Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Ev Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchewa ... rozumiem ;) . Ja tez czekam na @ :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    marchewa ... rozumiem ;) . Ja tez czekam na @ :)
    A Ty coś przyjmujesz? Troszkę się sama nakręcałam, więc może dlatego te opóźnienie... A zazwyczaj jak w zegarku ;)

• Ev Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchewa wrote:
    A Ty coś przyjmujesz? Troszkę się sama nakręcałam, więc może dlatego te opóźnienie... A zazwyczaj jak w zegarku ;)

Tak ja jestem pod "kontrola" lekarza z racji swoich nie zbyt dobrych wyników a co z atym idzie PCO :) Jak wejdziesz na moj wykres to zobaczysz co przyjmuje ( trochę tego jest ^^ )

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Masaga Koleżanka

Wysłany: 28 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev widzę, że masz doswiadczenie z PCOs, powiedz mozliwa jest owulka w 60 cd?

• Masaga Koleżanka

Wysłany: 28 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje cykle trwaja czasem 34 dni a czasem 84 jak ostatni, niestety nie obserwowałam cyklu żeby wiedzieć czy owulka juz była :(

• Ev Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masage , a masz stwierdzone PCO ?

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Masaga Koleżanka

Wysłany: 28 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, ale też nigdy z tymi cyklami nie chodziłam do gina, jak juz naprawdę długo nie było to szłam i podobno wszystko było ok a za pare dni okres przychodził samoistnie, żadnej diagnostyki nawet hormonów. Mam dwoje dzieci i było w miarę regularnie a teraz takie rozbierzności

• Ev Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masaga wrote:
    nie, ale też nigdy z tymi cyklami nie chodziłam do gina, jak juz naprawdę długo nie było to szłam i podobno wszystko było ok a za pare dni okres przychodził samoistnie, żadnej diagnostyki nawet hormonów. Mam dwoje dzieci i było w miarę regularnie a teraz takie rozbierzności

Najlepiej by bylo gdybys zrobila badania hormonalne i wtedy pewnie by sie cos rozjasnilo :)

Masaga lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Masaga Koleżanka

Wysłany: 28 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, poczekam do @ i biore sie za diagnostykę, oby niedługo bo strasznie mie sie woda gromadzi przy tych długich cyklach :(

Ev lubi tę wiadomość

• Rosolina Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! I ja dołączam do starań :) NIby jest to drugi miesiąc - ale w pierwszym raczej na luzie - zaczęłam brać castagnus ze względu na wyższą prolaktynę, ale już mi rozregulował cykl - miałam zawsze regularny +/- 1, 2 dni różnicy, teraz 6 dni po terminie, więc była nadzieja, że może, ale niestety śluz owulacyjny też był później i krótko, więc nie wycelowaliśmy pewnie dobrze ;) :) Temp. zaczęłam mierzyć od dzis, kalendarza nigdy nie prowadziłam, ale zaczyna mi się podobać mobilizacja. Może jakieś testy owulacyjne...?

p19uqqmzk4ecto70.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Uuu kochana trzymaj sie ! Trzymam kciuki i modle sie zeby bylo dobrze <3

Staram sie trzymać, ale ten czas strrrrasznie się dziś dłuży, ale w międzyczasie mam jeszcze zastrzykwięc myślę, że nie zwariuję do tej 19, o ile o tej godzinie będzie już wynik, bo rożnie bywa z tym udostępnianiem w internecie :/, jak nie będzie to do jutra będę musiała czekać, a wtedy to nerwowo się wykończę.

preg.png

age.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Cześć dziewczyny! I ja dołączam do starań :) NIby jest to drugi miesiąc - ale w pierwszym raczej na luzie - zaczęłam brać castagnus ze względu na wyższą prolaktynę, ale już mi rozregulował cykl - miałam zawsze regularny +/- 1, 2 dni różnicy, teraz 6 dni po terminie, więc była nadzieja, że może, ale niestety śluz owulacyjny też był później i krótko, więc nie wycelowaliśmy pewnie dobrze ;) :) Temp. zaczęłam mierzyć od dzis, kalendarza nigdy nie prowadziłam, ale zaczyna mi się podobać mobilizacja. Może jakieś testy owulacyjne...?

Witaj :)) Ehhh mi sie tez @ spoznia i podejrzewam ze tez po leku regulujacym prolaktyne : Parlodel .

A masz pewnosc ze to nie ciaza ?:)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Ja też czekam na @ 4 dni opóźnienia, ale hcg negatywne, ja nic nie biorę, więc nie wiem co może być przyczyną... W sumie jak zobaczyłam wynik to emocje opadły, choć jakaś iskierka nadziei się tli.
    Życzę Ci powodzenia :) oby to była fasolka :)

• kirys Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki seminogramu. Toż to jakaś czarna magia jest! Jak zobaczyłam morfologię - 5% plemników o prawidłowej budowie i Klasyfikacja: normozoospermia, to mi zmroziło krew w żyłach. 95% o nieprawidłowej budowie! Help! Przełoży mi to któraś na polski?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 15:59

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys idźcie do lekarza!!!! I sami nic nie czytajcie w necie bo na 99% te wyniki które wg nas są tragedia jakąś to wg lekarzy są norma i każda z nas tak przeżywała. Dlatego jak my odebralismy wyniki męża to wizytę mieliśmy za 5 minut i nawet nie było chwili żeby zacząć się martwić..

A on żadnych leków nie brał? Jakaś gorączka przeziębienie? Bo to na 3 miesiące zaburza prawidłowe wyniki plemników..

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:

Witamy na forum witamy :-) :-) ja od razu testy owulacyjne odradzam bo one strasznie błędne są.. Mi w owulacji nic nie pokazało a te z Rossmanna nie ogarnialam bo wychodzily dodatnie hihihihi więc ja jestem na NIEEE

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie brał żadnych leków, tylko witaminy. W środę mam wizytę u mojego gin, najpierw jego zapytam co myśli o tych wynikach. Jak patrzę na pozostałe, to mieszczą się w normie.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe dziewczyny! Asiun trzymam kciuki dawaj znać od razu!
    U mnie nudy,dziś dzień wolny i nie wiem co mam ze sobą zrobić,tak dziwnie po owulacji nie dopatrywać się objawów ciąży hihi pewnie w następnym cyklu nadrobię :D

Zambia lubi tę wiadomość

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • agisia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys złą budową można nadrabiać ilością. Pamiętaj,że do zapłodnienia wystarczy jeden żołnierzyk :-) nie panikuj niepotrzebnie. Stres przy takich badaniach niestety też swoje robi

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebralismy wyniki

Moje AMH to 1,25 a zakres referencyjny dla mojego wieku to 1,18 do 9,16. Nie jest więc mój wynik za niski?

Wyniki Meza:
    Uplynienie 10
    Objetosc 2,10
    Ph 8,60

Koncentracja plemikow 28,09
    Liczba plemnikow 59,00
    % prawidłowych 8
    % nieprawidlowych 92

Ogólnie wszystkie parametry według referencji ma dobre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 19:29

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ