X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • agisia Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys ja dostałam zaświadczenie,że jestem w 5tc. Ale ja pracuje na fabryce,wprawdzie w biurze jednak moja praca ma dużo wspólnego z produkcją. Mój szef ogranicza wyjścia z biura wtedy. Ale ja miałam z góry ciąże zagrożoną. Sama rozmawiałam z nim i mówiłam jaka jest sytuacja. Nie chciałam tego tak szybko załatwiać,bo gdyby znów wyszło poronienie to nie chciałabym współczucia itp. Po prostu się bałam..
    Pytałaś lekarza o takie zaświadczenie?

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agisia oczywiście, że poprosiłam lekarza o zaświadczenie, ale odmówiła mi! Moim zdaniem nie miała prawa. Powiedziała, że jak będzie puls, będzie potwierdzenie, że ciąża jest żywa, to wtedy da zaświadczenie. To ja się pytam - jak w takim razie nazywa się teraz mój stan? Ehh wkurzyła mnie tylko, ale machnęłam ręką, bo za tydzień w poniedziałek idę na następną wizytę do innego lekarza, więc będzie kolejne podejście o uzyskanie zaświadczenia.
    Szefowa moja wie o staraniach już od stycznia hehe :-) czyli jeszcze zanim zaczęliśmy się starać. Jest dość wyrozumiała (jak narazie) w tej kwestii. I tak postaram się ją podejść i poprosić o to zmniejszenie czasu pracy. Autentycznie już nie mogę wysiedzieć 8 h przy biurku.
    Skoro pracujesz w biurze, to pewnie w większości przy komputerze, tak? Czy wiecie dziewczyny, że kobieta w ciąży może pracować przy komputerze (a ściślej mówiąc przy obsłudze monitora ekranowego) do 4 godzin dziennie???
    Będę o to walczyć jak lwica...

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja słyszałam o tym. Ja tez będę starać się o skrócenie czasu pracy.

Byliśmy dziś na zakupach i kupiliśmy dywan do salonu. Jeszcze pozostało nam wymienić stolik ;)

• agisia Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwne,że nie chciała wypisać. Rozumie karte ciąży,ale zaświadczenie... Mam nadzieję,że następny nie będzie robił takich problemów.
    Gdzieś czytałam o tych 4 godzinach przy komputerze ale tego w samym kodeksie pracy nie ma. I rozumie,że nie umiesz już wytrzymać. Ja zasypiałam gdzie tylko siadłam hehe. A potem doszły mdłości... Sporo czasu przeleżałam plackiem w łóżku.

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty byłaś prywatnie czy na NFZ? Może lekarz na serio czeka na samo serce aż się pojawi. Bo inaczej nie wiem jak to wytłumaczyć

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam z prywatnego abonamentu medycznego, nie na NFZ. Lekarka chyba mało obeznana była. Moja siostra ma w pracy pod sobą kilkaset osób i opowiadała mi, że przynoszą im dziewczyny takie zaświadczenia, gdzie jest napisany tydzień ciąży i często mają z 5 tygodnia. Ja w sumie tej gin odpuściłam, bo mogłam się uprzeć i powiedzieć, że nie proszę jej o zaświadczenie o żywej ciąży, tylko o tym, że jestem w ciąży i który to jest tydzień i do tego powiedzieć, że jak nie, to złożę skargę.

Agisia te 4 godziny wynikają pośrednio z Kodeksu Pracy (art. 176), a bezpośrednio z Rozporządzenia w sprawie wykazu prac szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Nie będę już o to kruszyć kopii, będzie co ma być. A najważniejsze, żeby kruszynka się zdrowo rozwijała! Jak na razie czuję się rewelacyjnie, Doti Ty chyba też tak miałaś, pisałaś o zero-objawowej ciąży.
    Miłej niedzieli! :-) u nas piękne słońce, więc spacer obowiązkowy, popodziwiać jesienne krajobrazy.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys mi lekarka,która potwierdzała ciąże powiedziała,że już nie mam wpływu na to czy będzie serduszko czy nie. My zrobiliśmy co mogliśmy i teraz trzeba czekać. Dlatego wolałam chodzić do pracy. Przynajmniej się nie zamartwiałam,zrobiłam swoją robotę i potem mogłam spokojnie komuś ją przekazać. Tak mi minęły dwa tygodnie,a potem już poszłam na L4. Najgorsza dla mnie była rozmowa z szefem. Dasz rade kochana! Zajmij swoje myślenie do momomentu usłyszenia serduszka. Będzie dobrze :-)

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys znajdź sobie normalnego lekarza prywatnie najlepiej tam gdzie chcesz rodzić.. Bo moja szwagierka też miała taki pakiet to jej nie chciała chorobowego dać od początku i dopiero po 3 miesiącu cudem wypisala

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, kirys, dzięki za słowa otuchy :* oby Wasze słowa się sprawdziły ;)

Nie wiem czy to ogromne pragnienie dowiedzenia się jaki będzie przebieg i efekt stymulacji czy zwykły wzrost libido ale mam taką ochotę na przytulanki z Mężem, że nie mogę się doczekać końca @ :P niech już będzie koniec tygodnia :D

Dzisiaj dobrze, że jest niedziela, tak mocnego bólu @ dawno nie miałam :/ dobrze, że byłam w domu a nie musiałam siedzieć w pracy.

Jussio jeśli możesz to wpisz mi termin @ na 25 listopada i cykl starań 7 już... Mam nadzieję, że nadal będziesz prowadziła naszą tabelkę mimo, że jesteś już w gronie tych szczęściar na dole ;)

Trzymajcie się dziewczyny, baraszkujcie z partnerami co będziemy tu miały wysyp dwóch kreseczek ;)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca się tylko daj mu czasem dychnąć :-D

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agisia wrote:
    Starająca się tylko daj mu czasem dychnąć :-D

Postaram sie ;-)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Co tu taka cisza jak makiem zasial?

• Taka Sytuacja Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussio podmien mnie proszę:

Taka [email protected]

@ przyszła nawet dzień wcześniej bo wczoraj.
    Cykl z 41 dni nagle mi spadł do 31 - mogła to luteina tak zrobić?
    Na następny tydzień planuje HSG, o ile w końcu w szpitalu łaskawie odbiorą telefon i mnie zapiszą.

• Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu chyba wszystkie zapracowane po weekendzie :-) ja leżę cały dzień w łóżku bo mnie jakieś dziadostwo złapało i zdycham... Ehh

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka Sytuacja wrote:
    Jussio podmien mnie proszę:

Taka [email protected]

@ przyszła nawet dzień wcześniej bo wczoraj.
    Cykl z 41 dni nagle mi spadł do 31 - mogła to luteina tak zrobić?
    Na następny tydzień planuje HSG, o ile w końcu w szpitalu łaskawie odbiorą telefon i mnie zapiszą.

To z pewnością działanie luteiny.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • kirys Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca się - ciekawie zapowiada się ten cykl, jak już masz wzrost libido ;-) tak trzymaj!

Taka sytuacja - powodzenia w kolejnym cyklu i oby HSG wyszło pomyślnie!

Doti uuu a co to za dziadostwo Cię dopadło?

Bacha a Ty jak przeżyłaś badanie glukozy?

Ja dzisiaj powiedziałam szefowej o ciąży i spotkałam się z dużym zrozumieniem :-) Powiedziała, że w mojej sytuacji do czasu przyszłotygodniowej wizyty lepiej żebym siedziała w domu, nawet dla własnego komfortu psychicznego i wysłała mnie na urlop. A co do pracy po 4 godziny, to nie dyskutuje z przepisami, ale jej to nie urządza (musiałaby płacić mi całą pensję), więc już lepiej żebym poszła na zwolnienie (po 33 dniach płaci ZUS). Dziś już przekazałam część obowiązków, a w przyszłym tygodniu zobaczymy. Mam jeszcze trochę do przekazania, ale najważniejsze co lekarz powie.
    Odebrałam dziś wynik progesteronu: 34,81. Badanie robiłam w czwartek, czyli po 2,5 dniach brania duphastonu. No i zupełnie nie wiem czy ten wynik jest ok.

Ola_45 lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakieś przeziębienie mnie złapało ale mega porządne.. No i oprócz rutinoscorbin, wapna i paracetamol na gorączkę nic więcej brać nie mogę.więc lecze się domowymi sposobami i leżę...

No to ładnie z strony szefowej za taką reakcje :-) miło :-)
    A z progesteronem nie pomogę bo nie wiem jakie są normy.

Patus_777 lubi tę wiadomość

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys a jakie masz normy? Tez właśnie czekam na wyniki progesteronu ale będą w czwartek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 18:52

hchygox1kst10j9v.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie mam norm dla ciąży. Na wyniku są tylko normy dla fazy folikularnej, owulacyjnej, lutealnej i postmenopauzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:06

km5smg7ygfmqp0h0.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ