STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutka15 wrote:Właśnie dzisiaj o tobie myślałam, jak się sprawy u Ciebie potoczyły 😊 Tule za biel na teście. Oby kolejny cykl był tym szczęśliwym 🤞🤗
Jak miło. 🥹❤️
Ja taka panikara jestem. Nie dość, ze panikara to jeszcze mocno nadwrażliwa… Straszna jest to cecha.
Trzymam kciuki za Was wszystkie, które pragną maleństwa. ❤️ -
Paula-1407 wrote:Miałam tak samo ,nie załamuj się ja też czekam na małpkę u nas drugi cykl ,teraz tylko czekam na okres i nastawiamy się do dalszego działania 🩷🩵,sama strasznie przeżywam
Trzymam kciuki za Ciebie w takim razie. ❤️
Dziękuję.
Za dużo stresu w życiu a on chyba wrogiem numerem jeden. -
Ja byłam na progesteronie. Jeszcze wchodzę do laboratorium gdzie miałam skierowanie od ginekologa, godzina prawie 10, a tam cała masa obcokrajowców na badania krwi 😡 o tej porze to tam nigdy ludzi nie było... Zawinęłam się i poszłam prywatnie do innego laboratorium, bo bym do teraz chyba tej krwi nie miała pobranej... No nic, wyniki wieczorem i już będę wiedzieć, czy owulacja była i czy cokolwiek z tego cyklu będzie... W piątek testuje, chociaż kusi mnie już 🙈
-
Anuska94 wrote:Czy to możliwe żeby owulacja była zaraz po okresie? Tylko że testy owulacyjne nie zauważyłam że już są przeterminowane.Współżyliśmy 11 i 14 dnia cyklu więc zobaczymy czy coś z tego będzie
U mnie 29dc, testowałam w niedzielę, trochę szybko bo dopiero 10dpo, myślę że gdyby coś miało być na rzeczy to już powinno być widać, więc jutro rano może zrobię ten test bo chyba nie wytrzymam do 20-stego 😅27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 11.2025 -
Dziewczyny mam 29 DC i zrobiłam owulaka, rano jeszcze jasna kreska ledwo widoczna, teraz mocna nie trzeba się przyglądać 🤔 wiem że mogą wykrywać też bthc, trochę się zastresowalam, zapomniałam tylko jak dodać zdjęcie tutaj na forum27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 11.2025 -
Atomówka wrote:Dziewczyny mam 29 DC i zrobiłam owulaka, rano jeszcze jasna kreska ledwo widoczna, teraz mocna nie trzeba się przyglądać 🤔 wiem że mogą wykrywać też bthc, trochę się zastresowalam, zapomniałam tylko jak dodać zdjęcie tutaj na forum
Hmm, czytałam, że niby wykazują, ale ja jakoś się tym nie kieruje. W poprzednich cyklach też miałam takie prawie pozytywne owulaki pod koniec cyklu ale ciąży nie było. Teraz też, wczoraj nie było żadnej kreski, a dzisiaj już widać taka dosyć widoczną. -
Dziewczyny dzisija 35 dc po sprawdzeniu brak ciąży. Jak zadzwoniłam do pani ginekolog to stwierdziła że jak do przyszłego tygodnia okres nie przyjdzie mam dzwonić na konsultacje i wywołanie okresu 3 miesiące po odstawieniu antykoncepcji. Poprzednie cykle było ok.
-
Gosia98765 wrote:Kiedy najwcześniej testowałyście? 😊
Ja jak zaczynałam starania testowałam od 7dpo 🫣 teraz juz nie kupuje testów na zapas👩❤️👨 33&34
⏳ starania od 04.2025
PCOS
🔜 październik 2025 - aromek
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Ewa15997 wrote:Dziewczyny dzisija 35 dc po sprawdzeniu brak ciąży. Jak zadzwoniłam do pani ginekolog to stwierdziła że jak do przyszłego tygodnia okres nie przyjdzie mam dzwonić na konsultacje i wywołanie okresu 3 miesiące po odstawieniu antykoncepcji. Poprzednie cykle było ok.
Ja mimo że nigdy nie brałam antykoncepcji, też co jakiś czas mam takie cykle, np w czerwcu trwał 49 dni... Po prostu był to cykl bezowulacyjny. Dostałam tabletki na wywołanie i następne cykle były już ok. Cykle bezowulacjne zdarzają się każdej z nas, nawet super zdrowym 😊 -
Nutka15 wrote:Ja mimo że nigdy nie brałam antykoncepcji, też co jakiś czas mam takie cykle, np w czerwcu trwał 49 dni... Po prostu był to cykl bezowulacyjny. Dostałam tabletki na wywołanie i następne cykle były już ok. Cykle bezowulacjne zdarzają się każdej z nas, nawet super zdrowym 😊
-
Mój progesteron chyba z tego wyczytałam jest w porządku, bo 16.5 ng/ml 😊 czyli owulacja była ❤️ poprawiło mi to humor, bo tak mnie wczoraj bolał jajnik, że już myślałam, że znowu pęcherzyk nie pękł i zrobiła się torbiel... Teraz tylko trzymajcie kciuki, żebym za parę dni zobaczyła ⏸️🤞🥹
Paula-1407, Melle🧜🏼♀️ lubią tę wiadomość
-
Ewa15997 wrote:Dziewczyny czy któraś z was też tak miała że na 3 cykl od odstawienia antykoncepcji nie miała okresu?👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle -
Nutka15 wrote:Mój progesteron chyba z tego wyczytałam jest w porządku, bo 16.5 ng/ml 😊 czyli owulacja była ❤️ poprawiło mi to humor, bo tak mnie wczoraj bolał jajnik, że już myślałam, że znowu pęcherzyk nie pękł i zrobiła się torbiel... Teraz tylko trzymajcie kciuki, żebym za parę dni zobaczyła ⏸️🤞🥹
Mocne kciuki 🤞🤞🍀 kiedy planujesz testować?👩❤️👨 33&34
⏳ starania od 04.2025
PCOS
🔜 październik 2025 - aromek
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D -
Cześć dziewczyny, ja się zgłaszam po HSG w szpitalu. Jeśli chodzi o ból to tak faktycznie bolało z 10sek, a dyskomfort może czułam około 1-2min tyle że przed zabiegiem dostałam dożylnie Ketonal.
Według RTG jajowody drożne, a to jak się rozchodził jod w jamie macicy nie wskazuje na jakieś zrosty itp. Ogółem da się przeżyć, a cieszę się bo mam to już odchaczone
👩🏼98' 🧔🏻♂️93' 🐶15'🐶25'
👩🏼 •PCOS• hiperandrogenizm• hipoglikemia reaktywna•
AMH -7,24
LH:FSH 0.92 ✅
Progesteron 8dpo - 13.04 mg/mL ✅
HSG ✅
🧔🏻♂️
05.25r
Całkowita liczba - 19.48mln 🔻
Koncentracja -10.25 mln/ml 🔻
Plemniki prawidłowej budowy - 4% ✅
HSG - ✅
Powtórne badania nasienia - 30.09
Fragmentacja DNA plemnika - 06.10
Wizyta w klinice - 10.2025r.
11cs 🤞 -
Alaria wrote:Cześć dziewczyny, ja się zgłaszam po HSG w szpitalu. Jeśli chodzi o ból to tak faktycznie bolało z 10sek, a dyskomfort może czułam około 1-2min tyle że przed zabiegiem dostałam dożylnie Ketonal.
Według RTG jajowody drożne, a to jak się rozchodził jod w jamie macicy nie wskazuje na jakieś zrosty itp. Ogółem da się przeżyć, a cieszę się bo mam to już odchaczone
To zależy, jestem przy tym badaniu często. Delikatniejsze pacjentki bardzo krzyczą nieraz.