X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Zambia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus trzymam kciuki za test !
    Daj znać.

Patus_777 lubi tę wiadomość

• Kicior Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzisz, a mnie to zawsze tak z tydzień przed bolą, a tym razem jestem niby 5 dni przed @ i ledwie, ledwie coś je tam zaczynam czuć i właśnie zdaje mi się jakby lekko się powiększyły i też się zastanawiam co jest grane, bo zazwyczaj mam inaczej (też pewnie cykl jakiś inny, może to przez Clo?).

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior, no to identyko jak u mnie.Trochę się faktycznie powiększyły, ale nie jest to ten ból co zawsze. Masz rację, może to przez clo! To mój pierwszy cykl z tym lekiem, jeszcze nie ogarniam jak na mnie wpływa. Przynajmniej nie mogę sobie ciąży wkręcać, bo nie mam ani pół objawu :D A Ty też na clo? Kiedy testujesz :)?

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Kicior Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie też na Clo i już wcześniej byłam 2 cykle na nim ale to było jakiś 2 cykle temu, więc szczerze mówiąc nie bardzo pamiętam żebym miała takie objawy jak teraz...

objawów ciąży nie ma, ale przecież nie zawsze muszą być :) chyba przemawia przeze mnie iskierka nadziei :P

ja z testowaniem to czekam do terminu @, nie chcę się rozczarowywać, jak jędza nie przyjdzie wtedy co się jej spodziewam to będę testować:) a Ty ??

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    Dziewczyny nie wiem co mam robic czy umowic sie prywatnie na wizyte i potwierdzic ciaze tylko czy bedzie cos widac czy jest sens jak myslicie?
    Ja dzisiaj byłam :) Jest pecherzyk, mam przepisaną luteinę i witaminki. Na tym etapie nic więcej nie zobaczymy ale jeśli wizyta u gin ma cię uspokoić to idź, mnie uspokoiła :)

Kate4 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior, ja w piątek testuję :) Ciekawa jestem finału tych naszych dziwnych cyklów :)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie, byłam u gin w poniedziałek, był ładny pęcherzyk, wczoraj powinnam mieć owulacje, nawet mnie tak pobolewało, dzisiaj rano zrobiłąm test owu i wyszedł pozytywny, o co tu chodzi?

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test owu wychodził pozytywny jeszcze przez dwa dni po owulacji :) Pod uwagę bierze się tylko pierwszy wynik.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Zambia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokardka - to znaczy, że wszystko ok!
    powinnaś zrobić kilka dni wcześniej - i wtedy liczysz od pierwszego pozytywu.
    A potem różnie jest. Niektórym dziewczynom tylko raz wychodzi pozytyw a innym przez kilka dni - mi wychodziły tak przez 2-3 dni pozytywne.
    Ale od pierwszego pozytywu już najlepiej w ogóle nie robić.

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, oki bo się przestraszyłam, że może tej owu jeszcze nie miałam

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus i jak test???Nie trzymaj nas dużej w niepewności.

Kochane ja mam dziś pierwsze usg. Trzymajcie kciuki bo bardzo się boję i stresuję czy wszystko będzie ok.

Od kilku dni mogłabym spać cały czas. Zasypiam już o 20!!!No i nie mam w ogóle apetytu. Muszę na siłę coś jeść żeby mieć siłę funkcjonować w ciągu dnia.

Powiem Wam, że ja przed terminem @ miałam strasznie napuchnięte piersi - bardziej niż we wcześniejszych cyklach (ale zwalałam to na bromka) i nawet bardzo nie bolały.
    Za to miałam dużo śluzu, ale nie takiego wodnistego jak przed @, ale taki kremowy, trochę rozciągliwy.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co nie patrzcie na te testy owulacyjne bo to nic nie warte.
    Powiem wam po sobie, Robiłam od soboty testy bo mi gin kazała. I tak sobota negatywny, niedziela negatywny w poniedziałek lekka druga kreska ale wg instrukcji nadal negatyw no i wtorek lekko mocniejsza druga kreska.. W wtorek byłam u gin w wtorek i juz było po pęknięciu...
    Wiec jak bym miała czekać na te testy to by mi minęło wszystko...

miśka905 lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Doti, Nie traktujcie testów jak wyroczni ;) Mnie nigdy nie wychodziły pozytywne, a owulka była.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czeeeeść! :)
    jak tam się miewają moje ulubione forumowiczki? :)
    dobry humor mam dziś. piękna pogoda, ja w pracy, ale to i dobrze, bo w poniedziałek miałam wolne i tak sobie plecy zjarałam na słońcu, że nie mogę spać w nocy :D i teraz na słońce reaguję alergicznie. ;) ale mam nadzieję, że do poniedziałku się pozbieram, bo zaczynam mój wymarzony i wyczekany tydzień urlopu! jupi! ;)

powiem Wam, że odnośnie starań, objawów i tej całej ciąży to ja już mam serdecznie wszystkiego dość. ;) mam jeszcze tydzień do @, ale wiem że przyjdzie. i nie przeszkadza mi to. ani ciut ciut. bardziej mi smutno, że mąż ma nadzieje..

ale jeszcze będzie na to czas. w końcu się doczekamy :)
    wygląda na to, że potrzebowałam tych miesięcy, żeby zmienić podejście. dużo się zmieniło w moim myśleniu w tym czasie. najtrudniej było uświadomić sobie, ale tak dogłębnie, że to nie ja jestem sprawcą życia, i mogę tylko próbować, a będzie wtedy kiedy ma być. :)
    teraz jestem spokojniejsza.

bardzo mnie cieszą te Wasze wszystkie pozytywne testy i mam ogromną nadzieję, że ten wysyp dobrych informacji (który trwa już kilka dni) dopiero się rozpoczął! czerwiec jest nasz, dziewczynki :)
    bardziej mnie cieszą Wasze sukcesy, niż martwię się swoimi porażkami. :) to znak, że dobrze, że tu jestem.. pomagacie, dziękuję :)

agisia, Zambia, bacha8709, Kate4 lubią tę wiadomość

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Gratuluję nowym przyszłym mamuśkom :)
    agisia
    Justaw
    tysiaa
    miśka905

Na prawdę warto wierzyć;) dziękuję za pozytywną motywację;)

U mnie się spóźnia miesiączka juro zrobię test ale wątpię, bo byłby to jakiś cud jakby się udało;/

Kochana na pewno uda się :) ja byłam w lekkim szoku bo szczerze to nastawiałam się, na to że dzieje się coś raczej związanego z zaburzeniami hormonów, bo miałam dużo stresu w tym cyklu, szpital itd. Ale też mniej myślałam o ciąży i może coś w tym jest :)

Wszystkim Wam tutaj uda się zajść w ciążę i to wtedy kiedy się tego nie spodziewacie właśnie :) Kochane ja Wam tego życzę, przesyłam wiruski :)

• miśka905 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    Wiecie co nie patrzcie na te testy owulacyjne bo to nic nie warte.
    Powiem wam po sobie, Robiłam od soboty testy bo mi gin kazała. I tak sobota negatywny, niedziela negatywny w poniedziałek lekka druga kreska ale wg instrukcji nadal negatyw no i wtorek lekko mocniejsza druga kreska.. W wtorek byłam u gin w wtorek i juz było po pęknięciu...
    Wiec jak bym miała czekać na te testy to by mi minęło wszystko...

Zgadzam się, testy owulacyjne u mnie też się nie sprawdzały ... szkoda tylko na nie kasy :) ja rozpoznałam u siebie owulke bardziej po śluzie i to chyba najlepszy sposób.

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    A który to dc? Jesli okolice terminu @ to ja bym jeszcze poczekała z tydzień, bo może jeszcze nie być nic widac.
    Mi gin ostatnio powiedziala, że jak zobacze 2 kreski to żeby przyjść najlepiej 2 tygodnie po terminie @, pod warunkiem , ze nic niepokojącego się nie bedzie działo wczesniej.
    39 dc termin @ mialam na koniec gdzies maja bo mialam nieregularne

• Hashija Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestem ta szczesciara, ktorej sie sprawdzaly, a zaszlam po poronieniu jak tylko pojawil sie sluz podny :-D bylo go sporo, w czesniej tak go nie zauwazalam

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija a jak Ty się czujesz?

Hashija lubi tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) dzisiaj idę na kontrole do ginekologa, jestem ciekawa co mi powie. A @ nadal nie mam...trzymajcie kciuki ;-)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ