X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki w 2015 !!!
Odpowiedz

Staraczki w 2015 !!!

Oceń ten wątek:
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luzuje juz dziś jestem spokojniejsza ;) będzie co ma być. ..koniec wykresów testów. ..dam sobie czas....na naturalnie do stycznia...myślę. ..jak się nie uda to skończę 25 urodziny w styczniu...spróbuję inseminacji....mój dalej zażywa suplementy może jeszcze zdzialamy tak jak mówicie; ) skoro wam się udalo;)!!!

agatkaa, kirys, violett lubią tę wiadomość

mamo i tato czuwaj [**] straciłam Was, zyskałam Wasz cud!
    Hsg sono- jajowody drożne
    Było clo i letrozol....nic
    ..Szpital laparo,histo,elektrokaut..
    4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami wystarczy wyjazd , słońce brak pracy i stresów aby się udało! Ja mam stresy w pracy, uczelnia. ...także myślę , że jak się obronie zajde ; D na razie cieszmy się sobą heh

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę na juz pakować się w inseminacje ,bo zacznę fiksowac...musze ustabilizować sytuację finansową by myśleć o tych zabiegach itd...;/

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuś, ja również luzuje, koniec z temperaturami, testami ovu itd itp. Już dziś mnie to wszytsko drażniło i usunęłam wszytsko z wykresu :) Od razu lepiej mi się zrobiło jak tego nie widzę ;)

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett, owszem, miałam mieć hsg już w styczniu, a potem w lutym, dwa razy mnie jednak odsyłali ze względu na czystość. no i teraz (wczoraj) się udało :)

okazało się że były jakieś zrosty, bolało mnie piekielnie, ale tylko przez parę minut - potem już tylko lekkie bóle w podbrzuszu i dochodzenie do siebie po otępiaczach ;)

dziś już jest ok, wypuścili mnie wczoraj wieczorem a teraz siedzę sobie na L4 do końca tygodnia.

mam nadzieję, że dzięki "przepchaniu" jajowodów będzie jakiś efekt. zobaczymy, czy to to był nasz problem :)

jeśli chodzi o "wyluzowywanie", bardzo trudno jest to zrobić na życzenie. trudno będąc w coś mocno zaangażowanym powiedzieć sobie "dobra, to teraz już się tak nie przejmuję". wiem coś o tym :)
    ale kiedy się naprawdę zaangażujemy w coś innego - niech to będzie czytanie, szydełkowanie, skoki spadochronowe albo poznawanie kultury plemienia południowej Afryki, co kto lubi - to wtedy rzeczywiście pojawia się zdrowy dystans. :)

a mimo iż staranie się o dzieciaczka jest dla nas bardzo ważne, to nie może być całym naszym życiem (mówiąc "my" mam na myśli mnie i męża, a nie o mnie i Was, bo to decyzja a nie mądrość życiowa). chociażby tylko dlatego, że nie wiem czy kiedykolwiek się uda, a nie chcę za ileśtam lat spojrzeć na moje życie wstecz i stwierdzić, że zmarnowałam ten czas tylko na starania..

takie moje przemyślenia.

ściskam :) <3

edit: a Nowennę Pompejańską owszem polecam. i to nie dlatego, że "zrobi" nam dziecko, tylko pozwala spojrzeć nieco z dystansem i też zastanowić się, czy to o co prosimy jest tym czego chcemy.. chyba zacznę ją na nowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 15:25

Patus_777, agisia, violett lubią tę wiadomość

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej myshka84;**** tęsknilam, odpoczełas ;*???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 15:29

myshka84 lubi tę wiadomość

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Hej:)
    Dawno sie nie odzywalam, ale podczytuje Was, gratuluje wszystkim dzielnym mamom, a za cala reszte trzymam kciuki, w koncu sie uda, wierze w to mocno :)
    I jeszcze raz polecam nowenne pompejanska, bardzo uspokaja i pomaga.

Jussio, jesli mozesz to uzupelnij w tabelce termin porodu mam na 12.09. 2016 :)
    Jestem juz po badaniach prenatalnych, wszystko ok, maluch fikal koziolki i byl bardzo ruchliwy, pokazal sie rodzicom z kazdej strony :) Ale jeszcze za wczesnie na okreslenie plci, lekarz nalezy do tych, ktorzy wola wiedziec na pewno ;)

Trzymajcie kciuki, zeby bylo tak dalej, ja trzymam za Was bardzo mocno i zycze powodzenia!! :)
    Hej ;*** pamiętam; ** cię kochana! Super ,że się odezwałaś ...a jakie typy co do imion;****???

violett lubi tę wiadomość

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myshka podziwiam za dystans i madre, zdrowe podejscie, ale doskonale zdaje sobie sprawe, jak trudno to w sobie wypracowac.
    Ja naprawde skupialam sie na pracy, remoncie, zaczelam Nowenne, ale mi nie szla, chcialam wszystko na juz i bylam rozgoryczona. Potem stwierdzilam, ze daje sobie czas i w styczniu wysle meza na badanie drugie, a ja pojde na hsg.
    Bardzo cieszylam sie swietami, caly grudzien szalalam w pracy, zeby tylko zrobic swoje i pojechac do rodziny, nasiaknelam swiateczna atmosfera jak nigdy.
    Z moim ginem umowilam sie wstepnie na hsg, a on jeszcze zazartowal, ze ale by bylo, jakby sie w swieta udalo, taki swiateczny cud.
    Ja sie gorzko zasmialam, bo po ponad roku staran totalnie odsunelam ta mysl i szykowalam sie psychicznie do hsg, okropnie sie balam.
    Jak w Sylwestra zobaczylam dwie kreski to byl szok, nie robilam testu, bo cos czulam, tylko dla spokoju, zeby pic z czystym sumieniem :D dzien wczesniej nakupilismy z mezem wozek alkoholu i tak strzelilam, ze moze wezmiemy test, zeby nie zalowac. Haha pierwszy raz nawet nie chcialam wybierac, maz wzial byle jaki i z glowy. No i niespodzianka, najslodsza na swiecie :D
    Pisze to dlatego, ze tez mialam dosc staran, tracilam nadzieje, mialam milion zlych mysli, a zycie i tak zrobilo po swojemu.
    Acha, w grudniu tez zaczelam od nowa Nowenne, dajac jej szanse, tak jak Myshka powiedziala.

Dlatego dziewczyny trzeba wierzyc, ze w koncu sie uda, choc jest cholernie trudno, ale sie uda :)

Patus_777, myshka84, Doti87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myshka, co do hsg to wspolczuje, wlasnie duzo czytalam, ze boli, kiedy faktycznie sa zrosty, nawet lekkie, ale mam nadzieje, ze zabieg pomogl.
    Teraz odpoczywaj i odzywaj sie czasem, zebysmy wiedzialy co u Ciebie :)

Patus, z imieniem dla dziewczynki nie ma problemu, bo podoba nam sie Alicja, ale u chlopca juz gorzej. Faworyt to Jas, ale ponoc teraz sporo jest Jaskow :)
    A ja obstawiam wlasnie chlopaka, sama nie wiem czemu.
    Chociaz jedyne co sie liczy, to zdrowie maluszka, modle sie o to caly czas :)

myshka84 lubi tę wiadomość

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus, ja też tęskniłam :)
    odpoczęłam, zdystansowałam się. zaangażowałam się w pracę (trochę się działo), zajęłam się budową domu (w wolnych chwilach), wróciłam do moich zajęć - książki, szydełko :)
    to forum jest fantastyczne, ale czasem zwiększa fiksację na punkcie wynajdywania ciąży na każdym kroku, tak jakby poza tym nie było życia. a jest :) i warto o tym pamiętać. :)

Violett, ja jestem zwykle optymistką, więc jakoś założyłam że będzie bolało, ale przecież nie może być aż tak źle, nie jestem przecież pierwszą która będzie miała ten zabieg. no i u mnie było aż tak źle, a nawet gorzej niż mogłam sobie wyobrazić ;)
    plus jest taki, że czymś mnie naćpali, i kręciło mi się w głowie, byłam lekko na haju i dzięki temu wcale mi nie było głupio krzyczeć jak zarzynane prosię :P a to pomogło. teraz mi trochę głupio :D
    tak czy inaczej, cieszę się że byłam tam i przez to przeszłam. nie piszę tego żeby komuś odradzać - jeśli rzeczywiście miałam niedrożne jajowody, to bez tego mogłabym się starać i starać bez sensu. także w razie potrzeby poszłabym jeszcze raz, i myślę że nie ma po co się nastawiać na jakiś straszny ból, bo inne dziewczyny mówią że nie bolało wcale bardzo. a nawet jeśli, to naprawdę trwa tylko chwilę. poród będzie dłuższy, a przecież wszystkie do tego dążymy :D

rozpisałam się.
    brakowało mi Was :)

violett, Patus_777 lubią tę wiadomość

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Myshka, co do hsg to wspolczuje, wlasnie duzo czytalam, ze boli, kiedy faktycznie sa zrosty, nawet lekkie, ale mam nadzieje, ze zabieg pomogl.
    Teraz odpoczywaj i odzywaj sie czasem, zebysmy wiedzialy co u Ciebie :)

Patus, z imieniem dla dziewczynki nie ma problemu, bo podoba nam sie Alicja, ale u chlopca juz gorzej. Faworyt to Jas, ale ponoc teraz sporo jest Jaskow :)
    A ja obstawiam wlasnie chlopaka, sama nie wiem czemu.
    Chociaz jedyne co sie liczy, to zdrowie maluszka, modle sie o to caly czas :)
    Tez chcę Alicję całe życie na to czekam! Haha !! Chłopczyk Antoś lub Miłosz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 20:36

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • aniabbb Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejjj..u mnie tez ma byc Ala :D

violett, Patus_777 lubią tę wiadomość

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • Andromeda Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie tez na 'A' - Amelka :P

Patus_777 lubi tę wiadomość

Starania od 2014, PCO, niedoczynnosc tarczycy, NK 25%, ANA +, C677T A1298C MTHFR hetero, endometrioza, bialko C 89%, S 90%, ATG & ATPO ok, G20210A & Leiden ok, kariotypy ok, zespol antyfosfolipidowy ok.
    GAMETA Gdynia od 01.2020
    3x IUI 👎
    ICSI: ❄❄❄❄❄❄
    1. FET (bl 4.1.1): 15.09.20 💔👼 (10tc)
    2. FET (bl 4.1.1): 18.03.21 👎 (CB)
    3. FET (bl 4.1.1): 20.04.21 👎 (CB)
    4. FET (bl 4.1.1): 07.07.21 👍 3.04.22 🌟👶
    Naturalny cud: 💔 21tc 😭 (16.02.23)
    5. FET (bl 4.2.1): 13.06.23 💔👼 (10tc)
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciala Filipa! :D cale zycie myslalam ze chcialabym miec corke, a jakoa ostatniomnie naszlo ze jakbym miala wybierac to fajnie by bylo miec synka :)

Patus_777 lubi tę wiadomość

26.08. - Ignaś ❤️ 1730 g 42 cm (ur. w 31 tc 3 dc)
    mhsv2n0asvtkxel6.png
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysha wspolczuje bolesnego hsg, u mnie na szczescie obeszlo sie spokojnie ale ja robilam prywatnie i pod usg, tyle tylko ze zabulilam, ale nie zaluje ;)

A ja jak mantre bede powtarzac: wszystkim sie uda! Kazdej w swoim czasie. I za kazda trzymam kciuki ;)

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicior, szczerze powiedziawszy jak miałabym iść tam jeszcze raz to rozważyłabym zapłacenie za wersję z usg :) ale dlatego że wiem jak to u mnie wyszło. :)
    tak czy inaczej, ważne że załatwione :)
    teraz lekki dylemat, bo nie wiadomo czy czekać po tym badaniu do pierwszej @ żeby się wszystko oczysciło czy działać od razu bo im szybciej tym lepiej. co lekarz to inna opinia :) mój mąż podsumował: pewnie i tak od razu nam się nie uda, więc nie ma co czekać ;)
    myślę, że na jego decyzję mógł mieć wpływ fakt, że od 2ch miesięcy musiał się trzymać ode mnie z daleka :D

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Kicior Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi biedaczek, to faktycznie nie ma się co dziwić jego decyzji :D ja jakies 3 dni po tym mialam jeszcze plamienie takze odpuscilismy, ale pozniej juz normalnie dzialalismy,przynajmniej z tego co pamietam. ;) ale faktycznie - najawzniejsze ze juz po wszystkim, teraz nic tylko czekac na zieloną kropkę :D

mhsv2n0asvtkxel6.png
  • myshka84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie plamienie było tylko pierwszego dnia. no teraz jeszcze przed nami badanie nasienia, żeby z kompletem wyników w kwietniu zgłosić się do gina :)

jakoś nie chcę się nastawiać na tę zieleń. wszystko w swoim czasie. ważne, że idziemy do przodu :)

edit: policzyłam cykle. ten jest 19 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 12:45

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • Patus_777 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jestem szczęśliwa zdałam sesje w końcu ! Teraz się na bank odblokuję!!!! Aż mam ochotę pić a można z luteina? ??? Tak w ogóle dziś drugi dzień biorę te mega dawki 3*2 ....jestem senna taka; /

4 lata starań CUD!!!

klz98u69uvgetej6.png
  • agisia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratulacje!!!

Co do luteiny nie pomogę..

03.05.2015 [*]

f2wlupjyvtnwoiyb.png

atdcgu1rn72nc599.png
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ