X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Angela B-D Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    następna @ 10.09.2015r. (oby nie przylazła)

ja bym miała problem z wyborem imienia dla chłopca... dla dziewczynki już mam wybrane Aniela czy będzie mi to dane czas pokaże. pozdrawiam <3

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahh jakbym chciała mieć takie dylematy jak wy... tymczasem... zastanawiam się którą klinike do in vitro wybrac... pozdrawiam staraczki i mamuski..

bacha8709 lubi tę wiadomość

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marjotka też jakiś czas temu myślałam i mówiłam jak TY.

A teraz popatrz jestem już w 16 tygodniu ciąży.
    Wierzę marjotka w Ciebie i w to że Wam się uda ;)

Przesyłam Całą masę wirusów dla Was!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 16:24

Angela B-D, marjotka, agatkaa lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • ann_je Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do bocianów... :D:D w tamtym miesiącu bocian przeleciał tak bardzo nisko przez ogród mojej babci, że jej siostra (94lata) mało nie spadła z plastikowego krzesła bo się przestraszyła że bociek w nią wleci :D
    od tego momentu wszyscy w rodzinie się nabijamy, żeby ciotka robiła test ciążowy bo na bank jej coś zostawił ;)

Dodam, że ciotka to stara panna i z tego co mówi babcia to raczej dziewica ;)

Ev, Angela B-D, Ola_45, bacha8709 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja spowrotem na forum po małej przerwie :)
    mam wielką nadzieje związane z tym cyklem ale przeczucie mówi że nic z tego nie będzie prosze was o wsparcie

• Ev Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze wy macie jakies doświadczenie lub wiedzę o testach owulacyjnych paskowych :) . W piatek zrobiłam pierwszy - 2 razy negatywny wynik bez nawet cienia drogiej kreseczki , wczoraj zrobiłam tez dwa z tego pierwszy mial lekki cień ( bardzo lekki ) drogiej kreski . Natomiast dzis zrobiłam pierwszy okolo godziny 12 i nie bylo tez nawet sladu kreski nr dwa i teraz 20 min temu zrobiłam drogi i jest blada droga kreska ... nie wiem jak to interpretować. Na opakowaniu pisze ze test negatywny jesli nawet jest droga linia ale blada.

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev test owu uznaje sie za pozytywny jeśli kreski mają taki sam kolor , takie bladziochy to negatywy na bank

• Ev Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina83-1983 wrote:
    Ev test owu uznaje sie za pozytywny jeśli kreski mają taki sam kolor , takie bladziochy to negatywy na bank

No wiem ;) tylko czy to cos oznacza ze w ogolę sie pojawia ta 2 kreska ? W sensie czy zbliza sie ovu np . ?:P

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela B-D wrote:
    ja bym miała problem z wyborem imienia dla chłopca... dla dziewczynki już mam wybrane Aniela czy będzie mi to dane czas pokaże. pozdrawiam <3

Bardzo podoba mi się imię Anielka, moja babcia tak miała na imię, niestety nie pamiętam jej, bo zmarła jak miałam zaledwie kilka lat.
    Mi się wydaje, że imię przyjdzie samo. Dla naszego Aniołka miałam imię szybciutko - Jan Sebastian - jak Bach :-) Niestety nie było nam dane Go poznać.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev testy owu mogą wprowadzić nawet w błąd tylko monitoring da ci jakąś wiedzie na ten temat :)

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev ja tesgow nie robilam. Czytalam duzo opinii i w koncu sie na nie nie zdecydowalam.
    Polecam tak jak pisze Paulina monitoring. On daje wieksza pewnosc kiedy dochodzi do ciebie do owulacji.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • JoHanna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne mają nam wskazywać czy hormon luteinizujący –LH jest podwyższony, bo to wskazuje na przypuszczalną owulację. Testy stosuje w połączeniu z metodą termiczną. Oczywiście jak piszą dziewczyny monitoring jest pewniejszy.

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • agisia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast wydawać kasę na testy owulacyjne z których i tak niewiele wiadomo, zapiszcie się na monitoring. Raz,że wiadomo czy pęcherzyki rosną,a dwa czy w ogóle dochodzi do owulacji. Bo można się starać i starać, a potem wychodzi,że owulacji w ogóle nie ma. Nie jedna z nas zaszła właśnie chodząc na monitoring. Baaa nawet przy pierwszym monitoringu nie jedna zafasolkowała. Szczerze to bardzo polecam!!!

Madziulla, agatkaa, Patus_777, Doti87 lubią tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie goraco dziewwczyny....ropzlywam się...

Ja bede testować za 6 dni, wtedy ma przyjść @. Cos juz tam sie zaczyna dziać, pobolewa mnie jajnik, podbrzusze, dzis troche krzyz. A moje piersi sa tak wielkie i spuchniete ze normalnie nie ledwo je wciskam w stannik!!! Nawet po domu nie dam rady chodzic bez bo strasznie bolą, po bokach i az do pachy się ciagnie....brodawki tez takie wielkie i dorodne się zroiły a na samych piersiach mam pełnych żyłek. Ciekawe czy to wszytsko robota dupka....;)

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    aleale , AniaReh ... haha :D No ja tez jestem "zimowa" haha ... nie no dziewczyny to sa tylko przesady ale tak jak mowie otuchy jakiejs dodaja :) . U mnie w rodzinie z tymi bocianami sie podobno sprawdza tak ze wiecie :D Moja mama w 2 ciaze , ciotka w 1 , 2 kuzynki w 1 ciaze wszystkie zaszły akurat w krótkim czasie po zobaczeniu owego boćka :P .
    Ja też zimowka ze stycznia :) a wy ?

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z lata 2 sierpnia się urodzilam ;)

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaa wrote:
    Ale u mnie goraco dziewwczyny....ropzlywam się...

Ja bede testować za 6 dni, wtedy ma przyjść @. Cos juz tam sie zaczyna dziać, pobolewa mnie jajnik, podbrzusze, dzis troche krzyz. A moje piersi sa tak wielkie i spuchniete ze normalnie nie ledwo je wciskam w stannik!!! Nawet po domu nie dam rady chodzic bez bo strasznie bolą, po bokach i az do pachy się ciagnie....brodawki tez takie wielkie i dorodne się zroiły a na samych piersiach mam pełnych żyłek. Ciekawe czy to wszytsko robota dupka....;)
    Hej mam to samo jak tu ale sie nie nakrecam! Bo w każdym cylku mam takie same objawy i jest @...ja zrobię za 7 jakby mialo jej nie być. .

agatkaa lubi tę wiadomość

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Ja z lata 2 sierpnia się urodzilam ;)

To w lato bociany :) więc bocian cię przyniósł:) he

Madziulla lubi tę wiadomość

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • ann_je Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przez ostanie 3 dni miałam chyba urojone objawy i zaczęłam się nakręcać a obiecałam sobie, że tego nie będę robić aż dziś objawy prawie nie wyczuwalne i lekki dołek psychiczny się pojawił.
    Dziś wracając z pracy kupiłam testy w Rossmanie i się zastanawiam czy dam radę wytrzymać do piątku czy czasem jutro już nie siknę ehhh ale z drugiej strony jakoś łatwiej mi chyba będzie przyjąć do wiadomości że się nie udało jak zobaczę @ niż jak tylko jedną kreskę na teście ehh

siknąć / nie siknąć / siknąć / nie siknąć / siknąć / nie siknąć / siknąć / nie siknąć

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    To w lato bociany :) więc bocian cię przyniósł:) he

Na to wychodzi ;)

‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ