Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj w 25dc byłam u ginekologa, wrócił z urlopu i kazał przyjść zobaczyć,czy była owulacja. Więc byłam Owulacja była, ciałko żółte jest, endometrium pięknie przygotowane na zarodek( jak to stwierdził lekarz ). Od razu powiedział, że to, że była owulacja nie oznacza, że udało się zajść w ciążę, bo wiadomo,różnie to bywa. Kazał zatestować pod koniec tygodnia, Bo termin okresu wypada mi na 23 sierpnia. Więc zatestuję, jestem pełna nadziei, ale nie nastawiam się. Ważne, że CLO działa, więc szanse są, teraz,czy w następnych cyklach
Patus_777, Andromeda, Ev, aleala, Madziulla, kirys lubią tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
agape wrote:Ja dzisiaj w 25dc byłam u ginekologa, wrócił z urlopu i kazał przyjść zobaczyć,czy była owulacja. Więc byłam Owulacja była, ciałko żółte jest, endometrium pięknie przygotowane na zarodek( jak to stwierdził lekarz ). Od razu powiedział, że to, że była owulacja nie oznacza, że udało się zajść w ciążę, bo wiadomo,różnie to bywa. Kazał zatestować pod koniec tygodnia, Bo termin okresu wypada mi na 23 sierpnia. Więc zatestuję, jestem pełna nadziei, ale nie nastawiam się. Ważne, że CLO działa, więc szanse są, teraz,czy w następnych cyklach
To super wieści! Niech chociaz jednej się teraz uda..co miesiec na naszym forum jakieś staraczce:p się udawało:)mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
agape wrote:Ja dzisiaj w 25dc byłam u ginekologa
To ja jestem dzien pozniej, 26dc i termin @ 22go:) oby chociaz jednej z nas sie udalo!!!agatkaa lubi tę wiadomość
Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
nick nieaktualny
-
ja też sie obawiałam badania nasienia ale mój mąż dał radę i mówił że da się przez to przejść
więcej stresu było przed dostaniem wyników, ale teraz chociaż wiemy że u niego jest ok, ja mam owulację dzięki letrozol-owi, czekać aż w końcu się uda
wszystkim nam sie w końcu uda
Ev lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A więc już wiadomo...kolejny raz:p byłam pewna, że jednak nici...właśnie śluz podbarwiony krwią! Dupek chociaż podziałał jedyny plus...31 dc i @..jednak badanie nasienia będzie kolejnym celem!
Nowa zmiana do tabelki:
Patus_777___23____6______1 @17.09
Agatka czekam na twoje 2 krechy:* i reszta to samo ja chcę żeby Wam sie udało!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 18:26
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
Ev i Patus nie wiem co Wy się tak rozczulacie nad swoimi mężami przed badaniem nasienia
To i tak nic w porównaniu do tego jakie obciążenie jest po naszej stronie. A chłopaki dadzą radę, zawsze można ich przy tym wesprzeć
Ja też się wybieram z moim na takie badanie, lekarz wspominał mi o tym już dawno, tuż po poronieniu. Dlatego teraz wolę sprawdzić co tam u niego słychać zanim sama zacznę się faszerować clo albo czymś innym. Bo z tego co obserwuję, to moje jajniki w miarę pracują, kłują przed owu, jest książkowy skok temperatury po, czasem zdarzy się niewielka torbiel, ale da się temu zaradzić.
Z mężem porozmawiałam spokojnie, powiedział że jak jest taka potrzeba, to oczywiście pójdziePodsunęłam mu też artykuł o męskiej płodności, w którym było m.in. że również u mężczyzny ważne są zdrowe zęby, bo wg badań próchnica prowadzi do występowania bakterii w nasieniu! Tak się tym przejął, że zaraz zapisał się do dentysty ;-P
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Patus_777 wrote:A więc już wiadomo...kolejny raz:p byłam pewna, że jednak nici...właśnie śluz podbarwiony krwią! Dupek chociaż podziałał jedyny plus...31 dc i @..jednak badanie nasienia będzie kolejnym celem!
Nowa zmiana do tabelki:
Patus_777___23____6______1 @17.09
Agatka czekam na twoje 2 krechy:* i reszta to samo ja chcę żeby Wam sie udało!mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
Patus_777 wrote:To super wieści! Niech chociaz jednej się teraz uda..co miesiec na naszym forum jakieś staraczce:p się udawało:)
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
Jakiś błąd mam na telefonie:/ źle cytuję mi wiadomości z forum...mam nadzieję, że rozszyfrujecie ..mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
Patus_777 wrote:Gdzieś czytałam, że plemniki na nowo regrneruja się co 3 miesiac... nie mam pojecia czy to prawda..leków nie bierze od czerwca
A co do leków, to przed badaniem nasienia dopytajcie o to. Czytałam na stronie kliniki, że ma to jakieś znaczenie, nie pamiętam jakie, bo mojego to nie dotyczy.HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Czy Wy też tak macie, że już prawie wszystkie koleżanki mają dzieci? Mnie ostatnio naszła taka refleksja, bo co się umawiam na pogaduszki, to są one w towarzystwie dzieci, a nawet i babć tych dzieci
A wczoraj spacerując po Starym Mieście spotkałam dwie koleżanki z czasów licealno-studenckich, obydwie z wózeczkami! I tak się zastanawiam, ile znajomych w podobnym wieku nie ma jeszcze dzieci jak ja - przychodzi mi na myśl jedna... ?!?HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Patus_777 wrote:Mi się wydaję,że ma osłabione plemniki staramy się od lutego...on ma dyskopatie,kręgi szyjne uciekają mu nerwy...i od lutego brał silne leki dozylne na te bolesci teraz od 2 miesiecy nic nie podnosi wiec nic go nie boli...ale tak własnie mama mi posunęła, bo od lutego właśnie się staramy
może to powód tych leków? Gdzieś czytałam, że plemniki na nowo regrneruja się co 3 miesiac... nie mam pojecia czy to prawda..leków nie bierze od czerwca
Mój dostaje na pewno kwas foliowy i magnez. Podobno to dobrze działa na żołnierzyki.
"Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho -
kirys wrote:Czy Wy też tak macie, że już prawie wszystkie koleżanki mają dzieci? Mnie ostatnio naszła taka refleksja, bo co się umawiam na pogaduszki, to są one w towarzystwie dzieci, a nawet i babć tych dzieci
A wczoraj spacerując po Starym Mieście spotkałam dwie koleżanki z czasów licealno-studenckich, obydwie z wózeczkami! I tak się zastanawiam, ile znajomych w podobnym wieku nie ma jeszcze dzieci jak ja - przychodzi mi na myśl jedna... ?!?
Niestety taka prawda...najbliższe znajome z którymi utrzymuję kontakt mają dzieci;_/mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
kirys wrote:Czy Wy też tak macie, że już prawie wszystkie koleżanki mają dzieci? Mnie ostatnio naszła taka refleksja, bo co się umawiam na pogaduszki, to są one w towarzystwie dzieci, a nawet i babć tych dzieci
A wczoraj spacerując po Starym Mieście spotkałam dwie koleżanki z czasów licealno-studenckich, obydwie z wózeczkami! I tak się zastanawiam, ile znajomych w podobnym wieku nie ma jeszcze dzieci jak ja - przychodzi mi na myśl jedna... ?!?Na Ciebie też!
kirys lubi tę wiadomość
"Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho -
Kirys mam to samo.. jak tylko na fb wejdę to albo znajomi, którzy robią karierę i się bawią i dzieci im nie w głowie (albo w głowie i nie mogą/ ich partnerzy nie mogą/ ich partnerzy nie chcą) - to znaczna mniejszość, albo koleżanki i koledzy dodający zdjęcia z chrzcin, komunii, pierwszej babki z piasku, pierwszego plastikowego pucharu z turnieju tańca dla 6-latków itp.
Rekordzistką jest koleżanka z podstawówki, która ma 3 dzieci (28 lat) -
ann_je wrote:Patuś oby ten cykl był owocny
trzymam kciuki ♡
ehhh @ jak ta lala...ból mocny..ten dupek tak zadziałał, no i równo 17 @ jak poprzedni cykl...niby fajnie ale co z tego? nie ma 2 krechy ...jest już @@@ PIEPRZONA:D muszę przekląć
Jak widać M badania już nie uniknie;)
Trzymam za WAS:) musi się do CHOLEWCI JAKIEJŚ UDAĆmamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!