X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • CzekającNaNumer2 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    No właśnie strumieniowe, ale przekonuje mnie cena i fakt, że nie pokazują jakis cieniów. Ja mam tak samo 🙈 jak coś wypatrze to robię i robię te testy. W jednym cyklu potrafię zrobić z 5... Szczęście w nieszczęściu, że mam krótką fazę lutealną i robię test 9dpo i 10 dpo, a na kolejny dzień przychodzi @... Ja to tak liczę na ten cykl, bo badania poprawiłam, jestem na urlopie i czuję, że jak się nie uda, to będzie jedno z największych rozczarowań naszych starań 😞

No ja mam na dniach owulację, dziś/jutro tzn mam nadzieję bo w sobotę pęcherzyk 15mm w 9dc a drugi 9mm.
    Jutro monitoring. My też mamy w sumie luz. Ale testować będę na wczasach 🤣🤣

202107055365.png

I monitoring 9 dc 30.08 pęcherzyk 15mm
    II monitoring 12 dc 02.09 pęcherzyk 25mm + zastrzyk Ovitrelle
    III monitoring 06.09 - ciałko żółte?
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 1 września, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    Hej dziewczyny paski owulacyjne nie wykrywaly u mnie owulacji przez długi czas. Jeden dzień pominięty że sprawdzaniem owulacji i nagle cos zaczęło się dziać ma dobrą sprawę na 19 dzień cyklu. Wspolzylismy ciekawe czy coś wyjdzie.Dodam że w czerwcu odstawiłam antykoncepcję. Brak temperatury i wogole.

• Liskowa Debiutantka

Wysłany: 2 września, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak macie że nie możecie się doczekać żeby zrobić test ciążowy ? U mnie 26 dzień cyklu i już mnie kusi żeby zrobić ale ciągle się powstrzymuje bo wiem że zaleca się zrobić w dniu spodziewanej miesiączki. Miałam cykl stymulowany i zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka 20 sierpnia . Dziś już kupiłam testy . Trzymajcie kciuki

clara lubi tę wiadomość

• Amelia96 Ekspertka

Wysłany: 2 września, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskowa wrote:
    Też tak macie że nie możecie się doczekać żeby zrobić test ciążowy ? U mnie 26 dzień cyklu i już mnie kusi żeby zrobić ale ciągle się powstrzymuje bo wiem że zaleca się zrobić w dniu spodziewanej miesiączki. Miałam cykl stymulowany i zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka 20 sierpnia . Dziś już kupiłam testy . Trzymajcie kciuki
    Nie wierzę 🫢 czytasz mi w myślach 🫣 też Wam miałam o tym napisać że już odliczam dni do testowania ⏳ jeszcze tydzień, zwariować można .. Ty to już bliżej niż dalej ja to nie wiem czy tyle wytrzymam i nie zrobię wcześniej 🫢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 14:26

clara lubi tę wiadomość

2022
    Starania naturalne

2023
    HSG ✅
    Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
    3 stymulacje bez efektu

2024
    Zmiana lekarza
    Dodatkowe badania:
    *Hormonalne ✅
    *Biopsja endometrium ✅
    *Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
    6 stymulacji bez efektu

2025 (styczen-kwiecien)
    Leczenie w Klinice
    3 nieudane IUI
    (Czerwiec)
    Zmiana lekarza
  • PA Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Czy taki niewielki przyrost świadczyć może o ciąży biochemicznej? :( nie mam bólu brzucha ani krwawień, a nawet odczulam już lekkie mdłości :(
    Niestety Ci nie pomogę, nigdy w ciąży nie bylam. Zapytaj może na wątku ciążowym tam są bardziej doświadczone dziewczyny🙂

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138- czekamy na wyniki
    09/25 lametta+ ovaleap
  • clara Debiutantka

Wysłany: 2 września, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskowa wrote:

Na 24 cykle prób tylko kilka razy wytrzymałam do terminu miesiączki z testowaniem :D
    Najczęściej zaczynam dwa dni przed, ale jeszcze nigdy nie widziałam dwóch kresek. Zwykle w terminie miesiączki już nie mam co testować, bo przychodzi miesiączka :(
    Najlepiej, jak mam góra 3 testy w zapasie, wtedy tak nie kusi :)

Trzymam kciuki za dwie kreski! 🤞

♀️32 ♂️42
    starania naturalne z przerwami od: 07.2023
    w klinice od: 03.2025
    w sumie cykli starań: ➡️24

08.2024 AMH 2,16
    01.2025 drożność OK

20: 03.2025 Ovitrelle + Duphaston
    21: 04.2025 CLO + Ovitrelle
    00: 05.2025 histeroskopia OK
    22: 06.2025 CLO + Ovitrelle + Duphaston
    23: 07.2025 IUI odwołana, pęcherzyki pękły wcześniej
    24: 08.2025 1 IUI, CLO + Ovitrelle + Duphaston
    00: 09.2025 cykl bez starań, torbiel
    25: 10.2025 2 IUI?⌛
  • clara Debiutantka

Wysłany: 2 września, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Nie wierzę 🫢 czytasz mi w myślach 🫣 też Wam miałam o tym napisać że już odliczam dni do testowania ⏳ ?? Mi jeszcze tydzień, zwariować można .. Ty to już bliżej niż dalej ja to nie wiem czy tyle wytrzymam i nie zrobię wcześniej 🫢

Bardzo cię rozumiem, straszne jest to czekanie.

Amelia96 lubi tę wiadomość

♀️32 ♂️42

08.2024 AMH 2,16
    01.2025 drożność OK

• Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 2 września, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskowa wrote:

Ja też tak mam 🙈 zaczynam testować 9dpo. No zdarzy się 8dpo 🤭 od początku starań, ani razu nie poczekałam na @ 😅 zbankrutuje przez te testy, ale jestem testomaniaczką i nic z tym nie zrobię 🙈 ja dopiero koniec września testuje, bo jestem świeżo po @... Mój mąż ma urodziny wtedy i może dostanie prezent w postaci dwóch kresek🥹 ale byśmy byli szczęśliwi 🥹

clara lubi tę wiadomość

• Alaria Znajoma

Wysłany: 2 września, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskowa wrote:

Ufff jak dobrze wiedzieć że nie tylko ja siedze i się zastanawiam czy robić ten test i możliwe zepsuć sobie dzień czy próbować wytrzymać do piątku. Nie wiem co lepiej działa na moją głowę, bo teraz nie jestem przybita, ale cały czas o tym myślę 🙄

Jednak większość z nas myśli podobnie 😂🫣

Amelia96 lubi tę wiadomość

👩🏻98' 🧔🏻‍♂️93' 🐶15'🐶25'

👩🏻 •PCOS•
    AMH -7,24
    TESTOSTERON - 1,38 🔺
    ANDROSTENDION -1,87 🔺
    DHEAS - 467 🔺
    LH - 6,72
    FSH - 7,27
    LH:FSH 0.92 ✅

🧔🏻‍♂️
    05.25r
    Całkowita liczba - 19.48mln 🔻
    Koncentracja -10.25 mln/ml 🔻
    Ruch postępowy - 15.76% 🔻
    Plemniki żywe - 33% 🔻
    Plemniki prawidłowej budowy - 4% ✅

HSG - 15.09

10cs
  • stokroteczka25 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskowa wrote:

W poprzednich miesiącach testowałam tak od 7/8dpo 🤣 zawsze zamawiałam z allegro testy i wiecej bralam, zeby załapać sie na darmowa dostawę smart.

W tym miesiącu pierwszy raz nie mam testów, ale na razie monitoringi nie wskazuja ze bedzie owulacja wiec jestem zniechęcona i troche odpuściłam :(

👩 33
    starania od 04.2025

PCOS, bardzo niski estradiol
  • Amelia96 Ekspertka

Wysłany: 2 września, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clara wrote:
    Bardzo cię rozumiem, straszne jest to czekanie.

A Ty kochana kiedy testujesz? :)

2022
    Starania naturalne

2023
    HSG ✅
    Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
    3 stymulacje bez efektu

2024
    Zmiana lekarza
    Dodatkowe badania:
    *Hormonalne ✅
    *Biopsja endometrium ✅
    *Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
    6 stymulacji bez efektu

2025 (styczen-kwiecien)
    Leczenie w Klinice
    3 nieudane IUI
    (Czerwiec)
    Zmiana lekarza
  • clara Debiutantka

Wysłany: 2 września, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    A Ty kochana kiedy testujesz? :)

Testowałam wczoraj i dziś, bielutko. Dziś 13 dpo. Jutro też zrobię test przed wizytą, ale już skreśliłam ten cykl 😮‍💨
    To była pierwsza IUI. Jutro wizyta, rozplanujemy drugą IUI i ruszymy z tematem IVF, bo chyba już czas.

Wahamy się, bo to była ostateczność dla nas, ale już 24. cykl i nic. Ani razu dwóch kresek. Planowaliśmy 3 IUI, ale pierwsza nam wypadła, bo pęcherzyki pękły. Ja mam 32 lata, mąż 42 i nie chcemy tracić więcej czasu, bo marzymy o dwójce dzieciaczków. Dziesiątki tysięcy już poszły na te starania od początku, wliczając wizyty, leki, zabiegi. Ani żyć pełnią życia, ani się poddać, i tak tkwimy w impasie trochę i co cykl nadzieja na odmianę losu :) A IVF też nie daje pewności, więc kto wie, ile jeszcze to potrwa wszystko, heh.

Uf, trochę się pożaliłam, ale czuję, że tutaj znajdę zrozumienie. Obecność na forum bardzo mi pomogła w tym cyklu psychicznie :) Wszystkie przeżywamy to samo i wiadomość o każdej nowej ciąży tu na forum daje mi nadzieję, że też się doczekam :)

♀️32 ♂️42

08.2024 AMH 2,16
    01.2025 drożność OK

• Liskowa Debiutantka

Wysłany: 2 września, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u mnie też kasy poszło tyle że starczyło by na mały dom z ogrodem. Przez 6 lat mnie diagnozowali i ciągnęli kasę różni lekarze. Dopiero w klinice niepłodności wszystko ruszyło . Żałuję że nie poszłam tam wcześniej ale mieliśmy stracha i ja i mąż że wyjdzie coś strasznego .

clara lubi tę wiadomość

• Paula-1407 Debiutantka

Wysłany: 2 września, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny pisze z takim pytaniem chodzę. Na monitoring do gina .byłam 11 DC pęcherzyk z lewego jajnika miał 29mm z widocznym wzgórkiem jajonośnym,dużo śluzu płodnego .
    Dziś 16 DC poszłam do gina ,no ale pęcherzyk nie pękł, urósł do 33mm i dalej ma widoczny jak to gina moja określiła " piękny wzgórek jajonośny'' kazała nam współżyć 17/18 DC ,kontrolę następna mam 19 DC . Myślicie ,że jest możliwe ,aby jeszcze pękł? I była owulacja tylko że późna? To mój pierwszy monitoring i już schizuje ,że to ze mną coś nie tak .
    Gin mówi że póki widoczny jest wzgórek nie mówimy o torbieli ,ale jednak dalej mnie to martwi.. Cykle mam średnio 28/29/30/31 dni

• Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 2 września, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-1407 wrote:
    Hejka dziewczyny pisze z takim pytaniem chodzę. Na monitoring do gina .byłam 11 DC pęcherzyk z lewego jajnika miał 29mm z widocznym wzgórkiem jajonośnym,dużo śluzu płodnego .
    Dziś 16 DC poszłam do gina ,no ale pęcherzyk nie pękł, urósł do 33mm i dalej ma widoczny jak to gina moja określiła " piękny wzgórek jajonośny'' kazała nam współżyć 17/18 DC ,kontrolę następna mam 19 DC . Myślicie ,że jest możliwe ,aby jeszcze pękł? I była owulacja tylko że późna? To mój pierwszy monitoring i już schizuje ,że to ze mną coś nie tak .
    Gin mówi że póki widoczny jest wzgórek nie mówimy o torbieli ,ale jednak dalej mnie to martwi.. Cykle mam średnio 28/29/30/31 dni

Ja mam owulację w okolicy 20dc, cykle 30/31dniowe. Ostatnio niby mi właśnie pęcherzyk nie pęknął i miałam torbiel- nie miałam monitoringu, ale byłam 3 dni przed okresem u ginekologa i mi tak powiedział.

• Paula-1407 Debiutantka

Wysłany: 2 września, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Ja mam owulację w okolicy 20dc, cykle 30/31dniowe. Ostatnio niby mi właśnie pęcherzyk nie pęknął i miałam torbiel- nie miałam monitoringu, ale byłam 3 dni przed okresem u ginekologa i mi tak powiedział.

Dzięki za odpowiedź ,to nie załamuje się jeszcze :D
    Według aplikacji miesiączka mam dostać 17 września czyli 31 DC
    Mam nadzieję że jednak pęcherzyk pęknie,z niecierpliwością będę czekać na piątkową wizytę...

• Nutka15 Koleżanka

Wysłany: 2 września, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam ostatni wynik hormonalny i oczywiście jak tamte były w miarę ok, to ten SHBG jest za niski... Oczywiście pierwsze co wyczytałam w internecie, że może to być PCOS. No ale moje jajniki nie wygladają policystycznie, przynajmniej nikt mi nigdy nie o tym nie mówił, stosunek lh do fsh też mam ok... No jedynie do czego mogłabym się doczepić to mam lekki hirsutyzm, ale nie jakiś mocny, a niby to też może być od tego niskiego SHBG... Niekiedy jest też niski przy niedoczynności tarczycy, a ja lekka też mam... Dobrze, że w czwartek mam endokrynologa i zobaczymy co mi powie... Eh, zawsze coś 😡

• CzekającNaNumer2 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po monitoringu.
    Lewy został 9mm, prawy ma 25mm. Jestem w 13 dc. Dziś daje zatrzyk Ovitrelle jak wrócę do domu. W sobotę monitoring czy jest ciałko żółte.

202107055365.png

I monitoring 9 dc 30.08 pęcherzyk 15mm
    II monitoring 12 dc 02.09 pęcherzyk 25mm + zastrzyk Ovitrelle
    III monitoring 06.09 - ciałko żółte?
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 2 września, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 dzień cyklu. Co chwike jak idę do łazienki mam bezbarwny śluz i dużo go. Do teho czasem poboluje mnie brzuch

• Liskowa Debiutantka

Wysłany: 2 września, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pobolewania brzucha , sutki drażliwe i stoją cały czas ale śluz wodnisty .

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ