Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyShe86 wrote:udało się w końcu! staraliśmy się od listopada! Wiem że są tutaj dziewczyny które starają sie dużej ale u mnie wszystkie kobiety w rodzinie zachodziły w ciąże za pierwszym razem..
W kwietniu odwiedziłam dwie kuzynki, jedna mlodsza od mnie (ma juz 1 dziecko) druga starsza 4 lata (juz ma dwoje) i zapowiedziały ze od tego cyklu w kwietniu zaczynają starania. I wczoraj się dowiedziałam ze rodzą początkiem styczniatakze znowu za piewszym razem im się udało.. Poprzednie ciąże tez zaciążyły za pierwszym oczywiście
a jak wogóle się czujesz?? zawsze też interesuje mnie jakie macie objawy jescze przed testowaniem:)
ja jeśli @ nie przyjdzie w przyszłą niedzielę to dopiero będę robić test,póki co nie czuję nic, choć trochę boli mnie głowa od 3 dni,ale to może też być wina leków na stymulację i dupka...))
-
Ania dzięki, czuję się dobrze
Z objawów to piersi są bardzo wrażliwe, mam wzdęty brzuch i odczuwam lekki ból brzucha, niekiedy mam delikatne mdłości
Jeśli chodzi o objawy przed to w 10 lub 11 dzień po owulacji miałam bardzo dużo kremowego śluzu, a kilka dni później zaczął mnie bolec brzuch jak na okres
Czytałam że to Twój pierwszy cykl z pomocą leków! A to był mój pierwszy z clostilbegyt własnie..
Natalia27.03.2016
-
agisia wrote:Najczęściej jest tak,że jak już raz się zajdzie w ciąże to potem jest łatwiej. Mówie najczęściej,bo każda reguła ma swoje wyjątki
tak pewnie jest, że po pierwszej ciązy łatwiej o drugą. Nawet oglądałam w tv w programie "In vitro. Czekając na dziecko", że babeczka nie mogła zajść w ciążę więc podeszli z męzem do invitro a pozniej udało się zajśc w kolejną ciąże już naturalnieNatalia27.03.2016
-
nick nieaktualnyShe86 wrote:Ania dzięki, czuję się dobrze
Z objawów to piersi są bardzo wrażliwe, mam wzdęty brzuch i odczuwam lekki ból brzucha, niekiedy mam delikatne mdłości
Jeśli chodzi o objawy przed to w 10 lub 11 dzień po owulacji miałam bardzo dużo kremowego śluzu, a kilka dni później zaczął mnie bolec brzuch jak na okres
Czytałam że to Twój pierwszy cykl z pomocą leków! A to był mój pierwszy z clostilbegyt własnie..bo ja też właśnie po clo:))) ale czad! może i mnie się uda:)) jak miło czytać takie historie:))
She86, redmann lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykirys wrote:Ania i jak opalanko? Ja mam jasną karnację, więc bez kremu z filtrem 30 nie wysiedzę długo na słońcu.
)a z jasną karnacją to faktycznie nie wiem czy nawet 50 by Ci się nie przydała:))
-
AniaReh, dokładnie tak mówi moja dermatolog, do której chodzę na wideodermatoskopię, bo też mam mnóstwo pieprzyków. Przyznam, że nie do końca jej słucham, bo na wrażliwe partie stosuję 50, a na pozostałe 30 jak chcę się trochę opalić
A Ty kiedy masz termin @ jeśli można wiedzieć. Ciekawe czy po clo Ci się udaMnie też to czeka za jakiś czas, lekarz mi już przedstawił całą strategię jak nie zajdę w ciągu 3 miesięcy, ale nie zapamiętałam tego wszystkiego
I trochę się obawiam faszerowania następnymi lekami, ale cóż - jak trzeba, to trzeba.
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
nick nieaktualnyKirys pewnie że można wiedzieć,tu o wszystko można pytać
termin @ tzn 28 dc przypada mi na przyszła niedzielę, przed tym pierwszym cyklem stymulowanym miałam cykle od 28-33 dni,więc jeśli nie przyjdzie @ w niedziele lub pon to zrobię test. Szacuję że jeśli w tym cyklu owu była w 14 dniu to niechciana @ chyba może się pojawić w 28-29...
Nie martw się lekami ja w tym cyklu przyjmuję już trzeci z kolei bo najpierw był clo,potem zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka a teraz dupek,lekarz pow.że troszkę leniwe są moje jajniki więc nie czakaliśmy dłużej na poprawę sytuacji, bo kilka wcześniejszych usg pod rząd wskazywało to samo. Nie czuję się po lekach ani gorzej, nie tyję też (choć to pierwszy taki cykle i mam nadzieje ostatni:))
ale każda kobieta jest inna więc życzę żeby się udało bez stymulacji Tobie:)) -
nick nieaktualnyjeszcze Wam chciałam dziewczyny coś ciekawego napisać,pewnie weteranki starające się już o tym wiedzą, ale zdziwiło mnie dlaczego ginek zalecił przytulanko dzień przed owu i znalazłam fajny artykuł z którego się dowiedziałam, że niektórzy są zdania,że komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia tylko przez 6 godzin a plemniki dopiero po 6 godzinach po przejściu procesu dojrzewania też są zdolne do zapłodnienia... więc teoretycznie gdyby przytulać się w dzień owulki to faktycznie można nie trafić,bo nim plemniki dojrzeją to komórka już może nie być zdolna jeśli się nie trafi godzinowo a plemniczki sobie jeszcze żyją z poprzedniego dnia, bo ileś tam dni mogą przeżyć
nie wiedziałam tego, myślałam że odrazu dochodzi do "ataku" na komóreczkę
no cóż może tym samym przyczynię się do tego,że którejś z Was uda się trafić, a nie jest to łatwe jak o tym wiemy:)))pozdrawiam -
nick nieaktualnyKirysku a jesli chodzi o pieprzyki to też mi 4 lata temu powiedzieli na dermo,że ja to powinnam wychodząc z domu już się smarować cała 50:)) no i powiedzmy,że unikałam opalania przez pierwszy rok przestraszona,ale potem podobnnie jak Ty 30 na całe ciało a sztyfcik 50 na znamiona:))) ostatnio miałam fotodermoskopię i też mam jedno do usunięcia ale napewno dr pow,ze to nie czerniak
-
AniaReh - dziękuję, a za Ciebie będę trzymać kciuki cały tydzień! Ja do przewidywanej @ mam całe 2 dłuuugie tygodnie.
Ja już kilka pieprzyków usunęłam, nic strasznego, a wolę dmuchać na zimne, bo w rodzinie był przypadek czerniaka.HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
nick nieaktualny
-
Hej myszki:) Witam Was z czerwonym nosem i kichaniem;/ mam dość chyba dojdzie do tego, że mam alergię jeszcze okropieństwo;/
Jest tak gorąco, nie da się oddychać;/
Madziulla ja tak samo już nie mam pojęcia kiedy i czy ta owu w ogóle występuje;/ obserwacja śluzu itd... testy owulacyjne ...eh no i nic sama nie wiem może mam bezowulacyjne wszystkie;Dmamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
nick nieaktualnyPatus ja narazie testy owulacyjne sobie opuściłam. Będę je robić jak zniknie torbiel i będę mogła wrócić do starań o dziecko. Opieram się na temperaturze, badaniach szyjki i sluzu. Choć z szyjka średnio sobie radzę. Ehhhh ja też narazie nic nie wiem czy trafiłam na taki bez owulacyjny (bo to niby normalne ze jest jeden taki w roku) czy to przez torbiel czy wszystkie mam takie. Bo to pierwszy cykl kiedy mierze temp. Nic nie wiem; )
-
Hej! U mnie nadal piękne lato, wczoraj trochę postraszyły chmury, ale burze na szczęście nas ominęły.
Madziulla, a gdzie mierzysz temp.? Ja mierzę już od dawna (w pochwie), może nie non stop, bo różnie to bywa, ale nie pamiętam, żebym w początkowych dniach cyklu miała 37.HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć Wam:) u mnie podobnie piekne lato choc dzis przewaga chmur poki co:) mieszkam w miescie na codzien wiec pobyt na wsi jest dla mnie cudowny zwłaszcza jak jest upał
dzis musimy wrocic stad troche wczesniej bo musimy z mężem jeszcze posadzić kwiatki na balkonie bo dwie skrzynki nam szlag trafił kwiatków:) a balkon to taka nasza namiastka wsi wiec musi byc ładnie:)) pozdrawiam ciepło
-
nick nieaktualny