Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • MakeMeLemonade Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda wrote:
    aniab, tez sie czasami zastanawiam czemu jak sobie wkreca to siadaja zawsze na twarzy, mozesz odganiac a ona i tak za chwile jest z powrotem.

e tam muchy i komary - i tak najgorsze sa pajaki!!

Zgadzam się w 10000000000000% !!! Nienawidzę pająków, nawet tych najmniejszych, uciekam gdzie pieprz rośnie ;/ Do tego stopnia, że nawet nie zabiję pająka :P grrr aż ciary mam!

Amartio, u nas 2 lata temu zagnieździły się szerszenie pod więźbą dachową, całe lato z nimi walczyliśmy ale na szczęście się udało i do tej pory nie wróciły :)

Ale CI zazdroszczę, 5km do plaży - byłabym co drugi dzień! Chociaż wiem, tak się tylko mówi a szewc bez butów chodzi ;)

Andromeda lubi tę wiadomość

'When life gives you lemons, make lemonade.'

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • amartio Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MakeMeLemonade - to prawda,szewc bez butów :-) morze jest tajne pod koniec maja i we wrześniu,jak nie ma tabunow ludzi i kiedy tych 5km nie przejeżdża się w dwugodzinnym korku :-) Kiedyś szerszeń wpadł mi w nocy do domu, akurat byłam sama, okropnie balam się go wygonic,więc balkon otworzylam,drzwi od tego pokoju zamknęłam szczelnie i skrylam się w drugim pokoju :-) Rano po towarzyszu szerzeniu śladu nie bylo. Pająki,brrr.

• lotta.89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

wczoraj byłam u ginekologa do którego kiedyś chodziłam i ..... PCO ... co mnie bardziej zaskakuje że nie miałam o niczym pojęcia mimo ze w mojej kartotece jest informacja o podejrzenie PCO już 2009 roku... nie miałam o tym pojęcia ja w tedy chciałam tylko antykoncepcje i nikt mi nic nie powiedział. Jestem grupo podłamana wczoraj były łzy łzy łzy dziś jest nie wiele lepiej...
    w poniedziałek ide do ginekologa-endokrynologa zobaczymy co dalej...

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przylazła @...
    pozdrawiam w ten upalny piąteczek ;)

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • MakeMeLemonade Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, jak mogli Ci o tym nie powiedzieć?! Nie dziwię się, że jesteś podłamana :(
    Na razie postaraj się nie przejmować aż tak, zrób badania i zobaczysz na czym stoisz, może nie jest wcale tak źle!

W każdym razie dobrze, że to w końcu wyszło bo zaczniesz się szybko leczyć!

Ja się też obawiam PCO, moja mama na to cierpiała długie lata aż skończyło się operacją :(

'When life gives you lemons, make lemonade.'

p19ucsqvpqr2ffxm.png
  • amartio Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,długi post mi zniknął wrrrr
    A propos PCO, ostatnio dowiedzialam się od mojego profesora,że są właśnie zabiegowe/operacyjne sposoby na to cholerstwo,dające świetne rezultaty.Sama przeszłam dwuletnią kurację farmakologiczna przez podejrzenie PCO, która rzuciłam w kat i sobie dalam spokój.Cykl później zaszlam w ciążę. Lotta, nie martw się na zapas. Zrób wszelkie badania. PCO to nie wyrok, a naradzie to tylko podejrzenie (ją po latach dowiedziała się,że obraz moich jajników jest tylko PODOBNY do tych z PCO.) Trzymaj kciuki,żeby było dobrze.

• Andromeda Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta.89 wrote:
    Hej dziewczyny

wczoraj byłam u ginekologa do którego kiedyś chodziłam i ..... PCO ... co mnie bardziej zaskakuje że nie miałam o niczym pojęcia mimo ze w mojej kartotece jest informacja o podejrzenie PCO już 2009 roku... nie miałam o tym pojęcia ja w tedy chciałam tylko antykoncepcje i nikt mi nic nie powiedział. Jestem grupo podłamana wczoraj były łzy łzy łzy dziś jest nie wiele lepiej...
    w poniedziałek ide do ginekologa-endokrynologa zobaczymy co dalej...

lotta nie zalamuj sie. PCO jest najczestsza przyczyna problemow z zajsciem w ciaze. ja wierze w to gleboko, ze PCO to nie wyrok!! sama dowiedzialam sie o tym dopiero w zeszlym roku, a mam prawie 32 lata. podstawowy problem to brak owulacji, ale tez nie znaczy, ze wszystkie cykle sa bezowulacyjne. sa rozne metody na przywrocenie owulacji, tylko podstawa wydaje mi sie obserwacja/monitoring cyklu i opieka jednego, stalego lekarza!!

glowa do gory, calkiem mozliwe, ze pco nie przeszkodzi Ci w zajsciu w ciaze :) przynajmniej ja sobie tak wmawiam :)))

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio możesz mi wpisac datę porodu na 31.01 :)

lotta.89 PCO to nie wyrok. Najważniejsze, ze wiesz co Ci dolega i że możesz zacząć leczenie. To już na prawdę duży krok na przód. Widzisz, że ten ginekolog się bardziej tobą zainteresował, więc myślę, że jesteś w dobrych rękach.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem z jednej strony wiem ze PCO to nie wyrok ale z drugiej strony żałuje że nie wiedziałam wczesniej. W poniedziałek ide do ginekologa-endo z mamą ona i z nim pracuje ale podobno facet jest konkretny wszystko oczywiście prywatnie ale nie mam nerwów do NFZ w poniedziałek myślę że dowiem się coś więcej. Licze na podstawowe badania i w sumie nie wiem co dalej. Wczoraj jak lekarz powiedział PCO to już nic nie pamietam ani nic nie pytałam. Powiedział ze u mnie pęcherzyk był ale prawdopodobnie nie pękł tylko się skurczył i nie było owulacji. Czy to całe PCO to idzie tylko jakimiś tabletkami wyleczyć ?? tzn nie da sie wyleczyć ale dośc do ładu i zajść w ciąże ? i jakie badania się robi? tylko badania krwi ? wiem pytania powinnam zadac wczoraj lekarzowi ale nie dałam rady...

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi endo stwierdzila na podstawie obrazu usg jajnikow i poziomu hormonow. a zeby zajsc w ciaze podaje sie po prostu clo, ktory wywoluje owulacje. w teorii wszystko wydaje sie takie proste...

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myshka84 wrote:
    Patus, mam to samo. chciałabym żeby @ się nie pojawiła, ale zwyczajnie już w to nie wierzę. choć czasem jeszcze o tym marzę.. :)
    nie chcę już czekać, ale nie umiem. zawsze jak zbliża się termin, zaczynam to przeżywać. do tego dochodzi huśtawka emocjonalna z samego okresu i załamka gotowa.. choć tak bardzo chciałabym się "nie przejmować".
    nie da się. to dla nas zbyt ważne :)

Eh no właśnie :/

...a przygotowania nie wiem kiedy w pon rano jedziemy;/ ale nie mam kiedy się pakować mam w ten weekend ostatnie egzaminy na uczelni... i w dodatku jeśli przyjdzie 6 lipca @ to przydałyby się tampony:D:D:D ha bo jak na plaży ;/ ehh kiedy nam się uda być w ciąży;/ :(

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi PCO na razie powiedzieli na podstawie USG które robiłam 2 razy w tym miesiącu. Niby wszystko proste a jednak tak nie ejst. Nic musze dotrwać do poniedziałku do kolejnej wizyty

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta to przynajmniej wiesz co Ci dolega:)

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam staraczki!

U mnie nowy początek- w poniedzialek wizyta u ginekolożki czy owulacja w ogóle jest i albo czekamy albo stymulacja w kolejnym miesięcu.

Lotta- ja niestety nic nie wiem na temat pco, ale najważniejsze ze cokolwiek juz zdiagnozowano i można leczyć. Swoją drogą aż dziwne że lekarz wczesniej nic o tym nie wspomniał...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny mogę się dołączyć? na ovufriend jestem od ok 2 tyg ale dziś zaczynam nowy cykl na wykresie bo przyszła znienawidzona @.

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madziulka!

Podaj dane do tabelki to jussio dopisze Cię do tabelki na pierwszej stronie.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla 27 lat - 21 mies starań - staramy się o 1 dziecko-temin @ dzisiaj a kolejnej w okolicach 1 sierpnia

• aniabbb Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    wróciłam z usg,pecherzyk 15,8mm po prawej stronie(to ten jajnik po ciaży pozamacicznej)więc szansa mniejsza,ale jest :) pokazałam od razu badanie nasienia i swoje hormony i wszystko jest ok:)jutro rano idę sprawdzić czy pęcherzyk rośnie a w pon czy pękł :)Pozytywnie mnie nastawiła ta wizyta:)

Andromeda, MakeMeLemonade, bacha8709, amartio, amartio, amartio, Hashija lubią tę wiadomość

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabb zazdroszczę same pozytywne wiadomości trzymam kciuki :D oby się skończyło II kreseczkami :D

aniabbb lubi tę wiadomość

thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    hej!
    wróciłam z usg,pecherzyk 15,8mm po prawej stronie(to ten jajnik po ciaży pozamacicznej)więc szansa mniejsza,ale jest :) pokazałam od razu badanie nasienia i swoje hormony i wszystko jest ok:)jutro rano idę sprawdzić czy pęcherzyk rośnie a w pon czy pękł :)Pozytywnie mnie nastawiła ta wizyta:)

Ale jaja, to identycznie jak u mnie, moj ma 15,7 mm:D planuje w niedz poszalec i w pon tez ide spr czy pekl. Powodzenia aniab!!

aniabbb lubi tę wiadomość

GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ