X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio , studiuję medycynę i mam praktyki w pogotowiu obecnie. Niestety nie jestem ekspertem w kwestii hormonów i płodności- nie miałam jeszcze ginekologii i endokrynologii, więc ogarniam tylko podstawy. Wdrażam się coraz bardziej w temat odkąd sama staram się zajść w ciążę :)
    I o jaką tabelkę chodzi?

Jest ktoś z Łodzi może?

myshka84 , ty się przyłączasz do testowania, a ja nie wiem, czy się nie wstrzymać. Bo pewnie za wcześnie na podpalanie się... Nie wiem tylko, czy dam radę się powstrzymać..

Agatkaa , ja biorę tylko kwas foliowy. Hemoglobina mi wyszła bardzo ładna ostatnio i nie mam zamiaru brać żelaza w związku z tym.

Mam pytanie do wszystkich dziewczyn, które długo się starają. Robiłyście badania na ureaplasmę i mycoplasmę?

Patus_777 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "tabelkę" na pierwszej stronie tego wątku - tam można podejrzeć, ile która się stara, ile ma lat, które to dziecko i kiedy termin @, która ma nie przyjść :)

a dla wybranych - druga tabelka poniżej ;)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się chętnie dopiszę :) Wiek 26 lat, cykl starań pierwszy, pierwsze dziecko. A @ nie wiem kiedy, na dniach zapewne.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • sesunia Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jesli mogę też się dopisze. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 17:12

• sesunia Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosen mam 24, staram się dwa lata o pierwsze dzieciątko. A okres to jedną wielką niewiadoma. :)

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podziwiam Was, dziewczyny. ja przez całe życie wiedziałam, kiedy będę miała okres, jak się coś zmieniło o dzień czy dwa to byłam w szoku, jak mogłam się tak rozregulować ;)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój obecny cykl ma ponad 100 dni. Uroki policystycznych jajników ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli staranie się przez rok oznacza trzy szanse trafienia w owulację, która może być kiedykolwiek?? o rany.. podziwiam tym bardziej.

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie przy takiej nieregularności jest ciężko bez wspomagania. A i tak dziwię się, że cykl był owulacyjny. Wielu dziewczynom z PCOS się udaje i bez stymulacji, ale ja akurat chcę zmaksymalizować swoje szanse.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • sesunia Koleżanka

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twój jaskra 100 dni, a mój po luteine ostatniej 150. :o i to @ była właśnie wywołana a nie sama przyszła.. Na jajnikach mam guzki ale według lekarza nie należą jeszcze do policystycznych.

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po usg. Dzidzius zdrowy i ma sie dobrze.
    Na 80% bedzie chlopczyk. :)
    Jednak moja intuicja mnie zawiodla, ale i tak sie bardzo ciesze. Najwazniejsze ze jest zdrowe.

Dziekuje ze trzymalyscie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 17:53

Patus_777, She86, Madziulla, Hashija, Ola_45 lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha, super :) ważne że zdrowy. :)
    syn, fajnie :) (córka też ;) )

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • agisia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha też myślałam,że będę mieć córke :-) ja się narazie nie nastawiam na synka. Poczekam na większą pewność :-)

Dobrze,że wszystko wporządku

bacha8709 lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Jussio , studiuję medycynę i mam praktyki w pogotowiu obecnie. Niestety nie jestem ekspertem w kwestii hormonów i płodności- nie miałam jeszcze ginekologii i endokrynologii, więc ogarniam tylko podstawy. Wdrażam się coraz bardziej w temat odkąd sama staram się zajść w ciążę :)
    I o jaką tabelkę chodzi?

Jest ktoś z Łodzi może?

myshka84 , ty się przyłączasz do testowania, a ja nie wiem, czy się nie wstrzymać. Bo pewnie za wcześnie na podpalanie się... Nie wiem tylko, czy dam radę się powstrzymać..

Agatkaa , ja biorę tylko kwas foliowy. Hemoglobina mi wyszła bardzo ładna ostatnio i nie mam zamiaru brać żelaza w związku z tym.

Mam pytanie do wszystkich dziewczyn, które długo się starają. Robiłyście badania na ureaplasmę i mycoplasmę?

Ja jestem z Łodzi :) Jak miło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 1, 5 godz mam wizyte u gina....zobaczymy co i jak

• Kicior Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha ale super ze wszystko jest w porządku :) będzie synuś mamusi <3 ja jestem na zachod od Krakowa a Ty?

Madziula gdzies czytałam że drugi skok tempki na wykresie moze oznaczać ciążę! Także chyba powinnaś testować jednak z nami w sobote... Kurde ale swoją drogą to nie wiem czy nie powinnam zetestować jutro bo jakby coś to nie będę wiedziała co z lekami robić... A niestety nie mam możliwości dzwonić do mojego gina... No bo na razie u mnie @ nie widać i tempka u góry ale zobaczymy co jutro, jak rano też będzie wysoka to nie wiem czy od razu nie bede musiała siknąć, kurde no! Tak bym chciała z Wami w sb testować (już się nastawilam...) no i co robić?

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Cześć wszystkim nowym na na szym watku!

sesunia lubi tę wiadomość

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 24 lata, to mój drugi cykl starań, @ powinnam dostać jutro lub po...

• Kicior Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba, e wiecie coś na temat tego co się robi Duphkiem i Bromkiem jakby wyskoczyły 2 kreski? Bromka chyba się zostawia dalej a Duphka? A z resztą co ja się będę teraz zastanawiać :P zastanowię się jutro rano jakby czasem tempka nie spadła :P ale muszę przyznać że na razie to właściwie żadnych @ objawów nie mam (były jesz, e do wczoraj i jakoś przeszły :P)

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior ja tak jak mówiłam będę testować jak mi nie spadnie mocno temp ale w piątek sikne bo w sobotę nie będę miała możliwości wykonać testu.

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ