Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Andromeda wrote:aniab, tez sie czasami zastanawiam czemu jak sobie wkreca to siadaja zawsze na twarzy, mozesz odganiac a ona i tak za chwile jest z powrotem.
e tam muchy i komary - i tak najgorsze sa pajaki!!
Zgadzam się w 10000000000000% !!! Nienawidzę pająków, nawet tych najmniejszych, uciekam gdzie pieprz rośnie ;/ Do tego stopnia, że nawet nie zabiję pająkagrrr aż ciary mam!
Amartio, u nas 2 lata temu zagnieździły się szerszenie pod więźbą dachową, całe lato z nimi walczyliśmy ale na szczęście się udało i do tej pory nie wróciły
Ale CI zazdroszczę, 5km do plaży - byłabym co drugi dzień! Chociaż wiem, tak się tylko mówi a szewc bez butów chodziAndromeda lubi tę wiadomość
'When life gives you lemons, make lemonade.'
-
MakeMeLemonade - to prawda,szewc bez butów
morze jest tajne pod koniec maja i we wrześniu,jak nie ma tabunow ludzi i kiedy tych 5km nie przejeżdża się w dwugodzinnym korku
Kiedyś szerszeń wpadł mi w nocy do domu, akurat byłam sama, okropnie balam się go wygonic,więc balkon otworzylam,drzwi od tego pokoju zamknęłam szczelnie i skrylam się w drugim pokoju
Rano po towarzyszu szerzeniu śladu nie bylo. Pająki,brrr.
-
Hej dziewczyny
wczoraj byłam u ginekologa do którego kiedyś chodziłam i ..... PCO ... co mnie bardziej zaskakuje że nie miałam o niczym pojęcia mimo ze w mojej kartotece jest informacja o podejrzenie PCO już 2009 roku... nie miałam o tym pojęcia ja w tedy chciałam tylko antykoncepcje i nikt mi nic nie powiedział. Jestem grupo podłamana wczoraj były łzy łzy łzy dziś jest nie wiele lepiej...
w poniedziałek ide do ginekologa-endokrynologa zobaczymy co dalej...Nasz synuś
cykl starań
-
O kurcze, jak mogli Ci o tym nie powiedzieć?! Nie dziwię się, że jesteś podłamana
Na razie postaraj się nie przejmować aż tak, zrób badania i zobaczysz na czym stoisz, może nie jest wcale tak źle!
W każdym razie dobrze, że to w końcu wyszło bo zaczniesz się szybko leczyć!
Ja się też obawiam PCO, moja mama na to cierpiała długie lata aż skończyło się operacją'When life gives you lemons, make lemonade.'
-
Kurcze,długi post mi zniknął wrrrr
A propos PCO, ostatnio dowiedzialam się od mojego profesora,że są właśnie zabiegowe/operacyjne sposoby na to cholerstwo,dające świetne rezultaty.Sama przeszłam dwuletnią kurację farmakologiczna przez podejrzenie PCO, która rzuciłam w kat i sobie dalam spokój.Cykl później zaszlam w ciążę. Lotta, nie martw się na zapas. Zrób wszelkie badania. PCO to nie wyrok, a naradzie to tylko podejrzenie (ją po latach dowiedziała się,że obraz moich jajników jest tylko PODOBNY do tych z PCO.) Trzymaj kciuki,żeby było dobrze. -
lotta.89 wrote:Hej dziewczyny
wczoraj byłam u ginekologa do którego kiedyś chodziłam i ..... PCO ... co mnie bardziej zaskakuje że nie miałam o niczym pojęcia mimo ze w mojej kartotece jest informacja o podejrzenie PCO już 2009 roku... nie miałam o tym pojęcia ja w tedy chciałam tylko antykoncepcje i nikt mi nic nie powiedział. Jestem grupo podłamana wczoraj były łzy łzy łzy dziś jest nie wiele lepiej...
w poniedziałek ide do ginekologa-endokrynologa zobaczymy co dalej...
lotta nie zalamuj sie. PCO jest najczestsza przyczyna problemow z zajsciem w ciaze. ja wierze w to gleboko, ze PCO to nie wyrok!! sama dowiedzialam sie o tym dopiero w zeszlym roku, a mam prawie 32 lata. podstawowy problem to brak owulacji, ale tez nie znaczy, ze wszystkie cykle sa bezowulacyjne. sa rozne metody na przywrocenie owulacji, tylko podstawa wydaje mi sie obserwacja/monitoring cyklu i opieka jednego, stalego lekarza!!
glowa do gory, calkiem mozliwe, ze pco nie przeszkodzi Ci w zajsciu w ciazeprzynajmniej ja sobie tak wmawiam
))
Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Jussio możesz mi wpisac datę porodu na 31.01
lotta.89 PCO to nie wyrok. Najważniejsze, ze wiesz co Ci dolega i że możesz zacząć leczenie. To już na prawdę duży krok na przód. Widzisz, że ten ginekolog się bardziej tobą zainteresował, więc myślę, że jesteś w dobrych rękach. -
Wiem z jednej strony wiem ze PCO to nie wyrok ale z drugiej strony żałuje że nie wiedziałam wczesniej. W poniedziałek ide do ginekologa-endo z mamą ona i z nim pracuje ale podobno facet jest konkretny wszystko oczywiście prywatnie ale nie mam nerwów do NFZ w poniedziałek myślę że dowiem się coś więcej. Licze na podstawowe badania i w sumie nie wiem co dalej. Wczoraj jak lekarz powiedział PCO to już nic nie pamietam ani nic nie pytałam. Powiedział ze u mnie pęcherzyk był ale prawdopodobnie nie pękł tylko się skurczył i nie było owulacji. Czy to całe PCO to idzie tylko jakimiś tabletkami wyleczyć ?? tzn nie da sie wyleczyć ale dośc do ładu i zajść w ciąże ? i jakie badania się robi? tylko badania krwi ? wiem pytania powinnam zadac wczoraj lekarzowi ale nie dałam rady...Nasz synuś
cykl starań
-
mi endo stwierdzila na podstawie obrazu usg jajnikow i poziomu hormonow. a zeby zajsc w ciaze podaje sie po prostu clo, ktory wywoluje owulacje. w teorii wszystko wydaje sie takie proste...Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
myshka84 wrote:Patus, mam to samo. chciałabym żeby @ się nie pojawiła, ale zwyczajnie już w to nie wierzę. choć czasem jeszcze o tym marzę..
nie chcę już czekać, ale nie umiem. zawsze jak zbliża się termin, zaczynam to przeżywać. do tego dochodzi huśtawka emocjonalna z samego okresu i załamka gotowa.. choć tak bardzo chciałabym się "nie przejmować".
nie da się. to dla nas zbyt ważne
Eh no właśnie
...a przygotowania nie wiem kiedy w pon rano jedziemy;/ ale nie mam kiedy się pakować mam w ten weekend ostatnie egzaminy na uczelni... i w dodatku jeśli przyjdzie 6 lipca @ to przydałyby się tampony:D:D:D ha bo jak na plaży ;/ ehh kiedy nam się uda być w ciąży;/mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
nick nieaktualnyWitam staraczki!
U mnie nowy początek- w poniedzialek wizyta u ginekolożki czy owulacja w ogóle jest i albo czekamy albo stymulacja w kolejnym miesięcu.
Lotta- ja niestety nic nie wiem na temat pco, ale najważniejsze ze cokolwiek juz zdiagnozowano i można leczyć. Swoją drogą aż dziwne że lekarz wczesniej nic o tym nie wspomniał... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej!
wróciłam z usg,pecherzyk 15,8mm po prawej stronie(to ten jajnik po ciaży pozamacicznej)więc szansa mniejsza,ale jestpokazałam od razu badanie nasienia i swoje hormony i wszystko jest ok:)jutro rano idę sprawdzić czy pęcherzyk rośnie a w pon czy pękł :)Pozytywnie mnie nastawiła ta wizyta:)
Andromeda, MakeMeLemonade, bacha8709, amartio, amartio, amartio, Hashija lubią tę wiadomość
Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
aniabbb wrote:hej!
wróciłam z usg,pecherzyk 15,8mm po prawej stronie(to ten jajnik po ciaży pozamacicznej)więc szansa mniejsza,ale jestpokazałam od razu badanie nasienia i swoje hormony i wszystko jest ok:)jutro rano idę sprawdzić czy pęcherzyk rośnie a w pon czy pękł :)Pozytywnie mnie nastawiła ta wizyta:)
Ale jaja, to identycznie jak u mnie, moj ma 15,7 mm:D planuje w niedz poszalec i w pon tez ide spr czy pekl. Powodzenia aniab!!aniabbb lubi tę wiadomość
Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)