X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Nadziejkaa1 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pochwalę się wam, że będę miała córeczkę. :)
    Mała rozwija się prawidłowo, ma jakieś 11,5cm i już nas dobrze słyszy. :D
    Teraz najtrudniej imię wymyślić będzie, ale damy radę.
    Tak się ciesze. :D

Teraz uciekam na chwilę się pakować, bo jadę do rodzinki na parę dni odpoczywać. :)

tysiaa93, Natalii00, Taka Sytuacja, Doti87, bacha8709, Kokardka44, aniabbb, violett, Ola_45, jussio, Paulette, She86, Smużka, Kate4 lubią tę wiadomość

05.10.2015, Emily <3
    16.08.2016, Gabi <3
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka na pewno jest jakieś wyjście z tej sytuacji... Teraz medycyna dużo może i potrafi...

Nadziejka gratuluję córeczki, mogłabyś się jakąś fotką podzielić ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka, świetnie! Też coś czuję, że będę miała córeczkę pierwszą (bo już o drugim myślę hehe). Ciekawe jakie imię wybierzecie :)

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• Taka Sytuacja Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszym cyklu leczenia tarczycy narazie porażka
    Podmienicie mnie proszę:
    Taka sytuacja_______28______13_______1_______@ 03.07.2015
    Jednak dopiero zaczelam sie leczyc wiec sie nie poddaje.

Wyniki z zeszlego tygodnia to:
    tsh 2,14 (0,35-4,94) - miesiac temu bylo 4,23
    ft4 1,17

Dalej biore Lethrox, i do tego dostalam jod.
    Zeby nie bylo - profilaktycznie dla jodu wybralam sie tez nad Bałtyk w długi weekend.
    Zobaczymy co to z tego bedzie :)
    Nadziejka - gratuluje córeczki !!!

Hashija lubi tę wiadomość

• Kicior Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! szczególne podziękowania dla Jussio i Marjotki za podzielenie się "wspomnieniami z laparoskopii" :) coś tak czuję, że mnie ona też czeka (choć wiadomo, że wolałabym tego nie doświadczać), ale zobaczymy. Zaraz jedziemy z mężem do urologa i ciekawa jestem co nam powie - mój gin powiedział, że zanim mi zrobi laparo musi być pewien, że u męża wszystko gra.

Nadziejka gratuluję córeczki - na pewno jakieś śliczne imię dla niej znajdziecie :)
    Mnie się podoba: Nina, a kolega będzie miał: Zoję :)

Marjotka i Kokardka proszę mi się nie załamywać! Wiem, że jest ciężko, bo mi też różne rzeczy przychodzą do głowy - że nigdy nie będę miała dzieci, że moi rodzice nie doczekają się wnuków, że cała rodzina będzie wypytywać dlaczego nie możemy mieć dzieci (na razie u nas też nikt nie wie poza moją mamą). Ale jak mnie nachodzą takie myśli to zaraz sobie mówię, że chyba oszalałam i że na pewno się uda tylko trzeba cierpliwości! Także Dziewczęta musimy być twarde!!

A Marjotka powiem Ci w tajemnicy, że wielce prawdopodobne, że też będę miała inseminację, bo rok temu przy badaniach nasienia wyszło coś a'la "wrogi śluz" ale właśnie po zmianie lekarza, nowy gin kazał nam powtarzać to wszystko, żeby zweryfikować no i zobaczymy...

violett, jussio lubią tę wiadomość

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka sytuacja to jeszcze jedno albo dwa podnesienia dawki i moze juz bedzie dobrze :-) ładnie tsh Ci spadlo :-)

Nadziejka u nas imiona dla dziewczynki top 3 to narazie Alicja, Gabriela i Oliwia. Gdzie mężowi podobja sie dwa ostatnie najbrdziej. A ja ciagle myślę... i wyszukuję.

• marjotka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior to mamy coraz wiecej wspólnego. Mi też podoba się i BEDE miała Ninke

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija Garbrysia piękne imię to mój fawotryt. Tak mi sie marzy córeczka.
    Ale dla mnie najważniejsze żeby dzidziuś rozwijał się prawidłowo i żeby urodził się zdrowy.

Marjotka pamiętam jak miesiąc temu ryczałam, że będziemy mieć problem z zajściem bo mój M miał bardzo małą ilość nasienia. A okazało się kilka dni później że jestem w ciąży.
    Do tego czasu przeczytałam masę forów na temat poprawienia jakości nasienia. Nie jest to łatwe, ale odpowiednio połączone suplementy diety wraz z witaminami naprawdę dużo pomagają. Ile ja się naczytałam pozytywnych wiadomości na forach, gdzie lekarze zapewniali, że pary nie będą mogli mieć dzieci, właśnie przez złe wyniki partnerów, a po kilku miesiącach mogli cieszyć się pozytywnymi testami ciążowymi.
    Zobaczysz z resztą co wam powie lekarz, ale ja wierze że będzie dobrze, bo musi być.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Zambia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myshka Emilianka She - co u Was ?

"Justaw" a u Ciebie ok?

Mariotka, nasienie na pewno da sie podreperować. Przeciez co 2 miesiące jest całkowicie nowe. A jak maz sie prowadzi ? :) Zdrowy ma tryb życia ? Jedzenie, sport, nałogi, stres ?

• marjotka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedzenie nieciekawe, w ciagu pół roku przytył prawie 20 kg i nie moge mu wytłumaczyc ze to tez ma duzy wpływ na nasienie.
    Poza tym... kiedys, pare lat temu, jeszcze nim bylismy razem próbował różnych używek, boje sie, ze to mogło miec wielki wpływ...
    Stresu nie ma. ale ma siedzącą w sumie pracę (jeździ jako pomocnik kierowcy, cały dzień prawie w trasie). Nie pali (juz nie pali, od jakies 2 lat) a pije sporadycznie, kilka piw w weekend.. chociaz chociaz. kurcze nie pomyslałam, może to miec aż taki wpływ na nasienie ? w weekend sporo wypił, bo przyjechał kolega z którym sie daaawno nie widział i w sumie 2 dni pili piwo... hmm jak myslicie ?

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu nowa ... Dziewczyny 11 cykl starań.. cień cienia na teście.. ręce mi się trzęsą od rana :) Mam nadzieje że jutro nie zniknie :)

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 16:37

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka napewno bardzo bardzo duży wpływ to miało. Bo nam lekarz mówił żeby przed badaniami ograniczyć na te 4 dni seks, alkohol papierosy fast foody itp bo wszystko źle wpływa. Tak samo jak miał szybciej gorączkę to tez źle wpływa bo plemniki po Gorączce czy większym przeziębieniu regenerują się ponad miesiąc.. Także kochana może warto powtórzyć te badania coo??

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka super gratuluję córeczki, ale fajnie ze juz znasz płeć:-) suuper:-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabel wrote:
    Jestem tu nowa ... Dziewczyny 11 cykl starań.. cień cienia na teście.. ręce mi się trzęsą od rana :) Mam nadzieje że jutro nie zniknie :)

No to jak cień cienia to mogę ci gratulowac :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    No to jak cień cienia to mogę ci gratulowac :-)

Konkretnie taki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9159e6ac0227e686.html zrobiony totalnie na spontanie, w tym miesiącu totalnie nie spodziewałam się 2 kreski.. rano powtórzę płytkowy i jeśli potwierdzi ide na betę :) tak bardzo bym chciała żeby się udało :)

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na telefonie jestem więc nie mogę tego.odpalić. Ale jak widać druga kreskę to beta juz powinna wyjść:-) także gratuluję jeszcze raz :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Anabel Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dam znać jak będzie po :) Trzymam kciuki za wszytskie staraczki bo znam to oczekiwanie.. może nie czekałam na tą kreske tak długo jak niektóre dziewczyny tutaj ale mimo to kiedy pragniesz ją zobaczyć każdy cykl to wieczność ....

Don't Give Up.. <3

eikt9jcgc6uk0mji.png
  • jussio Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka Gratuluję dziewuchy :D Niech mała pięknie rośnie <3

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
  • jussio Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha a przypomni mi dokładnie, twój mąż miał małą ilość plemników??? A możesz napisać dokładnie jaki miał wynik ;)

Marjotka kochana nie masz pojęcia jak ja cię dobrze rozumiem :/ Wczoraj usłyszałam podobny wyrok u gina co ty dziś :/
    Ale damy rade!!! Ja w to wierzę :)

Luty 2014 pozamaciczna - brak prawego jajowodu - PCOS - Słabe nasienie
    15 <3 cykl starań - Ten szczęśliwy
    18.06.2016 Szymek jest już z nami :D
    Nigdy się nie poddawaj, nawet jeśli czujesz, że nie możesz iść dalej.
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ