Staraczki w 2015 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
She86 wrote:kirys normy w ciąży są takie:
Poziom progesteronu - normy
1-28 ng/ml - po owulacji
9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąży
Jeśli chodzi o pracę przy komputerze, to w marcówkach i lutówkach pełno dziewczyn jeszcze pracuje i to po 8 godzin dziennie przed komputerem, tak jak ja. U nas w firmie też prawie każda dziewczyna chodziła to końca 6-go miesiąca ciąży do pracy. To samo moje kuzynki i szwagierka.
Uważam, że to trochę naciągane z tym komputerem (tak było kiedyś jak były stare monitory). Zwłaszcza jak na pewno będziesz siedziała w domu na internecie
She dzięki za normy, czyli mieszczę się, choć mogłoby być lepiej.
Z tą pracą przy komputerze to kolejny przykład nagminnego łamania przepisów, nie pierwszy niestety. Uważam, że po części jest to wina samych pracowników, bo gdyby nikt, ale to nikt nie zgodził się na to, pracodawca nie miałby wyjścia. Tak samo jest z płacami. Ale wiadomo jak jest na rynku pracy, nadal jest to rynek pracodawcy, zwłaszcza w mniej rozwiniętych rejonach Polski...
W tych przepisach nie chodzi tylko o monitory, ale też o narząd ruchu. Praca siedząca bardziej obciąża kręgosłup niż ciężka fizyczna praca na budowie! Owszem, w domu siedzę przed komputerem, ale nie stale i nie tak długo jak w pracy. Mogę zmieniać pozycję itp. Poza tym mąż mnie upomina, żebym nie siedziała stale przed kompem i nie czytała o ciąży, bo twierdzi że mi to nie służy. Nawet teraz napisał mi to w sms
A z pójściem na zwolnienie w ciąży to jest kwestia baaardzo indywidualna. Jak ktoś miał przykre przejścia np. z poronieniem, to wiadomo że stara się zrobić wszystko, żeby tym razem było ok.Helenka Rośnij zdrowo córeczko!
-
nick nieaktualny
-
Hej Dizewczyny
a mnie rozkladalo w piatek, na weekend pojechalam z mama na groby do Olsztyna, juz myslalam, ze wroce chora a tu niespodzianka - rozeszlo sie po kosciach:)
poza tym ok - piesek rosnie jak na drozdzach, uczymy zostawiania go samego w domu i mysle, ze jak na tydz czasu z nami, naprawde szybko sie przystosowuje. kochana jest
ja w pt ide na monitoring, zobaczymy co mi tam uroslo moze akurat to bedzie szczesliwy cykl, tak bym chciala
udanego wtorku!Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Najpierw Doti, potem Patus, a teraz Ty Madzia ojoj dziewczyny trzymajcie te zarazki z dala ode mnie.
Andromeda szczeniaczkowi trzeba poświęcać dużo czasu, ale on się szybko odpłaca Trzymam kciuki za ten cykl!Andromeda lubi tę wiadomość
Helenka Rośnij zdrowo córeczko!
-
Cześć dziewczyny ja dzisiaj zaczynam clo jestem jakaś taka podekscytowana. Fajnie jakby sie udało
Dzisiaj się trochę zmartwilam, bo moze od lutego nie będę miała pracy ogólnie od dwóch lat pracuje na umowę o pracę na zastepstwo, pod koniec stycznia wraca osoba przeze mnie zastepowana... Pani dyrektor ma myśleć co dalej, ale w takiej sytuacji jest jeszcze 8 innych osób niby są ze mnie bardzo zadowoleni no ale obawiam się ze mi nic innego nie daja... Jedyne pocieszenie że mam skończone studia i jestem po takim kierunku który daje mi kilka możliwości, może coś innego sie uda
A też dzisiaj jest jakis smutny dzień, oprócz tej sytuacji dowiedziałam się że koleżanka z pracy urodziła martwe dziecko w 8 miesiącu... A to juz drugi raz, dwa lata temu tez maluszek zmarł po porodzie...masakra, az ciarki mnie dzisiaj przeszły... -
starająca się15 to naprawde straszne. My narzekamy że nie możemy zajść ale coś takiego, dwa razy pod rząd to dopiero tragedia.
Andromeda naczytałam się i sam gin mi mówił że często zaraz po HSG się udaje. Oby tak było w Twoim przypadku.
Moje HSG zaplanowane na za tydzień we wtorek 3 listopada. Zaczynam się troszkę denerwować ale jestem też pełna nadzieji.
Wogóle zauważyłam że zmieniły się proporcje tabelek z pierwszej strony - ta z zaciążonymi już przekroczyła tabelkę staraczek. Oby tak dalej!Patus_777, Andromeda lubią tę wiadomość
-
Madziulla wrote:Ja chora.... w domku do końca tygodnia ;(
PIĄTKA:/ ja to samo;/ ale na l-4 nie będę szła;/muszę się sama kurować;/mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
Hsg sono- jajowody drożne
Było clo i letrozol....nic
..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
4 lata starań CUD!!!
-
nick nieaktualny
-
Heja! Ale Wam zazdroszcze - nie chorobska, ale leniuchowania w domu!! Ja za to zjechalam dzis do roboty o 06:20, moze uda mi sie wyjsc dzieki temu troche wczesniej.
Pies tak wczoraj narozrabial, ze jak wrocilam do domu to sprzatalam 0.5h... Ale przynajmniej nie wyjeStarania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
GAMETA Gdynia od 01.2020
3x IUI 👎
ICSI: ❄❄❄❄❄❄
1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc) -
Madziulla wrote:Łapie cześć ja juz leze na kanapie z ciepłą herbatka i oglądam dzień dobry TVN. Coraz bardziej doskwiera mi gardło....
Tylko nie pij herbaty z Miodem i cytryna bo na gardło to zabójstwo... Ja ostatnim razem tak załatwiłam się bardziej.. Najlepsza herbata z malinami lub jagodami -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny Widzę,że czas przeziębień nadchodzi. Mnie narazie omija szerokim łukiem, ból pleców minął, więc przynajmniej nie czuję się już jak babuszka
Dzisiaj u mnie 26dc, a tu mój organizm zachowuje się jakby był w 10dc, bo ani widu ani słychu tego, co zawsze przed @.
A co do gorszych wiadomości, to do końca roku moja firma zostanie zamknięta na 90% i muszę szukać czegoś nowego, co mnie przeraża szczerze mówiąc.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie