X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dokładnie :) :) :) !

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus aż mam łzy w oczach... ehhh jak nie my to kto... :) musimy sobie dać radę i uda się nam.. ja po weekendzie będę robić hormony i trochę się boje ale nie chce idealnych wyników bo chce znalesc źródło problemu... mieć jakiś punkt zaczepienia.. a tak co...wielka nie wiadoma.

Patus_777 lubi tę wiadomość

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ile takie hormony- kosztuje badanie;/ ? Orientowałaś się ?

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

myshka84

właśnie czytam o tej nowennie :) dobrze rozumiem,że każdego dnia odmawia się 15 dziesiątek? Dziewczyny? Czy wy to jakoś dzielicie?

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za darmo. Bo place za dodatkowe ubezpieczenie z pracy 50 zł mies i mam w pakiecie lekarzy i badania

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus, ja się edukowałam wczoraj ;)

każdego dnia odmawiasz 3 części po 5 tajemnic, czyli 15 dziesiątek (możesz dodać do tego Tajemnice światła, ale to już będzie 20 dziesiątek).
    do tego dochodzą dodatkowe modlitwy "towarzyszące".

każdą z tych części możesz rozważać osobno, albo wszystkie razem.
    ja sobie nie wyobrażam, żebym miała usiąść i rozważać 15 tajemnic pod rząd, więc jutro zacznę rano, żeby do wieczora zdążyć ;) myślę, że na raty może mi być łatwiej.
    ale nie wykluczam, że jak (jeśli) się przyzwyczaję do wygospodarowywania większej ilości czasu naraz, to będę odmawiać całość wieczorem. o ile nie zasnę ;)

aha, i najpierw są trzy nowenny (3x9dni) błagalne, a potem trzy dziękczynne. różnią się tymi dodatkowymi wezwaniami.

więcej na stronie:
    http://pompejanska.rosemaria.pl/2014/02/nowenna-pompejanska-dla-zupelnie-zielonych/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 10:27

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Wyobraźcie sobie, jakby już każdej się udało i miała swoje maleństwo ;) to zorganizować spotkanie ;) he

Czesc Dziewczyny! Patus super pomysl i jestem 'za'! Tylko ciekawe kiedy to by bylo mozliwe;)

No i super piesek, my tez chcemy psa, ale duzego jakiegos no i plan byl taki, ze jednak najpierw dzieciaczek.. Wiec piesek nadal czeka heh

Jesli chodzi o nowenne to my odmawiamy w tygodniu zawsze calosc wieczorek, w weekendy staramy sie rano.

Dzis chcielismy wyskoczyc na dzialke ale sie waham patrzac na prognoze, choc tu w gdansku jeszcze nie pada... Ale wiecie, lezaczei, grillek i ksiazka-wlasnie tego mi teraz trzeba!:)

Aniab, ciekawa jestem czy testowalas dzis. Ale pewnie dasz znac po weekendzie. Moze kolejna zaciazona dojdzie;)

Milego dnia i korzystajcie z weekendu!

Myshka trzymam kciuki za Twoja wieczorna rozmowe!!

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda w Gdyni grzmi i pada....

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Andromeda polecam pieska od małego wychować, to jedyne takie zwierzątko, które oddaje miłość i potrafi się komunikować;) zazwyczaj się mówi, że zaczyna od psa a kończy na dziecku:) he

Andromeda lubi tę wiadomość

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Odezwę się wieczorem:) Będę tęsknić;) <3 miłego dnia !

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Patus!! <3

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andromeda, dziękuję :)
    cudów nie oczekuję, ale już samo zainteresowanie małżonka tematem poczytuję sobie za mały sukces ;)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • She86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 wrote:
    A w ogóle to wam powiem ze lekko przerażona jestem. W środę mam kolejną wizytę u gin i boję się że będzie coś nie tak :-( na forum bbf kolejna traci ciążę bo serduszko przestaje bić... No strach mnie powoli oblatuje że coś może być nie tak....

Doti ja mam z kolei wizytę w poniedziałek i tez mam stracha bo naczytałam się na twoim wątku lutówek i moim marcówek o pustym jaju płodowym i teraz panikuje. Chyba przestanę odwiedzać te wątki bo dziewczyny się strasznie nakręcają i na mnie potem przechodzi ich panika :)

To już powoli trzymam kciuki za środę ! :D

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Taki był malutki 4 tyg
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d4bb9b53a6d1d0ce.html

a teraz taki, duży nie jest, ale jest milusi;DD heh
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6162bc5170e3a454.html

Nauczyliśmy go sztuczek, po prostu jest naszym oczkiem heh na kogoś po ślubie musieliśmy miłość przelać;D

Pati ale słodki!! <3

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    A u mnie upalne lato pełną parą i piękne górskie widoczki - jestem z małopolski, a konkretniej z sądecczyzny. U nas często pada, więc pewnie po tych upałach przyjdą burze :-(

Wstałam dziś po 7, szybkie porządki i... zasiadłam do uzupełnienia wykresów na tym portalu! Powiem Wam, że podoba mi się ta funkcja. Wprawdzie mam od momentu zarejestrowania jakąś testową wersję, a potem można wykupić abonament. Używacie tego? Czy bez wykupienia abonamentu jest do czegokolwiek dostęp?

lotta.89 - udanej imprezy :-) i uważaj na siebie na tym gorącu!

Patus - śliczny piesek, kocham psy zwłaszcza duże, miałam husky, ale nie dawno odeszła od nas po 13 latach

myshka84 - mój też mnie wczoraj zaskoczył, jeszcze zebrał energię na przytulasy :-) Powodzenia w rozmowie, wierzę że będzie dobrze. Szczera i spokojna rozmowa jest bardzo ważna, ja zwykle staram się mówić, co czuję w danej sytuacji (tzw. komunikat ja), zamiast mówienia "Ty coś tam..."
    Co do nowenny pompejańskiej - słyszałam, ale jakoś nie zabrałam się narazie. Mam tak, że co najwyżej dziesiątkę różańca naraz odmawiam, bo przy całym zwykle zasypiam :-) Nie wiem dlaczego ale tak jakoś na mnie działa ta modlitwa - uspokajająco, wyciszająco...? Obecnie od kilku miesięcy odmawiam codziennie 1 dziesiątkę i modlitwę w ramach duchowej adopcji dziecka poczętego - słyszałyście o tym?

Jakże jestem dziś zadowolona z życia! :-D A jeszcze w poniedziałek miałam doła, bo cała ta sytuacja ze staraniem, lekami, przewidywaniem owulacji jakoś tak mnie dociążyła, że mój mężulek już nie wiedział gdzie się przede mną chować! Taka chodziłam spięta, jak chmura gradowa! Hehe :-) Z Wami jest łatwiej - tutaj się wygadam, to pomiędzy nami się przejaśni i wyluzuje no nie?
    Uściski dla Was wszystkich :-*

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Doti ja mam z kolei wizytę w poniedziałek i tez mam stracha bo naczytałam się na twoim wątku lutówek i moim marcówek o pustym jaju płodowym i teraz panikuje. Chyba przestanę odwiedzać te wątki bo dziewczyny się strasznie nakręcają i na mnie potem przechodzi ich panika :)

To już powoli trzymam kciuki za środę ! :D

She tyle razy mówiłam byś se darowała internet. Ja nawet nie siedze na lutówkach bo jak czytałam jakie dziewczyny miały/mają problemy to płakałam ze strachu. Odpuściłam sobie i teraz mam luz. Troche przed wizytą się postresuje ale bardziej usg doczekać się nie mogę :-)

She86 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Hej!
    A u mnie upalne lato pełną parą i piękne górskie widoczki - jestem z małopolski, a konkretniej z sądecczyzny. U nas często pada, więc pewnie po tych upałach przyjdą burze :-(

Wstałam dziś po 7, szybkie porządki i... zasiadłam do uzupełnienia wykresów na tym portalu! Powiem Wam, że podoba mi się ta funkcja. Wprawdzie mam od momentu zarejestrowania jakąś testową wersję, a potem można wykupić abonament. Używacie tego? Czy bez wykupienia abonamentu jest do czegokolwiek dostęp?

lotta.89 - udanej imprezy :-) i uważaj na siebie na tym gorącu!

Patus - śliczny piesek, kocham psy zwłaszcza duże, miałam husky, ale nie dawno odeszła od nas po 13 latach

myshka84 - mój też mnie wczoraj zaskoczył, jeszcze zebrał energię na przytulasy :-) Powodzenia w rozmowie, wierzę że będzie dobrze. Szczera i spokojna rozmowa jest bardzo ważna, ja zwykle staram się mówić, co czuję w danej sytuacji (tzw. komunikat ja), zamiast mówienia "Ty coś tam..."
    Co do nowenny pompejańskiej - słyszałam, ale jakoś nie zabrałam się narazie. Mam tak, że co najwyżej dziesiątkę różańca naraz odmawiam, bo przy całym zwykle zasypiam :-) Nie wiem dlaczego ale tak jakoś na mnie działa ta modlitwa - uspokajająco, wyciszająco...? Obecnie od kilku miesięcy odmawiam codziennie 1 dziesiątkę i modlitwę w ramach duchowej adopcji dziecka poczętego - słyszałyście o tym?

Jakże jestem dziś zadowolona z życia! :-D A jeszcze w poniedziałek miałam doła, bo cała ta sytuacja ze staraniem, lekami, przewidywaniem owulacji jakoś tak mnie dociążyła, że mój mężulek już nie wiedział gdzie się przede mną chować! Taka chodziłam spięta, jak chmura gradowa! Hehe :-) Z Wami jest łatwiej - tutaj się wygadam, to pomiędzy nami się przejaśni i wyluzuje no nie?
    Uściski dla Was wszystkich :-*

Ja też małopolska:)) ale upał mamy nie???właśnie pisałam w innym wątku że fajnie że jest forum bo można pobyć choć przez chwilę z kimś kto ma podobne problemy, być zrozumianym a nie tylkoe słuchać wszem i wobec żeby się wyluzować,nie czytać,nie myśleć:)) bo jak nie myśleć przy stymulacji cyklu i monitoringu hahaha:)))

kirys lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i widzę że kolejna szczęśliwa w ciąży:))She 86 gratulacje!!!:)

She86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę się troszkę poopalać choć ciężko wytrzymać na słońcu:))

• She86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaReh wrote:
    no i widzę że kolejna szczęśliwa w ciąży:))She 86 gratulacje!!!:)

udało się w końcu! staraliśmy się od listopada! Wiem że są tutaj dziewczyny które starają sie dłużej ale u mnie wszystkie kobiety w rodzinie zachodziły w ciąże za pierwszym razem..

W kwietniu odwiedziłam dwie kuzynki, jedna mlodsza od mnie (ma juz 1 dziecko) druga starsza 4 lata (juz ma dwoje) i zapowiedziały ze od tego cyklu w kwietniu zaczynają starania. I wczoraj się dowiedziałam ze rodzą początkiem stycznia ;) takze znowu za piewszym razem im się udało.. Poprzednie ciąże tez zaciążyły za pierwszym oczywiście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 17:36

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ