SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio , studiuję medycynę i mam praktyki w pogotowiu obecnie. Niestety nie jestem ekspertem w kwestii hormonów i płodności- nie miałam jeszcze ginekologii i endokrynologii, więc ogarniam tylko podstawy. Wdrażam się coraz bardziej w temat odkąd sama staram się zajść w ciążę :)
    I o jaką tabelkę chodzi?

Jest ktoś z Łodzi może?

myshka84 , ty się przyłączasz do testowania, a ja nie wiem, czy się nie wstrzymać. Bo pewnie za wcześnie na podpalanie się... Nie wiem tylko, czy dam radę się powstrzymać..

Agatkaa , ja biorę tylko kwas foliowy. Hemoglobina mi wyszła bardzo ładna ostatnio i nie mam zamiaru brać żelaza w związku z tym.

Mam pytanie do wszystkich dziewczyn, które długo się starają. Robiłyście badania na ureaplasmę i mycoplasmę?

Patus_777 lubi tę wiadomość

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "tabelkę" na pierwszej stronie tego wątku - tam można podejrzeć, ile która się stara, ile ma lat, które to dziecko i kiedy termin @, która ma nie przyjść :)

a dla wybranych - druga tabelka poniżej ;)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się chętnie dopiszę :) Wiek 26 lat, cykl starań pierwszy, pierwsze dziecko. A @ nie wiem kiedy, na dniach zapewne.

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • sesunia Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jesli mogę też się dopisze. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 17:12

• sesunia Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosen mam 24, staram się dwa lata o pierwsze dzieciątko. A okres to jedną wielką niewiadoma. :)

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podziwiam Was, dziewczyny. ja przez całe życie wiedziałam, kiedy będę miała okres, jak się coś zmieniło o dzień czy dwa to byłam w szoku, jak mogłam się tak rozregulować ;)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój obecny cykl ma ponad 100 dni. Uroki policystycznych jajników ;)

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli staranie się przez rok oznacza trzy szanse trafienia w owulację, która może być kiedykolwiek?? o rany.. podziwiam tym bardziej.

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie przy takiej nieregularności jest ciężko bez wspomagania. A i tak dziwię się, że cykl był owulacyjny. Wielu dziewczynom z PCOS się udaje i bez stymulacji, ale ja akurat chcę zmaksymalizować swoje szanse.

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • sesunia Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twój jaskra 100 dni, a mój po luteine ostatniej 150. :o i to @ była właśnie wywołana a nie sama przyszła.. Na jajnikach mam guzki ale według lekarza nie należą jeszcze do policystycznych.

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po usg. Dzidzius zdrowy i ma sie dobrze.
    Na 80% bedzie chlopczyk. :)
    Jednak moja intuicja mnie zawiodla, ale i tak sie bardzo ciesze. Najwazniejsze ze jest zdrowe.

Dziekuje ze trzymalyscie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 17:53

Patus_777, She86, Madziulla, Hashija, Ola_45 lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha, super :) ważne że zdrowy. :)
    syn, fajnie :) (córka też ;) )

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • agisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha też myślałam,że będę mieć córke :-) ja się narazie nie nastawiam na synka. Poczekam na większą pewność :-)

Dobrze,że wszystko wporządku

bacha8709 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Jussio , studiuję medycynę i mam praktyki w pogotowiu obecnie. Niestety nie jestem ekspertem w kwestii hormonów i płodności- nie miałam jeszcze ginekologii i endokrynologii, więc ogarniam tylko podstawy. Wdrażam się coraz bardziej w temat odkąd sama staram się zajść w ciążę :)
    I o jaką tabelkę chodzi?

Jest ktoś z Łodzi może?

myshka84 , ty się przyłączasz do testowania, a ja nie wiem, czy się nie wstrzymać. Bo pewnie za wcześnie na podpalanie się... Nie wiem tylko, czy dam radę się powstrzymać..

Agatkaa , ja biorę tylko kwas foliowy. Hemoglobina mi wyszła bardzo ładna ostatnio i nie mam zamiaru brać żelaza w związku z tym.

Mam pytanie do wszystkich dziewczyn, które długo się starają. Robiłyście badania na ureaplasmę i mycoplasmę?

Ja jestem z Łodzi :) Jak miło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 1, 5 godz mam wizyte u gina....zobaczymy co i jak

• Kicior Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha ale super ze wszystko jest w porządku :) będzie synuś mamusi <3 ja jestem na zachod od Krakowa a Ty?

Madziula gdzies czytałam że drugi skok tempki na wykresie moze oznaczać ciążę! Także chyba powinnaś testować jednak z nami w sobote... Kurde ale swoją drogą to nie wiem czy nie powinnam zetestować jutro bo jakby coś to nie będę wiedziała co z lekami robić... A niestety nie mam możliwości dzwonić do mojego gina... No bo na razie u mnie @ nie widać i tempka u góry ale zobaczymy co jutro, jak rano też będzie wysoka to nie wiem czy od razu nie bede musiała siknąć, kurde no! Tak bym chciała z Wami w sb testować (już się nastawilam...) no i co robić?

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Cześć wszystkim nowym na na szym watku!

sesunia lubi tę wiadomość

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 24 lata, to mój drugi cykl starań, @ powinnam dostać jutro lub po...

• Kicior Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba, e wiecie coś na temat tego co się robi Duphkiem i Bromkiem jakby wyskoczyły 2 kreski? Bromka chyba się zostawia dalej a Duphka? A z resztą co ja się będę teraz zastanawiać :P zastanowię się jutro rano jakby czasem tempka nie spadła :P ale muszę przyznać że na razie to właściwie żadnych @ objawów nie mam (były jesz, e do wczoraj i jakoś przeszły :P)

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior ja tak jak mówiłam będę testować jak mi nie spadnie mocno temp ale w piątek sikne bo w sobotę nie będę miała możliwości wykonać testu.

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ