Staraczki '90 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie.Ciesze sie ze moje zarazki przyniosły skutek.Co u mnie hmmm.wiec tak szczęśliwie donosilam ciążę choc bylam 3razy na patologii z powodu skurczy problemów z sercem.Urodzilam 11.08.2017 niestety przez cc choc miało być Sn ale krwawilam bo pierwsze Szlo lozysko a synkowi tętno z 180 zeszlo na 50,urodził sie w zamartwicy a jakby bylo tego Malo to maly mial wrodzone zapalenie pluc i spędziliśmy w szpitalu 13dni.Jestem szczęśliwa ze mam juz wszystko o czym marzyłam <3kp i ogólnie czekam kiedy przyjdzie wredna 1malpka.A co u Was?
MadziaP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak czy inaczej sama z siebie bym zrobiła wszystkie badania z początkiem roku, bo moja siostra ma hashimoto, więc prawdopodobieństwo, że ja też mogę mieć niedoczynność było spore...
Wybieram się do endokrynolog, która przy okazji jest ginekologiem, więc zbada mnie pod każdym kątem od razu Tylko długo do niej muszę czekać na wizytę, no ale jest dobra ponoć. -
Przyłączam się do rocznika '90 rzeczywiście coś nas mało. My zaczęliśmy z mężem starania od listopada i wiadomo jak się chce to nagle coś mi się porypało z cyklami. Wcześniej dosyć regularne (raz,dwa razy w roku jakiś dłuższy niż 30-32 dni), a w grudniu owu w 23 dniu cyklu, który wydłużył się do 35 dni, obecnie same negatywne testy:/ aha no i niedoczynność tarczycy, co prawda leczona już kilka lat i w miarę ustabilizowana, a teraz coś tsh skacze.
-
Tsh Ci skacze bo prolaktyna ciagnie go do gory. Unormujesz prolaktyne to tsh spadnie. Chyba ze wieksza dawka eutyroxu. U Nas zaraz 18cs w tym cyklu dowiedzialam sie ze mam mutacje V Leiden, Pai-1 4G i Mthfr 1298ac 7 lutego hematolog juz biore acard. I to chyba przyczyna. Bo mam cienkie endo nie chce rosnac. @ są skape pelne skrzepow i brazowe.
-
Hej dziewczyny chciałabym dołączyć do Was U nas już rok starań ... Raz lepiej raz gorzej z porażkami sobie radzę. Dzisiaj zrobiłam cały pakiet badań tarczycowy zobaczymy co wyjdzie, a mąż w piątek na badania nasienia . Jeheria słyszałam że wytrawne wino pomaga na endometrum ale nie wiem czy to prawna ja piję co jakiś czas i mam ok u nie których dziewczyn słyszałam że też pomaga ale nie wiem czy ta informacja jest sprawdzonaPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Dziala jak slabo sie odzywiasz lub brakuje witamin. U mnie inna przyczyna dlatego nawet jak pije hektolitry wina wytrawnego bo lubię to nic nie dziala ani wiesiolek siemie ryby orzechy itd wszystko wypbrobowalam a chodzilam na monitoringi. Po lametcie @ prawie nie bylo wrecz. To chyba od tej trombofilii. Bo krzepnie krew @ to skrzepy. Zaczelam brac acard zobaczymy. Oby nasienie wyszlo ok to wtedy polowa sukcesu musze tez zbadac w koncu insuline ale nikt nie chce dac skierowania ehh to sie wyzalilam no ale trzeba dzialac dziewczynki. Przede wszystkim diagnostyka! MalaMi90 A hsg mialas?
-
Witam Was Drogie Panie!
Jestem studenką psychologii i piszę pracę magisterską na temat kobiet z niepłodnością, które mają do czynienia z in vitro. Dlatego bardzo chciałabym zaprosić Was do rozmowy na temat doświadczeń płynących z przeżywania niepłodności oraz oczekiwań wobec proceudry in vitro. Moją metodą badawczą są wywiady. Zdaję sobie sprawę, że rozmawianie ne ten wrażliwy temat może być dla Pań trudne i kłopotliwe,aczkolwiek uważam też, że mimo to,warto ten temat podnosić.
Jeśli czują się Panie na siłach, żeby sprostać temu wyzwaniu, to zapraszam Was do skontaktowania się ze mną drogą mialową, ponieważ każda odpowiedź jest dla mnie bardzo ważna. Czekam z niecierpliwością, mój adres mailowy: [email protected]
Pozdrawiam serdecznie