Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • agisia Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys ja dostałam zaświadczenie,że jestem w 5tc. Ale ja pracuje na fabryce,wprawdzie w biurze jednak moja praca ma dużo wspólnego z produkcją. Mój szef ogranicza wyjścia z biura wtedy. Ale ja miałam z góry ciąże zagrożoną. Sama rozmawiałam z nim i mówiłam jaka jest sytuacja. Nie chciałam tego tak szybko załatwiać,bo gdyby znów wyszło poronienie to nie chciałabym współczucia itp. Po prostu się bałam..
    Pytałaś lekarza o takie zaświadczenie?

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia oczywiście, że poprosiłam lekarza o zaświadczenie, ale odmówiła mi! Moim zdaniem nie miała prawa. Powiedziała, że jak będzie puls, będzie potwierdzenie, że ciąża jest żywa, to wtedy da zaświadczenie. To ja się pytam - jak w takim razie nazywa się teraz mój stan? Ehh wkurzyła mnie tylko, ale machnęłam ręką, bo za tydzień w poniedziałek idę na następną wizytę do innego lekarza, więc będzie kolejne podejście o uzyskanie zaświadczenia.
    Szefowa moja wie o staraniach już od stycznia hehe :-) czyli jeszcze zanim zaczęliśmy się starać. Jest dość wyrozumiała (jak narazie) w tej kwestii. I tak postaram się ją podejść i poprosić o to zmniejszenie czasu pracy. Autentycznie już nie mogę wysiedzieć 8 h przy biurku.
    Skoro pracujesz w biurze, to pewnie w większości przy komputerze, tak? Czy wiecie dziewczyny, że kobieta w ciąży może pracować przy komputerze (a ściślej mówiąc przy obsłudze monitora ekranowego) do 4 godzin dziennie???
    Będę o to walczyć jak lwica...

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja słyszałam o tym. Ja tez będę starać się o skrócenie czasu pracy.

Byliśmy dziś na zakupach i kupiliśmy dywan do salonu. Jeszcze pozostało nam wymienić stolik ;)

• agisia Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwne,że nie chciała wypisać. Rozumie karte ciąży,ale zaświadczenie... Mam nadzieję,że następny nie będzie robił takich problemów.
    Gdzieś czytałam o tych 4 godzinach przy komputerze ale tego w samym kodeksie pracy nie ma. I rozumie,że nie umiesz już wytrzymać. Ja zasypiałam gdzie tylko siadłam hehe. A potem doszły mdłości... Sporo czasu przeleżałam plackiem w łóżku.

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty byłaś prywatnie czy na NFZ? Może lekarz na serio czeka na samo serce aż się pojawi. Bo inaczej nie wiem jak to wytłumaczyć

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z prywatnego abonamentu medycznego, nie na NFZ. Lekarka chyba mało obeznana była. Moja siostra ma w pracy pod sobą kilkaset osób i opowiadała mi, że przynoszą im dziewczyny takie zaświadczenia, gdzie jest napisany tydzień ciąży i często mają z 5 tygodnia. Ja w sumie tej gin odpuściłam, bo mogłam się uprzeć i powiedzieć, że nie proszę jej o zaświadczenie o żywej ciąży, tylko o tym, że jestem w ciąży i który to jest tydzień i do tego powiedzieć, że jak nie, to złożę skargę.

Agisia te 4 godziny wynikają pośrednio z Kodeksu Pracy (art. 176), a bezpośrednio z Rozporządzenia w sprawie wykazu prac szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Nie będę już o to kruszyć kopii, będzie co ma być. A najważniejsze, żeby kruszynka się zdrowo rozwijała! Jak na razie czuję się rewelacyjnie, Doti Ty chyba też tak miałaś, pisałaś o zero-objawowej ciąży.
    Miłej niedzieli! :-) u nas piękne słońce, więc spacer obowiązkowy, popodziwiać jesienne krajobrazy.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys mi lekarka,która potwierdzała ciąże powiedziała,że już nie mam wpływu na to czy będzie serduszko czy nie. My zrobiliśmy co mogliśmy i teraz trzeba czekać. Dlatego wolałam chodzić do pracy. Przynajmniej się nie zamartwiałam,zrobiłam swoją robotę i potem mogłam spokojnie komuś ją przekazać. Tak mi minęły dwa tygodnie,a potem już poszłam na L4. Najgorsza dla mnie była rozmowa z szefem. Dasz rade kochana! Zajmij swoje myślenie do momomentu usłyszenia serduszka. Będzie dobrze :-)

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys znajdź sobie normalnego lekarza prywatnie najlepiej tam gdzie chcesz rodzić.. Bo moja szwagierka też miała taki pakiet to jej nie chciała chorobowego dać od początku i dopiero po 3 miesiącu cudem wypisala

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, kirys, dzięki za słowa otuchy :* oby Wasze słowa się sprawdziły ;)

Nie wiem czy to ogromne pragnienie dowiedzenia się jaki będzie przebieg i efekt stymulacji czy zwykły wzrost libido ale mam taką ochotę na przytulanki z Mężem, że nie mogę się doczekać końca @ :P niech już będzie koniec tygodnia :D

Dzisiaj dobrze, że jest niedziela, tak mocnego bólu @ dawno nie miałam :/ dobrze, że byłam w domu a nie musiałam siedzieć w pracy.

Jussio jeśli możesz to wpisz mi termin @ na 25 listopada i cykl starań 7 już... Mam nadzieję, że nadal będziesz prowadziła naszą tabelkę mimo, że jesteś już w gronie tych szczęściar na dole ;)

Trzymajcie się dziewczyny, baraszkujcie z partnerami co będziemy tu miały wysyp dwóch kreseczek ;)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca się tylko daj mu czasem dychnąć :-D

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia wrote:
    Starająca się tylko daj mu czasem dychnąć :-D

Postaram sie ;-)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Co tu taka cisza jak makiem zasial?

• Taka Sytuacja Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio podmien mnie proszę:

Taka [email protected]

@ przyszła nawet dzień wcześniej bo wczoraj.
    Cykl z 41 dni nagle mi spadł do 31 - mogła to luteina tak zrobić?
    Na następny tydzień planuje HSG, o ile w końcu w szpitalu łaskawie odbiorą telefon i mnie zapiszą.

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu chyba wszystkie zapracowane po weekendzie :-) ja leżę cały dzień w łóżku bo mnie jakieś dziadostwo złapało i zdycham... Ehh

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka Sytuacja wrote:
    Jussio podmien mnie proszę:

Taka [email protected]

@ przyszła nawet dzień wcześniej bo wczoraj.
    Cykl z 41 dni nagle mi spadł do 31 - mogła to luteina tak zrobić?
    Na następny tydzień planuje HSG, o ile w końcu w szpitalu łaskawie odbiorą telefon i mnie zapiszą.

To z pewnością działanie luteiny.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • kirys Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca się - ciekawie zapowiada się ten cykl, jak już masz wzrost libido ;-) tak trzymaj!

Taka sytuacja - powodzenia w kolejnym cyklu i oby HSG wyszło pomyślnie!

Doti uuu a co to za dziadostwo Cię dopadło?

Bacha a Ty jak przeżyłaś badanie glukozy?

Ja dzisiaj powiedziałam szefowej o ciąży i spotkałam się z dużym zrozumieniem :-) Powiedziała, że w mojej sytuacji do czasu przyszłotygodniowej wizyty lepiej żebym siedziała w domu, nawet dla własnego komfortu psychicznego i wysłała mnie na urlop. A co do pracy po 4 godziny, to nie dyskutuje z przepisami, ale jej to nie urządza (musiałaby płacić mi całą pensję), więc już lepiej żebym poszła na zwolnienie (po 33 dniach płaci ZUS). Dziś już przekazałam część obowiązków, a w przyszłym tygodniu zobaczymy. Mam jeszcze trochę do przekazania, ale najważniejsze co lekarz powie.
    Odebrałam dziś wynik progesteronu: 34,81. Badanie robiłam w czwartek, czyli po 2,5 dniach brania duphastonu. No i zupełnie nie wiem czy ten wynik jest ok.

Ola_45 lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakieś przeziębienie mnie złapało ale mega porządne.. No i oprócz rutinoscorbin, wapna i paracetamol na gorączkę nic więcej brać nie mogę.więc lecze się domowymi sposobami i leżę...

No to ładnie z strony szefowej za taką reakcje :-) miło :-)
    A z progesteronem nie pomogę bo nie wiem jakie są normy.

Patus_777 lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys a jakie masz normy? Tez właśnie czekam na wyniki progesteronu ale będą w czwartek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 18:52

hchygox1kst10j9v.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie mam norm dla ciąży. Na wyniku są tylko normy dla fazy folikularnej, owulacyjnej, lutealnej i postmenopauzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:06

km5smg7ygfmqp0h0.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ