X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STARACZKI 2026
Odpowiedz

STARACZKI 2026

Oceń ten wątek:
  • Paula-1407 Koleżanka

Wysłany: 15 września, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 12dpo i biel ,czekam na małpę...

• pysiula Znajoma

Wysłany: 15 września, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Witaj, rozgość sie 😊
    Ja bym sie starała, bo nigdy nie wiadomo ile potrwa zanim zajdziesz w ciaze. Trzymam kciuki aby wam sie udalo 🍀

Poczekam tak do końca/początku roku jeśli mi się uda. Z drugim synem zaszłam we wrześniu więc wolałabym jakiś inny miesiąc . Z pierwszym zaszłam w marcu, potem druga ciążę poroniłam w marcu więc jakoś nie chce...
    Nigdy bym nie pomyślała że będę rozmyślać o trzecim dziecku 🙈

11.2015 - cc syn
    10.2018 - ⛪🤵👰
    03.2020 - aniołek/ 9tc
    10.2020 - II ❤❤🤰
    02.2021 - połówkowe, Jaś 430g szczęścia ❤👶
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 15 września, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    34 dzien cyklu bez okresu. Test zrobiony n a27 i 30 dzień i test negatywny. W czerwcu odstawiłam antykoncepcję. W lipcu i sierpniu okres był skapy na 33 i 31 dzień. Juz mam różne myśli a staramy się o dziecko

• stokroteczka25 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam Was dziewczyny za biele, wiem jakie to przykre 🫂 ja nawet nie mam do czego odliczać w tym miesiącu bo to cykl bezowulacyjny

Paula-1407 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 33&34
    ⏳ starania od 04.2025

PCOS

🔜 październik 2025 - aromek

Suple 💊
    prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 15 września, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Przytulam Was dziewczyny za biele, wiem jakie to przykre 🫂 ja nawet nie mam do czego odliczać w tym miesiącu bo to cykl bezowulacyjny
    Co ile dostajesz okres? Ja miałam już odpuścić myślenie ale się nie da. A zwłaszcza gdy czekasz na miesiączkę a ona się nie pojawią a testy wychodzą negatywne. I jak obliczyć owulację jak co miesiąc długość cyklu jest rozna. Pani doktor mówiła że wszystko że mną Oki. Powiedziała że przez 3 miesiące od odstawienia mam nie liczyć że zajdę w ciążę.

• Gosia98765 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 5-6dpo, cykle 31dniowe, od wczoraj bolą mnie jajniki i mam pelnosc w podbrzuszu, wróciłam z nocki a tu dużo rozciągliwego przezroczystego śluzu. Od owulki miałam sucho, a tu teraz zonk. Nie wiem co myśleć 🤷‍♀️

• Aniulka1992 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/plik-mXnaAhC4Ap

Hej dziewczyny mam pytanie do was wyników jeszcze nie mam lekarz mój mówi że nie potwierdza ani nie wyklucza ciąży martwią mnie te dwa pęcherzyki przepisał mi dupashton 2x1 tabletce wizytę mam w czwartek

• Nutka15 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    Co ile dostajesz okres? Ja miałam już odpuścić myślenie ale się nie da. A zwłaszcza gdy czekasz na miesiączkę a ona się nie pojawią a testy wychodzą negatywne. I jak obliczyć owulację jak co miesiąc długość cyklu jest rozna. Pani doktor mówiła że wszystko że mną Oki. Powiedziała że przez 3 miesiące od odstawienia mam nie liczyć że zajdę w ciążę.

Zacznij robić testy owulacyjne i obserwuj śluz, bo metoda na kalendarzyk sprawdza się moim zdaniem tylko przy reguralnych cyklach. A też po antykoncepcji właśnie od razu nie będziesz miała super regularnych cyklów.

• Nutka15 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia98765 wrote:
    Jestem 5-6dpo, cykle 31dniowe, od wczoraj bolą mnie jajniki i mam pelnosc w podbrzuszu, wróciłam z nocki a tu dużo rozciągliwego przezroczystego śluzu. Od owulki miałam sucho, a tu teraz zonk. Nie wiem co myśleć 🤷‍♀️

A test owulacyjny robiłaś ? Ja jestem 6dpo i też mam takie odczucia, ciągną mnie jajniki, szczególnie lewy i mam taki pełen brzuch i czuję jak mi się tam przelewa. Tylko ja zaczelam brać duphaston, więc może to przez to. U mnie testy owu jest kompletnie negatywny. śluzu rozciągliwego nie mam. Trochę takiego białego kremowego, jak zawsze w tej fazie cyklu. Ale nie czuje, żeby się udało w tym cyklu. Jestem zniechęcona już tym wszystkim..

Wysłany: 15 września, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    A test owulacyjny robiłaś ? Ja jestem 6dpo i też mam takie odczucia, ciągną mnie jajniki, szczególnie lewy i mam taki pełen brzuch i czuję jak mi się tam przelewa. Tylko ja zaczelam brać duphaston, więc może to przez to. U mnie testy owu jest kompletnie negatywny. śluzu rozciągliwego nie mam. Trochę takiego białego kremowego, jak zawsze w tej fazie cyklu. Ale nie czuje, żeby się udało w tym cyklu. Jestem zniechęcona już tym wszystkim..

No właśnie nie robiłam, w tym cyklu chciałam trochę na spokojnie do tego podejść bo co miesiac za bardzo świrowalam, jedynie sprawdzałam w apce kiedy przypada. Niby 10.09 według apki, miałam wtedy sluz rozciagliwy płodny w ten dzien i pare wczesniej, po tym byla cisza i dzisiaj po pracy zonk duzy rozciagliwy śluz. Nie wiem czy ovu mi się przesunęła na 23 dzień.... te czekanie jest najgorsze :/

Wysłany: 15 września, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:

Cykle mam 31-34 dni. Mialam monitoring w tym miesiącu, dlatego zakładam ze owulacji nie bylo bo jeszvze 20dc nie bylo dominującego pęcherzyka.

👩‍❤️‍👨 33&34
    ⏳ starania od 04.2025

PCOS

Suple 💊

Wysłany: 15 września, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia98765 wrote:
    No właśnie nie robiłam, w tym cyklu chciałam trochę na spokojnie do tego podejść bo co miesiac za bardzo świrowalam, jedynie sprawdzałam w apce kiedy przypada. Niby 10.09 według apki, miałam wtedy sluz rozciagliwy płodny w ten dzien i pare wczesniej, po tym byla cisza i dzisiaj po pracy zonk duzy rozciagliwy śluz. Nie wiem czy ovu mi się przesunęła na 23 dzień.... te czekanie jest najgorsze :/

Mysle ze nie ma co sie kierować apka , chyba że masz bardzo reguralne miesiączki. Najlepiej obserwować sluz plus robic testy owulacyjne

👩‍❤️‍👨 33&34
    ⏳ starania od 04.2025

PCOS

Suple 💊
  • Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 15 września, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    Zacznij robić testy owulacyjne i obserwuj śluz, bo metoda na kalendarzyk sprawdza się moim zdaniem tylko przy reguralnych cyklach. A też po antykoncepcji właśnie od razu nie będziesz miała super regularnych cyklów.
    Robiłam testy i niestety się nie udało. A w jednym miesiącu wcale testy nie pokazywały owulacji. Nigdy nie miałam regularnych cyklów.

• Paula-1407 Koleżanka

Wysłany: 15 września, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykle 28-31 dni i już w 10 DC w sierpniu miałam pęcherzyk 29 mm ,także to może być różnie , wtedy już miałam płodne bo gin stwierdziła po sluzie w szyjce ,a apka pokazuje wtedy niepłodne ,po domniemanej owulacji też miałam jeszcze przez dobry tydzień tyle płodnego śluzu że aż byłam w szoku.. a teraz 29 DC sucho i okresu ani ciąży brak

• Myslpozytywnie Znajoma

Wysłany: 15 września, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Chwile mnie nie było, ale moze kilka dziewczyn pamięta jak panikowałam/bałam się po prostu zmiany życia i ciąży mimo, że chcemy.

Testowałam się kilka razy - biel jak zęby Ibisza.
    Jutro planowany termin @, ale przyszla dzisiaj. Jestem w jakiś sposób rozczarowana, bo byłam pewna, że jednak będę w ciąży. Temperatura podwyzszona od tygodnia! Mialam 37 - nawet ze 2 razy 37,5 temperaturę… A wcześniej takie pobolewania podbrzusza….

To był 1 cykl starań….

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 19:26

Wysłany: 15 września, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Mysle ze nie ma co sie kierować apka , chyba że masz bardzo reguralne miesiączki. Najlepiej obserwować sluz plus robic testy owulacyjne

No właśnie śluz byl ładny rozciągliwy w te dni plodne według apki, dzisiaj 5dpo 23 dc duzo przejrzystego rozciagliwego śluzu rano i teraz tez.. boli mnie prawy jajniki dosyc mocno. Chyba zrobię test owulacyjny moze się coś wyjasni. Może faktycznie mam późniejszą owulacje.

• Paula-1407 Koleżanka

Wysłany: 15 września, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslpozytywnie wrote:
    Cześć wszystkim. Chwile mnie nie było, ale moze kilka dziewczyn pamięta jak panikowałam/bałam się po prostu zmiany życia i ciąży mimo, że chcemy.

Jutro planowany termin @, ale przyszla dzisiaj. Jestem w jakiś sposób rozczarowana, bo byłam pewna, że jednak będę w ciąży. Temperatura podwyzszona od tygodnia! Mialam 37 - nawet ze 2 razy 37,5 temperaturę… A wcześniej takie pobolewania podbrzusza….

To był 1 cykl starań….

Miałam tak samo ,nie załamuj się ja też czekam na małpkę u nas drugi cykl ,teraz tylko czekam na okres i nastawiamy się do dalszego działania 🩷🩵,sama strasznie przeżywam

• Nutka15 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslpozytywnie wrote:

To był 1 cykl starań….

Właśnie dzisiaj o tobie myślałam, jak się sprawy u Ciebie potoczyły 😊 Tule za biel na teście. Oby kolejny cykl był tym szczęśliwym 🤞🤗

• Nutka15 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa15997 wrote:
    Robiłam testy i niestety się nie udało. A w jednym miesiącu wcale testy nie pokazywały owulacji. Nigdy nie miałam regularnych cyklów.
    To być może tej owulacji nie ma. Szczególnie po odstawieniu antykoncepcji może ona powrócić dopiero z czasem. Jeśli nie wiesz kiedy masz owulację, to współzyj po prostu co 2 dni od zakończonej miesiączki do terminu rozpoczęcia kolejnej . Ale to też nie gwarantuje, że na pewno zajdziesz. Na to składa się wiele rzeczy. Powodzenia i trzymam kciuki za 2 kreski 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 20:05

• Ewa15997 Koleżanka

Wysłany: 15 września, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka15 wrote:
    To być może tej owulacji nie ma. Szczególnie po odstawieniu antykoncepcji może ona powrócić dopiero z czasem. Jeśli nie wiesz kiedy masz owulację, to współzyj po prostu co 2 dni od zakończonej miesiączki do terminu rozpoczęcia kolejnej . Ale to też nie gwarantuje, że na pewno zajdziesz. Na to składa się wiele rzeczy. Powodzenia i trzymam kciuki za 2 kreski 😊
    Niestety co 2 dni się nie uda. Mąż kierowca i jest aby weekendami w domu 😉 No i w lipcowym cyklu owulacja była 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 20:53

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ