STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutka15 wrote:No właśnie strumieniowe, ale przekonuje mnie cena i fakt, że nie pokazują jakis cieniów. Ja mam tak samo 🙈 jak coś wypatrze to robię i robię te testy. W jednym cyklu potrafię zrobić z 5... Szczęście w nieszczęściu, że mam krótką fazę lutealną i robię test 9dpo i 10 dpo, a na kolejny dzień przychodzi @... Ja to tak liczę na ten cykl, bo badania poprawiłam, jestem na urlopie i czuję, że jak się nie uda, to będzie jedno z największych rozczarowań naszych starań 😞
No ja mam na dniach owulację, dziś/jutro tzn mam nadzieję bo w sobotę pęcherzyk 15mm w 9dc a drugi 9mm.
Jutro monitoring. My też mamy w sumie luz. Ale testować będę na wczasach 🤣🤣 -
Ewa15997 wrote:Hej dziewczyny paski owulacyjne nie wykrywaly u mnie owulacji przez długi czas. Jeden dzień pominięty że sprawdzaniem owulacji i nagle cos zaczęło się dziać ma dobrą sprawę na 19 dzień cyklu. Wspolzylismy ciekawe czy coś wyjdzie.Dodam że w czerwcu odstawiłam antykoncepcję. Brak temperatury i wogole.
-
Też tak macie że nie możecie się doczekać żeby zrobić test ciążowy ? U mnie 26 dzień cyklu i już mnie kusi żeby zrobić ale ciągle się powstrzymuje bo wiem że zaleca się zrobić w dniu spodziewanej miesiączki. Miałam cykl stymulowany i zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka 20 sierpnia . Dziś już kupiłam testy . Trzymajcie kciuki
clara lubi tę wiadomość
-
Liskowa wrote:Też tak macie że nie możecie się doczekać żeby zrobić test ciążowy ? U mnie 26 dzień cyklu i już mnie kusi żeby zrobić ale ciągle się powstrzymuje bo wiem że zaleca się zrobić w dniu spodziewanej miesiączki. Miałam cykl stymulowany i zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka 20 sierpnia . Dziś już kupiłam testy . Trzymajcie kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 14:26
clara lubi tę wiadomość
2022
Starania naturalne
2023
HSG ✅
Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
*Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
6 stymulacji bez efektu
2025 (styczen-kwiecien)
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI
(Czerwiec)
Zmiana lekarza -
Panna_M wrote:Czy taki niewielki przyrost świadczyć może o ciąży biochemicznej?
nie mam bólu brzucha ani krwawień, a nawet odczulam już lekkie mdłości
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138- czekamy na wyniki
09/25 lametta+ ovaleap -
Liskowa wrote:Też tak macie że nie możecie się doczekać żeby zrobić test ciążowy ? U mnie 26 dzień cyklu i już mnie kusi żeby zrobić ale ciągle się powstrzymuje bo wiem że zaleca się zrobić w dniu spodziewanej miesiączki. Miałam cykl stymulowany i zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka 20 sierpnia . Dziś już kupiłam testy . Trzymajcie kciuki
Na 24 cykle prób tylko kilka razy wytrzymałam do terminu miesiączki z testowaniem
Najczęściej zaczynam dwa dni przed, ale jeszcze nigdy nie widziałam dwóch kresek. Zwykle w terminie miesiączki już nie mam co testować, bo przychodzi miesiączka
Najlepiej, jak mam góra 3 testy w zapasie, wtedy tak nie kusi
Trzymam kciuki za dwie kreski! 🤞♀️32 ♂️42
starania naturalne z przerwami od: 07.2023
w klinice od: 03.2025
w sumie cykli starań: ➡️24
08.2024 AMH 2,16
01.2025 drożność OK
20: 03.2025 Ovitrelle + Duphaston
21: 04.2025 CLO + Ovitrelle
00: 05.2025 histeroskopia OK
22: 06.2025 CLO + Ovitrelle + Duphaston
23: 07.2025 IUI odwołana, pęcherzyki pękły wcześniej
24: 08.2025 1 IUI, CLO + Ovitrelle + Duphaston
00: 09.2025 cykl bez starań, torbiel
25: 10.2025 2 IUI?⌛ -
Amelia96 wrote:Nie wierzę 🫢 czytasz mi w myślach 🫣 też Wam miałam o tym napisać że już odliczam dni do testowania ⏳ ?? Mi jeszcze tydzień, zwariować można .. Ty to już bliżej niż dalej ja to nie wiem czy tyle wytrzymam i nie zrobię wcześniej 🫢
Bardzo cię rozumiem, straszne jest to czekanie.
Trzymam kciuki za dwie kreski! 🤞Amelia96 lubi tę wiadomość
♀️32 ♂️42
08.2024 AMH 2,16
01.2025 drożność OK
Ja też tak mam 🙈 zaczynam testować 9dpo. No zdarzy się 8dpo 🤭 od początku starań, ani razu nie poczekałam na @ 😅 zbankrutuje przez te testy, ale jestem testomaniaczką i nic z tym nie zrobię 🙈 ja dopiero koniec września testuje, bo jestem świeżo po @... Mój mąż ma urodziny wtedy i może dostanie prezent w postaci dwóch kresek🥹 ale byśmy byli szczęśliwi 🥹clara lubi tę wiadomość
-
Ufff jak dobrze wiedzieć że nie tylko ja siedze i się zastanawiam czy robić ten test i możliwe zepsuć sobie dzień czy próbować wytrzymać do piątku. Nie wiem co lepiej działa na moją głowę, bo teraz nie jestem przybita, ale cały czas o tym myślę 🙄
Jednak większość z nas myśli podobnie 😂🫣Amelia96 lubi tę wiadomość
👩🏻98' 🧔🏻♂️93' 🐶15'🐶25'
👩🏻 •PCOS•
AMH -7,24
TESTOSTERON - 1,38 🔺
ANDROSTENDION -1,87 🔺
DHEAS - 467 🔺
LH - 6,72
FSH - 7,27
LH:FSH 0.92 ✅
🧔🏻♂️
05.25r
Całkowita liczba - 19.48mln 🔻
Koncentracja -10.25 mln/ml 🔻
Ruch postępowy - 15.76% 🔻
Plemniki żywe - 33% 🔻
Plemniki prawidłowej budowy - 4% ✅
HSG - 15.09
10cs -
W poprzednich miesiącach testowałam tak od 7/8dpo 🤣 zawsze zamawiałam z allegro testy i wiecej bralam, zeby załapać sie na darmowa dostawę smart.
W tym miesiącu pierwszy raz nie mam testów, ale na razie monitoringi nie wskazuja ze bedzie owulacja wiec jestem zniechęcona i troche odpuściłam👩 33
starania od 04.2025
PCOS, bardzo niski estradiol -
clara wrote:Bardzo cię rozumiem, straszne jest to czekanie.
Trzymam kciuki za dwie kreski! 🤞2022
Starania naturalne
2023
HSG ✅
Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
*Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
6 stymulacji bez efektu
2025 (styczen-kwiecien)
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI
(Czerwiec)
Zmiana lekarza -
Amelia96 wrote:A Ty kochana kiedy testujesz?
Testowałam wczoraj i dziś, bielutko. Dziś 13 dpo. Jutro też zrobię test przed wizytą, ale już skreśliłam ten cykl 😮💨
To była pierwsza IUI. Jutro wizyta, rozplanujemy drugą IUI i ruszymy z tematem IVF, bo chyba już czas.
Wahamy się, bo to była ostateczność dla nas, ale już 24. cykl i nic. Ani razu dwóch kresek. Planowaliśmy 3 IUI, ale pierwsza nam wypadła, bo pęcherzyki pękły. Ja mam 32 lata, mąż 42 i nie chcemy tracić więcej czasu, bo marzymy o dwójce dzieciaczków. Dziesiątki tysięcy już poszły na te starania od początku, wliczając wizyty, leki, zabiegi. Ani żyć pełnią życia, ani się poddać, i tak tkwimy w impasie trochę i co cykl nadzieja na odmianę losuA IVF też nie daje pewności, więc kto wie, ile jeszcze to potrwa wszystko, heh.
Uf, trochę się pożaliłam, ale czuję, że tutaj znajdę zrozumienie. Obecność na forum bardzo mi pomogła w tym cyklu psychicznieWszystkie przeżywamy to samo i wiadomość o każdej nowej ciąży tu na forum daje mi nadzieję, że też się doczekam
♀️32 ♂️42
08.2024 AMH 2,16
01.2025 drożność OK
Tak u mnie też kasy poszło tyle że starczyło by na mały dom z ogrodem. Przez 6 lat mnie diagnozowali i ciągnęli kasę różni lekarze. Dopiero w klinice niepłodności wszystko ruszyło . Żałuję że nie poszłam tam wcześniej ale mieliśmy stracha i ja i mąż że wyjdzie coś strasznego .
clara lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny pisze z takim pytaniem chodzę. Na monitoring do gina .byłam 11 DC pęcherzyk z lewego jajnika miał 29mm z widocznym wzgórkiem jajonośnym,dużo śluzu płodnego .
Dziś 16 DC poszłam do gina ,no ale pęcherzyk nie pękł, urósł do 33mm i dalej ma widoczny jak to gina moja określiła " piękny wzgórek jajonośny'' kazała nam współżyć 17/18 DC ,kontrolę następna mam 19 DC . Myślicie ,że jest możliwe ,aby jeszcze pękł? I była owulacja tylko że późna? To mój pierwszy monitoring i już schizuje ,że to ze mną coś nie tak .
Gin mówi że póki widoczny jest wzgórek nie mówimy o torbieli ,ale jednak dalej mnie to martwi.. Cykle mam średnio 28/29/30/31 dni -
Paula-1407 wrote:Hejka dziewczyny pisze z takim pytaniem chodzę. Na monitoring do gina .byłam 11 DC pęcherzyk z lewego jajnika miał 29mm z widocznym wzgórkiem jajonośnym,dużo śluzu płodnego .
Dziś 16 DC poszłam do gina ,no ale pęcherzyk nie pękł, urósł do 33mm i dalej ma widoczny jak to gina moja określiła " piękny wzgórek jajonośny'' kazała nam współżyć 17/18 DC ,kontrolę następna mam 19 DC . Myślicie ,że jest możliwe ,aby jeszcze pękł? I była owulacja tylko że późna? To mój pierwszy monitoring i już schizuje ,że to ze mną coś nie tak .
Gin mówi że póki widoczny jest wzgórek nie mówimy o torbieli ,ale jednak dalej mnie to martwi.. Cykle mam średnio 28/29/30/31 dni
Ja mam owulację w okolicy 20dc, cykle 30/31dniowe. Ostatnio niby mi właśnie pęcherzyk nie pęknął i miałam torbiel- nie miałam monitoringu, ale byłam 3 dni przed okresem u ginekologa i mi tak powiedział. -
Nutka15 wrote:Ja mam owulację w okolicy 20dc, cykle 30/31dniowe. Ostatnio niby mi właśnie pęcherzyk nie pęknął i miałam torbiel- nie miałam monitoringu, ale byłam 3 dni przed okresem u ginekologa i mi tak powiedział.
Dzięki za odpowiedź ,to nie załamuje się jeszcze
Według aplikacji miesiączka mam dostać 17 września czyli 31 DC
Mam nadzieję że jednak pęcherzyk pęknie,z niecierpliwością będę czekać na piątkową wizytę... -
Odebrałam ostatni wynik hormonalny i oczywiście jak tamte były w miarę ok, to ten SHBG jest za niski... Oczywiście pierwsze co wyczytałam w internecie, że może to być PCOS. No ale moje jajniki nie wygladają policystycznie, przynajmniej nikt mi nigdy nie o tym nie mówił, stosunek lh do fsh też mam ok... No jedynie do czego mogłabym się doczepić to mam lekki hirsutyzm, ale nie jakiś mocny, a niby to też może być od tego niskiego SHBG... Niekiedy jest też niski przy niedoczynności tarczycy, a ja lekka też mam... Dobrze, że w czwartek mam endokrynologa i zobaczymy co mi powie... Eh, zawsze coś 😡
-
Jestem po monitoringu.
Lewy został 9mm, prawy ma 25mm. Jestem w 13 dc. Dziś daje zatrzyk Ovitrelle jak wrócę do domu. W sobotę monitoring czy jest ciałko żółte.