STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula-1407 wrote:Niestety wizytę u gin mam dopiero 24 września a potrzebuje recepty,to nasz dopiero drugi cykl starań ....
Ja zamawiam recepty na e-recept.pl, ale 50 zł trzeba zapłacić. W ciągu godziny zazwyczaj przychodzi SMS z kodem recepty. Duphaston też kiedyś zamawiałam.
ItsMomi❤️ lubi tę wiadomość
▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
stokroteczka25 wrote:Ja niestety tez mam takie doświadczenia z tymi testami.
Na 3 testach wyszły mi takie cienie. W tym samym dniu inne testy nic nie pokazały
https://zapodaj.net/plik-7VJnCZc0sf
CzekajacnaNumer2 - mam nadzieję ze u Ciebie kreseczka bedzie ciemniała, trzymam kciuki
Jakbym wiedziała zamówiłabym inne. Mogłam się Was zapytać. A tak to mam tylko te 🤣
No cóż…
👩 1995 (PCOS, IO)
👨 1988
🌼 Córka – 2021
💫 Starania o drugie maleństwo: od 08.2025
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🩵 CS1:
Owulacja potwierdzona – brak efektu
⸻
🩷 CS2:
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
📸 USG 29.10: 5+3 – pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy
📸 USG 07.11: 6+5 – zarodek 7,3 mm
📸 USG 18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
📸 USG 01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
📸 USG 17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, waga ok. 67 g FHR 161
Ciąża z toksoplazmozą.
⸻
🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025
„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
„Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
nie pozwól nam przespać poranka.” -
Ja miałam, ale pianką.Dzella19 wrote:Hej dziewczyny czy miałyście drożność jajowodów ?
Przepraszam że tak z doskoku .. myślałam że zadawałam wcześniej te pytanie ale może się nie dodało
mi odmówili i cykl zaliczam do straconych
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 cykl naturalny
12/25 IUI
19.12.25 2 wizyta Program OZP -
Jestem po odstawieniu antykoncepcji od czerwca ostatnie cykle miałam na 33 i 31 dzień. Staramy się o dziecko. Pani doktor mówiła że mam nie liczyć przez 3 miesiące od odstawienia antykoncepcji że zaskoczy. I na ostatniej wyzycie mówiła ze jest wszystko oki i zapisała w kartotece starania. Test robiłam na 30 dzień cyklu i wyszedł negatywny.Dzisiaj 32 dzień i nadal nic. Nie wiem co myślećRemedios wrote:Ewa, a zazwyczaj masz dużo krótsze cykle? Mi się zdarzały takie po 38-39 dni. Poczekaj spokojnie parę dni, może to po prostu jakaś jednorazowa obsuwa. A jak nie to powtórz test, a jak bardzo cię to stresuje to może jakaś wizyta u lekarza?
-
Ewa15997 wrote:Jestem po odstawieniu antykoncepcji od czerwca ostatnie cykle miałam na 33 i 31 dzień. Staramy się o dziecko. Pani doktor mówiła że mam nie liczyć przez 3 miesiące od odstawienia antykoncepcji że zaskoczy. I na ostatniej wyzycie mówiła ze jest wszystko oki i zapisała w kartotece starania. Test robiłam na 30 dzień cyklu i wyszedł negatywny.Dzisiaj 32 dzień i nadal nic. Nie wiem co myśleć
Tak jak Remedios pisze, zaczekaj cierpliwie, może po odstawieniu antykoncepcji jeszcze wszystko się tak w 100% nie uregulowało.
Ja w czerwcu pozbyłam się Mireny, także „jedziemy na tym samym wózku” 😁 -
Co tam dziewczyny u Was? CzekajacNaNumer2 jak test dzisiaj?
Ja się zastanawiam, czy w ogóle miałam owulację. Test owulacyjny niby był pozytywny, śluzu było ogrom, ale to nie potwierdza w 100% owu. Ten cykl jest zupełnie inny, niż ostatnie. Może to źle, może to dobrze 🤷 owulacja przyszła wcześniej, ostatnie cykle piersi bolały już od owulacji. Dzisiaj 4dpo i dopiero zaczynam je czuć, ale też nie tak mocno jak w ostatnich cyklach. Być może to zasługa niepokalanka, bo on niby zmniejsza PMS. Do tego doszło mi przeziębienie. Mięśnie mnie dzisiaj tak bolały, że przelezałam cały dzień... Jeszcze tydzień do testowania... Ale we wtorek idę na progesteron, to już będę wiedzieć, czy owu była, czy nie. No zobaczymy.▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
Nutka15 wrote:Co tam dziewczyny u Was? CzekajacNaNumer2 jak test dzisiaj?
Ja się zastanawiam, czy w ogóle miałam owulację. Test owulacyjny niby był pozytywny, śluzu było ogrom, ale to nie potwierdza w 100% owu. Ten cykl jest zupełnie inny, niż ostatnie. Może to źle, może to dobrze 🤷 owulacja przyszła wcześniej, ostatnie cykle piersi bolały już od owulacji. Dzisiaj 4dpo i dopiero zaczynam je czuć, ale też nie tak mocno jak w ostatnich cyklach. Być może to zasługa niepokalanka, bo on niby zmniejsza PMS. Do tego doszło mi przeziębienie. Mięśnie mnie dzisiaj tak bolały, że przelezałam cały dzień... Jeszcze tydzień do testowania... Ale we wtorek idę na progesteron, to już będę wiedzieć, czy owu była, czy nie. No zobaczymy.
Dzisiaj robiłam i negatywny, jestem jakieś 10/11 dpo. Czas zacząć pomału nowy cykl. Jeszcze porobię te testy bo mam. Więc co mi szkodzi ale się nie nastawiam.
👩 1995 (PCOS, IO)
👨 1988
🌼 Córka – 2021
💫 Starania o drugie maleństwo: od 08.2025
💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle
⸻
🩵 CS1:
Owulacja potwierdzona – brak efektu
⸻
🩷 CS2:
🧪 Beta-hCG:
• 12 dpo (16.10) – 63.65
• 14 dpo (18.10) – 208.56
📸 USG 29.10: 5+3 – pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy
📸 USG 07.11: 6+5 – zarodek 7,3 mm
📸 USG 18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
📸 USG 01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
📸 USG 17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, waga ok. 67 g FHR 161
Ciąża z toksoplazmozą.
⸻
🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025
„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
„Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
nie pozwól nam przespać poranka.” -
U mnie też jakoś inaczej niż ostatnio. Więc zastanawiam się czy się uda. Wg aplikacji owulacja miała przyjść w przyszły weekend ale coś mnie tknęło i zaczęłam robić wcześniej testy 😅 więc zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.Nutka15 wrote:Co tam dziewczyny u Was? CzekajacNaNumer2 jak test dzisiaj?
Ja się zastanawiam, czy w ogóle miałam owulację. Test owulacyjny niby był pozytywny, śluzu było ogrom, ale to nie potwierdza w 100% owu. Ten cykl jest zupełnie inny, niż ostatnie. Może to źle, może to dobrze 🤷 owulacja przyszła wcześniej, ostatnie cykle piersi bolały już od owulacji. Dzisiaj 4dpo i dopiero zaczynam je czuć, ale też nie tak mocno jak w ostatnich cyklach. Być może to zasługa niepokalanka, bo on niby zmniejsza PMS. Do tego doszło mi przeziębienie. Mięśnie mnie dzisiaj tak bolały, że przelezałam cały dzień... Jeszcze tydzień do testowania... Ale we wtorek idę na progesteron, to już będę wiedzieć, czy owu była, czy nie. No zobaczymy.
Ostatnio w pracy kierownik wziął mnie na rozmowę i zapytał czy dam im znać jak będę planowała dłuższa nieobecność.. w życiu nie spodziewałam się takiego pytania 😐🧍♀️29 🧍♂️31
Starania o 1 👶 od listopada 2024
🧍♀️
PCOS fenotyp C
Cykle 27/29 dni, owulacje występują
Hiperprolaktynemia i mlekotok (?)
Progesteron 7DPO 15,81 ng/ml
Estradiol 7DPO 184,05 ng/ml
TSH 1,379IU/ml
FT4 1,00ng/dl
Prolaktyna 9,87ng/dl
Witamina D 33ng/dl
💊Inozytol, Tenfertil Ona
🧍♂️
Jeśli nie uda się do listopada zaczynamy diagnostyke -
U mnie cykl bezowulacyjny wg lekarza, wiec czekam na okres, który niewiadomo kiedy przyjdzie. Nawet nie wiem kiedy w takiej sytuacji zrobic progesteron i estradiol bo owu nie bylo👩❤️👨 33&34
🍀 poważne starania od 04.2025
👦 OAT, morfologia 0%, ruch 4%, koncentracja 6mln
hormony i usg ✅️
⏳️ styczeń 2025 - badania kontrolne
🔜 wizyta w klince
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
U mnie niby owu potwierdzona przez gin ,ale progesteron wskazuje ,że owulki nie było
0.146ng/mL
Być może miałam niewydolność ciałka żółtego który po prostu nie produkował progesteronu.
24 września idę do innej gin się przebadać i zobaczymy co powie ,to nasz dopiero 2 cykl starań więc nie nastawiam się źle .
Dziś robiłam test bo okresu jeszcze brak ,ale negatywny .jestem 10/11 dpo🐝🤞🏻⏸️
11.25🩷
🩵CS1(Owulacja potwierdzona -bez rezultatu)
12.25🩷
CS2( Lametta + ovitrelle) Grudniu bądź łaskawy ⏸️🤞🏻 -
Dzella19 wrote:Hej dziewczyny czy miałyście drożność jajowodów ?
Przepraszam że tak z doskoku .. myślałam że zadawałam wcześniej te pytanie ale może się nie dodało
mi odmówili i cykl zaliczam do straconych 
Ja mam mieć jutro, dlaczego Ci odmówili?👩🏼98' 🧔🏻♂️93' 🐶15'🐶25'
👩🏼 •PCOS• hiperandrogenizm• hipoglikemia reaktywna•
AMH -7,24
LH:FSH 0.92 ✅
Progesteron 8dpo - 13.04 mg/mL ✅
HSG ✅
🧔🏻♂️
05.25r
Całkowita liczba - 19.48mln 🔻
Koncentracja -10.25 mln/ml 🔻
Plemniki prawidłowej budowy - 4% ✅
HSG - ✅
Powtórne badania nasienia - 30.09
Fragmentacja DNA plemnika - 06.10
Wizyta w klinice - 10.2025r.
11cs 🤞 -
Pani Bocianowa wrote:Dziewczyny powiedzcie mi, bo u mnie dopiero 3 cykl starań tak naprawdę. Czy ja już powinnam robić sobie jakieś badania itp.? Bo jak czytam Wasze wpisy to Wy już na samym początku badacie różne rzeczy a ja nic 😰
Ja po 4cs nieudanym cyklu starań zrobilam takie podstawowe badania hormonalne w 3dc plus sprawdziłam tarczycę oraz insulinę z glukoza. Wcześniej zrobilam sobie takie podstawowe badania z pakietu moje zdrowie, bo to mozna za darmo na NFZ.
Na głównym wątku miesięcznym w pierwszym poście jest rozpiska badan
Witynja lubi tę wiadomość
👩❤️👨 33&34
🍀 poważne starania od 04.2025
👦 OAT, morfologia 0%, ruch 4%, koncentracja 6mln
hormony i usg ✅️
⏳️ styczeń 2025 - badania kontrolne
🔜 wizyta w klince
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Cześć kobitki
podczytuje już was od jakiegoś czasu.
U mnie co prawda już dwóch chłopaków na pokładzie ale maz ostatnio często wspomina o tym że przydałaby się jakaś dziewczynka w domu jeszcze. Jestem już po dwóch cc i jednym poronieniu. Trochę się boję bo wiem że teraz też skończyło by się cc.. Ale do brzegu, piszę bo chciałabym poznać wasze zdanie..
Ja chyba mogłabym zacząć starać się nawet i w następnym cyklu ale moja przyjaciółka bierze ślub w maju i obiecałam świadkować, gdy powiedziałam jej o swoich rozterkach o trzeciej ciąży to powiedziała żebym dala jej tylko wcześniej znać to znajdzie kogoś na moje miejscu.. szczerze zrobiło mi się trochę przykro a trochę ja rozumiem. Dodam że przyjaźnimy się prawie 20lat i to nie jest jakaś tam znajoma...
A i tak pozatym , przyjmiecie mnie do swojego grona? ☺️
ItsMomi❤️, Melle🧜🏼♀️ lubią tę wiadomość
11.2015 - cc syn
10.2018 - ⛪🤵👰
03.2020 - aniołek/ 9tc
10.2020 - II ❤❤🤰
02.2021 - połówkowe, Jaś 430g szczęścia ❤👶 -
Pani Bocianowa wrote:Dziewczyny powiedzcie mi, bo u mnie dopiero 3 cykl starań tak naprawdę. Czy ja już powinnam robić sobie jakieś badania itp.? Bo jak czytam Wasze wpisy to Wy już na samym początku badacie różne rzeczy a ja nic 😰
Ja robiłam lh, fsh, estradiol, testosteron, shbg, insulina, glukoza, prolaktyna, TSH, ft3, ft4, anty tpo, anty tg w 3 dniu cyklu, potem 7dpo progesteron. Zaczynam myśleć nad zrobieniem AMH. I jak do końca roku nie wyjdzie, to męża wysyłam na badania.▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
Paula-1407 wrote:U mnie niby owu potwierdzona przez gin ,ale progesteron wskazuje ,że owulki nie było
0.146ng/mL
Być może miałam niewydolność ciałka żółtego który po prostu nie produkował progesteronu.
24 września idę do innej gin się przebadać i zobaczymy co powie ,to nasz dopiero 2 cykl starań więc nie nastawiam się źle .
Dziś robiłam test bo okresu jeszcze brak ,ale negatywny .jestem 10/11 dpo
O jacie niezła akcja... Tu Ci lekarz mówi, że owu była, ty super nastawiona, a progesteron taki malutki... No dziwne rzeczy🤯 Ja zaś miałam powiedziane, że owu nie było, zrobiła się torbiel z niepęknietego pęcherzyka, a progesteron 10... Niby też czytałam, że torbiele mogą wytwarzać progesteron do 10, więc ja już nic nie wiem 🤷... Dla mnie to wszystko takie zagmatwane 😬▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
pysiula wrote:Cześć kobitki
podczytuje już was od jakiegoś czasu.
U mnie co prawda już dwóch chłopaków na pokładzie ale maz ostatnio często wspomina o tym że przydałaby się jakaś dziewczynka w domu jeszcze. Jestem już po dwóch cc i jednym poronieniu. Trochę się boję bo wiem że teraz też skończyło by się cc.. Ale do brzegu, piszę bo chciałabym poznać wasze zdanie..
Ja chyba mogłabym zacząć starać się nawet i w następnym cyklu ale moja przyjaciółka bierze ślub w maju i obiecałam świadkować, gdy powiedziałam jej o swoich rozterkach o trzeciej ciąży to powiedziała żebym dala jej tylko wcześniej znać to znajdzie kogoś na moje miejscu.. szczerze zrobiło mi się trochę przykro a trochę ja rozumiem. Dodam że przyjaźnimy się prawie 20lat i to nie jest jakaś tam znajoma...
A i tak pozatym , przyjmiecie mnie do swojego grona? ☺️
Witaj, możesz się u nas zagościć 😊 a jeśli chodzi o ciążę, to ja Ci powiem, że nigdy niewiadomo ile się będziecie starać. Ja też z mężem odkładałam 2 dziecko, bo tu syn jeszcze za mały, potem bo nie miałam pracy, a jak przyszedł odpowiedni czas, to nie mogę zajść. Gdybyśmy wiedzieli, na pewno byśmy nie czekali tyle... Jeśli nie chcesz być w jakiejś zaawansowanej ciąży na to wesele, a bardzo ci zależy żeby swiadkować przyjaciółce, to ja bym poczekała do tego stycznia. Może wyjdzie od razu, a może nie. Nikt tego nie wie.▫️Starania o drugie szczęście od 04/2025🍀⏳ -
Nutka15 wrote:O jacie niezła akcja... Tu Ci lekarz mówi, że owu była, ty super nastawiona, a progesteron taki malutki... No dziwne rzeczy🤯 Ja zaś miałam powiedziane, że owu nie było, zrobiła się torbiel z niepęknietego pęcherzyka, a progesteron 10... Niby też czytałam, że torbiele mogą wytwarzać progesteron do 10, więc ja już nic nie wiem 🤷... Dla mnie to wszystko takie zagmatwane 😬
No mówię ci masakra 🤣,ale też jednej dziewczynie oznaczyli proga na 0.1 a była w ciąży odzywała się już do mnie na innym wątku 🤣🤣 ,także póki okresu nie ma jest nadzieja no ale dziś 11 dpo i biel biel🐝🤞🏻⏸️
11.25🩷
🩵CS1(Owulacja potwierdzona -bez rezultatu)
12.25🩷
CS2( Lametta + ovitrelle) Grudniu bądź łaskawy ⏸️🤞🏻 -
Nutka15 wrote:Witaj, możesz się u nas zagościć 😊 a jeśli chodzi o ciążę, to ja Ci powiem, że nigdy niewiadomo ile się będziecie starać. Ja też z mężem odkładałam 2 dziecko, bo tu syn jeszcze za mały, potem bo nie miałam pracy, a jak przyszedł odpowiedni czas, to nie mogę zajść. Gdybyśmy wiedzieli, na pewno byśmy nie czekali tyle... Jeśli nie chcesz być w jakiejś zaawansowanej ciąży na to wesele, a bardzo ci zależy żeby swiadkować przyjaciółce, to ja bym poczekała do tego stycznia. Może wyjdzie od razu, a może nie. Nikt tego nie wie.
Tak też zdaje sobie z tego sprawę że wcale nie musi się odrazu udać. Właśnie taką opcję żeby poczekać ze staraniami styczeń/luty wybiorę chociaż baaardzo korci zacząć odrazu :p
No i wkręciłam sobie ze teraz to napewno będzie dziewczynka.. i wcale a wcale nie mogę tego wytępić z głowy.
Mój mąż to już nawet "dostał przepis" jak się robi dziewczynki 🤣🙈11.2015 - cc syn
10.2018 - ⛪🤵👰
03.2020 - aniołek/ 9tc
10.2020 - II ❤❤🤰
02.2021 - połówkowe, Jaś 430g szczęścia ❤👶