X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam początek dni płodnych wpółżylam z mężem jednak teraz wyjechać w trase. Jest jakaś szansa że się uda?

• stokroteczka25 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    Mam początek dni płodnych wpółżylam z mężem jednak teraz wyjechać w trase. Jest jakaś szansa że się uda?

A za ile dni masz owulacje? 🙂 Plemniki mogą przeżyć 3- 5 dni w sprzyjających warunkach, więc szanse sa, trzymam kciuki

👩 33
    starania od 04.2025

PCOS, bardzo niski estradiol
  • Jupiter Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    novelle wrote:
    Hej novelle, widzę w Twojej stopce że zbiłaś bardzo przeciwciała antytarczycowe, jak tego dokonałaś? ;) widzę że suplami działałaś, maialas jakąś specjalną rozpiskę? Ile to trwało?
    Polecenie Twojego Endo mile widziane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 21:14

Ona:31
    AMH: 1.4;
    USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
    Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
    Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
    ❗️IBS, nietolerancje pokarmowe
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 32
    Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
    Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst

09/25: jod DZM, krzywa c/i
    10/25: seminogram - kontrola, KIR
    ❔Końcówka roku - drożność❔

Do ogarnięcia:
    ⬇️ antyTPO > 1000 ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    A za ile dni masz owulacje? 🙂 Plemniki mogą przeżyć 3- 5 dni w sprzyjających warunkach, więc szanse sa, trzymam kciuki
    Najprawdopodobniej w środę. We wtorek chcemy jeszcze raz powtórzyć bo mąż zjedzie do Polski z trasy jak się uda oczywiście.

• CzekającNaNumer2 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszliśmy pielgrzymkę. 85 km na pieszo. Chodzę jak pingwin 🤣🤣 ale warto było! Satysfakcja jest.
    W drugi dzień dostałam @. Więc biorę od wczoraj lamette. W 9 dniu cyklu dzwonię do ginekologa. Zobaczymy. Będziemy się na monitoring umawiać.
    Odebraliśmy córkę od mojego taty i jego partnerki po 4 dniach jak nas zobaczyła to zaczęła płakać i mówić że mamy za 4 dni wrócić 🤣🤣 nie pomagało że w sobotę idzie znów na noc do babci. Dopiero się uspokoiła jak jej zdjęcia zaczęłam pokazywać

202107055365.png

I monitoring 9 dc 30.08 pęcherzyk 15mm
    II monitoring 12 dc 02.09 pęcherzyk 25mm + zastrzyk Ovitrelle
    III monitoring 06.09 - owulacja potwierdzona
  • novelle Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Hej novelle, widzę w Twojej stopce że zbiłaś bardzo przeciwciała antytarczycowe, jak tego dokonałaś? ;) widzę że suplami działałaś, maialas jakąś specjalną rozpiskę? Ile to trwało?
    Polecenie Twojego Endo mile widziane ;)

Zbilam w 8/9 miesięcy, może więcej. Tak, pomogły mi suple, to na pewno.
    W badaniach wyszła niska ferrytyna, wit D, B12, wiec to postanowiłam podnieść na dzień dobry.
    Na ferrytynę polecam od HealthLabs Fe ME Complex - tam jest laktoferyna na podniesienie ferrytyny, kwas foliowy, wit B12, inozytol i to jest game changer. Drogie draństwo, ale działa i jest to kilka supli w 1, ale polecam, bo i tak sie opłaca bardziej, niż kupowanie wszystkiego z osobna.
    Lekarz na początku mojej drogi przepisał mi Szelazo, osobno selen, jod, ale Szelazo rozwalalo mi zoladek, poza tym, ja hemoglobinę miałam cale zycie świetna na poziomie 15/16.
    I jako drugie uzupełnienie niedoborów odkryłam Thyroid Energy ( tak się nazywa kompleks) i tam mamy jod, selen, pozostałe pierwiastki, magnez tez jest ważny.
    Odkryłam (to znaczy wiedziałam) co jest powodem mojego zapalenia, a mianowicie ekstremalne stany stresowe, wywołane kilkoma wydarzeniami na przestrzeni lat. Wiedziałam, że stres i moja choroba autoimmunologiczna (mam łuszczycę skory głowy) podbijają przeciwciała. Dlatego, do supli dodałam ashwagandhę na sen, inozytol (suple go mają, ale wiedziałam, że to za małe dawki) i NAC - takie zbijacze stresu. I zaczęłam pilnować niestety, żeby jesc Letrox z suplem z HealthLabs zawsze kolo 4/5 rano, żeby zdążył się wchłonąć zanim wstanę i pochłonę kawę :D
    Lekarka była pod wrażeniem, nie powiem, ale umowmy się - ja tego wszystkiego dowiedziałam się z neta, od dietetyków klinicznych na ig i przyjaciółki, ona mnie teraz prowadzi i przyklaskuje, ale dotarłam do niej juz w trakcie mojej drogi.

Moze ktoś pomyśli, ze powariowała z tymi suplami, ale ja przez swoje stany już na pograniczu załamania organizmu trafiłam do szpitala i moja psychika jak i ciało były na dnie. Zresztą, tarczyca to "3 mózg", po jelitach i właśnie mózgu.

A lekarkę polecę - Sylwia Kuźniarz-Rymarz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 22:45

Jupiter lubi tę wiadomość

> 34 lata
    > AMH. 2,09
    > niedoczynność TSH 1,98 Letrox 75 i 100
    > Hashimoto ATPO 82, ATG 64, zbite z 2500 (!)
    > WIT D 52,6
    > Ferrytyna 44,6
    > Wit B12 591
    Badania 3 dz.cyklu:
    > FSH 6,06
    > LH 3,36
    > Estradiol 38,40
    > Prolaktyna 18,66
    > DHEA-S 497
    > Testosteron 41,59

Suple:
    inozytol, Omega 3, NAC, Niepokalanek, Laktoferyna/Żelazo, Methylo Folian, Ashwagandha, Thyroid Energy
  • novelle Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby nie było, od zawsze jestem aktywna, robię koło 15 tys. kroków dziennie, dietę też mam naprawdę dobrą, (moje typowe śniadanie to kromka chleba z bio piekarni, polana olejem lnianym z home made pastą twarogową z szprotka i do tego ogórek kiszony lub kimchi - tak wiem, kto je takie rzeczy i to rano, ale ja uwielbiam, jestem team słone :D) więc, te wyniki to było zaskoczenie.
    Dodatkowo, kwestia ciąży też przez to oczywiście się wydłuża, bo na początku miałam zakaz próbowania od lekarza, bo skończyłoby się biochemem/poronieniem.
    Wyniki do tych stopkowych obniżyły/podwyższyły sie na taki ładny poziom dopiero teraz, badania robiłam w lipcu. Mąż na szczęście też je suple, jakoś nie muszę go namawiać, ale on raczej chce nie chorować i wzmacniać organizm, bo ma ciężką fizycznie pracę, stąd ta chęć.
    Jakoś nie dochodzi do niego powaga problemu, ale tu wsrod Was wiekszosc facetów do tematu podchodzi luźniej, bo przecież jest czas :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 22:49

Jupiter lubi tę wiadomość

> 34 lata
    > AMH. 2,09
    > niedoczynność TSH 1,98 Letrox 75 i 100
    > Hashimoto ATPO 82, ATG 64, zbite z 2500 (!)
    > WIT D 52,6
    > Ferrytyna 44,6
    > Wit B12 591
    Badania 3 dz.cyklu:
    > FSH 6,06
    > LH 3,36
    > Estradiol 38,40
    > Prolaktyna 18,66
    > DHEA-S 497
    > Testosteron 41,59

Suple:
    inozytol, Omega 3, NAC, Niepokalanek, Laktoferyna/Żelazo, Methylo Folian, Ashwagandha, Thyroid Energy
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającNaNumer2 wrote:
    Przeszliśmy pielgrzymkę. 85 km na pieszo. Chodzę jak pingwin 🤣🤣 ale warto było! Satysfakcja jest.
    W drugi dzień dostałam @. Więc biorę od wczoraj lamette. W 9 dniu cyklu dzwonię do ginekologa. Zobaczymy. Będziemy się na monitoring umawiać.
    Odebraliśmy córkę od mojego taty i jego partnerki po 4 dniach jak nas zobaczyła to zaczęła płakać i mówić że mamy za 4 dni wrócić 🤣🤣 nie pomagało że w sobotę idzie znów na noc do babci. Dopiero się uspokoiła jak jej zdjęcia zaczęłam pokazywać
    Pięknie, ja byłam 13 razy, myślałam, że już nie bede chciala chpdzic ale coś mnie ostatnio znowu ciągnie

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja zaczęłam dziś znowu kolejny cykl... Ale w sumie to dobrze, bo bałam się, że przez tą torbiel coś się wydłuży, a o dziwo @ przyszła idealnie w czasie. W piątek zrobiłam progesteron i dalej nie ma wyników 🙈 Widzę, że od paru cykli ta faza lutealna cały czas jest 10 dni. Mam w domu luteinę, zobaczę jaki będzie progesteron i chyba w tym cyklu na własną rękę wezmę po owulacji. W środę idę na badania. Co mogę zbadać? Mam skierowanie na estradiol, proklatyne, TSH, FSH, LH, testosteron i SHBG. I nie wiem dlaczego lekarz kazał mi isc w 4-7 dc🤔 dla mnie to dziwne... Idę w 3dc, bo słyszałam, że wtedy powinno robić się te badania...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 14:30

• Famme Nowa

Wysłany: 25 sierpnia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie, może ktoś będzie wiedział? Dziś byłam u gina na monitoringu, pecherzyk na prawym jajniku 19 mm, więc pewnie jutro pęknie, ale od dwóch dni mocno boli mnie lewy jajnik i całe prawe podbrzusze jakby tam się coś działo, mocno rozpierało.Na lewym nie ma wg usg zadnego pęcherzyka. Napiszcie proszę czy ktoś też tak miał? Jak to jest ze boli mnie strona bez pęcherzyka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia, 14:29

21.07.2023 Chłopczyk <3

Starania od 07.2025 👀🤰
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się o drugie dziecko.Współżycie było w okolicy owulacji zobaczymy czy przyjdzie @ Jeszcze mnie wkurzył kierownik i bardzo chce uciec z swojej roboty.

• Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    My staramy się o drugie dziecko.Współżycie było w okolicy owulacji zobaczymy czy przyjdzie @ Jeszcze mnie wkurzył kierownik i bardzo chce uciec z swojej roboty.
    Powodzenia. Też się staram i chciałabym uciec z roboty 😂 niby od piątku mam dni płodne wspolzylam w sobotę 11 dzień cyklu. Cykle mam tak ok 30 dniowe. Jutro też mamy zamiar współżyć. Robiłam testy owulacyjne wczoraj na 12 dzień cyklu rano prawie mocna kreska a dzisiaj na 13 dzień cyklu pod wieczór kreska owulacyjny słaba. Jeszcze jutro chce zrobić test owulacyjny. To 3 cykl od odstawienia antykoncepcji

• Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    Powodzenia. Też się staram i chciałabym uciec z roboty 😂 niby od piątku mam dni płodne wspolzylam w sobotę 11 dzień cyklu. Cykle mam tak ok 30 dniowe. Jutro też mamy zamiar współżyć. Robiłam testy owulacyjne wczoraj na 12 dzień cyklu rano prawie mocna kreska a dzisiaj na 13 dzień cyklu pod wieczór kreska owulacyjny słaba. Jeszcze jutro chce zrobić test owulacyjny. To 3 cykl od odstawienia antykoncepcji
    Ile już masz dzieci? Jeszcze mam pracować w weekendy a nie chce zostawiać dziecka rocznego chociażby pod bardzo dobrą opieką męża i mojej mamy

• Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Ile już masz dzieci? Jeszcze mam pracować w weekendy a nie chce zostawiać dziecka rocznego chociażby pod bardzo dobrą opieką męża i mojej mamy
    Dopiero staram się o 1

• Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    Dopiero staram się o 1
    Ja o pierwsze starałam się rok.Wycięto polipa niewielkiego i od razu się udało.

• Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Ja o pierwsze starałam się rok.Wycięto polipa niewielkiego i od razu się udało.
    Mi pani doktor powiedziała że mam nie liczyć przez 3 miesiące od odstawienia antykoncepcji że zajdę w ciążę ale się staram bo a nóż się uda. Cykle mam zazwyczaj na 30 31 dzień.no i na ostatniej wizycie pani doktor mówiła że wszystko u mnie ok że jestem zdrowa. Teraz miałam 3 okres po odstawieniu. Cicialabym żeby w końcu się udało.

Ciężko tu pogadać z kimś konkretnie

• Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    Mi pani doktor powiedziała że mam nie liczyć przez 3 miesiące od odstawienia antykoncepcji że zajdę w ciążę ale się staram bo a nóż się uda. Cykle mam zazwyczaj na 30 31 dzień.no i na ostatniej wizycie pani doktor mówiła że wszystko u mnie ok że jestem zdrowa. Teraz miałam 3 okres po odstawieniu. Cicialabym żeby w końcu się udało.

Ciężko tu pogadać z kimś konkretnie
    Jeszcze w dodatku mam przegrodę i to wskazywało na to że nie mogę zajść a tu jednak niewielki polip.

• Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się udało a to nasz 3 miesiąc

• Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie progesteron 8dpo 10,00 ng/ml. Czyli co, owulacja chyba była, a mam niedobór progesteronu? Może wy mi coś powiecie na to, bo ja kompletnie się nie znam, pierwszy raz robiłam takie badanie.

• Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    Ale się udało a to nasz 3 miesiąc
    Uda się głowa do góry

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ