Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • fantaghiro Autorytet

Wysłany: 2 września 2025, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskowa wrote:
    Też tak macie że nie możecie się doczekać żeby zrobić test ciążowy ? U mnie 26 dzień cyklu i już mnie kusi żeby zrobić ale ciągle się powstrzymuje bo wiem że zaleca się zrobić w dniu spodziewanej miesiączki. Miałam cykl stymulowany i zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka 20 sierpnia . Dziś już kupiłam testy . Trzymajcie kciuki

Mi się nigdy nie udaje doczekać do dnia miesiączki, mimo że sobie mówię że to bez sensu to i tak robię. Ale ostatnio w czerwcu to wyszło na dobre, bo zrobiłam test w 25 dc czyli jakieś 8 dpo i wyszła gruba krecha - ostatecznie okazało się że to nie 25 dc ale jakiś 47 dc, czyli prawie 7 tc. Więc po tym incydencie już sobie nie będę odmawiać testowania i jak tylko będę mieć ochotę to sobie walnę test.

07.2022 👶 synek

03.2025 -rozpoczęcie starań

25.06 ⏸️
    11.07 indukcja poronienia w 9 tc (puste jajo płodowe)

05.11 ⏸️
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 3 września 2025, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam świrować, bo wczoraj podałam zastrzyk ovitrelle i wczoraj nie współżyliśmy, było w sobotę, w poniedziałek i dziś będzie. Zaczynam wkręcać sobie że przez to że wczoraj nic nie było cykl stracony.

preg.png

👩 31 (PCOS, IO) 👨 37 🌼 Córka – 4
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    01.12: 10+1 - CRL 3,5 cm, FHR 175
    17.12 prenatalne: 12+3 6,5 cm, 67 g
    05.01: 15+1 130g
    26.01: 18+1 250g chłopaka
    11.02 prenatalne: 20+1 - 420g
    23.02: 22+1 490g dzieciaczka
    23.03: 26+1 980g
    08.04 prenatalne: 28+3 1450g
    20.04: 30+1 1650g
    18.05: ⌛️
  • Liskowa Debiutantka

Wysłany: 3 września 2025, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano testowałam i niestety negatywny. Na okres się raczej nie czuje za to mam dużo śluzu . Nie wiem co o tym myśleć . Dziś 27dc to już chociaż powinien być cień cienia a tam zupełnie nic.

• Myslpozytywnie Znajoma

Wysłany: 3 września 2025, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. :)
    Jestem nowa na forum. Prośba o pomoc w interpretacji wyników.

Czy te wyniki są w normie?
    Tsh - 2,16 norma 0,27 - 4,20
    Ft3 - 2,75 norma 2,00 - 4,40
    Ft4 - 1,23 norma 0,92 - 1,68
    Anty tpo - 17
    Anty tg - 27,33

Prolaktyna 19,7 norma do 23,3
    Kortyzol - 10,8 norma 6,2-19,4 (slyszalam, ze rano powinien być od 15 do 18)
    Insulina - 5,92
    ACTH - 12 norma 7- 63,30

W obrazie usg tarczycy mam niejednorodny miązsz, wzmozona strukture - obraz jak w zapaleniu hashimoto. Nie biore lekow. Endokrynolog nie zalecil. Tsh mam rozne, ale nigdy nie bylo powyzej widelek.

• Nutka15 Autorytet

Wysłany: 3 września 2025, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslpozytywnie wrote:
    Cześć dziewczyny. :)
    Jestem nowa na forum. Prośba o pomoc w interpretacji wyników.

Czy te wyniki są w normie?
    Tsh - 2,16 norma 0,27 - 4,20
    Ft3 - 2,75 norma 2,00 - 4,40
    Ft4 - 1,23 norma 0,92 - 1,68
    Anty tpo - 17
    Anty tg - 27,33

Prolaktyna 19,7 norma do 23,3
    Kortyzol - 10,8 norma 6,2-19,4 (slyszalam, ze rano powinien być od 15 do 18)
    Insulina - 5,92
    ACTH - 12 norma 7- 63,30

W obrazie usg tarczycy mam niejednorodny miązsz, wzmozona strukture - obraz jak w zapaleniu hashimoto. Nie biore lekow. Endokrynolog nie zalecil. Tsh mam rozne, ale nigdy nie bylo powyzej widelek.

Wydają się w normie 😊 TSH dla starań najlepiej w okolicy 1-2. Nie patrzymy na widełki laboratoryjne. Mi się tak wahało, raz 2.1, raz 2.8, ale ostatnio było 3.3 i już miałam włączony euthyrox. Ale mam chyba za wysoką dawkę, bo spadło do 0.6. Jutro Endo mi pewnie zmniejszy.

▫️'21 🧒🩵

▫️15.01.26 9dpo ⏸️🥹 Beta HCG 11.8 🫶
    ▫️17.01.26 11dpo Beta HCG 72.3 🫶
    ▫️19.01.26 13dpo Beta HCG 204 🫶
    ▫️9.02 CRL 9mm i ❤️
    ▫️23.03 I prenatalne ✅ dziewczynka?🥹🩷
    ▫️20.04 197g dziewczyny👧🌸

preg.png
  • Nutka15 Autorytet

Wysłany: 3 września 2025, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Dziewczyny, moja radość była chyba za szybką :( w sobotę beta 73 a dzisiaj 99 :( nie byłam jeszcze u lekarza, planowałam wizytę na piątek. Myślicie, że powinnam się udać już dzisiaj?

Jak tam u Ciebie ? Byłaś u lekarza ?

▫️'21 🧒🩵

▫️9.02 CRL 9mm i ❤️

preg.png
  • Myslpozytywnie Znajoma

Wysłany: 3 września 2025, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Wydają się w normie 😊 TSH dla starań najlepiej w okolicy 1-2. Nie patrzymy na widełki laboratoryjne. Mi się tak wahało, raz 2.1, raz 2.8, ale ostatnio było 3.3 i już miałam włączony euthyrox. Ale mam chyba za wysoką dawkę, bo spadło do 0.6. Jutro Endo mi pewnie zmniejszy.

Dziękuję za odpowiedź. :)
    Ja już zgłupiałam, bo mialam i 3,1 i 2,7 a teraz 2,1.
    Nie wiem czy ta prolaktyna nie jest za wysoka… mialam ze 2 lata temu na poziomie 39, ale nic nie zrobilam z tym i dopiero teraz ją zbadalam. Ogólnie przez ostatni rok mialam duzo stresu i nadal on jest.. bóle miesni, glowy, wybudzam się w nocy…

• Nutka15 Autorytet

Wysłany: 3 września 2025, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslpozytywnie wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. :)
    Ja już zgłupiałam, bo mialam i 3,1 i 2,7 a teraz 2,1.
    Nie wiem czy ta prolaktyna nie jest za wysoka… mialam ze 2 lata temu na poziomie 39, ale nic nie zrobilam z tym i dopiero teraz ją zbadalam. Ogólnie przez ostatni rok mialam duzo stresu i nadal on jest.. bóle miesni, glowy, wybudzam się w nocy…

No mi właśnie też tak skakało, aż dostałam euthyrox. Ale ja też mam predyspozycje genetyczne do niedoczynności, bo mama, siostra, babcia, ciocie mają i przez to też endo wdrożyła mi leki. Spróbuj niepokalanek mnisi na proklatyne. Ja miałam lekko ponad normę i zaczęłam brać i po miesiącu już mam proklatyne 10 😉 ale ja właśnie też mam dużo stresów związanych z pracą i teraz badałam będąc na urlopie, więc może przez to też jest niższa 🤷.

▫️'21 🧒🩵

▫️9.02 CRL 9mm i ❤️

preg.png
  • Myslpozytywnie Znajoma

Wysłany: 3 września 2025, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    No mi właśnie też tak skakało, aż dostałam euthyrox. Ale ja też mam predyspozycje genetyczne do niedoczynności, bo mama, siostra, babcia, ciocie mają i przez to też endo wdrożyła mi leki. Spróbuj niepokalanek mnisi na proklatyne. Ja miałam lekko ponad normę i zaczęłam brać i po miesiącu już mam proklatyne 10 😉 ale ja właśnie też mam dużo stresów związanych z pracą i teraz badałam będąc na urlopie, więc może przez to też jest niższa 🤷.

No właśnie to jest dziwne, ale jeśli predyspozycje to zdecydowanie większa „mozliwosc”, że też człowiek „dostanie” w prezencie.

Byłam na wizycie u ginekologa i on mi zalecił, aby właczyć euthyrox przy tsh 2,1 a jak bylam u endokrynologa w lipcu i w lipcu zrobilam badania tsh to mialam 3,1 i endokrynolog powiedzial, ze nie bedziemy właczać i ze gdyby byly problemy z zajaciem w ciąże to wtedy… Wiem, ze najlepiej jakby bylo do 2,5 a tutaj jak poczytalam to wlasnie „piszecie”, ze ponizej 2 najlepiej jeszcze. Ja już głupieje, bo te tsh mi skacze i ostatnio ponizej 1 mialam chyba z 6-7 lat temu.

Denerwuje się, bo mam wrażenie, ze cykl mi się skrocil pomimo, ze jest regularny, ale kiedys mialam przez 3 dni takie mocne krwawienie a teraz mam wrazenie, ze tylko drugiego dnia jest ono mocniejsze, ale nie takie jak wczesniej a pozniej juz okres się kończy. Nie mialam tak. Nie wiem czy to przez stres tak moze być już… :(

• Gosia98765 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2025, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Na usg wszystko okej, ginekolog stwierdził że taka miesiaczka, ciąży nie ma i mam trochę wyluzować 🙈

clara lubi tę wiadomość

• Nutka15 Autorytet

Wysłany: 3 września 2025, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslpozytywnie wrote:
    No właśnie to jest dziwne, ale jeśli predyspozycje to zdecydowanie większa „mozliwosc”, że też człowiek „dostanie” w prezencie.

Byłam na wizycie u ginekologa i on mi zalecił, aby właczyć euthyrox przy tsh 2,1 a jak bylam u endokrynologa w lipcu i w lipcu zrobilam badania tsh to mialam 3,1 i endokrynolog powiedzial, ze nie bedziemy właczać i ze gdyby byly problemy z zajaciem w ciąże to wtedy… Wiem, ze najlepiej jakby bylo do 2,5 a tutaj jak poczytalam to wlasnie „piszecie”, ze ponizej 2 najlepiej jeszcze. Ja już głupieje, bo te tsh mi skacze i ostatnio ponizej 1 mialam chyba z 6-7 lat temu.

Denerwuje się, bo mam wrażenie, ze cykl mi się skrocil pomimo, ze jest regularny, ale kiedys mialam przez 3 dni takie mocne krwawienie a teraz mam wrazenie, ze tylko drugiego dnia jest ono mocniejsze, ale nie takie jak wczesniej a pozniej juz okres się kończy. Nie mialam tak. Nie wiem czy to przez stres tak moze być już… :(

A długo się starasz ? No z takim TSH dziewczyny zachodzą w ciążę, ale u niektórych może powodować trudności, albo też poronienia, bo TSH w ciąży szybko wzrasta. Nie mówię, że tak będzie Ciebie. Jak dla mnie TSH powyżej 3 i jeszcze jak masz jakiś nieprawidłowy obraz USG to powinien być lek. A prolaktyna też jest związana z TSH. Jeśli jest wysokie, często proklatyna też wzrasta. Zbadaj sobie jeszcze progesteon 7dpo jeśli wiesz kiedy masz owu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2025, 12:20

▫️'21 🧒🩵

▫️9.02 CRL 9mm i ❤️

preg.png
  • Myslpozytywnie Znajoma

Wysłany: 3 września 2025, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    A długo się starasz ? No z takim TSH dziewczyny zachodzą w ciążę, ale u niektórych może powodować trudności, albo też poronienia, bo TSH w ciąży szybko wzrasta. Nie mówię, że tak będzie Ciebie. Jak dla mnie TSH powyżej 3 i jeszcze jak masz jakiś nieprawidłowy obraz USG to powinien być lek. A prolaktyna też jest związana z TSH. Jeśli jest wysokie, często proklatyna też wzrasta. Zbadaj sobie jeszcze progesteon 7dpo jeśli wiesz kiedy masz owu.

To mój pierwszy cykl, który mozna powiedziec, ze monitorowalam testami owulacyjnymi i niby wychodzily dwie kreski. Były widoczne, ale jedna bardziej druga mniej, ale nadal bylo je widać. Nie mogę dodać zdjęcia jeszcze. 🙈
    Usg wlasnie jest zle i nie moge też dodac. :(

Czy teraz ma to sens? Bo z mężem zadziałaliśmy w jednym dniu tej owulacji tak naprawdę a teraz mam stres i się martwię czy jednak nie za wcześnie. Boję się po prostu. :(

Dodam, że mam 34 lata zaraz i to pierwsze starania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2025, 12:37

• Nutka15 Autorytet

Wysłany: 3 września 2025, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslpozytywnie wrote:
    To mój pierwszy cykl, który mozna powiedziec, ze monitorowalam testami owulacyjnymi i niby wychodzily dwie kreski. Były widoczne, ale jedna bardziej druga mniej, ale nadal bylo je widać. Nie mogę dodać zdjęcia jeszcze. 🙈
    Usg wlasnie jest zle i nie moge też dodac. :(

Czy teraz ma to sens? Bo z mężem zadziałaliśmy w jednym dniu tej owulacji tak naprawdę a teraz mam stres i się martwię czy jednak nie za wcześnie. Boję się po prostu. :(

Dodam, że mam 34 lata zaraz i to pierwsze starania.

Ogólnie to nie masz złych wyników badań, więc tym nie nie martw za mocno 😉 to TSH nie jest jakoś tragiczne, jak pisałam wyżej dziewczyny normalnie z takim zachodzą w ciążę 😉 robiac testy owulacyjne są pewne zasady. Nie rób ich z porannego moczu, najlepiej popołudniu, nie pij z 2h i jak testy zaczynają ciemnieć to warto robić 2 dziennie, żeby nie przegapić piku. Kreski muszą być takie same, albo testowa mocniejsza. Dajcie sobie pare cykli na spokojnie, a jeśli nie wyjdzie, to z racji wieku, udajcie się na badania 😊 ja mimo, że mam 29 lat, to czułam, że coś jest nie tak, bo syn nam wyszedł w 1cs 5 lat temu i poszłam do ginekologa po 5 cyklach nieudanych. Jemu powiedziałam, że pół roku się staramy. No i wyszły zawirowania w badaniach i w październiku zaproponował monitoring. Tylko nie wiem, czy go pogodzę z pracą...

▫️'21 🧒🩵

▫️9.02 CRL 9mm i ❤️

preg.png
  • ancia Koleżanka

Wysłany: 3 września 2025, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie, czy jest jakaś szansa? Jestem 13dpo
    test z dzisiaj (z pierwszego moczu):
    zapodaj.net/plik-6MuZpX67d6

test z wczoraj (nie z pierwszego moczu):
    zapodaj.net/plik-sO0bGywY2l

Czekam na wynik bety z dzisiaj, ale stresuję się, że już jest dosyć późno w cyklu a te kreski ledwo co widoczne..
    Okres powinnam mieć od wczoraj, temp. się waha od 36.7 do 37, raz tak, raz tak. Można oszaleć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2025, 13:46

Atomówka lubi tę wiadomość

29 lat 👩&👨‍🦱
    Macica z przegrodą😕

02.25 poronienie zatrzymane 8tc - wada genetyczna zespół Turnera

09.2025 CB
  • Myslpozytywnie Znajoma

Wysłany: 3 września 2025, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Ogólnie to nie masz złych wyników badań, więc tym nie nie martw za mocno 😉 to TSH nie jest jakoś tragiczne, jak pisałam wyżej dziewczyny normalnie z takim zachodzą w ciążę 😉 robiac testy owulacyjne są pewne zasady. Nie rób ich z porannego moczu, najlepiej popołudniu, nie pij z 2h i jak testy zaczynają ciemnieć to warto robić 2 dziennie, żeby nie przegapić piku. Kreski muszą być takie same, albo testowa mocniejsza. Dajcie sobie pare cykli na spokojnie, a jeśli nie wyjdzie, to z racji wieku, udajcie się na badania 😊 ja mimo, że mam 29 lat, to czułam, że coś jest nie tak, bo syn nam wyszedł w 1cs 5 lat temu i poszłam do ginekologa po 5 cyklach nieudanych. Jemu powiedziałam, że pół roku się staramy. No i wyszły zawirowania w badaniach i w październiku zaproponował monitoring. Tylko nie wiem, czy go pogodzę z pracą...

Dziękuję. 🙏

Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było wszystko w porządku.

Ja na ten moment jest przerażona i w dużym stresie, bo chce/chcialabym zostać mamą, ale się boję tego wszystkiego. Boję się porodu i calej zmiany swojego życia. Wiem, że nigdy nie ma chyba odpowiedniego momentu na to poza kobietami, ktore są w 100 pewne, że chcą.

Może się udało za pierwszym razem? Nie wiem. Wiem, że to za wcześnie i musze wytrzymać z testem ciązowym, bo „dzialalismy” w niedzielę (31/08) a dzień wczesniej test pokazał dwie kreski, ale jedna bardziej blada… A w niedzielę zrobilam i pokazal też, ale nie były takiego samego chyba koloru. Albo ja ślepa. Wiem, ze wynik najlepiej po iluś tam minutach odczytać, bo on moze ciemnieć… I tylko raz dzialalismy, tak naprawdę.

A jestem tak zestresowana, ze mam wrażenie, ze mnie już boli podbrzusze itd. 🙈🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2025, 13:52

• Nutka15 Autorytet

Wysłany: 3 września 2025, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancia wrote:
    Dziewczyny co myślicie, czy jest jakaś szansa? Jestem 13dpo
    test z dzisiaj (z pierwszego moczu):
    zapodaj.net/plik-6MuZpX67d6

test z wczoraj (nie z pierwszego moczu):
    zapodaj.net/plik-sO0bGywY2l

Czekam na wynik bety z dzisiaj, ale stresuję się, że już jest dosyć późno w cyklu a te kreski ledwo co widoczne..
    Okres powinnam mieć od wczoraj, temp. się waha od 36.7 do 37, raz tak, raz tak. Można oszaleć

Tak, coś się przebija 😊 daj znać jaka beta, trzymam kciuki ❤️

▫️'21 🧒🩵

▫️9.02 CRL 9mm i ❤️

preg.png
  • Lucy321 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2025, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o interpretację testów owulacyjnych to polecam aplikacje premom. Jeśli wyjdzie wam pik LH czyli w okolicach 1 albo wyższa wartość to w przeciągu 12-36h nastąpi owulacja. Wiadomo, że testy owulacyjne pokazują tylko to, że organizm przygotowuje się do owulacji. Zawsze można też skorzystać z monitoringu cyklu żeby potwierdzić, że owulacje mają miejsce.

👩26l 🧑29l 🐈🐈
    Odstawienie AH po 3,5 roku 05.25

08.25💔
  • Nutka15 Autorytet

Wysłany: 3 września 2025, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslpozytywnie wrote:
    Dziękuję. 🙏

Trzymam kciuki, żeby u Ciebie było wszystko w porządku.

Ja na ten moment jest przerażona i w dużym stresie, bo chce/chcialabym zostać mamą, ale się boję tego wszystkiego. Boję się porodu i calej zmiany swojego życia. Wiem, że nigdy nie ma chyba odpowiedniego momentu na to poza kobietami, ktore są w 100 pewne, że chcą.

Może się udało za pierwszym razem? Nie wiem. Wiem, że to za wcześnie i musze wytrzymać z testem ciązowym, bo „dzialalismy” w niedzielę (31/08) a dzień wczesniej test pokazał dwie kreski, ale jedna bardziej blada… A w niedzielę zrobilam i pokazal też, ale nie były takiego samego chyba koloru. Albo ja ślepa. Wiem, ze wynik najlepiej po iluś tam minutach odczytać, bo on moze ciemnieć… I tylko raz dzialalismy, tak naprawdę.

A jestem tak zestresowana, ze mam wrażenie, ze mnie już boli podbrzusze itd. 🙈🤯

Spokojnie 😊 to ma być twoja pierwsza ciąża i nic dziwnego, że się boisz wszystkiego. Ale ja już wiem, że nie ma co tego odkładać w nieskończoność, bo potem mogą, ale nie muszą być problemy, tak jak w moim przypadku. Ja chciałam wcześniej, ale mąż nie. A jak przyszedł odpowiedni czas, to nie mogę zajść 🤷 życzę Ci, żeby się udało szybko i żebyś nie musiała przechodzić przez długie starania... Może wyjdzie wam w 1cs, kto wie 😊

▫️'21 🧒🩵

▫️9.02 CRL 9mm i ❤️

preg.png
  • Myslpozytywnie Znajoma

Wysłany: 3 września 2025, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Spokojnie 😊 to ma być twoja pierwsza ciąża i nic dziwnego, że się boisz wszystkiego. Ale ja już wiem, że nie ma co tego odkładać w nieskończoność, bo potem mogą, ale nie muszą być problemy, tak jak w moim przypadku. Ja chciałam wcześniej, ale mąż nie. A jak przyszedł odpowiedni czas, to nie mogę zajść 🤷 życzę Ci, żeby się udało szybko i żebyś nie musiała przechodzić przez długie starania... Może wyjdzie wam w 1cs, kto wie 😊

Dziękuję za wspracie. Boję się jak cholera dziewczyny, dlatego jestem przerażona, że się być może uda za pierwszym podejściem. 🙈

• Amelia96 Autorytet

Wysłany: 3 września 2025, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie czy badanie progesteronu musi byc na czczo ? Dziś rano zrobiłam ale byłam po śniadaniu i teraz się zamartwiam czy nie wyjdzie zafałszowany wynik 🤔

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Pregna Start,
    Ovarin,
    NAC,
    Ascofer,
    Olej z wiesiołka
    Zioła Ojca Sroki 3
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ