SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • MakeMeLemonade Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda wrote:
    aniab, tez sie czasami zastanawiam czemu jak sobie wkreca to siadaja zawsze na twarzy, mozesz odganiac a ona i tak za chwile jest z powrotem.

e tam muchy i komary - i tak najgorsze sa pajaki!!

Zgadzam się w 10000000000000% !!! Nienawidzę pająków, nawet tych najmniejszych, uciekam gdzie pieprz rośnie ;/ Do tego stopnia, że nawet nie zabiję pająka :P grrr aż ciary mam!

Amartio, u nas 2 lata temu zagnieździły się szerszenie pod więźbą dachową, całe lato z nimi walczyliśmy ale na szczęście się udało i do tej pory nie wróciły :)

Ale CI zazdroszczę, 5km do plaży - byłabym co drugi dzień! Chociaż wiem, tak się tylko mówi a szewc bez butów chodzi ;)

Andromeda lubi tę wiadomość

'When life gives you lemons, make lemonade.'

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • amartio Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakeMeLemonade - to prawda,szewc bez butów :-) morze jest tajne pod koniec maja i we wrześniu,jak nie ma tabunow ludzi i kiedy tych 5km nie przejeżdża się w dwugodzinnym korku :-) Kiedyś szerszeń wpadł mi w nocy do domu, akurat byłam sama, okropnie balam się go wygonic,więc balkon otworzylam,drzwi od tego pokoju zamknęłam szczelnie i skrylam się w drugim pokoju :-) Rano po towarzyszu szerzeniu śladu nie bylo. Pająki,brrr.

• lotta.89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

wczoraj byłam u ginekologa do którego kiedyś chodziłam i ..... PCO ... co mnie bardziej zaskakuje że nie miałam o niczym pojęcia mimo ze w mojej kartotece jest informacja o podejrzenie PCO już 2009 roku... nie miałam o tym pojęcia ja w tedy chciałam tylko antykoncepcje i nikt mi nic nie powiedział. Jestem grupo podłamana wczoraj były łzy łzy łzy dziś jest nie wiele lepiej...
    w poniedziałek ide do ginekologa-endokrynologa zobaczymy co dalej...

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przylazła @...
    pozdrawiam w ten upalny piąteczek ;)

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • MakeMeLemonade Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, jak mogli Ci o tym nie powiedzieć?! Nie dziwię się, że jesteś podłamana :(
    Na razie postaraj się nie przejmować aż tak, zrób badania i zobaczysz na czym stoisz, może nie jest wcale tak źle!

W każdym razie dobrze, że to w końcu wyszło bo zaczniesz się szybko leczyć!

Ja się też obawiam PCO, moja mama na to cierpiała długie lata aż skończyło się operacją :(

'When life gives you lemons, make lemonade.'

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • amartio Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,długi post mi zniknął wrrrr
    A propos PCO, ostatnio dowiedzialam się od mojego profesora,że są właśnie zabiegowe/operacyjne sposoby na to cholerstwo,dające świetne rezultaty.Sama przeszłam dwuletnią kurację farmakologiczna przez podejrzenie PCO, która rzuciłam w kat i sobie dalam spokój.Cykl później zaszlam w ciążę. Lotta, nie martw się na zapas. Zrób wszelkie badania. PCO to nie wyrok, a naradzie to tylko podejrzenie (ją po latach dowiedziała się,że obraz moich jajników jest tylko PODOBNY do tych z PCO.) Trzymaj kciuki,żeby było dobrze.

• Andromeda Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta.89 wrote:
    Hej dziewczyny

wczoraj byłam u ginekologa do którego kiedyś chodziłam i ..... PCO ... co mnie bardziej zaskakuje że nie miałam o niczym pojęcia mimo ze w mojej kartotece jest informacja o podejrzenie PCO już 2009 roku... nie miałam o tym pojęcia ja w tedy chciałam tylko antykoncepcje i nikt mi nic nie powiedział. Jestem grupo podłamana wczoraj były łzy łzy łzy dziś jest nie wiele lepiej...
    w poniedziałek ide do ginekologa-endokrynologa zobaczymy co dalej...

lotta nie zalamuj sie. PCO jest najczestsza przyczyna problemow z zajsciem w ciaze. ja wierze w to gleboko, ze PCO to nie wyrok!! sama dowiedzialam sie o tym dopiero w zeszlym roku, a mam prawie 32 lata. podstawowy problem to brak owulacji, ale tez nie znaczy, ze wszystkie cykle sa bezowulacyjne. sa rozne metody na przywrocenie owulacji, tylko podstawa wydaje mi sie obserwacja/monitoring cyklu i opieka jednego, stalego lekarza!!

glowa do gory, calkiem mozliwe, ze pco nie przeszkodzi Ci w zajsciu w ciaze :) przynajmniej ja sobie tak wmawiam :)))

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio możesz mi wpisac datę porodu na 31.01 :)

lotta.89 PCO to nie wyrok. Najważniejsze, ze wiesz co Ci dolega i że możesz zacząć leczenie. To już na prawdę duży krok na przód. Widzisz, że ten ginekolog się bardziej tobą zainteresował, więc myślę, że jesteś w dobrych rękach.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem z jednej strony wiem ze PCO to nie wyrok ale z drugiej strony żałuje że nie wiedziałam wczesniej. W poniedziałek ide do ginekologa-endo z mamą ona i z nim pracuje ale podobno facet jest konkretny wszystko oczywiście prywatnie ale nie mam nerwów do NFZ w poniedziałek myślę że dowiem się coś więcej. Licze na podstawowe badania i w sumie nie wiem co dalej. Wczoraj jak lekarz powiedział PCO to już nic nie pamietam ani nic nie pytałam. Powiedział ze u mnie pęcherzyk był ale prawdopodobnie nie pękł tylko się skurczył i nie było owulacji. Czy to całe PCO to idzie tylko jakimiś tabletkami wyleczyć ?? tzn nie da sie wyleczyć ale dośc do ładu i zajść w ciąże ? i jakie badania się robi? tylko badania krwi ? wiem pytania powinnam zadac wczoraj lekarzowi ale nie dałam rady...

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi endo stwierdzila na podstawie obrazu usg jajnikow i poziomu hormonow. a zeby zajsc w ciaze podaje sie po prostu clo, ktory wywoluje owulacje. w teorii wszystko wydaje sie takie proste...

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    Patus, mam to samo. chciałabym żeby @ się nie pojawiła, ale zwyczajnie już w to nie wierzę. choć czasem jeszcze o tym marzę.. :)
    nie chcę już czekać, ale nie umiem. zawsze jak zbliża się termin, zaczynam to przeżywać. do tego dochodzi huśtawka emocjonalna z samego okresu i załamka gotowa.. choć tak bardzo chciałabym się "nie przejmować".
    nie da się. to dla nas zbyt ważne :)

Eh no właśnie :/

...a przygotowania nie wiem kiedy w pon rano jedziemy;/ ale nie mam kiedy się pakować mam w ten weekend ostatnie egzaminy na uczelni... i w dodatku jeśli przyjdzie 6 lipca @ to przydałyby się tampony:D:D:D ha bo jak na plaży ;/ ehh kiedy nam się uda być w ciąży;/ :(

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi PCO na razie powiedzieli na podstawie USG które robiłam 2 razy w tym miesiącu. Niby wszystko proste a jednak tak nie ejst. Nic musze dotrwać do poniedziałku do kolejnej wizyty

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta to przynajmniej wiesz co Ci dolega:)

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam staraczki!

U mnie nowy początek- w poniedzialek wizyta u ginekolożki czy owulacja w ogóle jest i albo czekamy albo stymulacja w kolejnym miesięcu.

Lotta- ja niestety nic nie wiem na temat pco, ale najważniejsze ze cokolwiek juz zdiagnozowano i można leczyć. Swoją drogą aż dziwne że lekarz wczesniej nic o tym nie wspomniał...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny mogę się dołączyć? na ovufriend jestem od ok 2 tyg ale dziś zaczynam nowy cykl na wykresie bo przyszła znienawidzona @.

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madziulka!

Podaj dane do tabelki to jussio dopisze Cię do tabelki na pierwszej stronie.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla 27 lat - 21 mies starań - staramy się o 1 dziecko-temin @ dzisiaj a kolejnej w okolicach 1 sierpnia

• aniabbb Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    wróciłam z usg,pecherzyk 15,8mm po prawej stronie(to ten jajnik po ciaży pozamacicznej)więc szansa mniejsza,ale jest :) pokazałam od razu badanie nasienia i swoje hormony i wszystko jest ok:)jutro rano idę sprawdzić czy pęcherzyk rośnie a w pon czy pękł :)Pozytywnie mnie nastawiła ta wizyta:)

Andromeda, MakeMeLemonade, bacha8709, amartio, amartio, amartio, Hashija lubią tę wiadomość

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabb zazdroszczę same pozytywne wiadomości trzymam kciuki :D oby się skończyło II kreseczkami :D

aniabbb lubi tę wiadomość

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    hej!
    wróciłam z usg,pecherzyk 15,8mm po prawej stronie(to ten jajnik po ciaży pozamacicznej)więc szansa mniejsza,ale jest :) pokazałam od razu badanie nasienia i swoje hormony i wszystko jest ok:)jutro rano idę sprawdzić czy pęcherzyk rośnie a w pon czy pękł :)Pozytywnie mnie nastawiła ta wizyta:)

Ale jaja, to identycznie jak u mnie, moj ma 15,7 mm:D planuje w niedz poszalec i w pon tez ide spr czy pekl. Powodzenia aniab!!

aniabbb lubi tę wiadomość

GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ