Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
ja generalnie tez mysle ze jesli z czasem sie nie uda to i adopcji pomyslimy, ale wiecie czego najbardziej sie obawiam? tych wszystkich kontroli, nawet nie zapowiedzianych, wlazenia z butami w najintymniejsze szczegoly naszego zycia i opinie, czy nadajemy sie na rodzicow, czy nie....
Patus_777 lubi tę wiadomość
Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Patus - może psychicznie sobie @ wstrzymałaś. Tak się zdarza.
Idź do lekarza we wtorek. Powiedź o opóźnieniu i cieniu na teście. Już ona coś wymyśli na pewno.
Angela - Wasza sytuacja nie należy do najłatwiejszych, ale myślę, że macie duże szanse, jak nie naturalnie to przez in vitro. Znam już kilkoro dzieciaczków poczętych tą drogą - nie jest ona łatwa dla rodziców, ale wiadomo - sukces wynagradza potem wszystkie trudy.
A starać się trzeba, może do tego czasu uda się Wam zajść naturalnie.
-
Najgorsze jest to, że ja nigdy nie brałam antykoncepcji, żadnej i zawszę byłam przekonana, że jak zaczniemy się już starać oficjalnie to zajdę ;/ a widać źle myślałam ;/mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
Patus_777 wrote:No właśnie takim się zawsze uda
wpadka .... bo nie planują a my jak chcemy to żadnej nam nie chce się udać;/
szczerze to ja się dziwię jak można wpaść... przecież to trzeba mieć takiego pecha że szok... (oczywiście dla niektórych pech) ja żałuję że zabezpieczaliśmy się jak byliśmy młodzi... no ale nie sądziłam że będziemy mieć z tym taki problem.Patus_777 lubi tę wiadomość
-
Andromeda wrote:ja generalnie tez mysle ze jesli z czasem sie nie uda to i adopcji pomyslimy, ale wiecie czego najbardziej sie obawiam? tych wszystkich kontroli, nawet nie zapowiedzianych, wlazenia z butami w najintymniejsze szczegoly naszego zycia i opinie, czy nadajemy sie na rodzicow, czy nie....
Andromeda masz rację...jest mnóstwo papierów, załatwiania czekać trzeba tyle....;/ ale w ostateczności jestem skłonna już tyle przetrzymać tylko dla dziecka, które będę mogła pokochać i wychowaćAndromeda lubi tę wiadomość
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
Angela B-D wrote:Patuś ja też nie brałam antykoncepcji, nie palę papierosów, alkohol sporadycznie... nie wiem skąd się to u mnie wzięło
A w rodzinie? miał ktoś u Ciebie taki problem, jakaś ciocia ? ktoś? pytałaś?mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
nick nieaktualny
-
Patus_777 wrote:A w rodzinie? miał ktoś u Ciebie taki problem, jakaś ciocia ? ktoś? pytałaś?
dziwne ale nie... wszystkie są bardzo płodne no i faceci też nie mają problemów.
moja mama ma dwie siostry, mój tata 4 rodzeństwa... kuzynki mają po 2 a nawet 3 dzieciaków od strony męża również nie było problemów
ja to w życiu mam pecha... do wszystkiego muszę dojść ciężką pracąnic łatwo nie może mi przyjść.
-
Madziulla wrote:ja też nie palę jako nastolatka zapaliłam kilka fajek. alkohol raz na jakiś czas. boję się że anty tu dużo zrobiło...brałam tabletki od 17 roku życia a potem przez 2-3 lata zastrzyki antykoncepcyjne co 3 mies....
Być może, no ale jak widać w naszych przypadkach jest bardzo różnie jednej tak, drugiej nie ...wszystko jest takie "niewytłumaczalne";/ ...
ja muszę do Częstochowy się wybrać, może bardziej działać z Bogiem:)chociaż jesteśmy z Mężem wierzący i praktykujący ale może trzeba jakoś bardziej? nie wiem;//mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
Angela B-D wrote:dziwne ale nie... wszystkie są bardzo płodne no i faceci też nie mają problemów.
moja mama ma dwie siostry, mój tata 4 rodzeństwa... kuzynki mają po 2 a nawet 3 dzieciaków od strony męża również nie było problemów
ja to w życiu mam pecha... do wszystkiego muszę dojść ciężką pracąnic łatwo nie może mi przyjść.
Kurde...;/ to tak jak u mnie w rodzinie wszyscy płodni, siostra mojej mamy to ma 8 dzieci!) he tyle to już bym nie chciała :DDD
4 lata starań CUD!!!
-
patus a probowaliscie nowenny pompejanskiej? chyba bacha (nie jetem pewna) niedawno o tym wspomniala i tak sie zlozylo, ze wlasnie my z M tez odmawiamy obecnie. ja wierze bardzo w sile modlitwy, moze tez sprobujcie...
Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
Dobra, trzeba jakoś się podnieść i nie dołować) Bo smutno się u nas zrobiło;/ teraz:(
GŁOWA DO GÓRY:) już musimy się wyluzować napić winka, poopalać) najlepiej dzisiaj, korzystać ze słońca u mnie na śląsku gorąc... tyle, że ja mam jasną karnację ;/ i tak unikam słońca:(
4 lata starań CUD!!!
-
Andromeda wrote:patus a probowaliscie nowenny pompejanskiej? chyba bacha (nie jetem pewna) niedawno o tym wspomniala i tak sie zlozylo, ze wlasnie my z M tez odmawiamy obecnie. ja wierze bardzo w sile modlitwy, moze tez sprobujcie...
Jeszcze nie ale coś mi się o uszy obiło;) I razem ją odmawiacie, wspólnie?mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
Angela B-D wrote:https://www.facebook.com/IcaMaxiOstersund/videos/vb.255788227843346/888751881213641/?type=2&theater
jaki fajny pomysł na świeży sok
JAKI POMYSŁŚWIETNE:) MMMNIAM:)))))))
4 lata starań CUD!!!
-
Patus_777 wrote:Jeszcze nie ale coś mi się o uszy obiło;) I razem ją odmawiacie, wspólnie?
tak, wspolnie. tak sobie ustawiamy dzien, zeby to bylo priorytetem podczas wspolnego 'wolnego' czasu. dochodzimy juz prawie do polowy, bo w sumie to sa 54 dni po 3 rozance... ale dzielimy sie i naprawde pieknie idziepolecam!
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
Patus_777 wrote:Najgorsze jest to, że ja nigdy nie brałam antykoncepcji, żadnej i zawszę byłam przekonana, że jak zaczniemy się już starać oficjalnie to zajdę ;/ a widać źle myślałam ;/
ja też tak myślałam. jedynie naturalne metody, wszystkie siostry i mama jak tylko chciały to hops i w ciąży, a ja sierotka nie umiem zajść..
Andromeda, też bym tak chciała, odmawiać razem z M.
ale chyba będę musiała się sama zmobilizować, co u mnie jest mega trudne, bo jestem okropnie niesystematyczna..
która chce zacząć ze mną? np od niedzieli? będziemy się motywować wzajemnie
Lottaekstra
gratuluję znowu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 15:29
Flp 4,6-7