STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
stokroteczka25 wrote:Witaj, rozgość sie 😊
Ja bym sie starała, bo nigdy nie wiadomo ile potrwa zanim zajdziesz w ciaze. Trzymam kciuki aby wam sie udalo 🍀
Poczekam tak do końca/początku roku jeśli mi się uda. Z drugim synem zaszłam we wrześniu więc wolałabym jakiś inny miesiąc . Z pierwszym zaszłam w marcu, potem druga ciążę poroniłam w marcu więc jakoś nie chce...
Nigdy bym nie pomyślała że będę rozmyślać o trzecim dziecku 🙈11.2015 - cc syn
10.2018 - ⛪🤵👰
03.2020 - aniołek/ 9tc
10.2020 - II ❤❤🤰
02.2021 - połówkowe, Jaś 430g szczęścia ❤👶 -
Przytulam Was dziewczyny za biele, wiem jakie to przykre 🫂 ja nawet nie mam do czego odliczać w tym miesiącu bo to cykl bezowulacyjny
Paula-1407 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 33&34
⏳ starania od 04.2025
PCOS
🔜 październik 2025 - aromek
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
stokroteczka25 wrote:Przytulam Was dziewczyny za biele, wiem jakie to przykre 🫂 ja nawet nie mam do czego odliczać w tym miesiącu bo to cykl bezowulacyjny
-
Ewa15997 wrote:Co ile dostajesz okres? Ja miałam już odpuścić myślenie ale się nie da. A zwłaszcza gdy czekasz na miesiączkę a ona się nie pojawią a testy wychodzą negatywne. I jak obliczyć owulację jak co miesiąc długość cyklu jest rozna. Pani doktor mówiła że wszystko że mną Oki. Powiedziała że przez 3 miesiące od odstawienia mam nie liczyć że zajdę w ciążę.
Zacznij robić testy owulacyjne i obserwuj śluz, bo metoda na kalendarzyk sprawdza się moim zdaniem tylko przy reguralnych cyklach. A też po antykoncepcji właśnie od razu nie będziesz miała super regularnych cyklów. -
Gosia98765 wrote:Jestem 5-6dpo, cykle 31dniowe, od wczoraj bolą mnie jajniki i mam pelnosc w podbrzuszu, wróciłam z nocki a tu dużo rozciągliwego przezroczystego śluzu. Od owulki miałam sucho, a tu teraz zonk. Nie wiem co myśleć 🤷♀️
A test owulacyjny robiłaś ? Ja jestem 6dpo i też mam takie odczucia, ciągną mnie jajniki, szczególnie lewy i mam taki pełen brzuch i czuję jak mi się tam przelewa. Tylko ja zaczelam brać duphaston, więc może to przez to. U mnie testy owu jest kompletnie negatywny. śluzu rozciągliwego nie mam. Trochę takiego białego kremowego, jak zawsze w tej fazie cyklu. Ale nie czuje, żeby się udało w tym cyklu. Jestem zniechęcona już tym wszystkim.. -
Nutka15 wrote:A test owulacyjny robiłaś ? Ja jestem 6dpo i też mam takie odczucia, ciągną mnie jajniki, szczególnie lewy i mam taki pełen brzuch i czuję jak mi się tam przelewa. Tylko ja zaczelam brać duphaston, więc może to przez to. U mnie testy owu jest kompletnie negatywny. śluzu rozciągliwego nie mam. Trochę takiego białego kremowego, jak zawsze w tej fazie cyklu. Ale nie czuje, żeby się udało w tym cyklu. Jestem zniechęcona już tym wszystkim..
No właśnie nie robiłam, w tym cyklu chciałam trochę na spokojnie do tego podejść bo co miesiac za bardzo świrowalam, jedynie sprawdzałam w apce kiedy przypada. Niby 10.09 według apki, miałam wtedy sluz rozciagliwy płodny w ten dzien i pare wczesniej, po tym byla cisza i dzisiaj po pracy zonk duzy rozciagliwy śluz. Nie wiem czy ovu mi się przesunęła na 23 dzień.... te czekanie jest najgorsze -
Ewa15997 wrote:Co ile dostajesz okres? Ja miałam już odpuścić myślenie ale się nie da. A zwłaszcza gdy czekasz na miesiączkę a ona się nie pojawią a testy wychodzą negatywne. I jak obliczyć owulację jak co miesiąc długość cyklu jest rozna. Pani doktor mówiła że wszystko że mną Oki. Powiedziała że przez 3 miesiące od odstawienia mam nie liczyć że zajdę w ciążę.
Cykle mam 31-34 dni. Mialam monitoring w tym miesiącu, dlatego zakładam ze owulacji nie bylo bo jeszvze 20dc nie bylo dominującego pęcherzyka.
👩❤️👨 33&34
⏳ starania od 04.2025
PCOS
Suple 💊
Gosia98765 wrote:No właśnie nie robiłam, w tym cyklu chciałam trochę na spokojnie do tego podejść bo co miesiac za bardzo świrowalam, jedynie sprawdzałam w apce kiedy przypada. Niby 10.09 według apki, miałam wtedy sluz rozciagliwy płodny w ten dzien i pare wczesniej, po tym byla cisza i dzisiaj po pracy zonk duzy rozciagliwy śluz. Nie wiem czy ovu mi się przesunęła na 23 dzień.... te czekanie jest najgorsze
Mysle ze nie ma co sie kierować apka , chyba że masz bardzo reguralne miesiączki. Najlepiej obserwować sluz plus robic testy owulacyjne👩❤️👨 33&34
⏳ starania od 04.2025
PCOS
Suple 💊
Nutka15 wrote:Zacznij robić testy owulacyjne i obserwuj śluz, bo metoda na kalendarzyk sprawdza się moim zdaniem tylko przy reguralnych cyklach. A też po antykoncepcji właśnie od razu nie będziesz miała super regularnych cyklów.
-
Ja mam cykle 28-31 dni i już w 10 DC w sierpniu miałam pęcherzyk 29 mm ,także to może być różnie , wtedy już miałam płodne bo gin stwierdziła po sluzie w szyjce ,a apka pokazuje wtedy niepłodne ,po domniemanej owulacji też miałam jeszcze przez dobry tydzień tyle płodnego śluzu że aż byłam w szoku.. a teraz 29 DC sucho i okresu ani ciąży brak
-
Cześć wszystkim. Chwile mnie nie było, ale moze kilka dziewczyn pamięta jak panikowałam/bałam się po prostu zmiany życia i ciąży mimo, że chcemy.
Testowałam się kilka razy - biel jak zęby Ibisza.
Jutro planowany termin @, ale przyszla dzisiaj. Jestem w jakiś sposób rozczarowana, bo byłam pewna, że jednak będę w ciąży. Temperatura podwyzszona od tygodnia! Mialam 37 - nawet ze 2 razy 37,5 temperaturę… A wcześniej takie pobolewania podbrzusza….
To był 1 cykl starań….
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 19:26
-
stokroteczka25 wrote:Mysle ze nie ma co sie kierować apka , chyba że masz bardzo reguralne miesiączki. Najlepiej obserwować sluz plus robic testy owulacyjne
No właśnie śluz byl ładny rozciągliwy w te dni plodne według apki, dzisiaj 5dpo 23 dc duzo przejrzystego rozciagliwego śluzu rano i teraz tez.. boli mnie prawy jajniki dosyc mocno. Chyba zrobię test owulacyjny moze się coś wyjasni. Może faktycznie mam późniejszą owulacje. -
Myslpozytywnie wrote:Cześć wszystkim. Chwile mnie nie było, ale moze kilka dziewczyn pamięta jak panikowałam/bałam się po prostu zmiany życia i ciąży mimo, że chcemy.
Jutro planowany termin @, ale przyszla dzisiaj. Jestem w jakiś sposób rozczarowana, bo byłam pewna, że jednak będę w ciąży. Temperatura podwyzszona od tygodnia! Mialam 37 - nawet ze 2 razy 37,5 temperaturę… A wcześniej takie pobolewania podbrzusza….
To był 1 cykl starań….
Miałam tak samo ,nie załamuj się ja też czekam na małpkę u nas drugi cykl ,teraz tylko czekam na okres i nastawiamy się do dalszego działania 🩷🩵,sama strasznie przeżywam -
Myslpozytywnie wrote:Cześć wszystkim. Chwile mnie nie było, ale moze kilka dziewczyn pamięta jak panikowałam/bałam się po prostu zmiany życia i ciąży mimo, że chcemy.
To był 1 cykl starań….
Właśnie dzisiaj o tobie myślałam, jak się sprawy u Ciebie potoczyły 😊 Tule za biel na teście. Oby kolejny cykl był tym szczęśliwym 🤞🤗 -
Ewa15997 wrote:Robiłam testy i niestety się nie udało. A w jednym miesiącu wcale testy nie pokazywały owulacji. Nigdy nie miałam regularnych cyklów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 20:05
-
Nutka15 wrote:To być może tej owulacji nie ma. Szczególnie po odstawieniu antykoncepcji może ona powrócić dopiero z czasem. Jeśli nie wiesz kiedy masz owulację, to współzyj po prostu co 2 dni od zakończonej miesiączki do terminu rozpoczęcia kolejnej . Ale to też nie gwarantuje, że na pewno zajdziesz. Na to składa się wiele rzeczy. Powodzenia i trzymam kciuki za 2 kreski 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 20:53