STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Myslpozytywnie wrote:Dziękuję za odpowiedź.
Dziewczyny, pocieszcie mnie.
Ja tak bardzo boję się porodu, bycia w ciąży i zmiany całego życia. Mam cudownego męża, ale od zawsze byłam jakaś lękliwa… Temat ciąży i porodu to już w ogóle. Zawsze mi się śniło, ze jak byłam w ciąży to płakałam ze strachu przed porodem. 😭 Nie wiem czy teraz jestem, ale kochaliśmy się w dzień płodny i chyba to było 2 dni przed owulacją.. I tylko tego dnia. Mój mąż ma 35 lat i bardzo chce mieć dziecko a ja jestem przerażona tym. Cały czas płaczę. 😭 Wczoraj mnie bolało podbrzusze aż i prawie nic nie jadłam, bo tak się martwię i boję. 😭
Teraz sama nie wiem czy dobrze, że się zdecydowałam.
Kiedyś mialam zaburzenia lękowe i mysle, ze nadal są, ale nie doskwierały mi aż tak. Mialam myśli, ze to chyba już czas, aby się postarać, bo zaraz będę miała 34 lata i nigdy wcześniej nie monitorowałam swojej owulacji pod kątem zajścia w ciążę i czułam tak, ze bede zalować jeśli nie bede miała dziecka a teraz po prostu - dramat. Nakręcam się, płaczę, boję… A nie wiem czy w ogole bede w ciązy. Juz nawet testy sobie zrobiłam dwa mimo, ze to za wcześnie, bo kochalismy się 31/08
Proszę Was o wsparcie. 😭
Ciąża to nic strasznego, ja ten czas wspominam z wielkim sentymentem ♥️ czucie ruchów dziecka i wgl to że masz je cały czas przy sobie. Akurat moja ciąża była bardzo spokojna i bez większych dolegliwości, ale myślę że nawet gdyby były to i tak nie oddałbym tego czasu.
Poród do rzeczy przyjemnych nie należy, ja akurat miałam CC. Ale pomyśl że widocznie nie jest to aż tak straszne skoro kobiety decydują się na kolejne dzieci.
Myślę że jeśli faktycznie sobie nie radzisz to warto wybrać się do jakiegoś specjalisty.
Nie ma sensu się stresować póki co, nawet nie wiesz czy się udało. Szkoda nerwów i zdrowia. ☺️07.2022 CB
24 lata
26 lat m
starania od 03.2022
długie cykle
TSH- 3,5
14.12.2022 - cień cienia
15.12.2022- dwie kreski
15.12.2022-beta 17,82 mlU/ml
17.12.2022-beta 45,15mlu/ml
23.12.2022-beta 659,90mlU/ml
27.12.2022- piękny pęcherzyk ciążowy 😍 (5 tydzień ciąży)
10.01.2023- 0.78 cm dzidziutka z bijącym serduszkiem
26.04.2023- połówkowe - 450g, zdrowej, bardzo ruchliwej i upartej księżniczki
euthyrox 25
-
My mieliśmy zacząć starania od listopada ale 2.09 doszło do incydentu a dzisiaj chyba owulacja, wczoraj (chyba) był pik na owulaku a dzisiaj mnie nawala podbrzusze od rana. Także zapowiada się testowanie koło 20.09 jeśli wytrzymam 😅07.2022 CB
24 lata
26 lat m
starania od 03.2022
długie cykle
TSH- 3,5
14.12.2022 - cień cienia
15.12.2022- dwie kreski
15.12.2022-beta 17,82 mlU/ml
17.12.2022-beta 45,15mlu/ml
23.12.2022-beta 659,90mlU/ml
27.12.2022- piękny pęcherzyk ciążowy 😍 (5 tydzień ciąży)
10.01.2023- 0.78 cm dzidziutka z bijącym serduszkiem
26.04.2023- połówkowe - 450g, zdrowej, bardzo ruchliwej i upartej księżniczki
euthyrox 25
-
Myslpozytywnie wrote:Dziękuję za odpowiedź.
Dziewczyny, pocieszcie mnie.
Ja tak bardzo boję się porodu, bycia w ciąży i zmiany całego życia. Mam cudownego męża, ale od zawsze byłam jakaś lękliwa… Temat ciąży i porodu to już w ogóle. Zawsze mi się śniło, ze jak byłam w ciąży to płakałam ze strachu przed porodem. 😭 Nie wiem czy teraz jestem, ale kochaliśmy się w dzień płodny i chyba to było 2 dni przed owulacją.. I tylko tego dnia. Mój mąż ma 35 lat i bardzo chce mieć dziecko a ja jestem przerażona tym. Cały czas płaczę. 😭 Wczoraj mnie bolało podbrzusze aż i prawie nic nie jadłam, bo tak się martwię i boję. 😭
Teraz sama nie wiem czy dobrze, że się zdecydowałam.
Kiedyś mialam zaburzenia lękowe i mysle, ze nadal są, ale nie doskwierały mi aż tak. Mialam myśli, ze to chyba już czas, aby się postarać, bo zaraz będę miała 34 lata i nigdy wcześniej nie monitorowałam swojej owulacji pod kątem zajścia w ciążę i czułam tak, ze bede zalować jeśli nie bede miała dziecka a teraz po prostu - dramat. Nakręcam się, płaczę, boję… A nie wiem czy w ogole bede w ciązy. Juz nawet testy sobie zrobiłam dwa mimo, ze to za wcześnie, bo kochalismy się 31/08
Proszę Was o wsparcie. 😭
Hej, bardzo Ci współczuję, że tak się boisz i że to wszystko tak mocno Cię przytłacza. Wiele z nas ma ogromny lęk przed ciążą, porodem czy zmianą życia. To wielka rzecz i nie każda kobieta czuje od razu tylko radość.
Widzę, że masz w sobie dużo emocji i to normalne, że wracają też stare lęki. Może warto dać sobie wsparcie z zewnątrz – psycholog potrafi pomóc poukładać myśli, zmniejszyć niepokój i dać poczucie, że nie jesteś z tym sama 😘👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸Podejrzenie PCOS (metaboliczny)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
🔜 10.25 stymulacja + drożność?
Suplementy: Inozytol, Pregna Start, DHA prenacaps, NAC, witamina D3 -
Atomówka wrote:Ciąża to nic strasznego, ja ten czas wspominam z wielkim sentymentem ♥️ czucie ruchów dziecka i wgl to że masz je cały czas przy sobie. Akurat moja ciąża była bardzo spokojna i bez większych dolegliwości, ale myślę że nawet gdyby były to i tak nie oddałbym tego czasu.
Poród do rzeczy przyjemnych nie należy, ja akurat miałam CC. Ale pomyśl że widocznie nie jest to aż tak straszne skoro kobiety decydują się na kolejne dzieci.
Myślę że jeśli faktycznie sobie nie radzisz to warto wybrać się do jakiegoś specjalisty.
Nie ma sensu się stresować póki co, nawet nie wiesz czy się udało. Szkoda nerwów i zdrowia. ☺️
Też słyszę to od koleżanek, które były w ciąży.
Dziękuję za wsparcie.
Tylko dlaczego ja tego nie czuję po prostu? Przez to, że tak się boję to odbiera mi wszystko.
Fakt, nie wiem czy jestem, ale szansa, ze mogę jednak być jest bardzo duża. Boję się mimo, że domyślam się, że to piękny czas.
-
Pelasia30 wrote:Hej, bardzo Ci współczuję, że tak się boisz i że to wszystko tak mocno Cię przytłacza. Wiele z nas ma ogromny lęk przed ciążą, porodem czy zmianą życia. To wielka rzecz i nie każda kobieta czuje od razu tylko radość.
Widzę, że masz w sobie dużo emocji i to normalne, że wracają też stare lęki. Może warto dać sobie wsparcie z zewnątrz – psycholog potrafi pomóc poukładać myśli, zmniejszyć niepokój i dać poczucie, że nie jesteś z tym sama 😘
Dziękuję. 🙏
Rozważam wizytę u psychoterapeuty o ile będę w ciąży.
O ile przez to, ze tak bardzo się boję i mam stres jest to możliwe. W nocy się wybudzam… Czuję, że pobolewa mnie podbrzusze… Wczoraj bardziej. Dzisiaj trochę mniej, ale jednak.
Dziewczyny, dziękuję Wam bardzo. Wiem, że nie jestem sama, wiem, ze jest Was tutaj tyle, ktore pragną z calego serca mieć dzieci… -
Byłam u endokrynologa. Moje wyniki są ok, USG też bez zarzutu. Super lekarka ogólnie 😅 mówi mi, że mam wziąć męża na imprezę, napić się, wyluzować, to od razu wyjdzie🤣 Powiedziała mi, że jak zajde w ciążę, to nie muszę do niej przychodzić, tylko SMS wysłać z wynikiem TSH i ona mi dobierze dawkę i wyśle kod recepty. Na razie zostaje cały czas z euthyrox 50. A jeśli chodzi o progesteon, to mówi, że to bardziej z ginekologiem gadać, ale mówi, że ogólnie nie jest tragiczny, ale mógłby być ciut wyższy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 15:21
-
Halo halo czy którejś dziś przypada termin testowania?? 🤔A może ktoś nie mógł się doczekać jak ja i zepsół test 😅 to chyba znak że nie powinnam się tak zrywać za wczasu 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 13:42
2022
Starania naturalne
2023
HSG ✅
Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
*Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
6 stymulacji bez efektu
2025 (styczen-kwiecien)
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI
(Czerwiec)
Zmiana lekarza -
Ja robiłam 2 dni temu 7 dpo i oczywiście negatywny. Myślałam że zrobię jeszcze dziś i potem w niedzielę, ale właściwie już czuję się bardzo jak przed miesiączka więc odeszła mi ochota na testowanieStarania od 03.2025
25.06 ⏸️
11.07 indukcja poronienia w 9tc (brak zarodka) -
Hej Dziewczyny, w grudniu 2024 miałam TSH 1,4 a prolaktynę 22 (wtedy jeszcze się nie staraliśmy). Teraz gdy temat starań przyszedł ponowiłam badania 06.2025 tsh 2,94, prolaktyna 44. Lekarka zasugerowała by ponowić za 3 miesiące, bo to pewnie stres. Więc po urlopie, wyspana i wypoczęta poszłam na badania a tam TSH 2,57, Prolaktyna 40,1. Co polecacie?♀️29 ♂️31
08.2025 rozpoczynamy starania nad pierwszym Bobosiem, póki co na pokładzie dwa kotki 🐈⬛🐈 -
A ja zrobiłam test po pracy i oczywiście biel
okres mam mieć we wtorek ale czuję się jakby miał zaraz nadejść. Jestem opuchnięta, piersi mam nabrzmiałe, obolałe, mam skurcze w dole brzucha i brak sił na cokolwiek 🤷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 21:01
2022
Starania naturalne
2023
HSG ✅
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
6 stymulacji bez efektu
2025 (styczen-kwiecien)
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI
(Czerwiec)
Zmiana lekarza -
Sliva wrote:Hej Dziewczyny, w grudniu 2024 miałam TSH 1,4 a prolaktynę 22 (wtedy jeszcze się nie staraliśmy). Teraz gdy temat starań przyszedł ponowiłam badania 06.2025 tsh 2,94, prolaktyna 44. Lekarka zasugerowała by ponowić za 3 miesiące, bo to pewnie stres. Więc po urlopie, wyspana i wypoczęta poszłam na badania a tam TSH 2,57, Prolaktyna 40,1. Co polecacie?
Ja myślę, że przydałoby się tu coś na tsh, np euthyrox w małej dawce. Proklatyne masz też za dużą, nie wiem czy ogarniesz ją np. niepokalankiem. Myślę, że powinnaś dostać jakiś mocniejszy lek. Ja miałam TSH 3.3, prolaktynę delikatnie ponad normę. Dostałam euthyrox i endokrynolog powiedziała, że prolaktyna spadnie jak TSH się obniży. Ale ja dodatkowo brałam niepokalanek. I teraz robiłam powtórne badania i TSH 0.7, a proklatyna 10.Sliva lubi tę wiadomość
-
Amelia96 wrote:A ja zrobiłam test po pracy i oczywiście biel
okres mam mieć we wtorek ale czuję się jakby miał zaraz nadejść. Jestem opuchnięta, piersi mam nabrzmiałe, obolałe, mam skurcze w dole brzucha i brak sił na cokolwiek 🤷
A może to za szybko na test i te objawy , to na ciąże? Tego Ci życzę 😘Amelia96 lubi tę wiadomość
-
Ja też testuje dopiero koniec września w okolicy 23.09. Ale tak bym chciała, żeby się udało... Na żadnym cyklu tak mi nie zależało, jak na tym i jak się nie uda, to chyba będę płakać tydzień i wpadnę w jakąś depreche... 🙈 Pożyjemy, zobaczymy, co wyniknie...
-
Nutka15 wrote:Ja też testuje dopiero koniec września w okolicy 23.09. Ale tak bym chciała, żeby się udało... Na żadnym cyklu tak mi nie zależało, jak na tym i jak się nie uda, to chyba będę płakać tydzień i wpadnę w jakąś depreche... 🙈 Pożyjemy, zobaczymy, co wyniknie...
Nutka15 lubi tę wiadomość
2022
Starania naturalne
2023
HSG ✅
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
6 stymulacji bez efektu
2025 (styczen-kwiecien)
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI
(Czerwiec)
Zmiana lekarza -
Ja po USG. Ciałko żółte jest, owulacja potwierdzona. Endometrium mogłoby być lepsze bo ma 7.5mm.
https://zapodaj.net/plik-SLa2f1cPjp[/url]
Amelia96 lubi tę wiadomość
-
Gosia98765 wrote:Ja zamierzam zatestować 22.09, no chyba że okres wtedy zawita. Liczę, że ten cykl będzie udany ✊️2022
Starania naturalne
2023
HSG ✅
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
6 stymulacji bez efektu