 😊 Dasz radę! 😊

• Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już czuję nadchodzącą @. Ma być w niedzielę. Dzisiaj ginekolog. Zobaczymy, czy coś konkretnego mi powie i będę zadowolona z wizyty. Jutro zbadam sobie progesteron, będę 8 dpo, bo dziś nie dam rady. Powiem Wam, że ja trzymałam odpuszczenie w tym cyklu do wczoraj. Wczoraj znowu zrobiło mi się przykro, jak na zakupach widziałam dzidziusie, jak koleżanki synkowi kupowałam małe ciuszki... Wiem, że w tym cyklu to raczej niemożliwe żebym zaszła, no ale trochę mi smutno. Niech już przyjdzie @ i zacznie się nowy cykl...

• Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Beta 149,14. Pisze że norma jest od 202. Więc nie wiem już nic z tego 😞

To jest w porządku beta ❤️ gratulacje 😊 czekamy na przyrost 🤞

• Ewa15997 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy któraś mi pomoże. Jestem od czerwca po odstawieniu antykoncepcji teraz będzie 3 miesiączka z odstawienia. 2 miesiace się nie udało ostatni okres dostałam 13 sierpnia na 31 dzień a poprzedni na 33 dzień. Jak obliczyć dni płodne bo już nie ogarniam. Męża mam Zadko bo jest kierowca miedzynarodowym

• PA Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    Hej czy któraś mi pomoże. Jestem od czerwca po odstawieniu antykoncepcji teraz będzie 3 miesiączka z odstawienia. 2 miesiace się nie udało ostatni okres dostałam 13 sierpnia na 31 dzień a poprzedni na 33 dzień. Jak obliczyć dni płodne bo już nie ogarniam. Męża mam Zadko bo jest kierowca miedzynarodowym
    Mierzenie temperatury, testy owulacyjne plus obserwacja śluzu. Najlepszy byłby monitoring cyklu, ale to byś musiała co 2 dzień chodzić sprawdzać.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • Ewa15997 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Mierzenie temperatury, testy owulacyjne plus obserwacja śluzu. Najlepszy byłby monitoring cyklu, ale to byś musiała co 2 dzień chodzić sprawdzać.

W poprzednim cyklu to robiłam i nie pomogło wspolzypismy w dniu owulacji i nic. Pani doktor powiedziała że przez 3 miesiące od odstawienia antykoncepcji mam nie liczyć na zapłodnienie i sama nie wiem co myśleć teraz niby będzie ten 3 miesiąc. Dużo myślę, zafiksowalam się a każdy mi mówi że źle robię. Niektórzy mówią że lekarzy mam nie słuchać bo znajoma zaszła 1 miesiącu od odstawienia np.

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Tak. 10cs. Myślę że gdyby nie ten zabieg to byłoby o wiele dłużej. Więc jeśli któraś zastanawia się nad histeroskopią to warto zrobić bo na usg wszystkiego nie widać naprawdę.

No własnie tylko pewnie lekarze tez nie chetnie daja tak szybko skierowanie na ta histeroskopie :( , ale sie cieszę ze sie u Cb udało🥹😍😍boziu

• Anett9300 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Ja też już czuję nadchodzącą @. Ma być w niedzielę. Dzisiaj ginekolog. Zobaczymy, czy coś konkretnego mi powie i będę zadowolona z wizyty. Jutro zbadam sobie progesteron, będę 8 dpo, bo dziś nie dam rady. Powiem Wam, że ja trzymałam odpuszczenie w tym cyklu do wczoraj. Wczoraj znowu zrobiło mi się przykro, jak na zakupach widziałam dzidziusie, jak koleżanki synkowi kupowałam małe ciuszki... Wiem, że w tym cyklu to raczej niemożliwe żebym zaszła, no ale trochę mi smutno. Niech już przyjdzie @ i zacznie się nowy cykl...

No właśnie tak samo czekałam na okres. Chciałam to już mieć za sobą. Żeby zacząć nowy cykl. Jak czułam że okres ma nadejść to tak samo czułam już załamke. A potem jak się zaczął to byłam pełna werwy i nadziei że może tym razem się uda. To są właśnie takie etapy. Nie da się o tym nie myśleć. Bynajmniej ja nie mogłam przestać 😞

• Anett9300 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    To jest w porządku beta ❤️ gratulacje 😊 czekamy na przyrost 🤞

Dziękuję. Czekam do jutra i zobaczymy jak sytuacja 😊

oliwia79, Nutka15 lubią tę wiadomość

• Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    No właśnie tak samo czekałam na okres. Chciałam to już mieć za sobą. Żeby zacząć nowy cykl. Jak czułam że okres ma nadejść to tak samo czułam już załamke. A potem jak się zaczął to byłam pełna werwy i nadziei że może tym razem się uda. To są właśnie takie etapy. Nie da się o tym nie myśleć. Bynajmniej ja nie mogłam przestać 😞

To chyba każda z nas ma takie etapy, mimo niemyślenia, mimo odpuszczenia. Szczerze to rzuciłabym to wszystko w cholerę. Te starania, suplementy, myślenie o tym. Ale tak jak mówisz, nie idzie. Już wolałabym, żeby spotkała mnie wpadka w najmniej odpowiednim momencie życia, niż przechodzić przez te starania. Ten cykl rzeczywiście byłam spokojna. Naprawde myśli o tym było mało, mieliśmy spokojny czas. Do wczoraj... Jeszcze dzisiaj mi się sniło, że bylam w ciąży i były to bliźniaki 🙈 człowiek już fiksuje. Ale super, że Tobie się udało ❤️ Mam nadzieję, że każda z nas za niedługo tego doświadczy.

• Anett9300 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    To chyba każda z nas ma takie etapy, mimo niemyślenia, mimo odpuszczenia. Szczerze to rzuciłabym to wszystko w cholerę. Te starania, suplementy, myślenie o tym. Ale tak jak mówisz, nie idzie. Już wolałabym, żeby spotkała mnie wpadka w najmniej odpowiednim momencie życia, niż przechodzić przez te starania. Ten cykl rzeczywiście byłam spokojna. Naprawde myśli o tym było mało, mieliśmy spokojny czas. Do wczoraj... Jeszcze dzisiaj mi się sniło, że bylam w ciąży i były to bliźniaki 🙈 człowiek już fiksuje. Ale super, że Tobie się udało ❤️ Mam nadzieję, że każda z nas za niedługo tego doświadczy.

Oj to miałam to samo. Sny o ciąży itd. Wydawało mi się że o tym nie myślę ale gdzieś w podświadomości to siedziało. Teraz jestem mega zestresowana. Czekam na leki na podtrzymanie ciąży. Pobolewa mnie to podbrzusze. Strasznie się boję co to będzie 😞 Jezu czemu człowiek ma cały czas pod górkę

• Anett9300 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającNaNumer2 wrote:
    Aaa to na to nie patrz, najważniejszy jest przyrost.

Dzięki 😊

• Ewa15997 Znajoma

Wysłany: 21 sierpnia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Oj to miałam to samo. Sny o ciąży itd. Wydawało mi się że o tym nie myślę ale gdzieś w podświadomości to siedziało. Teraz jestem mega zestresowana. Czekam na leki na podtrzymanie ciąży. Pobolewa mnie to podbrzusze. Strasznie się boję co to będzie 😞 Jezu czemu człowiek ma cały czas pod górkę

Ale mimo myślenia gdzieś z tyłu się udało. U mnie narazie kiepsko chociaż dopiero 2 miesiace starań. Dzisiaj 9 dzień po okresie poczułam tak jakby śluz i lekki ból podbrzusza. Biorę pregna start. Niby też stwierdziłam że nie będę myśleć bo mam na głowie kupno domu i remont ale gdzies to myślenie zawsze wraca.

• Anett9300 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    No własnie tylko pewnie lekarze tez nie chetnie daja tak szybko skierowanie na ta histeroskopie :( , ale sie cieszę ze sie u Cb udało🥹😍😍boziu

No prywatnie to załatwisz od razu tylko to raczej musi być lekarz który się stricte niepłodnością zajmuje. Ja parę dni czekałam. Może z tydzień. Zapłaciłam spoko bo aż 4500 zł ale wiem że bez tego by się i tak nie obeszło. Martwię się tylko tym pobolewaniem 😞

• Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:

Kochana myślę, że pobolewanie to też normalne. Tam się teraz dużo dzieje, wszystko się rozciąga, więc na spokojnie. Ja to miałam takie bóle, chyba dzień przed testem, że aż na nogach nie mogłam ustać. Więc teraz bardziej wypatruje takich bolów, niż tego, że nie będzie mnie boleć nic. Ale myślę, że lekarz też Cię zaopatrzy w luteinę. Ja dostałam już po potwierdzeniu ciąży, jak po stosunku miałam plamienia i brałam przez 1 trymestr.

• Atomówka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Beta 149,14. Pisze że norma jest od 202. Więc nie wiem już nic z tego 😞
    Gratulacje 🥳♥️

07.2022 CB

24 lata
    26 lat m
    starania od 03.2022

długie cykle
    TSH- 3,5

14.12.2022 - cień cienia
    15.12.2022- dwie kreski

15.12.2022-beta 17,82 mlU/ml <3
    17.12.2022-beta 45,15mlu/ml <3
    23.12.2022-beta 659,90mlU/ml <3
    27.12.2022- piękny pęcherzyk ciążowy 😍 (5 tydzień ciąży)
    10.01.2023- 0.78 cm dzidziutka z bijącym serduszkiem <3
    26.04.2023- połówkowe - 450g, zdrowej, bardzo ruchliwej i upartej księżniczki <3

euthyrox 25

6e171de8faeed54a233d0d353c5b1bf2.png
‹‹ 74 75 76 77 78
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ