X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • agisia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najczęściej jest tak,że jak już raz się zajdzie w ciąże to potem jest łatwiej. Mówie najczęściej,bo każda reguła ma swoje wyjątki :-)

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    udało się w końcu! staraliśmy się od listopada! Wiem że są tutaj dziewczyny które starają sie dużej ale u mnie wszystkie kobiety w rodzinie zachodziły w ciąże za pierwszym razem..

W kwietniu odwiedziłam dwie kuzynki, jedna mlodsza od mnie (ma juz 1 dziecko) druga starsza 4 lata (juz ma dwoje) i zapowiedziały ze od tego cyklu w kwietniu zaczynają starania. I wczoraj się dowiedziałam ze rodzą początkiem stycznia ;) takze znowu za piewszym razem im się udało.. Poprzednie ciąże tez zaciążyły za pierwszym oczywiście
    tak naprawdę każda z nas jest inna i też mam wśród znajomych osoby którym wyszło za pierwszym razem, są też takie co mają dzieci już ale starali się miesiącami...
    a jak wogóle się czujesz?? zawsze też interesuje mnie jakie macie objawy jescze przed testowaniem:)
    ja jeśli @ nie przyjdzie w przyszłą niedzielę to dopiero będę robić test,póki co nie czuję nic, choć trochę boli mnie głowa od 3 dni,ale to może też być wina leków na stymulację i dupka...:)))

• She86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dzięki, czuję się dobrze :) Z objawów to piersi są bardzo wrażliwe, mam wzdęty brzuch i odczuwam lekki ból brzucha, niekiedy mam delikatne mdłości :)

Jeśli chodzi o objawy przed to w 10 lub 11 dzień po owulacji miałam bardzo dużo kremowego śluzu, a kilka dni później zaczął mnie bolec brzuch jak na okres :)

Czytałam że to Twój pierwszy cykl z pomocą leków! A to był mój pierwszy z clostilbegyt własnie.. :D

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia wrote:
    Najczęściej jest tak,że jak już raz się zajdzie w ciąże to potem jest łatwiej. Mówie najczęściej,bo każda reguła ma swoje wyjątki :-)

tak pewnie jest, że po pierwszej ciązy łatwiej o drugą. Nawet oglądałam w tv w programie "In vitro. Czekając na dziecko", że babeczka nie mogła zajść w ciążę więc podeszli z męzem do invitro a pozniej udało się zajśc w kolejną ciąże już naturalnie :)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaReh wrote:
    idę się troszkę poopalać choć ciężko wytrzymać na słońcu:))

Ania i jak opalanko? Ja mam jasną karnację, więc bez kremu z filtrem 30 nie wysiedzę długo na słońcu.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Ania dzięki, czuję się dobrze :) Z objawów to piersi są bardzo wrażliwe, mam wzdęty brzuch i odczuwam lekki ból brzucha, niekiedy mam delikatne mdłości :)

Jeśli chodzi o objawy przed to w 10 lub 11 dzień po owulacji miałam bardzo dużo kremowego śluzu, a kilka dni później zaczął mnie bolec brzuch jak na okres :)

Czytałam że to Twój pierwszy cykl z pomocą leków! A to był mój pierwszy z clostilbegyt własnie.. :D
    HAH!!! nawet nie wiesz jakim optymizmem napawa mnie to co napisałaś:) bo ja też właśnie po clo:))) ale czad! może i mnie się uda:)) jak miło czytać takie historie:))

She86, redmann lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Ania i jak opalanko? Ja mam jasną karnację, więc bez kremu z filtrem 30 nie wysiedzę długo na słońcu.
    opalanko dobrze, ja z kolei mam sporo pieprzyków więc też się muszę smarować, ale z reguły stosuję filtr 50 na twarz i dekolt,bo te dwie rzeczy zawsze miałam narażone na poparzenia:)) teraz już u nas pochmurno i zrobiło się przyjemniej bo nie było czym oddychać:))a z jasną karnacją to faktycznie nie wiem czy nawet 50 by Ci się nie przydała:))

• kirys Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaReh, dokładnie tak mówi moja dermatolog, do której chodzę na wideodermatoskopię, bo też mam mnóstwo pieprzyków. Przyznam, że nie do końca jej słucham, bo na wrażliwe partie stosuję 50, a na pozostałe 30 jak chcę się trochę opalić :-)
    A Ty kiedy masz termin @ jeśli można wiedzieć. Ciekawe czy po clo Ci się uda :-) Mnie też to czeka za jakiś czas, lekarz mi już przedstawił całą strategię jak nie zajdę w ciągu 3 miesięcy, ale nie zapamiętałam tego wszystkiego :-P I trochę się obawiam faszerowania następnymi lekami, ale cóż - jak trzeba, to trzeba.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys pewnie że można wiedzieć,tu o wszystko można pytać:) termin @ tzn 28 dc przypada mi na przyszła niedzielę, przed tym pierwszym cyklem stymulowanym miałam cykle od 28-33 dni,więc jeśli nie przyjdzie @ w niedziele lub pon to zrobię test. Szacuję że jeśli w tym cyklu owu była w 14 dniu to niechciana @ chyba może się pojawić w 28-29...
    Nie martw się lekami ja w tym cyklu przyjmuję już trzeci z kolei bo najpierw był clo,potem zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka a teraz dupek,lekarz pow.że troszkę leniwe są moje jajniki więc nie czakaliśmy dłużej na poprawę sytuacji, bo kilka wcześniejszych usg pod rząd wskazywało to samo. Nie czuję się po lekach ani gorzej, nie tyję też (choć to pierwszy taki cykle i mam nadzieje ostatni:))
    ale każda kobieta jest inna więc życzę żeby się udało bez stymulacji Tobie:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze Wam chciałam dziewczyny coś ciekawego napisać,pewnie weteranki starające się już o tym wiedzą, ale zdziwiło mnie dlaczego ginek zalecił przytulanko dzień przed owu i znalazłam fajny artykuł z którego się dowiedziałam, że niektórzy są zdania,że komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia tylko przez 6 godzin a plemniki dopiero po 6 godzinach po przejściu procesu dojrzewania też są zdolne do zapłodnienia... więc teoretycznie gdyby przytulać się w dzień owulki to faktycznie można nie trafić,bo nim plemniki dojrzeją to komórka już może nie być zdolna jeśli się nie trafi godzinowo a plemniczki sobie jeszcze żyją z poprzedniego dnia, bo ileś tam dni mogą przeżyć:)
    nie wiedziałam tego, myślałam że odrazu dochodzi do "ataku" na komóreczkę:)
    no cóż może tym samym przyczynię się do tego,że którejś z Was uda się trafić, a nie jest to łatwe jak o tym wiemy:)))pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirysku a jesli chodzi o pieprzyki to też mi 4 lata temu powiedzieli na dermo,że ja to powinnam wychodząc z domu już się smarować cała 50:)) no i powiedzmy,że unikałam opalania przez pierwszy rok przestraszona,ale potem podobnnie jak Ty 30 na całe ciało a sztyfcik 50 na znamiona:))) ostatnio miałam fotodermoskopię i też mam jedno do usunięcia ale napewno dr pow,ze to nie czerniak

• kirys Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaReh - dziękuję, a za Ciebie będę trzymać kciuki cały tydzień! Ja do przewidywanej @ mam całe 2 dłuuugie tygodnie.
    Ja już kilka pieprzyków usunęłam, nic strasznego, a wolę dmuchać na zimne, bo w rodzinie był przypadek czerniaka.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to fakt - plemniczki mają długą drogę do przebycia! :-) A to jak długo komórka jest zdolna do zapłodnienia to chyba kwestia indywidualna, tak jak przypadek każdej z nas jest inny.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co tam? Jak mija niedzielny poranek? U mnie w Gdyni cieplutko może na rower się z mężem wybierzemy. ;) martwi mnie mój wykres bo nadal nie zapowiada się na owulke :(

Patus_777 lubi tę wiadomość

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej myszki:) Witam Was z czerwonym nosem i kichaniem;/ mam dość chyba dojdzie do tego, że mam alergię jeszcze okropieństwo;/
    Jest tak gorąco, nie da się oddychać;/

Madziulla ja tak samo już nie mam pojęcia kiedy i czy ta owu w ogóle występuje;/ obserwacja śluzu itd... testy owulacyjne ...eh no i nic sama nie wiem może mam bezowulacyjne wszystkie;D

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus ja narazie testy owulacyjne sobie opuściłam. Będę je robić jak zniknie torbiel i będę mogła wrócić do starań o dziecko. Opieram się na temperaturze, badaniach szyjki i sluzu. Choć z szyjka średnio sobie radzę. Ehhhh ja też narazie nic nie wiem czy trafiłam na taki bez owulacyjny (bo to niby normalne ze jest jeden taki w roku) czy to przez torbiel czy wszystkie mam takie. Bo to pierwszy cykl kiedy mierze temp. Nic nie wiem; )

• kirys Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie nadal piękne lato, wczoraj trochę postraszyły chmury, ale burze na szczęście nas ominęły.
    Madziulla, a gdzie mierzysz temp.? Ja mierzę już od dawna (w pochwie), może nie non stop, bo różnie to bywa, ale nie pamiętam, żebym w początkowych dniach cyklu miała 37.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pochwie mierze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam:) u mnie podobnie piekne lato choc dzis przewaga chmur poki co:) mieszkam w miescie na codzien wiec pobyt na wsi jest dla mnie cudowny zwłaszcza jak jest upał:) dzis musimy wrocic stad troche wczesniej bo musimy z mężem jeszcze posadzić kwiatki na balkonie bo dwie skrzynki nam szlag trafił kwiatków:) a balkon to taka nasza namiastka wsi wiec musi byc ładnie:)) pozdrawiam ciepło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps.pieprzyka który ma byc do usunięcia zasłoniłam plasterkiem bo znow posiedze chwile na słońcu:)

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ