Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca się15 wrote:
    Dziewczyny odebralismy wyniki

Moje AMH to 1,25 a zakres referencyjny dla mojego wieku to 1,18 do 9,16. Nie jest więc mój wynik za niski?

Wyniki Meza:
    Uplynienie 10
    Objetosc 2,10
    Ph 8,60

Koncentracja plemikow 28,09
    Liczba plemnikow 59,00
    % prawidłowych 8
    % nieprawidlowych 92

Ogólnie wszystkie parametry według referencji ma dobre

Podam ci normy z wyników badania mojego M...jaki jest zapis
    objętosć >1,5 ty masz 2,10 (zawyzony)
    ph ≥ 7, 2 ( ty masz 8,60)

no i duza liczba nieprawidłowych plemników, jak i u nas;/ lepiej skonsultuj z lekarzem:) ale nie jest źle!

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jedyna pozytywna wiadomość w tym miesiącu : dziś dostałam telefon i wracam do byłego przedszkola, zwolnił się etat na stanowisko nauczyciela w starszej grupie!!! <3 <3 <3 wracam:D się napracowałam jeden miesiąc w innym:D omg:D !!!!!!

A zła wiadomość: mojego M i tak nie ma już tydzień, więc się nie staram ( zresztą i tak nic z tego teraz nie wyjdzie) :D no i ginka nie odbiera mi tel;/ nie mam jak się umówić na konsultację, napiszę jej smsa;/

Ev lubi tę wiadomość

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Dziewczyny odebrałam wyniki seminogramu. Toż to jakaś czarna magia jest! Jak zobaczyłam morfologię - 5% plemników o prawidłowej budowie i Klasyfikacja: normozoospermia, to mi zmroziło krew w żyłach. 95% o nieprawidłowej budowie! Help! Przełoży mi to któraś na polski?

Kochana normozoospermia czyli jest ok:) w normie!!! ma dobre! ale te nieprawidłowe nie wiem, podaj mi ile miał plemników?

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Podam ci normy z wyników badania mojego M...jaki jest zapis
    objętosć >1,5 ty masz 2,10 (zawyzony)
    ph ≥ 7, 2 ( ty masz 8,60)

no i duza liczba nieprawidłowych plemników, jak i u nas;/ lepiej skonsultuj z lekarzem:) ale nie jest źle!

Patuś jeśli dobrze rozumie to skoro norma jest > 1,5 czyli powyżej 1,5 to dla mnie 2,1 jest w normie, podobnie z ph, ja to tak na chłopski rozum pojmuje...

Za tydzień wizyta u ginekologa bo teraz urlop... Mnie martwi trochę to moje AMH...

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca się15 wrote:
    Patuś jeśli dobrze rozumie to skoro norma jest > 1,5 czyli powyżej 1,5 to dla mnie 2,1 jest w normie, podobnie z ph, ja to tak na chłopski rozum pojmuje...

Za tydzień wizyta u ginekologa bo teraz urlop... Mnie martwi trochę to moje AMH...

No tak sorry :D źle patrze na ta kartkę;/zmęczona jestem :D tak dobrze mówisz, jedynie ma nieprawidłową ilość ale może ma super ruchliwość :D i wszystko ma ok ! Zresztą ilosć ma też dużą!

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, jak się cieszę!! Wynik bety 1,20 !! :) kamień spadł mi z serca :). Tak bardzo się bałam, w ogóle nie do życia byłam.

Teraz mam zbadać na początku nowego cyklu prolaktyne, fsh i estradiol... nie wiem dlaczego lh mam nie badać...

Ev trzymam mocno kciuki żeby @ już do Ciebis nie przyszła :*.

Powiedzcie mi czy jest sens badać prolaktyne bez obciążenia ? Gdzieś wyczytałam, że niewarto ... i teraz nie wiem co robić. W labolatorium panie powiedziały mi, że jak chcę z obciążeniem to mam mieć ze sobą tę tabletkę :/ tylko, że gin nie dał mi ani skierowania ani recepty na taką tabletkę, tylko napisał na kartce co zbadać mam.

Patus_777, Ev lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Boże, jak się cieszę!! Wynik bety 1,20 !! :) kamień spadł mi z serca :). Tak bardzo się bałam, w ogóle nie do życia byłam.

Teraz mam zbadać na początku nowego cyklu prolaktyne, fsh i estradiol... nie wiem dlaczego lh mam nie badać...

Powiedzcie mi czy jest sens badać prolaktyne bez obciążenia ? Gdzieś wyczytałam, że niewarto ... i teraz nie wiem co robić. W labolatorium panie powiedziały mi, że jak chcę z obciążeniem to mam mieć ze sobą tę tabletkę :/ tylko, że gin nie dał mi ani skierowania ani recepty na taką tabletkę, tylko napisał na kartce co zbadać mam.

GRATULUJĘ:)KOCHANA SUKCES;) daj mi receptę:D

asiun lubi tę wiadomość

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus Kochanie, to nie ciąża ;) beta powyżej 5 ją potwierdza.
    U mnie było podejrzenie ciąży pozamacicznej, dlatego tak bardzo cieszy mnie ten negatywny wynik ;).
    W tym miesiącu mamy przerwe od starań więc może w kolejnym cyklu będzie sukces.

preg.png

age.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Kochana normozoospermia czyli jest ok:) w normie!!! ma dobre! ale te nieprawidłowe nie wiem, podaj mi ile miał plemników?
    No właśnie doczytałam, że normozoospermia to znaczy w normie :-D Matko jakim laikiem jestem w te klocki :-P Ale i tak nie podoba mi się, że te o prawidłowej budowie są w dolnej granicy normy. Pozostałe parametry wyglądają tak (w nawiasie normy):

czas upłynnienia (min) 25 (<60)
    objętość (ml) 6,5 (>1,5)
    pH 8,3 (>7,2)

ocena koncentracji:
    - miliony w ml 39,25 (>15)
    - całkowita liczba w ejakulacie 255,15 (>39)

ocena ruchliwości:
    - ruch postępowy PR (a+b) 50,72% (>32%)
    - ruch niepostępowy NP (c) 2,17%
    - ruch PR + NP (a+b+c) 52,90% (>40%)
    - nieruchome IM (d) 47,10

ocena żywotności:
    - plemniki żywe 79% (>58%)
    - liczba plemników żywych w mln 201,57 (>22,6)

ocena morfologii:
    - o prawidłowej budowie 5% (>4%), 12,76 mln (>1,6)
    - o nieprawidłowej budowie 95% (<96)

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia wrote:
    Kirys złą budową można nadrabiać ilością. Pamiętaj,że do zapłodnienia wystarczy jeden żołnierzyk :-) nie panikuj niepotrzebnie. Stres przy takich badaniach niestety też swoje robi
    Mam taką właśnie nadzieję! Nie wiem czy ta ilość, ruchliwość i żywotność jest wystarczająca do tego, żeby nadrobić słabą morfologię...

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    No właśnie doczytałam, że normozoospermia to znaczy w normie :-D Matko jakim laikiem jestem w te klocki :-P Ale i tak nie podoba mi się, że te o prawidłowej budowie są w dolnej granicy normy. Pozostałe parametry wyglądają tak (w nawiasie normy):

czas upłynnienia (min) 25 (<60)
    objętość (ml) 6,5 (>1,5)
    pH 8,3 (>7,2)

ocena koncentracji:
    - miliony w ml 39,25 (>15)
    - całkowita liczba w ejakulacie 255,15 (>39)

ocena ruchliwości:
    - ruch postępowy PR (a+b) 50,72% (>32%)
    - ruch niepostępowy NP (c) 2,17%
    - ruch PR + NP (a+b+c) 52,90% (>40%)
    - nieruchome IM (d) 47,10

ocena żywotności:
    - plemniki żywe 79% (>58%)
    - liczba plemników żywych w mln 201,57 (>22,6)

ocena morfologii:
    - o prawidłowej budowie 5% (>4%), 12,76 mln (>1,6)
    - o nieprawidłowej budowie 95% (<96)

Idealne;) mówię ci:) teraz większość facetów ma nieprawidłowe ze wzgledu na zmianę życia;) ale to u Ciebie nie świadczy nic, skoro masz mega ilość KOCHANA:) ja mam ino 3 mln a ty :D hohoho

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 21:07

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Patus Kochanie, to nie ciąża ;) beta powyżej 5 ją potwierdza.
    U mnie było podejrzenie ciąży pozamacicznej, dlatego tak bardzo cieszy mnie ten negatywny wynik ;).
    W tym miesiącu mamy przerwe od starań więc może w kolejnym cyklu będzie sukces.

ehhh a już myślałam;/ sorry nie jestem ostatnio z wami na bieżąco;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 21:09

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Idealne;) mówię ci:) teraz większość facetów ma nieprawidłowe ze wzgledu na zmianę życia;) ale to u Ciebie nie świadczy nic, skoro masz mega ilość KOCHANA:) ja mam ino 3 mln a ty :D hohoho
    Patus dzięki za pocieszenie, kochana jesteś <3
    Twojemu mężowi też się wyniki poprawią, zobaczysz. Jak nie będzie musiał brać tyle silnych leków i wdrożycie jakieś witaminy, to na pewno będzie lepiej. Mój brał witaminy, które ponoć polepszają parametry nasienia, już z 3 miesiące je bierze, więc może to efekt. Nie robił badania wcześniej, więc nie wiemy.

Patus_777 lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Jedyna pozytywna wiadomość w tym miesiącu : dziś dostałam telefon i wracam do byłego przedszkola, zwolnił się etat na stanowisko nauczyciela w starszej grupie!!! <3 <3 <3 wracam:D się napracowałam jeden miesiąc w innym:D omg:D !!!!!!

Super, że tak Ci się z pracą ułożyło! :-) Wiem po sobie, że na kłopoty dobra jest praca, najlepiej taka, co daje satysfakcję.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:

Super ! <3 bardzo sie ciesze ( wiedzialam ze bedzie dobrze :) )

Hah ... bylo by wspaniale ;) ... aleee sie zobaczy .

asiun lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Patus dzięki za pocieszenie, kochana jesteś <3
    Twojemu mężowi też się wyniki poprawią, zobaczysz. Jak nie będzie musiał brać tyle silnych leków i wdrożycie jakieś witaminy, to na pewno będzie lepiej. Mój brał witaminy, które ponoć polepszają parametry nasienia, już z 3 miesiące je bierze, więc może to efekt. Nie robił badania wcześniej, więc nie wiemy.

Mysza;) to jest potwierdzona wiadomość, niestety częściej u mężczyzn występuje nieprawidłowa budowa plemnika;/ ale to normalne wg WHO ale tylko wtedy, gdy jest duża ilość plemników, i dobra ruchliwość;) po prostu dzięki naszej nowej cywilizacji one nie są już takie prawidłowe;) ty się nie martw masz super:) mówię ci:D mój ma nie dość, że 3 mln to jeszcze 3 % prawidłowych:D to tak jak igła w stogu siana;D

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Super, że tak Ci się z pracą ułożyło! :-) Wiem po sobie, że na kłopoty dobra jest praca, najlepiej taka, co daje satysfakcję.

Bóg chyba widzi, że nie jesteśmy gotowi, daje inne opcje;/ inaczej nie umiem tego nazwać;/ serio...

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Mysza;) to jest potwierdzona wiadomość, niestety częściej u mężczyzn występuje nieprawidłowa budowa plemnika;/ ale to normalne wg WHO ale tylko wtedy, gdy jest duża ilość plemników, i dobra ruchliwość;) po prostu dzięki naszej nowej cywilizacji one nie są już takie prawidłowe;) ty się nie martw masz super:) mówię ci:D mój ma nie dość, że 3 mln to jeszcze 3 % prawidłowych:D to tak jak igła w stogu siana;D
    To mogę iść spać spokojnie :-) Ciekawa jestem co powie mój lekarz pojutrze na wizycie, jak on to wszystko widzi u nas dalej.

A co do Twojego męża, to pamiętam, że ma problem z kręgosłupem. A ma stwierdzone jakieś schorzenie? Z tego co słyszałam dużo dają odpowiednie ćwiczenia, rehabilitacja. Moja siostra ma przepuklinę i uniknęła operacji. Zdania lekarzy są podzielone - jedni mówią stół operacyjny, a drudzy ćwiczenia. Sama jak miałam parę razy dolegliwości ze strony kręgosłupa, to znalazłam sobie zajęcia "szkoła kręgosłupa", które prowadzi fizjoterapeutka, odpowiednio dobiera ćwiczenia i to naprawdę pomaga. Te problemy z kręgosłupem to też bolączka współczesnej cywilizacji. Ja mam pracę siedzącą, co ponoć bardziej obciąża kręgosłup niż 8 godzin na budowie!

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus_777 wrote:
    Bóg chyba widzi, że nie jesteśmy gotowi, daje inne opcje;/ inaczej nie umiem tego nazwać;/ serio...
    Patus - wszystko się dzieje po coś, ma głębszy sens, tylko my tego od razu nie widzimy. Bądź dobrej myśli, a wszystko się ułoży. Może nie tak jak sobie to teraz planujesz, ale się ułoży.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Witaj :)) Ehhh mi sie tez @ spoznia i podejrzewam ze tez po leku regulujacym prolaktyne : Parlodel .

A masz pewnosc ze to nie ciaza ?:)

Tak, już miałam @ :/

p19uqqmzk4ecto70.png
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ