STARACZKI 2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula-1407 wrote:Raczej nie bo progesteron był tak niski ,że nie nastawiam się
Dziś badałam ferrytyne ,prolaktynę ,anty-tpo,anty-TG , żelazo i witaminy czekam na wyniki mają być około 15
Rozumiem 😞 to zdrówka życzę 😘 Daj znać jak wyniki.Paula-1407 lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie napisałam sms do mojej lekarki z kliniki, bo teraz miałam cykl stymulowany na NFZ. Nie wiem czy do niego też pisać, czy działamy dalej czy mam już spadać prywatnie.
Zobaczymy co odpisze, zapytałam czy jak dostanę @ to brać lamette czy wstrzymać się do wizyty 24 września. -
CzekającNaNumer2 wrote:Ja właśnie napisałam sms do mojej lekarki z kliniki, bo teraz miałam cykl stymulowany na NFZ. Nie wiem czy do niego też pisać, czy działamy dalej czy mam już spadać prywatnie.
Zobaczymy co odpisze, zapytałam czy jak dostanę @ to brać lamette czy wstrzymać się do wizyty 24 września.
Daj znać co odpisze , macie jakieś polecajki witaminy D3? -
Paula-1407 wrote:Daj znać co odpisze , macie jakieś polecajki witaminy D3?
Najlepiej by był to lek Ibuvit, Vigantoleten, VigantolPaula-1407 lubi tę wiadomość
-
Moje wyniki:
TSH: 0.766
FT4 :12.46
FSH:3.10
LH: 3.82
Estradiol:88.2
Progesteron 0.149...
Glukoza 82
Żelazo 82.4
Ferrytyna 25.8
Prolaktyna 17.60
Anty-TPO <0.5 IU/mL
Witamina D3 17.7 niedobór
ATG -1.90 IU/mL
Witamina B12 -289
Co myślicie ? Wiem że muszę zacząć suplementowac witaminę D3 już zakupiłam w kroplach bo niestety u mnie łykanie tabletek to masakra
-
Paula-1407 wrote:Daj znać co odpisze , macie jakieś polecajki witaminy D3?
Paula-1407 lubi tę wiadomość
-
Paula-1407 wrote:Moje wyniki:
TSH: 0.766
FT4 :12.46
FSH:3.10
LH: 3.82
Estradiol:88.2
Progesteron 0.149...
Glukoza 82
Żelazo 82.4
Ferrytyna 25.8
Prolaktyna 17.60
Anty-TPO <0.5 IU/mL
Witamina D3 17.7 niedobór
ATG -1.90 IU/mL
Witamina B12 -289
Co myślicie ? Wiem że muszę zacząć suplementowac witaminę D3 już zakupiłam w kroplach bo niestety u mnie łykanie tabletek to masakra
Ferrytyna też za niska, musi być minimum 40, a najlepiej taka jak twoja waga. Ja jak zaczynałam starania miałam 15, ale podniosłam ja do 43, ważę 52kg to jeszcze trochę ją podnoszę 😁 ja chyba też muszę zbadać witaminę D3 bo dużo się mówi o tym że ona jest ważna przy staraniach. Ale ja suplementuje od około roku jak nie więcej. B12 też ważna. Ja ją biorę do żelaza plus laktoferynę i witaminę c żeby lepiej się wchłaniało.
Paula-1407 lubi tę wiadomość
-
U mnie lipa. 10dpo negatywny. Już nie liczę, że to się zmieni. Mam już wszystkie objawy nadchodzącej @, więc kolejny cykl znowu na minus... Jutro jeszcze zrobię test i odstawiam dupka, jak będzie negatywny. Odechciało mi się już tych starań powiem Wam szczerze... Ale jakoś nie umiem się z tym pogodzić, że mój syn będzie jedynakiem...
-
A ja wierzę że mam się uda być tymi mamami 2026 ☺️ z niecierpliwością wyczekuje zdjęć pozytywnych testów 🍀
Ja też czekam na okres, powinien być jutro i zaczynamy kolejny cykl 🥳 chyba już nie będziemy zwlekać ze staranimi do listopada 😅Witynja lubi tę wiadomość
27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 11.2025 -
Co polecacie na cienie endometrium bez recepty? Kupilam resweratrol, jaka witaminę E polecacie? Jeszcze oeparol ale to tylko do owu?
-
Nutka15 wrote:U mnie lipa. 10dpo negatywny. Już nie liczę, że to się zmieni. Mam już wszystkie objawy nadchodzącej @, więc kolejny cykl znowu na minus... Jutro jeszcze zrobię test i odstawiam dupka, jak będzie negatywny. Odechciało mi się już tych starań powiem Wam szczerze... Ale jakoś nie umiem się z tym pogodzić, że mój syn będzie jedynakiem...
Mam dokładnie to samo 😭😭 też nie umiem sobie powiedzieć trudno najwyżej będzie jedno. Także rozumiem 😞 -
Anuska94 wrote:Czy to prawda że przy początku ciąży się chudnie a potem grubnie?
przez 1 trymestr teoretycznie nie ma potrzeby przytyć, bo zarodek jest jeszcze malutki, wiec masa ciała się nie zwiększa.
czasami jak kobiety maja wymioty to troszkę tracą na wadze, ale potem w kolejnym trymestrze jak wymioty ustają powinny zwiększać wagę.
W kolejnych trymestrach nabiera się wagi. powiększają się piersi, rośnie dziecko, łożysko - to wszystko wazy, wiec powinno się przybrać na wadze. szacuje się ze od 9 do 12 kg.Witynja lubi tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy 💪
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄 Owulacja & cykl
Endometrium: 13 mm 🌸
Śluz płodny 🧻
Pęcherzyki pękają 🥚💥
Jajowody – drożne ✅
-
Julia20 wrote:Jestem dziś 7dpo, czuję takie ciągnięcie, kłócie po prawej stronie brzucha na dole, chwilę czuję, chwilę przestaje
Czy któraś z was tak miała, może być to objaw ciąży/implantacji ?
Do okresu jeszcze 9 dni, a też mam takie bóle jak na okres
Ja miałam bóle podbrzusza przez kilka dni takie ciągle. Pozniej się uspokoilo, ale po tygodniu pojawilą się podwyższona temperatura, którą miałam ciągiem przez 5-6 dni. Mialam ze dwa razy 37,5 a tak to cały czas 36,8 i 37. Czulam się dziwnie. Byłam pewna, ze jestem w ciązy a okazalo się, ze nie jestem bo dostalam okresu. 🤷♀️ -
No u mnie nic się nie zmieniło. Dalej negatywny. Piersi mnie tak bolą, że spać nie mogłam 🤯 tylko, że one na dzień przed @ przestawały boleć, a teraz ból się nasila... Ale biorę duphaston, więc to może jego zasługa. Podbrzusze też mnie ciągnie, jestem spuchnięta, wysypało mnie okropnie. Przemecze się jeszcze dzień i jutro zrobię ostatni test.. Jutro, jak nawet nie dzisiaj pewnie byłby okres gdyby nie duphaston. Jak będzie negatywny to go odstawiam i czekam na @. Dobrze, że dzisiaj synek ma wolne od przedszkola, to przynajmniej nie mogę sobie pozwolić na łzy...
-
Ja dziś byłam na wizycie u nowego ginekologa - zaproponował luteinę na wywołanie miesiączki, a później mam brać aromek i w połowie cyklu kolejna wizyta. Mąż ma zrobić badanie nasienia.
Na ten moment czuje się podbudowana i ciesze się, że lekarz mnie nie zbył.
Czy macie doświadczenie z tym aromkiem?👩❤️👨 33&34
⏳ starania od 04.2025
PCOS
🔜 październik 2025 - aromek
Suple 💊
prenacaps multi, DHA, inozytol, ubichinol, witamina D