Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
starająca się15 wrote:Dziewczyny odebralismy wyniki
Moje AMH to 1,25 a zakres referencyjny dla mojego wieku to 1,18 do 9,16. Nie jest więc mój wynik za niski?
Wyniki Meza:
Uplynienie 10
Objetosc 2,10
Ph 8,60
Koncentracja plemikow 28,09
Liczba plemnikow 59,00
% prawidłowych 8
% nieprawidlowych 92
Ogólnie wszystkie parametry według referencji ma dobre
Podam ci normy z wyników badania mojego M...jaki jest zapis
objętosć >1,5 ty masz 2,10 (zawyzony)
ph ≥ 7, 2 ( ty masz 8,60)
no i duza liczba nieprawidłowych plemników, jak i u nas;/ lepiej skonsultuj z lekarzem:) ale nie jest źle!mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
Jedyna pozytywna wiadomość w tym miesiącu : dziś dostałam telefon i wracam do byłego przedszkola, zwolnił się etat na stanowisko nauczyciela w starszej grupie!!!wracam:D się napracowałam jeden miesiąc w innym:D omg:D !!!!!!
A zła wiadomość: mojego M i tak nie ma już tydzień, więc się nie staram ( zresztą i tak nic z tego teraz nie wyjdzie)no i ginka nie odbiera mi tel;/ nie mam jak się umówić na konsultację, napiszę jej smsa;/
Ev lubi tę wiadomość
mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
kirys wrote:Dziewczyny odebrałam wyniki seminogramu. Toż to jakaś czarna magia jest! Jak zobaczyłam morfologię - 5% plemników o prawidłowej budowie i Klasyfikacja: normozoospermia, to mi zmroziło krew w żyłach. 95% o nieprawidłowej budowie! Help! Przełoży mi to któraś na polski?
Kochana normozoospermia czyli jest ok:) w normie!!! ma dobre! ale te nieprawidłowe nie wiem, podaj mi ile miał plemników?mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
4 lata starań CUD!!!
-
Patus_777 wrote:Podam ci normy z wyników badania mojego M...jaki jest zapis
objętosć >1,5 ty masz 2,10 (zawyzony)
ph ≥ 7, 2 ( ty masz 8,60)
no i duza liczba nieprawidłowych plemników, jak i u nas;/ lepiej skonsultuj z lekarzem:) ale nie jest źle!
Patuś jeśli dobrze rozumie to skoro norma jest > 1,5 czyli powyżej 1,5 to dla mnie 2,1 jest w normie, podobnie z ph, ja to tak na chłopski rozum pojmuje...
Za tydzień wizyta u ginekologa bo teraz urlop... Mnie martwi trochę to moje AMH... -
starająca się15 wrote:Patuś jeśli dobrze rozumie to skoro norma jest > 1,5 czyli powyżej 1,5 to dla mnie 2,1 jest w normie, podobnie z ph, ja to tak na chłopski rozum pojmuje...
Za tydzień wizyta u ginekologa bo teraz urlop... Mnie martwi trochę to moje AMH...
No tak sorryźle patrze na ta kartkę;/zmęczona jestem
tak dobrze mówisz, jedynie ma nieprawidłową ilość ale może ma super ruchliwość
i wszystko ma ok ! Zresztą ilosć ma też dużą!
4 lata starań CUD!!!
-
Boże, jak się cieszę!! Wynik bety 1,20 !!
kamień spadł mi z serca
. Tak bardzo się bałam, w ogóle nie do życia byłam.
Teraz mam zbadać na początku nowego cyklu prolaktyne, fsh i estradiol... nie wiem dlaczego lh mam nie badać...
Ev trzymam mocno kciuki żeby @ już do Ciebis nie przyszła :*.
Powiedzcie mi czy jest sens badać prolaktyne bez obciążenia ? Gdzieś wyczytałam, że niewarto ... i teraz nie wiem co robić. W labolatorium panie powiedziały mi, że jak chcę z obciążeniem to mam mieć ze sobą tę tabletkętylko, że gin nie dał mi ani skierowania ani recepty na taką tabletkę, tylko napisał na kartce co zbadać mam.
Patus_777, Ev lubią tę wiadomość
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
asiun wrote:Boże, jak się cieszę!! Wynik bety 1,20 !!
kamień spadł mi z serca
Teraz mam zbadać na początku nowego cyklu prolaktyne, fsh i estradiol... nie wiem dlaczego lh mam nie badać...
Powiedzcie mi czy jest sens badać prolaktyne bez obciążenia ? Gdzieś wyczytałam, że niewarto ... i teraz nie wiem co robić. W labolatorium panie powiedziały mi, że jak chcę z obciążeniem to mam mieć ze sobą tę tabletkętylko, że gin nie dał mi ani skierowania ani recepty na taką tabletkę, tylko napisał na kartce co zbadać mam.
GRATULUJĘ:)KOCHANA SUKCES;) daj mi receptęasiun lubi tę wiadomość
4 lata starań CUD!!!
-
Patus Kochanie, to nie ciąża
beta powyżej 5 ją potwierdza.
U mnie było podejrzenie ciąży pozamacicznej, dlatego tak bardzo cieszy mnie ten negatywny wynik.
W tym miesiącu mamy przerwe od starań więc może w kolejnym cyklu będzie sukces.⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Patus_777 wrote:Kochana normozoospermia czyli jest ok:) w normie!!! ma dobre! ale te nieprawidłowe nie wiem, podaj mi ile miał plemników?
Matko jakim laikiem jestem w te klocki
Ale i tak nie podoba mi się, że te o prawidłowej budowie są w dolnej granicy normy. Pozostałe parametry wyglądają tak (w nawiasie normy):
czas upłynnienia (min) 25 (<60)
objętość (ml) 6,5 (>1,5)
pH 8,3 (>7,2)
ocena koncentracji:
- miliony w ml 39,25 (>15)
- całkowita liczba w ejakulacie 255,15 (>39)
ocena ruchliwości:
- ruch postępowy PR (a+b) 50,72% (>32%)
- ruch niepostępowy NP (c) 2,17%
- ruch PR + NP (a+b+c) 52,90% (>40%)
- nieruchome IM (d) 47,10
ocena żywotności:
- plemniki żywe 79% (>58%)
- liczba plemników żywych w mln 201,57 (>22,6)
ocena morfologii:
- o prawidłowej budowie 5% (>4%), 12,76 mln (>1,6)
- o nieprawidłowej budowie 95% (<96)
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
agisia wrote:Kirys złą budową można nadrabiać ilością. Pamiętaj,że do zapłodnienia wystarczy jeden żołnierzyk
nie panikuj niepotrzebnie. Stres przy takich badaniach niestety też swoje robi
-
kirys wrote:No właśnie doczytałam, że normozoospermia to znaczy w normie
Matko jakim laikiem jestem w te klocki
Ale i tak nie podoba mi się, że te o prawidłowej budowie są w dolnej granicy normy. Pozostałe parametry wyglądają tak (w nawiasie normy):
czas upłynnienia (min) 25 (<60)
objętość (ml) 6,5 (>1,5)
pH 8,3 (>7,2)
ocena koncentracji:
- miliony w ml 39,25 (>15)
- całkowita liczba w ejakulacie 255,15 (>39)
ocena ruchliwości:
- ruch postępowy PR (a+b) 50,72% (>32%)
- ruch niepostępowy NP (c) 2,17%
- ruch PR + NP (a+b+c) 52,90% (>40%)
- nieruchome IM (d) 47,10
ocena żywotności:
- plemniki żywe 79% (>58%)
- liczba plemników żywych w mln 201,57 (>22,6)
ocena morfologii:
- o prawidłowej budowie 5% (>4%), 12,76 mln (>1,6)
- o nieprawidłowej budowie 95% (<96)
Idealne;) mówię ci:) teraz większość facetów ma nieprawidłowe ze wzgledu na zmianę życia;) ale to u Ciebie nie świadczy nic, skoro masz mega ilość KOCHANA:) ja mam ino 3 mln a tyhohoho
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 21:07
4 lata starań CUD!!!
-
asiun wrote:Patus Kochanie, to nie ciąża
beta powyżej 5 ją potwierdza.
U mnie było podejrzenie ciąży pozamacicznej, dlatego tak bardzo cieszy mnie ten negatywny wynik.
W tym miesiącu mamy przerwe od starań więc może w kolejnym cyklu będzie sukces.
ehhh a już myślałam;/ sorry nie jestem ostatnio z wami na bieżąco;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 21:09
4 lata starań CUD!!!
-
Patus_777 wrote:Idealne;) mówię ci:) teraz większość facetów ma nieprawidłowe ze wzgledu na zmianę życia;) ale to u Ciebie nie świadczy nic, skoro masz mega ilość KOCHANA:) ja mam ino 3 mln a ty
hohoho
Twojemu mężowi też się wyniki poprawią, zobaczysz. Jak nie będzie musiał brać tyle silnych leków i wdrożycie jakieś witaminy, to na pewno będzie lepiej. Mój brał witaminy, które ponoć polepszają parametry nasienia, już z 3 miesiące je bierze, więc może to efekt. Nie robił badania wcześniej, więc nie wiemy.Patus_777 lubi tę wiadomość
-
Patus_777 wrote:Jedyna pozytywna wiadomość w tym miesiącu : dziś dostałam telefon i wracam do byłego przedszkola, zwolnił się etat na stanowisko nauczyciela w starszej grupie!!!
wracam:D się napracowałam jeden miesiąc w innym:D omg:D !!!!!!
Super, że tak Ci się z pracą ułożyło!Wiem po sobie, że na kłopoty dobra jest praca, najlepiej taka, co daje satysfakcję.
-
asiun wrote:Boże, jak się cieszę!! Wynik bety 1,20 !!
kamień spadł mi z serca
Super !bardzo sie ciesze ( wiedzialam ze bedzie dobrze
)
Hah ... bylo by wspaniale... aleee sie zobaczy .
asiun lubi tę wiadomość
-
kirys wrote:Patus dzięki za pocieszenie, kochana jesteś
Twojemu mężowi też się wyniki poprawią, zobaczysz. Jak nie będzie musiał brać tyle silnych leków i wdrożycie jakieś witaminy, to na pewno będzie lepiej. Mój brał witaminy, które ponoć polepszają parametry nasienia, już z 3 miesiące je bierze, więc może to efekt. Nie robił badania wcześniej, więc nie wiemy.
Mysza;) to jest potwierdzona wiadomość, niestety częściej u mężczyzn występuje nieprawidłowa budowa plemnika;/ ale to normalne wg WHO ale tylko wtedy, gdy jest duża ilość plemników, i dobra ruchliwośćpo prostu dzięki naszej nowej cywilizacji one nie są już takie prawidłowe;) ty się nie martw masz super:) mówię ci:D mój ma nie dość, że 3 mln to jeszcze 3 % prawidłowych:D to tak jak igła w stogu siana;D
4 lata starań CUD!!!
-
kirys wrote:Super, że tak Ci się z pracą ułożyło!
Wiem po sobie, że na kłopoty dobra jest praca, najlepiej taka, co daje satysfakcję.
Bóg chyba widzi, że nie jesteśmy gotowi, daje inne opcje;/ inaczej nie umiem tego nazwać;/ serio...
4 lata starań CUD!!!
-
Patus_777 wrote:Mysza;) to jest potwierdzona wiadomość, niestety częściej u mężczyzn występuje nieprawidłowa budowa plemnika;/ ale to normalne wg WHO ale tylko wtedy, gdy jest duża ilość plemników, i dobra ruchliwość
po prostu dzięki naszej nowej cywilizacji one nie są już takie prawidłowe;) ty się nie martw masz super:) mówię ci:D mój ma nie dość, że 3 mln to jeszcze 3 % prawidłowych:D to tak jak igła w stogu siana;D
Ciekawa jestem co powie mój lekarz pojutrze na wizycie, jak on to wszystko widzi u nas dalej.
A co do Twojego męża, to pamiętam, że ma problem z kręgosłupem. A ma stwierdzone jakieś schorzenie? Z tego co słyszałam dużo dają odpowiednie ćwiczenia, rehabilitacja. Moja siostra ma przepuklinę i uniknęła operacji. Zdania lekarzy są podzielone - jedni mówią stół operacyjny, a drudzy ćwiczenia. Sama jak miałam parę razy dolegliwości ze strony kręgosłupa, to znalazłam sobie zajęcia "szkoła kręgosłupa", które prowadzi fizjoterapeutka, odpowiednio dobiera ćwiczenia i to naprawdę pomaga. Te problemy z kręgosłupem to też bolączka współczesnej cywilizacji. Ja mam pracę siedzącą, co ponoć bardziej obciąża kręgosłup niż 8 godzin na budowie!Patus_777 lubi tę wiadomość
-
Patus_777 wrote:Bóg chyba widzi, że nie jesteśmy gotowi, daje inne opcje;/ inaczej nie umiem tego nazwać;/ serio...
Patus_777 lubi tę wiadomość