X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • agape Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w 25dc byłam u ginekologa, wrócił z urlopu i kazał przyjść zobaczyć,czy była owulacja. Więc byłam Owulacja była, ciałko żółte jest, endometrium pięknie przygotowane na zarodek( jak to stwierdził lekarz ). Od razu powiedział, że to, że była owulacja nie oznacza, że udało się zajść w ciążę, bo wiadomo,różnie to bywa. Kazał zatestować pod koniec tygodnia, Bo termin okresu wypada mi na 23 sierpnia. Więc zatestuję, jestem pełna nadziei, ale nie nastawiam się. Ważne, że CLO działa, więc szanse są, teraz,czy w następnych cyklach

Patus_777, Andromeda, Ev, aleala, Madziulla, kirys lubią tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Ja dzisiaj w 25dc byłam u ginekologa, wrócił z urlopu i kazał przyjść zobaczyć,czy była owulacja. Więc byłam Owulacja była, ciałko żółte jest, endometrium pięknie przygotowane na zarodek( jak to stwierdził lekarz ). Od razu powiedział, że to, że była owulacja nie oznacza, że udało się zajść w ciążę, bo wiadomo,różnie to bywa. Kazał zatestować pod koniec tygodnia, Bo termin okresu wypada mi na 23 sierpnia. Więc zatestuję, jestem pełna nadziei, ale nie nastawiam się. Ważne, że CLO działa, więc szanse są, teraz,czy w następnych cyklach

To super wieści! Niech chociaz jednej się teraz uda..co miesiec na naszym forum jakieś staraczce:p się udawało:)

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Ja dzisiaj w 25dc byłam u ginekologa

To ja jestem dzien pozniej, 26dc i termin @ 22go:) oby chociaz jednej z nas sie udalo!!!:)

agatkaa lubi tę wiadomość

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    To super wieści! Niech chociaz jednej się teraz uda..co miesiec na naszym forum jakieś staraczce:p się udawało:)

Super wiadomość, cieszę sie kochana :)

Powodzenia!!!

• 55monika5 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też sie obawiałam badania nasienia ale mój mąż dał radę i mówił że da się przez to przejść:) więcej stresu było przed dostaniem wyników, ale teraz chociaż wiemy że u niego jest ok, ja mam owulację dzięki letrozol-owi, czekać aż w końcu się uda :) wszystkim nam sie w końcu uda :)

Ev lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape to super to czekamy razem:))) tyle ze ja dopiero w 21 dc No i z endo u nnie troche gorzej bo w 18 dc tylko 8,62 ale gin jak na mnie i tak był zadowolony:) teraz biorę dupka

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape a masz juz jakies objawy??:)cos nowego sie u Cievie dzieje co mogłoby wskazywac na ciąże?:)

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc już wiadomo...kolejny raz:p byłam pewna, że jednak nici...właśnie śluz podbarwiony krwią! Dupek chociaż podziałał jedyny plus...31 dc i @..jednak badanie nasienia będzie kolejnym celem!

Nowa zmiana do tabelki:
    Patus_777___23____6______1 @17.09

Agatka czekam na twoje 2 krechy:* i reszta to samo ja chcę żeby Wam sie udało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 18:26

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev i Patus nie wiem co Wy się tak rozczulacie nad swoimi mężami przed badaniem nasienia :-) To i tak nic w porównaniu do tego jakie obciążenie jest po naszej stronie. A chłopaki dadzą radę, zawsze można ich przy tym wesprzeć ;-)
    Ja też się wybieram z moim na takie badanie, lekarz wspominał mi o tym już dawno, tuż po poronieniu. Dlatego teraz wolę sprawdzić co tam u niego słychać zanim sama zacznę się faszerować clo albo czymś innym. Bo z tego co obserwuję, to moje jajniki w miarę pracują, kłują przed owu, jest książkowy skok temperatury po, czasem zdarzy się niewielka torbiel, ale da się temu zaradzić.
    Z mężem porozmawiałam spokojnie, powiedział że jak jest taka potrzeba, to oczywiście pójdzie :-) Podsunęłam mu też artykuł o męskiej płodności, w którym było m.in. że również u mężczyzny ważne są zdrowe zęby, bo wg badań próchnica prowadzi do występowania bakterii w nasieniu! Tak się tym przejął, że zaraz zapisał się do dentysty ;-P

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    A więc już wiadomo...kolejny raz:p byłam pewna, że jednak nici...właśnie śluz podbarwiony krwią! Dupek chociaż podziałał jedyny plus...31 dc i @..jednak badanie nasienia będzie kolejnym celem!

Nowa zmiana do tabelki:
    Patus_777___23____6______1 @17.09

Agatka czekam na twoje 2 krechy:* i reszta to samo ja chcę żeby Wam sie udało!

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    On pójdzie na badanie bez problemów. ..ale tak jak ja, boi się o wynik:/ chociaz mi tego wprost nie mówi...widzę to:/ a co jak nie ma w ogóle plemników i będzie bezpłodny:/ załamie się facet... ja go kocham będę walczyć do końca! Zawsze mogę zaadaptować, kocham wszystkie dzieci...to rodzice tylko je krzywdzą:(

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś błąd mam na telefonie:/ źle cytuję mi wiadomości z forum...mam nadzieję, że rozszyfrujecie ..

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Gdzieś czytałam, że plemniki na nowo regrneruja się co 3 miesiac... nie mam pojecia czy to prawda..leków nie bierze od czerwca
    Też czytałam o tych 3 miesiącach - że tyle trwa "produkcja" plemników :-)
    A co do leków, to przed badaniem nasienia dopytajcie o to. Czytałam na stronie kliniki, że ma to jakieś znaczenie, nie pamiętam jakie, bo mojego to nie dotyczy.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też tak macie, że już prawie wszystkie koleżanki mają dzieci? Mnie ostatnio naszła taka refleksja, bo co się umawiam na pogaduszki, to są one w towarzystwie dzieci, a nawet i babć tych dzieci :-)
    A wczoraj spacerując po Starym Mieście spotkałam dwie koleżanki z czasów licealno-studenckich, obydwie z wózeczkami! I tak się zastanawiam, ile znajomych w podobnym wieku nie ma jeszcze dzieci jak ja - przychodzi mi na myśl jedna... ?!?

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • JoHanna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Mi się wydaję,że ma osłabione plemniki staramy się od lutego...on ma dyskopatie,kręgi szyjne uciekają mu nerwy...i od lutego brał silne leki dozylne na te bolesci teraz od 2 miesiecy nic nie podnosi wiec nic go nie boli...ale tak własnie mama mi posunęła, bo od lutego właśnie się staramy :/ może to powód tych leków? Gdzieś czytałam, że plemniki na nowo regrneruja się co 3 miesiac... nie mam pojecia czy to prawda..leków nie bierze od czerwca
    Patus dokarm męża jakimiś witaminkami :) Mój dostaje na pewno kwas foliowy i magnez. Podobno to dobrze działa na żołnierzyki.

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Czy Wy też tak macie, że już prawie wszystkie koleżanki mają dzieci? Mnie ostatnio naszła taka refleksja, bo co się umawiam na pogaduszki, to są one w towarzystwie dzieci, a nawet i babć tych dzieci :-)
    A wczoraj spacerując po Starym Mieście spotkałam dwie koleżanki z czasów licealno-studenckich, obydwie z wózeczkami! I tak się zastanawiam, ile znajomych w podobnym wieku nie ma jeszcze dzieci jak ja - przychodzi mi na myśl jedna... ?!?

Niestety taka prawda...najbliższe znajome z którymi utrzymuję kontakt mają dzieci;_/

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • JoHanna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Kirys, wiem, że czasem jest przykro jak się tak spojrzy globalnie na te "dzieciate" osoby wokół, ale pomyśl z innej strony na każdego przyjdzie czas :) Na Ciebie też!

kirys lubi tę wiadomość

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • ann_je Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys mam to samo.. jak tylko na fb wejdę to albo znajomi, którzy robią karierę i się bawią i dzieci im nie w głowie (albo w głowie i nie mogą/ ich partnerzy nie mogą/ ich partnerzy nie chcą) - to znaczna mniejszość, albo koleżanki i koledzy dodający zdjęcia z chrzcin, komunii, pierwszej babki z piasku, pierwszego plastikowego pucharu z turnieju tańca dla 6-latków itp.
    Rekordzistką jest koleżanka z podstawówki, która ma 3 dzieci (28 lat) ;)

• ann_je Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuś oby ten cykl był owocny ;) trzymam kciuki ♡

• Patus_777 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    Patuś oby ten cykl był owocny ;) trzymam kciuki ♡

ehhh @ jak ta lala...ból mocny..ten dupek tak zadziałał, no i równo 17 @ jak poprzedni cykl...niby fajnie ale co z tego? nie ma 2 krechy ...jest już @@@ PIEPRZONA:D muszę przekląć:)

Jak widać M badania już nie uniknie;)

Trzymam za WAS:) musi się do CHOLEWCI JAKIEJŚ UDAĆ:)

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ