X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    2 raz sprawdzone niestety test negatywny

Może za wcześnie jeszcze

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszedł mi stan zapalny endometrium 😭

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:

Kurcze ! A mialas jakies objawy ? :(

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Kurcze ! A mialas jakies objawy ? :(

Nie. Właśnie nic a nic. Nic mnie nie bolało, okresy normalne. Nie wiem skąd to się zaś wzięło.

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Nie. Właśnie nic a nic. Nic mnie nie bolało, okresy normalne. Nie wiem skąd to się zaś wzięło.

Przy normalnym usg dopochwowym Ci to wyszlo ?

• PA Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:

Nie załamuj się, dużo dziewczyn po wyleczeniu stanu zapalnego zachodzi w ciążę bardzo szybko.

Ja bardzo liczę, że wyjdzie mi stan zapalny i to się okaże problemem i nie będę musiała szukać dalej

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Przy normalnym usg dopochwowym Ci to wyszlo ?

Nie. Miałam tą histeroskopie podczas której mi wycinał zrosty

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Nie załamuj się, dużo dziewczyn po wyleczeniu stanu zapalnego zachodzi w ciążę bardzo szybko.

Ja bardzo liczę, że wyjdzie mi stan zapalny i to się okaże problemem i nie będę musiała szukać dalej

Tylko słyszałam że leczenie trwa bardzo długo. Moja koleżanka przez pół roku brała antybiotyki 😭

• PA Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od bakterii w środku, dobrania leków itp. W dziale starając się z pomocą medyczną masz temat o stanach zapalnych endometrium. Zajrzyj tam i podpytaj dziewczyny jak to wyglądało o nich.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Wszystko zależy od bakterii w środku, dobrania leków itp. W dziale starając się z pomocą medyczną masz temat o stanach zapalnych endometrium. Zajrzyj tam i podpytaj dziewczyny jak to wyglądało o nich.

Dziękuję Ci bardzo. Popatrze sobie. Mam nadzieję, że to było przyczyną a nie zaś coś innego, no już nie mam siły

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 jak Twoje objawy??

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:

U mnie poza mocnym bólem odcinka lędźwiowego to innych brak nawet mnie cycki nie bola 😅

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Chociaz powiem Ci ze mam ciagle uczucie takiej „mokrości” jakby zaraz mialo cos polecieć i czasami zakłuje mnie prawy jajnik ;/

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Chociaz powiem Ci ze mam ciagle uczucie takiej „mokrości” jakby zaraz mialo cos polecieć i czasami zakłuje mnie prawy jajnik ;/

No kurczę mam kropka w kropkę to co Ty. Myślę że @ u mnie przyjdzie wcześniej

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:

Ja tez tak czuje niestety :(

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:

Plus doszła ciężkość nog jak to zazwyczaj u mnie przy okresie. Także ja zyje takim straconym cyklem :(

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Plus doszła ciężkość nog jak to zazwyczaj u mnie przy okresie. Także ja zyje takim straconym cyklem :(

U mnie jeszcze wzrost apetytu. Ja też wiem że cykl stracony. I tak myślę że to nie ma sensu dopóki nie wyleczę zapalenia bo zarodek się nie zagnieździ raczej a jak się zagnieździ to bardzo szybko można poronić 😞

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    U mnie jeszcze wzrost apetytu. Ja też wiem że cykl stracony. I tak myślę że to nie ma sensu dopóki nie wyleczę zapalenia bo zarodek się nie zagnieździ raczej a jak się zagnieździ to bardzo szybko można poronić 😞

Nie martw się napewno bedzie dobrze , teraz moze chociaz znasz przyczynę niepowodzeń

• Anett9300 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Nie martw się napewno bedzie dobrze , teraz moze chociaz znasz przyczynę niepowodzeń

No może i tak. Tylko ciekawe teraz jak długo będzie trwać leczenie. Pewnie po będę miała znowu biopsję i tak się wszystko będzie wlekło😞

• oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    No może i tak. Tylko ciekawe teraz jak długo będzie trwać leczenie. Pewnie po będę miała znowu biopsję i tak się wszystko będzie wlekło😞

Domyslam sie ze to moze byc dołujące :( , zycze Ci zeby wszystko sprawnie i szybko poszlo

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ