X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj a co tu taka cisza??:)

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia zgadza się :-) Dzisiaj o 18 i dowiem się mam nadzieję już kto u mnie mieszka.. Zobaczymy czy będzie Zuzia czy Piotruś :-)

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti piękne imiona! Obydwa!

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !:)) Co tam u was slychac ??

Ja czuje sie juz lepiej , ale za to jakies przeziębienie mnie wzielo ;( z deszczu pod rynne ^^.

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio zmien mi prosze

[email protected]

No u mnie tak wlasnie. Zrobilam rano test i doslownie za 10 min brazowy sluz. No i zaczelo sie na dobre;) Juz mam ustalone w klinice, jak za 3cim podejsciem z clo sie nie uda to robimy antyciala i droznosc.

Ev lubi tę wiadomość

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zambia wrote:
    Patkax - gratuluję! Wiedziałam, że ten cień cienia coś oznacza! A beta już całkiem duża. Super!

Violett, TakaSytuacja - widzę, że siedzicie cicho cały miesiąc, dopóki cykl nie sięgnie zenitu - czyli jakiś 10 dpo :)
    Odzywajcie się częściej dziewczyny.
    Trzymam kciuki za Was!

Zambia, staram się nie nakręcać, nie wmawiać każdego objawu i jakiejś cierpliwości nauczyć swój mózg :D
    Ale zaglądam często i trzymam za każdą kciuki :)
    A to fakt, że na sam koniec cyklu robi się gorąco i znowu myśli o maleństwie pojawiają się co godzinę :D
    No nic, może się kiedyś nauczę cierpliwości.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, Mam pytanie. Jak jest z temperatura na dole w ciazy? Ona jest podwyzszona niezaleznie od pory dnia?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Dostałam vissane na 3 miesiące. To lek typowo na endometriozę. O dziecku nie ma mowy bo działa trochę jak anty. Wogole @ nie będzie.
    Potem droznosc jajowodow a potem zobaczymy co dalej. I zwiększył mi dostinex z 1/4 na pół tabletki. Powiem wam ze jestem zadowolona mimo iż 3-4 mies z głowy

• margaretta Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dzewczyny ja dziś be zzycia

matylda
  • agisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia i super,że jesteś zadowolona. Brawo za podejście!!!

Patutka temperature mierzy się tylko rano. W innych porach dnia nie jest wiarygodna,bo zbyt dużo czynników na nią wpływa. W ciąży odradzsm mierzenie. Niepotrzebne gmeranie tam jest,jeszcze coś się stanie i będzie tragedia.

Doti czekam na info :-)

Madziulla lubi tę wiadomość

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie Piotruś :-) :-) z małym wszystko super, zdrowy duży i jak go.lekarz mierzył to dostał czkawke i podskakiwal cały czas hihihihi śmiesznie to wyglądało :-)

Ev, Kate4, patkaaxx90, kirys, aleala, She86, Smużka lubią tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Wam wszystkim! :) Komu jeszcze nie gratulowałam to GRATULUJĘ!! :)

Madziulla bardzo dobrze, że jesteś spokojniejsza :) cieszę się, że w końcu będziesz miała konkretne leczenie. Na spokojnie się z tym uporasz i tylko patrzeć jak będzie maluszek :)

Doti czy mi się wydaję, czy miałaś czuja na chłopczyka...? ;> Bardzo się cieszę, że zdrowy i że rośnie elegancko, a imię będzie miał bardzo ładne :) <3

A u mnie nic ciekawego, czekam sobie w spokoju na @ (pominęłam fakt, że OF pięknie wyznaczył mi owulację), bo to przecież cykl bezowulacyjny wg. mojego gina i jego USG - fakt jak mi je robił to: było późno (22:00), był zmęczony (biedak ziewał i ja też), ale robił badanie na spokojnie i ewidentnie dokładnie więc wydaje mi się mało prawdopodobne, żeby nie zauważył pęcherzyka. :P

AHAA!!! Kokardko ja też chcę wreszcie zobaczyć 2 kreski u WETERANKI!! :D Pomimo, że wszystkim innym z całego serca gratuluję i na prawdę cieszę się z każdej kolejnej fasolki niezależnie od wszystkiego. To nam też się coś od życia należy, nie dziewczyny? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 07:15

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti87 no to super wieści :) dużo zdrówka dla Ciebie i dla Piotrusia :)dbajcie o siebie :* ale gusta mamy podobne bo ja marzę o dziewczynce i imię Zuzia to moje marzenie dla córeczki,może kiedyś się uda :)

Ja dziś nad ranem obudziłam się z potwornymi bólami brzucha pędem do kibelka i niespodzianka bo dostałam @
    pięknie poprzedni był 7 sierpnia a dziś mamy 19 września i dopiero dostałam kolejny ...duża przerwa 43 dni
    23 wizyta u lekarza i niech mnie umówi na monitornig cyklu
    kiedy w tym mcu najlepiej robić testy owulacyjne ? bo jestem laik w tym temacie

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Edycik :) W testach to ja Ci nie pomogę, bo co prawda mój ginek powiedział, żeby robić ale one mi nie wychodzą, więc stwierdziłam, że nie ma sensu się denerwować :) O tyle dobrze, że wreszcie przynajmniej wiesz na czym stoisz :)

Edycik lubi tę wiadomość

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior dziękuję za dobre słowo :) masz rację chociaż wiem na czym stoję :P
    ale przy tych moich durnych długich cyklach nerwicy można się nabawić :P

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane...miałam kilka dni przerwy od of witam wszystkie nowevstaraczki i ściskam moje "stare" staraczki,wczoraj byłam na pierwszej wizycie potwierdzenia ciąży,przeżyłam tragedie :(

• kirys Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetko co się stało?

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik wierzę bo mnie też byłoby ciężko opanować nerwy, ale uszy do góry, tylko spokój może nas uratować :)

Smerfetkaaa!!! Co się stało??? przytulam

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys a Ciebie znów mężuś ściągnął z łóżka?? :D

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszłam do medycyny rodzinnej do ginekologa i wszystko zaczeło się nie po mojej myśli,zaczne od początku wchodze do gabinetu lekarz mnie pyta w jakim celu się zjawiłam ,mówie mu,że spóźnia mi się @ i zrobiłam 5 testów ciążowych,każdy innej firmy i wszytkie podały 2 kreski, więc z usmiechem ironicznym mówi,że on w takim razie nie musi potwierdzać ciąży,bo testy to zrobiły,zapytał mnie w ciągu całej wizyty (7 minutowej) 4 razy o date ostatniej miesiączki kazał mi się położyć na fotelu w celu zrobienia badania,(myślałam,że to będzie usg),a on zakłada rękawiczki i wkłada mi paluchy do pochwy,a druga ręką uciska podbrzusze,palcami świdrowal po całej pochwie,oczy to mi mało nie wylazły z bolu i mówie mu,że mnie boli,to on mówi,tak ma być,że boli po 4 minutowym świdrowaniu uznał,ze mam pełny pęcherz (a przed wejsciem do gabinetu zrobiłam siusiu!!!) skonczył badanie kazał mi usiąść na miejsce i uznał,ze on nie wie po co robił to badanie,bo przeciez PŁÓD ma tylko pół milimetra i nie jest w stanie go wyczuć pod palcem!!! ;( zaprosił mnie na badanie usg w poniedziałek i najgorsze zdanie: "WTEDY ZAŁOŻE PANI KARTE CIĄZY,GDY UZNAM,ŻE CIĄŻA JEST MARTWA!!" (tylko po co wtedy ta karta ) zapytałam jak ze współzyciem powiedział,ze zadalam głupie pytanie,przeciez delikatny seksik zawsze jest wskazany....nie był wstanie okreslić tygodnia ciąży,ani daty porodu.....idąc dod omu zaczęła się istna katorga,przeszywający ból w dole brzucha wzdłuż pochwy promieniujący do miednicy,wróciłam do domu i ledwo połozyłam sie na łóżko w pozycji embrionalnej,ból był świdrujący aż mnie wyginało i mama postanowiła wezwać karetke i pojechałam do szpitala tam dopiero zrobili mi usg i powiedzieli mi wszystko

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ