Forum Starając się - ogólne Staraczki '90 :)
Odpowiedz

Staraczki '90 :)

Oceń ten wątek:
  • magroz26 Autorytet
    Postów: 688 434

    Wysłany: 27 października 2017, 21:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Ciesze sie ze moje zarazki przyniosły skutek.Co u mnie hmmm.wiec tak szczęśliwie donosilam ciążę choc bylam 3razy na patologii z powodu skurczy problemów z sercem.Urodzilam 11.08.2017 niestety przez cc choc miało być Sn ale krwawilam bo pierwsze Szlo lozysko a synkowi tętno z 180 zeszlo na 50,urodził sie w zamartwicy a jakby bylo tego Malo to maly mial wrodzone zapalenie pluc i spędziliśmy w szpitalu 13dni.Jestem szczęśliwa ze mam juz wszystko o czym marzyłam <3kp i ogólnie czekam kiedy przyjdzie wredna 1malpka.A co u Was?

    MadziaP lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 listopada 2017, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję! My z mężem zaczęliśmy starania 2 miesiące temu i póki co nic :( W czerwcu odstawiliśmy antykoncepcje, dwa piękne regularne cykle po 28 dni, kolejny 30 dni, a teraz 31 dzień i dalej nic :( Biorę się za obserwację. Trzymajcie kciuki

  • bsia4 Koleżanka
    Postów: 56 2

    Wysłany: 3 listopada 2017, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie staraczki,

    ja staram się już (albo dopiero) 8 cykl :(
    Powinnam testować za 2 dni, ale już zaczęłam dziś. Póki co nic, ale nadal wierzę, że ten 8 cykl może jednak nie będzie tym straconym :(

    MadziaP lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 listopada 2017, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Ciebie kciuki! Ja wczoraj też robiłam test (negatywny), ale nie wiem czemu ten cykl mam wydlużony...

  • Jeheria Autorytet
    Postów: 1378 903

    Wysłany: 6 listopada 2017, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nadal się staram :( (15cs) wczoraj owulacja, oby owocna, na nowym mieszkaniu wiec może zadziała :P Pozdrowionka :)

    1usaj44j3wyrhjnw.png
    Starania od sierpień 2016
    Mutacja Leiden hetero, Hashimoto, IO, endometrioza I st., cienkie endometrium, MTHFR A1298C hetero, PAI hetero
    HSG ok, histero ok, kariotypy ok, nasienie ok
    10.08.19 punkcja - 17 pęcherzyków, 6 zapłodniono, 6 zarodków dotrwało do 3 doby
    13.08.19 transfer 9a, endometrium 7,6 mm,
    na zimowisku 5❄️: 4ab, trzy 3bb, 1bb
    beta 9dpt=61, prg 202
    beta 11dpt=159
    beta 15dpt=985, prg 242
    24 dpt ♥️
    10.05.2020 Maciej jest już z Nami :)
  • KpOla Koleżanka
    Postów: 68 15

    Wysłany: 29 listopada 2017, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Jestem tu nowa ale wasze wpisy dają mi siłę i nadzieję! Staramy się od 8cykli.

  • eViK_90 Koleżanka
    Postów: 60 8

    Wysłany: 29 listopada 2017, 22:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja zaczynam dopiero na wiosnę, ale z chęcią dołączę do rocznika :)

    I wszystkim powodzenia! :)

  • KpOla Koleżanka
    Postów: 68 15

    Wysłany: 29 listopada 2017, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eViK_90 wrote:
    Hej, ja zaczynam dopiero na wiosnę, ale z chęcią dołączę do rocznika :)

    I wszystkim powodzenia! :)

    Czemu czekasz do wiosny?;)

  • eViK_90 Koleżanka
    Postów: 60 8

    Wysłany: 29 listopada 2017, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji badań na serducho lekarz zlecił też badania na tarczyce, okazało się, że TSH jest za wysokie na staranka. Wizytę u endo mam w styczniu, więc mam nadzieję, że szybko uda się zbić i na wiosnę ruszymy :)

  • KpOla Koleżanka
    Postów: 68 15

    Wysłany: 29 listopada 2017, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem... to jesteś juz do przodu. Ja dopiero będę robic badania.

  • eViK_90 Koleżanka
    Postów: 60 8

    Wysłany: 29 listopada 2017, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy inaczej sama z siebie bym zrobiła wszystkie badania z początkiem roku, bo moja siostra ma hashimoto, więc prawdopodobieństwo, że ja też mogę mieć niedoczynność było spore...

    Wybieram się do endokrynolog, która przy okazji jest ginekologiem, więc zbada mnie pod każdym kątem od razu :D Tylko długo do niej muszę czekać na wizytę, no ale jest dobra ponoć.

  • eViK_90 Koleżanka
    Postów: 60 8

    Wysłany: 29 listopada 2017, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KpOla wrote:
    Rozumiem... to jesteś juz do przodu. Ja dopiero będę robic badania.

    Masz zlecone jakieś badania, czy sama z siebie na razie?

  • KpOla Koleżanka
    Postów: 68 15

    Wysłany: 29 listopada 2017, 22:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobrego lekarza ciężko... wiec czasem dobrze poczekać:) Pisz jak cos sie dowiesz :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 22:27

  • eViK_90 Koleżanka
    Postów: 60 8

    Wysłany: 29 listopada 2017, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KpOla wrote:
    O dobrego lekarza ciężko... wiec czasem dobrze poczekać:) Pisz jak cos sie dowiesz :)

    Jasne, będę pisać.

    Rozruszamy może ten rocznik, bo coś mało nas tutaj :P

  • KpOla Koleżanka
    Postów: 68 15

    Wysłany: 29 listopada 2017, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eViK_90 wrote:
    Jasne, będę pisać.

    Rozruszamy może ten rocznik, bo coś mało nas tutaj :P
    Szału nie ma :p

  • Luucy Koleżanka
    Postów: 60 28

    Wysłany: 19 stycznia 2018, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do rocznika '90 :) rzeczywiście coś nas mało. My zaczęliśmy z mężem starania od listopada i wiadomo jak się chce to nagle coś mi się porypało z cyklami. Wcześniej dosyć regularne (raz,dwa razy w roku jakiś dłuższy niż 30-32 dni), a w grudniu owu w 23 dniu cyklu, który wydłużył się do 35 dni, obecnie same negatywne testy:/ aha no i niedoczynność tarczycy, co prawda leczona już kilka lat i w miarę ustabilizowana, a teraz coś tsh skacze.

    010i3e3k3szwmdsp.png
  • Jeheria Autorytet
    Postów: 1378 903

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh Ci skacze bo prolaktyna ciagnie go do gory. Unormujesz prolaktyne to tsh spadnie. Chyba ze wieksza dawka eutyroxu. U Nas zaraz 18cs :( w tym cyklu dowiedzialam sie ze mam mutacje V Leiden, Pai-1 4G i Mthfr 1298ac :/ 7 lutego hematolog juz biore acard. I to chyba przyczyna. Bo mam cienkie endo nie chce rosnac. @ są skape pelne skrzepow i brazowe.

    1usaj44j3wyrhjnw.png
    Starania od sierpień 2016
    Mutacja Leiden hetero, Hashimoto, IO, endometrioza I st., cienkie endometrium, MTHFR A1298C hetero, PAI hetero
    HSG ok, histero ok, kariotypy ok, nasienie ok
    10.08.19 punkcja - 17 pęcherzyków, 6 zapłodniono, 6 zarodków dotrwało do 3 doby
    13.08.19 transfer 9a, endometrium 7,6 mm,
    na zimowisku 5❄️: 4ab, trzy 3bb, 1bb
    beta 9dpt=61, prg 202
    beta 11dpt=159
    beta 15dpt=985, prg 242
    24 dpt ♥️
    10.05.2020 Maciej jest już z Nami :)
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1917 616

    Wysłany: 23 stycznia 2018, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) chciałabym dołączyć do Was ;) U nas już rok starań ... Raz lepiej raz gorzej z porażkami sobie radzę. Dzisiaj zrobiłam cały pakiet badań tarczycowy zobaczymy co wyjdzie, a mąż w piątek na badania nasienia . Jeheria słyszałam że wytrawne wino pomaga na endometrum :) ale nie wiem czy to prawna ;) ja piję co jakiś czas i mam ok :) u nie których dziewczyn słyszałam że też pomaga ;) ale nie wiem czy ta informacja jest sprawdzona ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Jeheria Autorytet
    Postów: 1378 903

    Wysłany: 24 stycznia 2018, 21:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziala jak slabo sie odzywiasz lub brakuje witamin. U mnie inna przyczyna dlatego nawet jak pije hektolitry wina wytrawnego bo lubię to nic nie dziala ani wiesiolek siemie ryby orzechy itd wszystko wypbrobowalam a chodzilam na monitoringi. Po lametcie @ prawie nie bylo wrecz. To chyba od tej trombofilii. Bo krzepnie krew @ to skrzepy. Zaczelam brac acard zobaczymy. Oby nasienie wyszlo ok to wtedy polowa sukcesu :) musze tez zbadac w koncu insuline ale nikt nie chce dac skierowania :/ ehh to sie wyzalilam :) no ale trzeba dzialac dziewczynki. Przede wszystkim diagnostyka! MalaMi90 A hsg mialas?

    1usaj44j3wyrhjnw.png
    Starania od sierpień 2016
    Mutacja Leiden hetero, Hashimoto, IO, endometrioza I st., cienkie endometrium, MTHFR A1298C hetero, PAI hetero
    HSG ok, histero ok, kariotypy ok, nasienie ok
    10.08.19 punkcja - 17 pęcherzyków, 6 zapłodniono, 6 zarodków dotrwało do 3 doby
    13.08.19 transfer 9a, endometrium 7,6 mm,
    na zimowisku 5❄️: 4ab, trzy 3bb, 1bb
    beta 9dpt=61, prg 202
    beta 11dpt=159
    beta 15dpt=985, prg 242
    24 dpt ♥️
    10.05.2020 Maciej jest już z Nami :)
  • Hanna Holovkova Koleżanka
    Postów: 41 3

    Wysłany: 2 lutego 2018, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Drogie Panie!

    Jestem studenką psychologii i piszę pracę magisterską na temat kobiet z niepłodnością, które mają do czynienia z in vitro. Dlatego bardzo chciałabym zaprosić Was do rozmowy na temat doświadczeń płynących z przeżywania niepłodności oraz oczekiwań wobec proceudry in vitro. Moją metodą badawczą są wywiady. Zdaję sobie sprawę, że rozmawianie ne ten wrażliwy temat może być dla Pań trudne i kłopotliwe,aczkolwiek uważam też, że mimo to,warto ten temat podnosić.

    Jeśli czują się Panie na siłach, żeby sprostać temu wyzwaniu, to zapraszam Was do skontaktowania się ze mną drogą mialową, ponieważ każda odpowiedź jest dla mnie bardzo ważna. Czekam z niecierpliwością, mój adres mailowy: [email protected]

    Pozdrawiam serdecznie

‹‹ 9 10 11 12 13
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego