X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 6 września, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzekającNaNumer2 wrote:
    Ja po USG. Ciałko żółte jest, owulacja potwierdzona. Endometrium mogłoby być lepsze bo ma 7.5mm. ff4085885a1ad.jpghttps://zapodaj.net/plik-SLa2f1cPjp[/url]
    Grunt że owulacja była :) nie wszystko będzie takie jakbyśmy chcieli ale i z takim endometrium zachodzą w ciążę 🙂 Powodzenia ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września, 11:36

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Dostinex,
    Pregna Start,
    Ovarin,
    Ascofer,
    Acard,
    Zioła Ojca Sroki 3
  • Atomówka Ekspertka

Wysłany: 6 września, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie widzę że dużo nas będzie testować koło 20-stego ☺️

27 lata k
    29 lat m

07.2022 - ciąża biochemiczna
    12.2022 - prawidłowa ciąża
    08.2023- zdrowa księżniczka <3

starania o rodzeństwo - od 09.2025
  • Gosia98765 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Nas wszystkie ✊️🍀⏸️

Amelia96, Atomówka , oliwia79 lubią tę wiadomość

• Amelia96 Autorytet

Wysłany: 8 września, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tak tu cicho ?? Ktoś testuje na dniach?? :)

Starania od 2022

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Dostinex,
    Pregna Start,
    Ovarin,
    Ascofer,
    Acard,
    Zioła Ojca Sroki 3
  • oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 8 września, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba będę robić test ciążowy w czwartek lub w piątek – w szafce został mi już ostatni 😂. Moja miesiączka przypada przewidywalnie na 14 września. Byłam u ginekologa 3 września, owulacja została potwierdzona, a endometrium miało 9 mm, więc wszystko wygląda dobrze pod kątem możliwości implantacji.

Amelia96 lubi tę wiadomość

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 8 września, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Szukam dla siebie nowego miejsca. Wątek staraniowy pożegnałam szybciej niż przywitałam. 1 cykl liczyłam od sierpnia i na tym przystało - nadczynność przytarczyc skutecznie pokiereszowała plany.
    Mimo wszystko liczę na 2026, ale na listopad lub grudzień.
    Teraz jesteśmy na etapie uzupełniania wutamin, mąż się odrobacza, zmieniliśmy żywienie jakiś czas temu.
    Odliczam aby wrócić do gry w lutym/marcu 2026.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 21:53

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2 – 07.25 - 2. cykl po powrocie @ po porodzie
    ❌ B9: niedobór 2,21 ng/ml
    ✅ B12 586, witD 59,3, enzymy, białka, glukoza
    ⚠️ ferr 37 nisko, lipidogram niski, 🔎HCY 8,51 do zbicia

08.2025 – testy ovu, długie cykle, PCO?
    ❌nadczynność tarczycy: TSH 0,01 -> 0,047, Ft4 2,4 -> 1,32 -> 0,82✅; OB 16 -> 14; testo 0,58 ng/ml
    Przeciwciała i TRAB ok ✅
    B9 2,21 -> 3,8
    ‼️hiperkalcemia; PTH 118 -> 89,7, wapń 11,7 -> 11,6, niskie fosforany, -> ok✅, kryształy w moczu
    🔎USG tarczycy: mała objętość (8ml), obniżona echogeniczność, wzmożone unaczynienie → obraz zapalny

🛑 STOP 08.25 - pierwotne zapalenie przytarczyc
    💊kora wierzby białej 2x400mg, ALC 1g, witC 1g
    Wstrzymujemy się na pół roku, aby zadbać o organizm.

1.09 Oddział Endokrynologiczny

02.2026…⏳

#2026jestmój
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 8 września, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Chyba będę robić test ciążowy w czwartek lub w piątek – w szafce został mi już ostatni 😂. Moja miesiączka przypada przewidywalnie na 14 września. Byłam u ginekologa 3 września, owulacja została potwierdzona, a endometrium miało 9 mm, więc wszystko wygląda dobrze pod kątem możliwości implantacji.
    To trzymam kciuki, koniecznie dawaj znać ✊🍀
    U mnie też ostatni test w szafce. Okres mam mieć 9/10 września ale nie robię bo szkoda mi testu. Poczekam spokojnie jak nie przyjdzie to zatestuję :D

Starania od 2022

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Dostinex,
    Pregna Start,
    Ovarin,
    Ascofer,
    Acard,
    Zioła Ojca Sroki 3
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 8 września, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Cześć! Szukam dla siebie nowego miejsca. Wątek staraniowy pożegnałam szybciej niż przywitałam. 1 cykl liczyłam od sierpnia i na tym przystało - nadczynność przytarczyc skutecznie pokiereszowała plany.
    Mimo wszystko liczę na 2027, ale na listopad lub grudzień.
    Teraz jesteśmy na etapie uzupełniania wutamin, mąż się odrobacza, zmieniliśmy żywienie jakiś czas temu.
    Odliczać aby wrócić do gry w lutym/marcu 2026.
    Z jednej strony dobrze że masz jakimś punkt zaczepienia. U mnie wszystkie wyniki ok, a ciąży jak nie było tak nie ma 🤷 wolałabym żeby mi ktoś postawił diagnozę , żebym ją wyleczyła i wkoncu się udało a tak 4 lata jak z bata strzelił 🙎

Starania od 2022

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Dostinex,
    Pregna Start,
    Ovarin,
    Ascofer,
    Acard,
    Zioła Ojca Sroki 3
  • Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 8 września, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was miała małopłytkowość?

• Amelia96 Autorytet

Wysłany: 8 września, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska94 wrote:
    Czy któraś z was miała małopłytkowość?
    Niee, a przynajmniej nie wiem o czymś takim,a jak to sprawdzić ? Czy zwykłe badania krwi to zweryfikują?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 15:21

Starania od 2022

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Dostinex,
    Pregna Start,
    Ovarin,
    Ascofer,
    Acard,
    Zioła Ojca Sroki 3
  • Nutka15 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w końcu owulacja zapowiada się szybciej, niż 20/21dc. Miałam tak od kilku miesięcy po jednym bezowulacyjnym cyklu. Dzisiaj test owu już prawie pozytywny, a jest 15dc. Nie mam problemu ze śluzem, ale teraz to po prostu majty mokre i już dwa razy dzisiaj zmieniałam 🤣 a od wkładek stronie, to trzeba sobie jakoś radzić 🤣 nie wiem, co ma na to wszystko wpływ, może ustabilizowanie wyników, ovarin, który biorę, mniej stresu, ale cieszę się, bo liczę na ten cykl. Jutro nie wiem, czy nam się uda zadziałać, bo mamy wyjazd i wrócimy późno zmęczeni 😬 ale chyba namowie męża chociaż na szybkie co nieco 🤣 testu owu też chyba jutro nie zrobię, bo jak rano wyjedziemy, tak wrócimy o 22.
    Dziewczyny jak współżyjecie? Ja w tym cyklu od końca miesiączki co 2 dni, a od pozytywnego testu owu chce codziennie przez 3 dni. Potem mimo, że już i tak to nic nie wniesie chce jeszcze do miesiączki co 2 dni. Syn jakimś cudem był o tydzień młodszy, niż termin z ostatniej miesiączki, więc owu musiałam mieć później. Ale z nim nie robiłam żadnych testów owu, nic nie obserwowałam, bo to był 1cs, tylko było współżycie co 2 dni od zakończenia miesiączki do terminu rozpoczęcia kolejnej. Tak bym chciała, żeby nam wszystkim się w końcu udało zaznać tego szczęścia ❤️👶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 16:28

Amelia96 lubi tę wiadomość

• Eliora Ekspertka

Wysłany: 8 września, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    U mnie w końcu owulacja zapowiada się szybciej, niż 20/21dc. Miałam tak od kilku miesięcy po jednym bezowulacyjnym cyklu. Dzisiaj test owu już prawie pozytywny, a jest 15dc. Nie mam problemu ze śluzem, ale teraz to po prostu majty mokre i już dwa razy dzisiaj zmieniałam 🤣 a od wkładek stronie, to trzeba sobie jakoś radzić 🤣 nie wiem, co ma na to wszystko wpływ, może ustabilizowanie wyników, ovarin, który biorę, mniej stresu, ale cieszę się, bo liczę na ten cykl. Jutro nie wiem, czy nam się uda zadziałać, bo mamy wyjazd i wrócimy późno zmęczeni 😬 ale chyba namowie męża chociaż na szybkie co nieco 🤣 testu owu też chyba jutro nie zrobię, bo jak rano wyjedziemy, tak wrócimy o 22.
    Dziewczyny jak współżyjecie? Ja w tym cyklu od końca miesiączki co 2 dni, a od pozytywnego testu owu chce codziennie przez 3 dni. Potem mimo, że już i tak to nic nie wniesie chce jeszcze do miesiączki co 2 dni. Syn jakimś cudem był o tydzień młodszy, niż termin z ostatniej miesiączki, więc owu musiałam mieć później. Ale z nim nie robiłam żadnych testów owu, nic nie obserwowałam, bo to był 1cs, tylko było współżycie co 2 dni od zakończenia miesiączki do terminu rozpoczęcia kolejnej. Tak bym chciała, żeby nam wszystkim się w końcu udało zaznać tego szczęścia ❤️👶

My od 6 dnia cyklu co 2 dni do owulacji.

preg.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    🌸 Córka – 4 lata 💗
    Starania o 2 dziecko od 08.2025
    Stymulacja: Lametta + Ovitrelle / Pregnyl
    CS1 – owulacja potwierdzona, brak ciąży
    CS2 – ⏸️ 10 dpo (14.10) – beta hCG 10.75
         12 dpo (16.10) – beta hCG 63.65 ✨

Psalm 62,6
    „Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
    bo od Niego pochodzi moja nadzieja.”
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 8 września, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    No to super że śluz pojawił Ci si samoistnie :) ja mam z tym problem muszę się wspomagać NAC'em. Koniecznie jutro podziałajcie z Mężem, nie można zaprzepaścić tak dobrych warunków 💦💦 Ja tym razem przez dni płodne wspolzylam codziennie ,(11,12,13,14dc) a przed i po owu co drugi dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 16:53

Starania od 2022

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Dostinex,
    Pregna Start,
    Ovarin,
    Ascofer,
    Acard,
    Zioła Ojca Sroki 3
  • Nutka15 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    No to super że śluz pojawił Ci si samoistnie :) ja mam z tym problem muszę się wspomagać NAC'em. Koniecznie jutro podziałajcie z Mężem, nie można zaprzepaścić tak dobrych warunków 💦💦 Ja tym razem przez dni płodne wspolzylam codziennie ,(11,12,13,14dc) a przed i po owu co drugi dzień.

Wiesz co, ja nie miałam problemu z śluzem płodnym nigdy. Zawsze było go sporo, ale ciąży i tak nie było 😞 ale w tym cyklu jest go ogrom 🤯 aż jest to mega niekomfortowe 🙈 Po owulacji biorę duphaston na własną rękę. Niech się dzieje co chce! Chwytam się już każdej deski ratunku. Bo w kolejnym cyklu czeka mnie monitoring. Ale jak już pisałam, wątpię, że to pogodzę z pracą 😞 ja pracuję codziennie na inne godziny, raz zmiana poranna, raz popołudniowa, raz po 5h, raz po 12h, a zmienić grafik z dnia na dzień też ciężko, więc zgrać to z terminem u mojego lekarza graniczy z cudem. Ehhh... Może akurat teraz się uda... A jak nie, to czuję, że będę miała mega rozczarowanie i przepłacze kilka dni...

• Anuska94 Ekspertka

Wysłany: 8 września, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Niee, a przynajmniej nie wiem o czymś takim,a jak to sprawdzić ? Czy zwykłe badania krwi to zweryfikują?
    Tak z badań krwi się można dowiedzieć

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 8 września, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Z jednej strony dobrze że masz jakimś punkt zaczepienia. U mnie wszystkie wyniki ok, a ciąży jak nie było tak nie ma 🤷 wolałabym żeby mi ktoś postawił diagnozę , żebym ją wyleczyła i wkoncu się udało a tak 4 lata jak z bata strzelił 🙎
    Przykro mi. U Ciebie jest endometrioza?
    Z kolei jak się czegoś pragnie to czasem na złość się nie uda, więc nie wiem czy jak zrobię to wszytsko z mojej listy to coś da (poza moim zdrowiem). Pierwsza ciąża u mnie nie pojawiła się od razu, a suplementowaliśmy się na rok przed staraniami. Czekałam 11 miesięcy, a w tym 9 bylo bezcelowych, frustrujących, bez owu.
    Dalej żyje taką myślą że miałam jakiegoś farta.

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2 – 07.25 - 2. cykl po powrocie @ po porodzie
    ❌ B9: niedobór 2,21 ng/ml
    ✅ B12 586, witD 59,3, enzymy, białka, glukoza
    ⚠️ ferr 37 nisko, lipidogram niski, 🔎HCY 8,51 do zbicia

08.2025 – testy ovu, długie cykle, PCO?
    ❌nadczynność tarczycy: TSH 0,01 -> 0,047, Ft4 2,4 -> 1,32 -> 0,82✅; OB 16 -> 14; testo 0,58 ng/ml
    Przeciwciała i TRAB ok ✅
    B9 2,21 -> 3,8
    ‼️hiperkalcemia; PTH 118 -> 89,7, wapń 11,7 -> 11,6, niskie fosforany, -> ok✅, kryształy w moczu
    🔎USG tarczycy: mała objętość (8ml), obniżona echogeniczność, wzmożone unaczynienie → obraz zapalny

🛑 STOP 08.25 - pierwotne zapalenie przytarczyc
    💊kora wierzby białej 2x400mg, ALC 1g, witC 1g
    Wstrzymujemy się na pół roku, aby zadbać o organizm.

1.09 Oddział Endokrynologiczny

02.2026…⏳

#2026jestmój
  • stokroteczka25 Ekspertka

Wysłany: 8 września, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 20dc, jestem po monitoringu. Endometrium ladnie urósło, ale pecherzyki sa nadal male, wiec owulacji w tym cyklu nie bedzie. Pewnie bedzie kolejny dlugi cykl :(
    Czy jest sens sprawdzać progesteron i estradiol jesli nie będzie owulacji?

Pod koniec wrzesnia ide do innego ginekologa i mam nadzieje, ze przedstawi jakiś plan działania.

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

⏳️ październik 2025 - stymulacja (aromek + ovitrelle)

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • stokroteczka25 Ekspertka

Wysłany: 8 września, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Mimo wszystko liczę na 2026, ale na listopad lub grudzień.
    Odliczam aby wrócić do gry w lutym/marcu 2026.

Przykro mi, ze musicie na razie przerwać starania. Dobrze, ze działasz z dieta i witaminami. Oby to zadbanie o siebie zaprocentowało i w przyszlym roku mam nadzieje ze ujrzysz dwie kreseczki 🙂

kleopatr4 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    🍀 starania od 04.2025

⏳️ październik 2025 - stymulacja (aromek + ovitrelle)

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 8 września, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Przykro mi. U Ciebie jest endometrioza?
    Z kolei jak się czegoś pragnie to czasem na złość się nie uda, więc nie wiem czy jak zrobię to wszytsko z mojej listy to coś da (poza moim zdrowiem). Pierwsza ciąża u mnie nie pojawiła się od razu, a suplementowaliśmy się na rok przed staraniami. Czekałam 11 miesięcy, a w tym 9 bylo bezcelowych, frustrujących, bez owu.
    Dalej żyje taką myślą że miałam jakiegoś farta.
    Tak mam Endometrioze, ale każdy lekarz macha na to ręką i wiecznie słyszę tylko że zachodzą bez problemu z najgorszym stadium Endo więc już przywykłam 🤷 i też podczas laparoskopii nie usunęli mi tam nic bo ponoć nie nadawało się to do zoperowania a mogłabym mieć więcej szkody niż pożytku więc tak sobie z tym żyje :D

Starania od 2022

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Dostinex,
    Pregna Start,
    Ovarin,
    Ascofer,
    Acard,
    Zioła Ojca Sroki 3
  • Eliora Ekspertka

Wysłany: 9 września, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie sobie wkręcam, jestem 6 dpo. Od niedzieli całymi dniami bym spała, dziś w pracy na siedząco zasypiam, ćmi mnie podbrzusze jak na okres. Za wcześnie na objawy.

preg.png

👩 30 lat (PCOS, IO)
    👨 37 lat
    🌸 Córka – 4 lata 💗
    Starania o 2 dziecko od 08.2025
    Stymulacja: Lametta + Ovitrelle / Pregnyl
    CS1 – owulacja potwierdzona, brak ciąży
    CS2 – ⏸️ 10 dpo (14.10) – beta hCG 10.75
         12 dpo (16.10) – beta hCG 63.65 ✨

Psalm 62,6
    „Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
    bo od Niego pochodzi moja nadzieja.”
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ