STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Myslpozytywnie wrote:Dziękuję za wspracie. Boję się jak cholera dziewczyny, dlatego jestem przerażona, że się być może uda za pierwszym podejściem. 🙈
clara, Myslpozytywnie lubią tę wiadomość
2022
Starania naturalne
2023
HSG ✅
Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
*Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
6 stymulacji bez efektu
2025 (styczen-kwiecien)
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI
(Czerwiec)
Zmiana lekarza -
Amelia96 wrote:Kobieto ja bym się cieszyła 4 lat starań i ani razu 2 kresek jak dotychczas , uwierz że zmieniła byś szybko zdanie 🫢 na dziecko nigdy się nie jest gotowym ale jak tak długo nie wychodzi i do głowy przychodzi że może nigdy to nie nastąpić to nagle się okazuje że jesteś gotowa żeby się wrzucic na głęboką wodę
Jeju, dziękuję. 🥹😭
Życzę Ci z całego serca, aby Ci się udało. ❤️
Tak też sobie mówię, że zawsze będzie coś i czlowiek się obudzi jak będzie już za późno. Nie ma idealnego momentu - to prawda.
Ja już bym zrobiła test albo badanie z krwi. 🙈
Amelia96 lubi tę wiadomość
-
Amelia96 wrote:Dziewczyny jak myślicie czy badanie progesteronu musi byc na czczo ? Dziś rano zrobiłam ale byłam po śniadaniu i teraz się zamartwiam czy nie wyjdzie zafałszowany wynik 🤔
Z tego co się orientuję to nie trzeba być na czczo, jedynie dobrze je zrobić rano bo pomiędzy 8-10 jest najwyższy poziom.
Także nie martw się śniadanie nie wpłynie na wynik progesteronu 😉
Jakie wyniki mniej więcej macie 7dpo? Bo ja robiłam dwa razy progesteron i wyniki był około 13ng/ml i teraz nie wiem czy raczej ok czy porozmawiać o tym z lekarzem bo kilka wersji o wynikach progesteronu już słyszałam 🤔👩🏻98' 🧔🏻♂️93' 🐶15'🐶25'
👩🏻 •PCOS•
AMH -7,24
TESTOSTERON - 1,38 🔺
ANDROSTENDION -1,87 🔺
DHEAS - 467 🔺
LH - 6,72
FSH - 7,27
LH:FSH 0.92 ✅
🧔🏻♂️
05.25r
Całkowita liczba - 19.48mln 🔻
Koncentracja -10.25 mln/ml 🔻
Ruch postępowy - 15.76% 🔻
Plemniki żywe - 33% 🔻
Plemniki prawidłowej budowy - 4% ✅
HSG - 15.09
10cs -
ancia wrote:Wynik bety 13… czy z takim wynikiem 13 dpo może się udać?
Liczy się przyrost kochana, więc zobaczmy 😉Trzymam kciuki, żeby był prawidłowy 🤞 zrób badanie za 2 dni. Możesz dla spokoju zrobić test jutro ale ten sam i zobaczyć czy kreska ciemnieje 😉 dawaj nam znać 😊ancia lubi tę wiadomość
-
Alaria wrote:Z tego co się orientuję to nie trzeba być na czczo, jedynie dobrze je zrobić rano bo pomiędzy 8-10 jest najwyższy poziom.
Jakie wyniki mniej więcej macie 7dpo? Bo ja robiłam dwa razy progesteron i wyniki był około 13ng/ml i teraz nie wiem czy raczej ok czy porozmawiać o tym z lekarzem bo kilka wersji o wynikach progesteronu już słyszałam 🤔
Ja miałam teraz 10. Tylko kurcze ja miałam taki zawariowany ten cykl, że lekarz stwierdził torbiel z niepęknietego pęcherzyka i że owu raczej nie było, a tu progesteron potwierdza owu. Ale czytałam i niby torbiele mogą wytwarzać progesteron do 10, a ja miałam równo 10 i jakby był niższy to bym miała pewność, że to torbiel wytworzyła, a to 10 jest takie na pograniczu, wiec ja dalej nie wiem jaki mam progesteron 🙈 może uda mi się zbadać w tym cyklu, chociaż chciałam sobie już włączyć luteinę, bo mam w domu i tak nie wiem co robić 🙈 ja mam krótką fazę lutealną i przeczuwam, że tego progesteronu jest mało. Pogadam jutro z endo, może ona mi coś podpowie w tej kwestii. Niby jak jest minimum 15 to jest ok. Różnie ginekolodzy do tego podchodzą. -
Alaria wrote:Z tego co się orientuję to nie trzeba być na czczo, jedynie dobrze je zrobić rano bo pomiędzy 8-10 jest najwyższy poziom.
Jakie wyniki mniej więcej macie 7dpo? Bo ja robiłam dwa razy progesteron i wyniki był około 13ng/ml i teraz nie wiem czy raczej ok czy porozmawiać o tym z lekarzem bo kilka wersji o wynikach progesteronu już słyszałam 🤔
Progesteron 10,42 ng/mL, normy - 1,2-15,9
Estradiol 140 pg/mL , normy -21-312
Myślicie że ok ? Wydaje mi się, że progesteron mógłby być wyższyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 18:41
2022
Starania naturalne
2023
HSG ✅
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
6 stymulacji bez efektu
2025 (styczen-kwiecien)
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI
(Czerwiec)
Zmiana lekarza -
Update dostałam właśnie wyniki progesteronu:
Zdrowe kobiety:
faza folikularna: <0,05 - 0,19 ng/ml
faza owulacyjna: 0,06 - 4,14 ng/ml
faza lutealna: 4,11 - 14,5 ng/ml
po przekwitaniu: <0,13 ng/ml
Zdrowe kobiety ciężarne:
I trymestr: 11,0 - 44,3 ng/ml
II trymestr: 25,4 - 83,4 ng/ml
III trymestr: 58,7 - 214 ng/ml Badanie wykonano metodą elektrochemiluminescencji na aparacie Cobas 8000.
Wynik
5,41 ng/ml
Załamka.. myślicie, że jest wgl sens brać progesteron? Czy czekać na rozwój sytuacji?
29 lat 👩&👨🦱
Macica z przegrodą😕
02.25 poronienie zatrzymane 8tc - wada genetyczna zespół Turnera -
ancia wrote:Update dostałam właśnie wyniki progesteronu:
Zdrowe kobiety:
Zdrowe kobiety ciężarne:
III trymestr: 58,7 - 214 ng/ml Badanie wykonano metodą elektrochemiluminescencji na aparacie Cobas 8000.
Wynik
5,41 ng/ml
Załamka.. myślicie, że jest wgl sens brać progesteron? Czy czekać na rozwój sytuacji?mi Pani gin zawsze mawiała przy stymulacjach że proga bierze się do 26 dc jeśli test wyjdzie negatywny to odstawiamy więc troszkę mimo wszystko za wcześnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 19:49
2022
Starania naturalne
2023
HSG ✅
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
6 stymulacji bez efektu
2025 (styczen-kwiecien)
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI
(Czerwiec)
Zmiana lekarza -
Ale ja już mam 27 dc, 13dpo i beta wynosi 13, więc teoretycznie jest ciąża.. ale nie wiem czy w tak kiepskiej sytuacji jest sens brać prog na podtrzymanie, jeśli ciąża sama z siebie się może nie utrzymać i lepiej poczekać do piątku i sprawdzić wynik czy się beta rośnie czy spada..29 lat 👩&👨🦱
Macica z przegrodą😕
ancia wrote:Ale ja już mam 27 dc, 13dpo i beta wynosi 13, więc teoretycznie jest ciąża.. ale nie wiem czy w tak kiepskiej sytuacji jest sens brać prog na podtrzymanie, jeśli ciąża sama z siebie się może nie utrzymać i lepiej poczekać do piątku i sprawdzić wynik czy się beta rośnie czy spada..2022
Starania naturalne
2023
HSG ✅
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
6 stymulacji bez efektu
2025 (styczen-kwiecien)
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI
(Czerwiec)
Zmiana lekarza -
ancia wrote:Update dostałam właśnie wyniki progesteronu:
Zdrowe kobiety:
Zdrowe kobiety ciężarne:
Wynik
5,41 ng/ml
Załamka.. myślicie, że jest wgl sens brać progesteron? Czy czekać na rozwój sytuacji?
Koniecznie bierz! Progesteon jest bardzo niski, jak na ciążę. Nie zaszkodzi, a może bardzo pomóc.ancia lubi tę wiadomość
-
Amelia96 wrote:To w takiej sytuacji ja bym dzwoniła do gina, może Ci zwiększy dawkę czy coś. Lepiej skonsultować to z lekarzem prowadzącym.
Ok dzięki, ja nigdy nie brałam progesteronu.
W poprzedniej ciąży nikt mi nawet nie powiedział żeby go sprawdzić i ciąża się rozwijała dobrze, do momentu.. eh29 lat 👩&👨🦱
Macica z przegrodą😕
Dziewczyny a kiedy wykonać test ciążowy? Ja już chodzę jak na szpilkach. Tak się boję.
Działaliśmy z mężem 31/08 i tylko tego dnia a dzień owulacji przypadł na 02/09. Tylko raz się kochaliśmy w te dni płodne. Ja mam wrażenie, że mnie boli juz podbrzusze, ale to pewnie przez to, że się stresuje.
Masakra.😭 -
Myslpozytywnie wrote:Dziewczyny a kiedy wykonać test ciążowy? Ja już chodzę jak na szpilkach. Tak się boję.
Działaliśmy z mężem 31/08 i tylko tego dnia a dzień owulacji przypadł na 02/09. Tylko raz się kochaliśmy w te dni płodne. Ja mam wrażenie, że mnie boli juz podbrzusze, ale to pewnie przez to, że się stresuje.
Masakra.😭
Najbardziej wiarygodny wynik uzyskasz 12–13.09 (10–11 DPO), albo po prostu w dniu spodziewanej miesiączki
Możesz oczywiscie wczesniej, 8-9 dpo, ale czesto wtedy testy wychodza jeszcze negatywne👩 33
starania od 04.2025
PCOS, bardzo niski estradiol -
Dziś w nocy obudził mnie dość mocny ból podbrzusza, a do tego biegunka.
Przeszło wszystko po po 5 minutach. Teraz wstałam do pracy i jest ok.
Czy to mogło być pęknięcie pęcherzyka?
Zastrzyk był 2 września pod wieczór.
-
A ja mam pytanie. Czy może nie dojść do zapłodnienia przez stres? Albo można poronić przez stres/lęk?
Przez ponad rok jestem w stresie. Raz mniejszy raz większy, ale czuje się taka napięta i mam lęk w sobie.
Podobno nawet jak wyniki w miarę ok to jeśli ciało nie jest przygotowane to do zapłodnienia też może nie dojść, bo głowa na to nie pozwala.
Niestety ja mam przez stres objawy somatyczne… Napięciowe bóle głowy, wypadanie włosów, alergie, swędzenie skóry, wybudzenia nocne. Nie pamiętam kiedy przespalam cała noc ciągiem. -
Myslpozytywnie wrote:A ja mam pytanie. Czy może nie dojść do zapłodnienia przez stres? Albo można poronić przez stres/lęk?
Przez ponad rok jestem w stresie. Raz mniejszy raz większy, ale czuje się taka napięta i mam lęk w sobie.
Podobno nawet jak wyniki w miarę ok to jeśli ciało nie jest przygotowane to do zapłodnienia też może nie dojść, bo głowa na to nie pozwala.
Niestety ja mam przez stres objawy somatyczne… Napięciowe bóle głowy, wypadanie włosów, alergie, swędzenie skóry, wybudzenia nocne. Nie pamiętam kiedy przespalam cała noc ciągiem.
Oczywiście, że tak głowa bardzo dużo robi. Nie tylko przy ciąży, ale w wielu aspektach.
Popatrz ile razy jest tak że kobieta/mezczyzna przed staraniami zdrowy styl życia, zero alko itp. A kiedy się udaje? Jak wyluzują napiją się, zaczną korzystać i jest. Nie mówię, że zawsze ale dość często. -
CzekającNaNumer2 wrote:Oczywiście, że tak głowa bardzo dużo robi. Nie tylko przy ciąży, ale w wielu aspektach.
Popatrz ile razy jest tak że kobieta/mezczyzna przed staraniami zdrowy styl życia, zero alko itp. A kiedy się udaje? Jak wyluzują napiją się, zaczną korzystać i jest. Nie mówię, że zawsze ale dość często.
Dziękuję za odpowiedź.
Dziewczyny, pocieszcie mnie.
Ja tak bardzo boję się porodu, bycia w ciąży i zmiany całego życia. Mam cudownego męża, ale od zawsze byłam jakaś lękliwa… Temat ciąży i porodu to już w ogóle. Zawsze mi się śniło, ze jak byłam w ciąży to płakałam ze strachu przed porodem. 😭 Nie wiem czy teraz jestem, ale kochaliśmy się w dzień płodny i chyba to było 2 dni przed owulacją.. I tylko tego dnia. Mój mąż ma 35 lat i bardzo chce mieć dziecko a ja jestem przerażona tym. Cały czas płaczę. 😭 Wczoraj mnie bolało podbrzusze aż i prawie nic nie jadłam, bo tak się martwię i boję. 😭
Teraz sama nie wiem czy dobrze, że się zdecydowałam.
Kiedyś mialam zaburzenia lękowe i mysle, ze nadal są, ale nie doskwierały mi aż tak. Mialam myśli, ze to chyba już czas, aby się postarać, bo zaraz będę miała 34 lata i nigdy wcześniej nie monitorowałam swojej owulacji pod kątem zajścia w ciążę i czułam tak, ze bede zalować jeśli nie bede miała dziecka a teraz po prostu - dramat. Nakręcam się, płaczę, boję… A nie wiem czy w ogole bede w ciązy. Juz nawet testy sobie zrobiłam dwa mimo, ze to za wcześnie, bo kochalismy się 31/08
Proszę Was o wsparcie. 😭