Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatka tym dupkiem się tak nie przejmuj. Też miałam brać w 2 części cyklu. Ale poszłam do gin i byłam już w 19dc i powiedział,że teraz to już za późno i co ma być to będzie. I co? Pomimo podejrzeń niskiego progesteronu wróciłam ze śliczną betą i wysokim progesteronem
także nie czytaj internetu. Zanim spadnie progesteron też mija troche czasu. A jak tylko test Ci wyjdzie dzwoń do gin. Jeśli jest podejrzenie nie utrzymania ciąży to nie ma co czekać. Będzie dobrze
życze powodzenia!
agatkaa lubi tę wiadomość
-
agape wrote:Andromeda widzę, że masz podobną sytuacje do mnie, też jestem w trakcie 1wszej stymulacji CLO i też mam PCO. Kiedy spodziewasz się okresu, albo kiedy testujesz (to lepiej brzmi)
Dzis jest 21 dc wiec mysle ze jesli bede testowac to jakos pod koniec przyszlego tygodnia.Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Andromeda ja dzisiaj mam 20dc, więc blisko nam to wypada wszystko
Tyle, że ja mam dłuższy cykl 31-32dni. Powodzenia!
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA powiedzcie mi dziewczyny donośnie tego progesteronu, jesli w organiźmie jest go za mało to w drugiej polowie cyklu bolą piersi czy akurat nie bolą ?
Bo jestem ciekawa, bo mnie zawsze troche bolały i jednoczesnie mialam od kilku mcu zabarwiony sluz (mowię o czasie kiedy nie bralam dupka).
Teraz go bralam i persi bolą bardzo a po zabarwionym sluzie ani sladu. -
Wiem dokładnie o co Ci chodzi
przechodziłam przez horror kiedy dowiedziałam się o ciąży. Bałam się wszystkiego. Aż mój musiał mnie zjechać żebym przestała czytać internet. I to mi pomogło
trzeba czasem odciąć się od złych wiadomości. Wiele kobiet za BARDZO panikuje!!! Lepiej z takimi nie rozmawiać, bo wszyją Ci najgorszą chorobę. Tu wiele dziewczyn Cie wesprze i doda nadziei. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
aleala, agatkaa, Patus_777 lubią tę wiadomość
-
agatkaa wrote:A powiedzcie mi dziewczyny donośnie tego progesteronu, jesli w organiźmie jest go za mało to w drugiej polowie cyklu bolą piersi czy akurat nie bolą ?
Bo jestem ciekawa, bo mnie zawsze troche bolały i jednoczesnie mialam od kilku mcu zabarwiony sluz (mowię o czasie kiedy nie bralam dupka).
Teraz go bralam i persi bolą bardzo a po zabarwionym sluzie ani sladu.
Oj ja tego nie wiem. Ale możesz zrobić badanie progesteronu w 2 części cyklu. Będziesz wiedziała w ogóle czy odpowiednio Ci rośnie. Ale przez dupka nie będzie to odpowiedni wynik -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagisia wrote:Oj ja tego nie wiem. Ale możesz zrobić badanie progesteronu w 2 części cyklu. Będziesz wiedziała w ogóle czy odpowiednio Ci rośnie. Ale przez dupka nie będzie to odpowiedni wynik
Dupka mam na jeszcze jeden cykl wiec może jak skonczę to zrobie w jeszcze następnym cyklu -
agape wrote:Andromeda ja dzisiaj mam 20dc, więc blisko nam to wypada wszystko
Tyle, że ja mam dłuższy cykl 31-32dni. Powodzenia!
Hehe, mi wg kalendarza @ wypada 22go, tez mam dlugie cykle:) To w takim razie powodzenia dla nas obu!!Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
nick nieaktualny
-
Agatka mi gin polecił zrobić badanie progesteronu w każdej fazie cyklu. Ale co najważniejsze w jednym cyklu. Dzięki temu wiedziałam czy odpowiednio rośnie. A jak pójdziesz na bete zrób też właśnie poziom progesteronu. Ja poszłam na własną ręke i pjerwsze o co pytał gin to czy zrobiłam i to badanie. Dzięki temu wiadomo czy masz brać coś na podtrzymanie
agatkaa lubi tę wiadomość
-
agisia wrote:A co do dziewczyn co pisały,że mają zaparcia po dupku. Polecam kiwi
ja jem jako ostani posiłek 2szt i strasznie mi to pomogło
Dzięki
Patus_777 lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Kirys mam nadzieje,że Ci pomoże
jak coś dostałam jeszcze syrop Lactulosum. Jest bezpieczny w ciąży. Mi wystarczyła 1/3 dawki i myślałam,że z wc nie wyjde
pić go najlepiej 30min przed posiłkiem. Tego na ulotce nie ma ale w necie znalazłam takie info. I fakt nie zdążyłam dokończyć śniadania
kirys lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny, czy pobolewanie w podbrzuszu w trakcie ciązy jest normalne? brzuch mnie tak pobolewa jak na okres, ale tylko chwilami. A poza tym bylam na wizycie u gina, nie zwazyla mnie, kazala zrobic szereg badan i przyjsc dopiero w 12 tygodniu, juz sama nie wiem,czy powinnam pojsc do kogos innego
-
nick nieaktualnyagatka ja w tamtym cyklu też nie wiedziałam co robić bo lekarz kazał mi brac dupka od 18-27 dc i nie powiedział nic co jesli się uda i się nakręcałam że nie mam już dupkaa i już byłam bliska żeby dzwonić do niego i pytac co w sytuacji kiedy sie uda:))nie zrobiłam tego na szczęście:)
mało tego-zaczęłam czytać po 5 razy zalecenia które mi napisa i się zastanawiałam co miał na mysli pisząc-do 27 dc:))) ale widziałam jak byk do 27-więc sobie powiedziałam że tak ma byc ,wiec robiłam odrazu test w 28 dniu,żeby jakby wyszedł pozytywny mieć czas i do niego ewentualnie zadzwonic i zapytac co dalej z dupkiem:) wyszedłofcourse negatywny,ale na wszelki wypadek poleciałam równiez na bete w 29 dc i wyszła oczywiscia jaka???? mniej niż o,1:))))) i wszystko było jasne:)))agatkaa, Hashija lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagisia wrote:Agatka tym dupkiem się tak nie przejmuj. Też miałam brać w 2 części cyklu. Ale poszłam do gin i byłam już w 19dc i powiedział,że teraz to już za późno i co ma być to będzie. I co? Pomimo podejrzeń niskiego progesteronu wróciłam ze śliczną betą i wysokim progesteronem
także nie czytaj internetu. Zanim spadnie progesteron też mija troche czasu. A jak tylko test Ci wyjdzie dzwoń do gin. Jeśli jest podejrzenie nie utrzymania ciąży to nie ma co czekać. Będzie dobrze
życze powodzenia!
a mi gin właśnie kazałw piątek przyjść 18dc na sprawdzenie czy te pęcherzyki popękały i kazał mi się zabezpieczyć w dupka ale żebym w dniu wizyty jeszcze nie brała,że on zadecyduje,ale że jesli zadecysuje na tak to od 19 dc tym razem...
ech każda jest inna