Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Laseczki!! :D Ale tu spokój...?

Asiun trzymam kciuki, może akurat to ten cykl, kto wie? :)

U mnie nic ciekawego, jedyne co to na jeden nowy lek wydałam 165 zł (co prawda 3 op. ale moim zdaniem i tak dużo). A teraz zamierzam kupić jakiś lubrykant dla starających się i skłaniam się ku Conceive Plus bo ma większą tubkę choć Pre-Seed moim zdaniem jest lepszy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 19:21

asiun lubi tę wiadomość

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniabbb przykro mi :-( a tak trzymałam kciuki.

Asiun u Ciebie mam zaciśnięte cały czas :-) kiedy sikasz?
    Smerfetka jutro masz 11 dpo może jakiś cień juz być :-)

Ja jutro kupie test i w piątek lub sobotę rano sikam i się okaże jak beta rośnie, czy rośnie chociaż czuje ze wsio ok. Zero objawów i dolegliwości i oby tak jak najdłużej :-)

asiun lubi tę wiadomość

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • asiun Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior dzięki kciuki się przydadzą, ale staram się nie nakręcać, bo ten cykl miałam taki straszny..pod względem stresu, najpierw jeden gin stwierdził, że endo mam za małe i mam się nie nastawiać, że szybko zajdę, wczoraj okazało się, że jednak ma ponad 8mm czyli nie ma aż takiej tragedii. Zobaczymy ;)

Nooo drogie leki, ale wszystko w szczytnym celu :)

preg.png

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Williams ja narazie z siuśkami się wstrzyman, bo ten cykl i tak spisałam na straty, a tu się nagle okazało, że nie jest źle, ale jakoś tak rozluźniłam się i nie mam ciśnienia na testowanie ;), jeśli nie będzie @ to wtedy sikne :P . No chyba, że jednak coś m się przestawi w głowie to może w piątek zatestuję.

U Ciebie Kochana to już tylko potwierdzić pozostaje, ale i tak kciuki mocno zaciśnięte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 20:20

preg.png

age.png
  • Taka Sytuacja Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj od rana klul mnie jajnik jak na owu.
    Po pracy zrobilam test owu i po raz pierszy wyszedl mi pozytywnie - a ja juz myslalam ze one jakies popsute sa ;)
    Potem monitoring i tu mnie gin zaskoczyl - bo mowi ze owu juz napewno byla pokazujac plamke na jajniku i jasna otoczke. Endometrium 12mm wiec chyba ok. Dostalam luteine na 10dni po 100mg 2x dziennie, a potem testing.
    Po powrocie do domu jeszcze "poprawilam" z mężem, a teraz pije koktajl szpinakowo-jarmuzowo-ananasowy dla zdrowotnosci.
    I wogole sie czuje podekscytowana jakby to byl pierwszy cykl staran :)
    Dziwi mnie tylko niekompatybilnosc testu owu (skoro juz wyszedl) z usg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 20:30

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłaś miec pik lh wczoraj wieczorem. Dzisiaj owu. A we krwi dalej duzo hormonu lh i nadal pozytywne testy

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • asiun Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka Sytuacja - piękne masz endo !! Zazdroszcze ! Ja mam lekko ponad 8mm, a cieszę się jak głupol!

preg.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams jakoś nie mam ochoty testować...boje sie rozczarowania

P.S.
    dziewczyny znacie jakis preparat,który zapobiega swędzeniu piersi???drapie się jak głupia

• Hashija Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka zrób sobie piling a potem mocno nakremuj. mi pomagalo. jutro zmień stanik na bardziej miękki lub lużniejszy. Smerfetka pachnie mi tu ciążą :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne te cycki moje...brodawki jakieś takie aż bordowe,ciężkie w dłoniach i ciężko mi się było umyć,a stanik mam dobrany przez brafiterke i tak mi sie powrzynał,że szok o.O

• Hashija Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D testu testuj!!!

Ev lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Wy też macie tajie bordowe sutki,to normalne?????....,Hashija robiłam wczoraj co prawda z wieczornych siuśków i był negatywny teścior :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2015, 21:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka testuj!! Trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh no i plamienie ze sluzem w 10 dniu cyklu....i bol brzucha...potwierdza sie chyba to co mi 3 dni temu lekarz powiedział...

• Hashija Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka ja miałam ciężkie i takie inne niż zwykle. a swędziały jak mi rosły pod wpływem hormonów. wczoraj miałaś 9dpo? i jeszcze wieczorem robiony test to mogło nie wyjść. a rozważałaś bete? ewentualnie powtórz test za 3 dni. już tu pisałam wcześniej że mi beta w 10dpo wyszła negatywna a 14dpo sikaniec pozytywny.

Ja trzymam mocno dla Ciebie kciuki bo mi się mocno zdaje, że coś z tego zafasolkuje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo normalnie w kazdym cyklu sutki mialam takie delikatne,a w tym po owu jak są delikatne to jak dotkne czy nawet bluzka urazi to od razu takie na baczność są

• williams1 Autorytet

Wysłany: 9 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic zero objawów wszystko w normie,żadnych bólów w cyckach ,nic null zero :-)

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,zrobiłam test jest cień cienia 2 kreski i trzeba sie przypatrzeć bardzo,aby zobaczyć :)

kirys, aniabbb, She86, Ev, Smużka, Hashija lubią tę wiadomość

• kirys Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka <3 gratulacje!!! Wiedziałam że tak będzie :-) Śmigaj na betę i dawaj znać na bieżąco!

aniabbb, Ev lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Smerfetka ! <3 gratuluję :)
    Daj troszkę wirusków, przydadzą się Nam :)

preg.png

age.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ