Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
kirys wrote:To mogę iść spać spokojnie Ciekawa jestem co powie mój lekarz pojutrze na wizycie, jak on to wszystko widzi u nas dalej.
A co do Twojego męża, to pamiętam, że ma problem z kręgosłupem. A ma stwierdzone jakieś schorzenie? Z tego co słyszałam dużo dają odpowiednie ćwiczenia, rehabilitacja. Moja siostra ma przepuklinę i uniknęła operacji. Zdania lekarzy są podzielone - jedni mówią stół operacyjny, a drudzy ćwiczenia. Sama jak miałam parę razy dolegliwości ze strony kręgosłupa, to znalazłam sobie zajęcia "szkoła kręgosłupa", które prowadzi fizjoterapeutka, odpowiednio dobiera ćwiczenia i to naprawdę pomaga. Te problemy z kręgosłupem to też bolączka współczesnej cywilizacji. Ja mam pracę siedzącą, co ponoć bardziej obciąża kręgosłup niż 8 godzin na budowie!
ma stwierdzoną dyskopatię , dyski kręgowe źle się przemieściły ( przez dźwiganie ciężarów w pracy) i uciskają mu na nerwy, ma słabszą prawą stronę ciała =, chodzi o kończyny dolne i górne;/ teraz poszedł do innego lekarza na konsultację, będzie się znów rehabilitował;/ co do operacji za młody, niby to się da leczyć poprzez rehabilitację, no ale nie jest sprawny by wrócić do pracy...mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
nick nieaktualny
-
marchewa wrote:Witam
Ja nadal oczekuję na @
Ale patrze tak po wcześniejszych Waszych postach... to muszę się dużo podszkolić. A macie jakąś receptę, żeby tak dużo nie myśleć nad pragnieniem bycia w ciąży?
Hmmm...recepty nie mam. A z tym myśleniem to nie takie proste, nawet kiedy nie myślimy o tym tak natarczywie to zawsze gdzieś tam z tyłu głowy to siedzi, podświadomość robi swoje.
Ja np., uważam, że nie jestem z tego powodu zestresowana, że jakoś mnie to nie dotyka, ale odkąd się staramy moje cykle zrobiły się jakieś "inne", w tej chwili mam już 30 dzień wysokiej temperatury i już sama nie wiem co robić. Miałam okres itd, ale temp nie spada i jeszcze "coś" na jajniku mi się pojawiło dlatego też lekarz kazał wykluczyć ciążę pozamaciczną.
Dlatego ja niestety nie jestem w stanie dać recepty. No może zajęcie się czymś co pochłania czas i myśli. Tyle, że nie wystatczy nie myśleć, organizm tak czy siak czuje pewne napięcie, nie da się go oszukać .
Ev, i jak ? Mam nadzieję, że @ nie ma . Powiedz mi Kochana,.badałaś prolaktyne ? A jak tak to czy z obciążeniem ? -
Witam i wpadam z wirusami ###¥¥¥¥#########¥¥¥¥
U mnie wsio ok. Serduszko bije i pojawiły się od 2 dni delikatne mdłości 14 października kolejna wizyta.Powodzenia Wam wszystkim 8 szybkich podwójnych kreseczekmarchewa, asiun, bacha8709, Natalii00 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywilliams1 wrote:Witam i wpadam z wirusami ###¥¥¥¥#########¥¥¥¥
U mnie wsio ok. Serduszko bije i pojawiły się od 2 dni delikatne mdłości 14 października kolejna wizyta.Powodzenia Wam wszystkim 8 szybkich podwójnych kreseczek
Oby wszystko było dobrze -
williams1 wrote:Witam i wpadam z wirusami ###¥¥¥¥#########¥¥¥¥
U mnie wsio ok. Serduszko bije i pojawiły się od 2 dni delikatne mdłości 14 października kolejna wizyta.Powodzenia Wam wszystkim 8 szybkich podwójnych kreseczek
Ooo fajnie, że się pojawiłaś wpadaj do nas częściej z wiruskami .
Cieszę się, że wszystko ok .marchewa lubi tę wiadomość
-
Patus rehabilitacja dobrze mu zrobi. Sama mam przepukline między kręgami i musiałam dużo ćwiczyć. Wolałam to niż operacje. Pamiętaj,że operacja na kręgosłup jest bardzo ryzykowna!!! Szukajcie rehabilitanta sportowego. Nie wiem z jakich okolic jesteś, bo mogłabym polecić swojego. Musisz być dobrej myśli. Dla niego!
Asiun dobrze,że to jednak nie ciąża pozamaciczna.
Kirys powodzenia na wizycie!!!
Dziewczyny posyłam wiruski ciążowe i motywujące {~|*%£¥|~^'§}~|*%£¥?~}<>§~[%+=€,~]^?]{<§!¥%++¥?~^}<…'~[%+£,?~{}§'|*€?~§<>§~*%+£¥?^}…&…<^|*%+,?]^?¥%€|~}<<§^|*€,|~^}<§]*%+¥]{<…'?¥*€¥~§}<…§^[*€|~^marchewa, Natalii00, kirys, asiun, Patus_777 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agisia wrote:Patus rehabilitacja dobrze mu zrobi. Sama mam przepukline między kręgami i musiałam dużo ćwiczyć. Wolałam to niż operacje. Pamiętaj,że operacja na kręgosłup jest bardzo ryzykowna!!! Szukajcie rehabilitanta sportowego. Nie wiem z jakich okolic jesteś, bo mogłabym polecić swojego. Musisz być dobrej myśli. Dla niego!
Asiun dobrze,że to jednak nie ciąża pozamaciczna.
Kirys powodzenia na wizycie!!!
Dziewczyny posyłam wiruski ciążowe i motywujące {~|*%£¥|~^'§}~|*%£¥?~}<>§~[%+=€,~]^?]{<§!¥%++¥?~^}<…'~[%+£,?~{}§'|*€?~§<>§~*%+£¥?^}…&…<^|*%+,?]^?¥%€|~}<<§^|*€,|~^}<§]*%+¥]{<…'?¥*€¥~§}<…§^[*€|~^
Nooo bardzo się cieszę, że te przypuszczenia się nie potwierdziły. Nadal jednak nurtuje mnie pytanie, dlaczego mam podwyższoną temperaturę..dziś już 16 dzień cyklu, a ona jeszcze nie spadła, bo poprzedniej owu. I jak tu się nie denerwować ?
Wiruski łapięęęę :* -
asiun wrote:Hmmm...recepty nie mam. A z tym myśleniem to nie takie proste, nawet kiedy nie myślimy o tym tak natarczywie to zawsze gdzieś tam z tyłu głowy to siedzi, podświadomość robi swoje.
Ja np., uważam, że nie jestem z tego powodu zestresowana, że jakoś mnie to nie dotyka, ale odkąd się staramy moje cykle zrobiły się jakieś "inne", w tej chwili mam już 30 dzień wysokiej temperatury i już sama nie wiem co robić. Miałam okres itd, ale temp nie spada i jeszcze "coś" na jajniku mi się pojawiło dlatego też lekarz kazał wykluczyć ciążę pozamaciczną.
Dlatego ja niestety nie jestem w stanie dać recepty. No może zajęcie się czymś co pochłania czas i myśli. Tyle, że nie wystatczy nie myśleć, organizm tak czy siak czuje pewne napięcie, nie da się go oszukać .
Ev, i jak ? Mam nadzieję, że @ nie ma . Powiedz mi Kochana,.badałaś prolaktyne ? A jak tak to czy z obciążeniem ?
Nie @ nie ma i jestem strasznie zla ( Tak i biore na jej obnizenie PARLODEL ( bo byla ciut w gornej granicy ) -
nick nieaktualnyCześć dziewczynki, ja w tym tym cyklu tez nie bede miala wiarygodnej temparatury, bo jestem znowu trochę chora!!! Więc i tym samym temparatura wyzsza, ehhh.
Asiun, może taka Twoja uroda z ta temperatura ?
patuś 7777 - gratuluje powroctu do pracy!!!
A mnie ciagle piersi bolą.... ;/
Patus_777 lubi tę wiadomość
-
agisia wrote:Niestety aż tak na temperaturze się nie znam. Może jakaś infekcja? Mierzysz o tej samej porze itp?
Hmmm... mierzę o tej samej porze już okrągły rok, tym samym termometrem. Infekcja- raczej nie tzn. mam bakterie e.coli, ale to już dłuuugo i teraz mam zastrzyki na to, a zastrzyki mam dopiero od 5 dni.
Może za bardzo się nakręcam i organizm płata mi figle takie.
Jest jeszcze jedna opcja, którą biorę pod uwagę. Na usg wyszło, że mam jakąś torbiel i lekarz dlatego chciał żebym zbadała betę, bo powiedział, że różnie to bywa. Mówił też, że to taka torbiel po niepękniętym pęcherzyk od poprzedniego cyklu...ale pod koniec poprzedniego cyklu byłam na usg u kogo innego i nic nie mówił, że mam pęcherzyk jakiś, widział natomiast ciałko żółte i progesteron też miałam dość wysoki no i tak myślę, że może to taka torbielka po ciałku żółtym, które nie zniknęło do końca i może dlatego tempka szaleje. Poczekam jeszcze na początku przyszłego cyklu mam zbadać prolaktynę, fsh i estradiol może to coś wyjaśni. -
Ev wrote:Nie @ nie ma i jestem strasznie zla ( Tak i biore na jej obnizenie PARLODEL ( bo byla ciut w gornej granicy )
Ja muszę niestety bez obciążenia zrobić... ale nie wiem czy ma to sens. Może za miesiąc załatwię skierowanie na badanie z obciążeniem, bo panie w diagnostyce nie robią z obciążeniem bez skierowania.
A co do zmiany daty owu to ja często tak mam, czasami nawet parę razy w trakcie cyklu mi się zmienia data. Ale w tym miesiącu coś czuję, że owu w ogóle nie będzie . -
agatkaa wrote:Cześć dziewczynki, ja w tym tym cyklu tez nie bede miala wiarygodnej temparatury, bo jestem znowu trochę chora!!! Więc i tym samym temparatura wyzsza, ehhh.
Asiun, może taka Twoja uroda z ta temperatura ?
patuś 7777 - gratuluje powroctu do pracy!!!
A mnie ciagle piersi bolą.... ;/
Nie, nie raczej nie... od roku miałam co miesiąc tak samo. Najpierw tempka była tak 36.3 następnie rosła do 36.8-36.9 i potem spadał w dzień @ do 36,3-36.5
Teraz nie spadła od poprzedniego skoku, który był MIESIĄC temu cały czas mam 36.8 jeden dzień był spadek do 36.4, a potem skok do 36.9 ... -
Różne są testy owulacyjne bo np te z neta po owulacji mi pokazały 2kreski dopiero jak było po i trwało to 2dni i potem znów 1. Więc jakbym patrzyła tylko na to, to bym teraz w ciąży nie była...
Nie patrz na testy kochana. Zasada jest jedna albo macie ochotę i chęci na seks co 2 dni przez cały cykl dosłownie bez odpuszczania nawet jak jest 22dc... Albo pójść na monitoring i wstrzelisz się w samą owulacje taka moja mała radaEv, Natalii00 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDoti87 wrote:Różne są testy owulacyjne bo np te z neta po owulacji mi pokazały 2kreski dopiero jak było po i trwało to 2dni i potem znów 1. Więc jakbym patrzyła tylko na to, to bym teraz w ciąży nie była...
Nie patrz na testy kochana. Zasada jest jedna albo macie ochotę i chęci na seks co 2 dni przez cały cykl dosłownie bez odpuszczania nawet jak jest 22dc... Albo pójść na monitoring i wstrzelisz się w samą owulacje taka moja mała rada