staraczki urodzone w lutym- łączmy się
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Beata1989 wrote:No niestety spaghetti było moje:D
ale chyba coś z sosem zmienili bo koleżanka używa tej samej firmy i też mówi, że ostatnio niedobre ale zwalała na ciąże:D[/QUOTE
Ja kiedyś też używałam tych z proszku ale nauczyłam się bez tego bo tracilo mi chemią strasznie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRyba po japonsku, przepis:
http://wwwpysznejedzonko.blox.pl/2010/12/Ryba-po-japonsku.html
moje uwagi: ja zamiast bulki tartej robie ciasto z wody, maki i jajka (podobnie jak na nalesniki konsystencja) obtaczasz wczesniej przyprawiona vegeta rybe (ja rybe zawsze kroje na mniejsze kawalki, i smaze na rozgrzanym oleju. Nie smaze calych platow. Faktycznie polacem dorsza, ma najmniej osci, jest pyszny). A zalewa - ogorki i papryka konserwowa, cebula, dusze wszystko razem dusze na wolnym ogniu (jak nie mam przecieru uzywam tylko ketchupu, wtedy juz nie dodaje cukru, bo on juz jest slodki.Zamiast octu, moza dolac troche wody z papryki lub ogorkow - tez jest kwaskowata. A jesli wg przepisu - to wiadomo, daje sie ocet, a potem cukier, na przelamanie smaku). Cala ta ryba w panierce z maki bardzo dobrze smakuje z kwaskowata zalew. Juz mi slinka cieknie, chyba zrobie to danie za kilka dni - dorsz juz troche sie u mnie mrozi w zamrazarce Polecam i zycze smacznego!
Krokiety z kurczaka, przepis:
zakladam, ze wiecie jak zrobic nalesniki itd, skupie sie na farszu. Kurczak pokrojony na drobna kostke smazymy na oleju, przyprawic wegeta. Osobno pieczarki smaze (pokrojone w drobna kostke), ale na oleju po kurczaku - bo tam tez zostanie troche z vegety - wtedy pieczarek juz nie solic. Dodac ser zolty tarty - ja daje sporo, kazdy wg uznania, doprawic wycisnietym czosnkiem (tez daje sporo, czasem nawet i prawie cala glowka czosnku jak robie np krokiety z 8-10 filetow z kurczaka sredniej wielkosci). Innych przypraw nie dodaje - bo czosnek sam swoje juz robi w tej potrawie. Najlepiej farsz rekami rozmieszac w jakiejs misce duzej, ladnie ser sie roztopi i polaczy wszystkie skladniki. No i zawijamy krokiety, obtaczamy w panierce z bulki tartej, smazymy i wcinamy jeden po drugim!!! Smacznego :* -
nick nieaktualnyewa81 wrote:witam dziewczyny, jestem z lutego staramy się z mężem rok, niestety nie mamy szans na naturalne zajście w ciążę, przed nami badania i IUI
trzymam kciuki za IUI - bedzie dobrze dlugo jestes juz na tym forum?
Kłosia - czyzby to byl Twoj pies, a moze suczka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 21:34
ewa81 lubi tę wiadomość
-
Aniu tak to moja suczka Lilka, od listopada z nami. Psiunia po przejściach zabrana ze schroniska. Jedyne co wiemy, że jakiś pier...... człowiek (nie zasługuje na to określenie) przywiązał ją do drzewa i zostawił. Ważyła zaledwie 13 kg teraz 22 kg. Naczytałam się o tej rasie tyle że byłam przerażona bo niby husky tylko by biegał niczego się nie boi i wyje i niszczy i w ogóle. A ona ? Ona nic nie wyje nie szczeka nie niszczy i uwielbia spać najlepiej na łóżko
Najlepsza decyzja w życiu tyle miłości co ona nam daje no nie do opisania! Nie kupuj ADOPTUJ.
Dziękuje za przepisy, oba pewnie wykorzystam rybkę bardziej na zimniejsze dni chyba, a krokiety jak tylko znajdę czas
-
Beata1989 wrote:Kłosia nas jak Dolar znalazł a dokładnie mojego M. to był dźgnięty (szyja), miał podcięte gardło tak na 5 cm szerokości (na szczescie nie za głęboko) wybite zęby, rozcięta głowa i inne. A teraz to najlepszy pies na świecie!
-
nick nieaktualnykurcze dziewczyny, co za przypadki... przykro mi, nawet nie chce tego komentowac, bo juz na sama mysl jestem zla - jak tak mozna w ogole robic - to nie sa ludzie, to bestie! Jakby nie wiedzieli, ze pies to tez zywa istota
Ja moja kupilam (z neta, na jakiejs str bylo ogloszenie) to sie wszyscy smiali, ze kupilam na promocji, ze tak tanio za psa dalam haha. Moja psinka konczy wlasnie roczek w czerwcu, strasznie aktywna - bo to mieszkanka Jack russel i York (nie wiem czy pamietacie tego psa z filmu "Maska" co tak skakal, to jego mieszanka) No ale tez wiek robi swoje, mam nadzieje, ze jak juz bedzie miala 2 lata, to sie troszke uspokoi
Beata1989 - szczury masz? azzzz mnie carki przeszly hehe -
Straszne co ludzie robią z psami, mój zabranyz pseudo hodowli, strasznie chorowity, kupa kasy idzie co chwile na jego leczenie, ale będziemy o niego walczyć bo to najukochańsza istota na świecie chociaż mały szatan z niego.
Ewa witaj
Ania, ja dwa centymetry wyższa a waga podobnaewa81, ewa81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej wam
Widzę ze większość to psiary jak miło
Dziś zapowiada się upalny dzień niestety musze jechać do cioci na imieniny popołudniu a ona ma strasznie zacofane poglądy szczególnie jeśli chodzi o in vitro i rzeczy z tym związane.
Miłego dnia dziewczyny -
Anna255 wrote:margo001 - jak wlasciwie masz na imie, bo tyle piszemy, a nawet sie nie zapytalam, az mi glupio hehe
ps no to z takimi wymiarami mozemy startowac do Top Model haha
Gosia a na drugie Anna he he, ten mój wzrost to długo był moim kompleksem, zawsze jedna z najwyższych dziewczyn w klasie, a teraz męża mam praktycznie mojego wzrostu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny