X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:
    Miałam podobnie, rzucili mnie na tranzycje w zeszłym roku, która przetyrała mnie doszczętnie. Obstawiam, że przyczyniła się też częściowo do moich dwóch poronień, bo stres z tymi ludźmi ciągnie się do dziś. Teraz udało się zajść, więc przestałam chodzić do biura, na początku września mam wizytę i jeśli wyjdzie na USG, że wszystko jest okay, to od razu idę na L4.
    Ogólnie mam super współpracowników, z małymi wyjątkami, ale ludzie z innych biur, nie mają jakiejkolwiek empatii do czegokolwiek, psują nam atmosferę i sprawiają, że jestem ciągle spięta.
    Ciężko odejść, gdy ogólnie ma się dobre warunki, ale podjęłam decyzję, że jakby się do końca roku nie udało to bym szukała czegoś nowego. Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie okay.

Super, że tobie się udało, mimo przeciwności. Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze 😘 no tak to jest z tymi pracami... Niby w każdej są jakieś stresy i problemy, ale jeśli to już zaczyna wpływać na zdrowie, to trzeba się zastanowić, czy jest się w dobrym miejscu. Ja zaś daje sobie październik na decyzję, bo wtedy kończy mi się umowa. Zobaczymy, jak będzie, ale już wiem, że nic ponad zdrowie. Ja też mam ciężka pracę, praktycznie codziennie pracuje w innych godzinach... Ciężko jest cokolwiek zaplanować. W październiku lekarz chce, żebym przyszła na monitoring, a ja się zastanawiam jak to pogodzić...

Default.owa lubi tę wiadomość

• Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na okres mam 26 dzień.Nie miałam żadnych objawów poza bólem dziąseł 3 dni ale to raczej nie objaw ciąży.

• Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 miesiącu po odstawieniu antykoncepcji miałam objawy jak na ciąże a nic nie było i dostałam normalnie owulację a teraz czekam na owulację. Dzisiaj 15 dzień. Wspolzylismy wczoraj. To 2 normalny cykl po odstawieniu antykoncwpcji

• Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 dzień bez owulacji ☹️

• Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś się nam uda

• stokroteczka25 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    15 dzień bez owulacji ☹️

A robisz testy owulacyjne? Jesli masz długie cykle owulacja moze byc pozniej i to normalne. U mnie owulacja jest dopiero miedzy 17 a 20dc

Remedios lubi tę wiadomość

👩 33
    starania od 04.2025

PCOS, bardzo niski estradiol
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    A robisz testy owulacyjne? Jesli masz długie cykle owulacja moze byc pozniej i to normalne. U mnie owulacja jest dopiero miedzy 17 a 20dc
    Robię codziennie rano. Ostatnio miałam na 16 dzień owulację dzisiaj 16 dzień i rano bladziutka kreska. Także wynik negatywny. Poczytałam też że 3 okres po antykoncepcji może być bezowulacyjny kto wie może to jest to

• Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    Robię codziennie rano. Ostatnio miałam na 16 dzień owulację dzisiaj 16 dzień i rano bladziutka kreska. Także wynik negatywny. Poczytałam też że 3 okres po antykoncepcji może być bezowulacyjny kto wie może to jest to

A spróbuj robić popołudniu te testy. Ja raz miałam taki cykl, że robiłam 3 testy w ciągu dnia i tylko jeden popołudniu pokazał mi taki mocny pik, a na tamych była kreska, ale nie taka mocna jak testowa. Niekiedy trudno uchwycić pik. Ale ogólnie rano nie powinno się robić testów owu, bo niby wtedy stężenie LH jest najmniejsze. Czytałam gdzieś, że lepiej robić między 14 a 20 godziną.

• Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    A spróbuj robić popołudniu te testy. Ja raz miałam taki cykl, że robiłam 3 testy w ciągu dnia i tylko jeden popołudniu pokazał mi taki mocny pik, a na tamych była kreska, ale nie taka mocna jak testowa. Niekiedy trudno uchwycić pik. Ale ogólnie rano nie powinno się robić testów owu, bo niby wtedy stężenie LH jest najmniejsze. Czytałam gdzieś, że lepiej robić między 14 a 20 godziną.
    Dzieki za podpowiedź dzisiaj zrobię po południu mimo że to 16 dzień

• Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak ja chcę się zwolnić z tej roboty...

• Amelia96 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Kurde jak ja chcę się zwolnić z tej roboty...
    Jak ja się cieszę że nie jestem sama że są dziewczyny które tez juz mają wszystkiego serdecznie dość. U mnie leci 4 rok starań. Pamiętam jak mówiłam do siebie te kilka lat temu że już niedługo i będę leniuchować w domu a tu taki numer 🫣🫣

2022
    Starania naturalne

2023
    HSG ✅
    Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
    3 stymulacje bez efektu

2024
    Zmiana lekarza
    Dodatkowe badania:
    *Hormonalne ✅
    *Biopsja endometrium ✅
    *Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
    6 stymulacji bez efektu

2025 (styczen-kwiecien)
    Leczenie w Klinice
    3 nieudane IUI
    (Czerwiec)
    Zmiana lekarza
  • Gosia98765 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Od 8 miesięcy staramy się o drugie dziecko. W tym cyklu dwa dni przed spodziewaną miesiączką dostałam krwawienia z kawałkiem skrzepu i tkanki. Od poniedziałku do dzisiaj miałam aby brązowe plamienie delikatne, dzisiaj jeszcze pojawiła się wydzielina taka kawa z mlekiem. Planowany okres powinnam dostać we wtorek, ale krwawienia nie ma, plamienia ustały. Test robiłam wczoraj była drugą kreska słaba ale widoczna
    Dzisiaj powtórzyłam rano test pink strumieniowy drugiej kreski nie widać. Ginekologa mam umówionego na wtorek 2.09. Temp ciała mam cały czas podwyższona 37.1-37.3. Piersi wogole nie bolą.Co myślicie?

• Amelia96 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia98765 wrote:
    Cześć. Od 8 miesięcy staramy się o drugie dziecko. W tym cyklu dwa dni przed spodziewaną miesiączką dostałam krwawienia z kawałkiem skrzepu i tkanki. Od poniedziałku do dzisiaj miałam aby brązowe plamienie delikatne, dzisiaj jeszcze pojawiła się wydzielina taka kawa z mlekiem. Planowany okres powinnam dostać we wtorek, ale krwawienia nie ma, plamienia ustały. Test robiłam wczoraj była drugą kreska słaba ale widoczna
    Dzisiaj powtórzyłam rano test pink strumieniowy drugiej kreski nie widać. Ginekologa mam umówionego na wtorek 2.09. Temp ciała mam cały czas podwyższona 37.1-37.3. Piersi wogole nie bolą.Co myślicie?
    Powtórzyła bym rano test i jakby wyszedł pozytywny to jeszcze jedynie betę dla pewności możesz zrobić :) ale brzmi obiecująco 🤰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 14:50

2022
    Starania naturalne

2023
    HSG ✅
    3 stymulacje bez efektu

2024
    Zmiana lekarza
    Dodatkowe badania:
    *Hormonalne ✅
    *Biopsja endometrium ✅
    6 stymulacji bez efektu

2025 (styczen-kwiecien)
    Leczenie w Klinice
    3 nieudane IUI
    (Czerwiec)
    Zmiana lekarza
  • Gosia98765 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Powtórzyła bym rano test i jakby wyszedł pozytywny to jeszcze jedynie betę dla pewności możesz zrobić :) ale brzmi obiecująco 🤰

Tak, jutro powtórzę na pewno. Jedynie martwi mnie jednodniowe krwawienie z tym kawałkiem, czy to nie było wczesne poronienie :/ nawet jak wyjdzie negatywny test to i tak się wybiorę do ginekologa bo od wtorku nie ma miesiaczki, jedynie te plamienia brązowe dzisiaj jasne i koniec.

• Amelia96 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia98765 wrote:
    Tak, jutro powtórzę na pewno. Jedynie martwi mnie jednodniowe krwawienie z tym kawałkiem, czy to nie było wczesne poronienie :/ nawet jak wyjdzie negatywny test to i tak się wybiorę do ginekologa bo od wtorku nie ma miesiaczki, jedynie te plamienia brązowe dzisiaj jasne i koniec.
    Jeśli nie było to intensywne krwawienie to mogła to być implantacja ale upewnij się jutro i daj koniecznie znać, 3 mam kciuki 🤞 stosujesz jakieś suple??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 15:14

2022
    Starania naturalne

2023
    HSG ✅
    3 stymulacje bez efektu

2024
    Zmiana lekarza
    Dodatkowe badania:
    *Hormonalne ✅
    *Biopsja endometrium ✅
    6 stymulacji bez efektu

2025 (styczen-kwiecien)
    Leczenie w Klinice
    3 nieudane IUI
    (Czerwiec)
    Zmiana lekarza
  • Gosia98765 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Jeśli nie było to intensywne krwawienie to mogła to być implantacja ale upewnij się jutro i daj koniecznie znać, 3 mam kciuki 🤞 stosujesz jakieś suple??

Trochę krwi poleciało i taki kawałek jakby tkanki :/ trochę się martwie, chociaz bylo to aby jednodniowe i dziwne bo temp ciala podwyzszona:/ dzięki, dam znać na pewno :) biorę Pregnastart i to był mój pierwszy cykl z ziołami ojca sroki 3

• Amelia96 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia98765 wrote:
    Trochę krwi poleciało i taki kawałek jakby tkanki :/ trochę się martwie, chociaz bylo to aby jednodniowe i dziwne bo temp ciala podwyzszona:/ dzięki, dam znać na pewno :) biorę Pregnastart i to był mój pierwszy cykl z ziołami ojca sroki 3
    Oo też zaczęłam pić te ziółka, a piłaś cały cykl czy do połowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 15:53

2022
    Starania naturalne

2023
    HSG ✅
    3 stymulacje bez efektu

2024
    Zmiana lekarza
    Dodatkowe badania:
    *Hormonalne ✅
    *Biopsja endometrium ✅
    6 stymulacji bez efektu

2025 (styczen-kwiecien)
    Leczenie w Klinice
    3 nieudane IUI
    (Czerwiec)
    Zmiana lekarza
  • Gosia98765 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Oo też zaczęłam pić te ziółka, a piłaś cały cykl czy do połowy?

Do połowy a ty ? :)

• Amelia96 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia98765 wrote:
    Do połowy a ty ? :)
    Właśnie dopiero wczoraj mi przyszły a jestem w połowie cyklu i wczoraj jeszcze wypiłam i dziś planuje a później sama nie wiem czy pic czy poczekać do następnego cyklu wiele dziewczyn pisze że niektóre zioła mogą powodować poronienie, a inne znowu że w drugiej połowie można śmiało pić.. ile staraczek tyle opinii 🫣

2022
    Starania naturalne

2023
    HSG ✅
    3 stymulacje bez efektu

2024
    Zmiana lekarza
    Dodatkowe badania:
    *Hormonalne ✅
    *Biopsja endometrium ✅
    6 stymulacji bez efektu

2025 (styczen-kwiecien)
    Leczenie w Klinice
    3 nieudane IUI
    (Czerwiec)
    Zmiana lekarza
  • Gosia98765 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Właśnie dopiero wczoraj mi przyszły a jestem w połowie cyklu i wczoraj jeszcze wypiłam i dziś planuje a później sama nie wiem czy pic czy poczekać do następnego cyklu wiele dziewczyn pisze że niektóre zioła mogą powodować poronienie, a inne znowu że w drugiej połowie można śmiało pić.. ile staraczek tyle opinii 🫣

Też czytałam że najlepiej pić do owulacji, a na II fazę inną mieszankę :)

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ