Forum Starając się - ogólne STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają
Odpowiedz

STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają

Oceń ten wątek:
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 24 października 2018, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 14 marca :) także jesteśmy już w połowie, a Ty kiedy finalnie teraz masz wizytę? Bo widziałam, ze pisałaś coś o 30 pazniernika, a ja akurat wtedy mam połówkowe ;) jak się czujesz w ogole?

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Hugo87 Autorytet
    Postów: 1216 303

    Wysłany: 24 października 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Heparynka :)
    Zobacz w stopce co mi powychodziło, bez obstawy leków p/zakrzepowych raczej bym nigdy w ciążę nie zaszła :P

    Hej. Magda mbc ogromne gratulacje.
    Chciałam Cię podpytać jakie badania robiłaś? Prócz całego zestawu na androgeny co pamiętam :) będę bardzo wdzięczna za ODP. TO BADANIA W kierunku trombofilii?

    Znalazłam taki pakiet Trombofilia wrodzona - cz. Leiden, cz. PT II, Mthfr.

    Nie wiem czy mnie pamięta ktoś. Czasami się udzielalam. Mam już syna. O drugie trwa walka jakieś dwa lata już. Nie wiadomo o co chodzi. Męża na badanie wysyłam znowu z fragmentacja dna tym razem. Ale u siebie też chcę sprawdzić czy nie mam tej nad krzepliwoscia przypadkiem bo mam dziwne bóle nóg.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 17:52

    Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6504 4970

    Wysłany: 24 października 2018, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Na 14 marca :) także jesteśmy już w połowie, a Ty kiedy finalnie teraz masz wizytę? Bo widziałam, ze pisałaś coś o 30 pazniernika, a ja akurat wtedy mam połówkowe ;) jak się czujesz w ogole?
    Ja w ogóle zaszłam jeszcze teraz w sierpniu, ale beta szybko zleciała. Wtedy miałam na kwiecień a teraz mam na czerwiec - 26.06. Na razie czuje się okej. Na początku listopada 2.11 lub 5.11 chcę iść na 1 wizytę, to będzie między 7tc a 8tc. :)
    A Ty chłopiec czy dziewczynka? Imię wybrane?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 18:13

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6504 4970

    Wysłany: 24 października 2018, 18:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo87 wrote:
    Hej. Magda mbc ogromne gratulacje.
    Chciałam Cię podpytać jakie badania robiłaś? Prócz całego zestawu na androgeny co pamiętam :) będę bardzo wdzięczna za ODP. TO BADANIA W kierunku trombofilii?

    Znalazłam taki pakiet Trombofilia wrodzona - cz. Leiden, cz. PT II, Mthfr.

    Nie wiem czy mnie pamięta ktoś. Czasami się udzielalam. Mam już syna. O drugie trwa walka jakieś dwa lata już. Nie wiadomo o co chodzi. Męża na badanie wysyłam znowu z fragmentacja dna tym razem. Ale u siebie też chcę sprawdzić czy nie mam tej nad krzepliwoscia przypadkiem bo mam dziwne bóle nóg.
    MTHFR plus trombofilia ze strony testdna.pl
    APTT
    Białko C i S
    ANA1
    Homocysteina

    to z tych grubszych :)

    Hugo87 lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 27 października 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    Ja w ogóle zaszłam jeszcze teraz w sierpniu, ale beta szybko zleciała. Wtedy miałam na kwiecień a teraz mam na czerwiec - 26.06. Na razie czuje się okej. Na początku listopada 2.11 lub 5.11 chcę iść na 1 wizytę, to będzie między 7tc a 8tc. :)
    A Ty chłopiec czy dziewczynka? Imię wybrane?

    Przykro mi z powodu straty w sierpniu :( Trzymam kciuki aby teraz wszystko poszło w dobrym kierunku i abyś w czerwcu powitała swoje upragnione szczęście:) Swoja drogą czerwiec super czas na poród, juz pewnie będzie cieplutko i w sam raz na spacerki:) U mnie będzie chłopczyk, imię wybrane od dawna, zanim jeszcze w ciąży byłam - będzie Staś po moim dziadku:)

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1540 438

    Wysłany: 8 listopada 2018, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było. Nic wielkiego się nie wydarzyło. Wczoraj pojawiło się plamienie blado różowe dzisiaj też mam wczoraj był 8 A dzisiaj 9 dpo. Miała tak ktoras?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3

    Badanie na sierpień: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 listopada 2018, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... ja... w cp… w drugiej i trzeciej. Ale błagam nie myśl, że każdy tak ma przy cp. U mnie zaczęło się 10 dpo.
    U Ciebie to implantacja :D

  • KAL Autorytet
    Postów: 1124 670

    Wysłany: 8 listopada 2018, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mała Mi trzymam kciuki... Chciała bym bardzo by Ci się udało :)

    Ja jutro z rana jadę na HSG... Mam lekkiego cykora :/ a od kilku dni jestem mamusią dla małego kociaka :) już niedługo dołączy do niego braciszek :)

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1540 438

    Wysłany: 9 listopada 2018, 09:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal nie bój się... Nie ma czego :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3

    Badanie na sierpień: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • KAL Autorytet
    Postów: 1124 670

    Wysłany: 9 listopada 2018, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie leżę sobie na przedoperacyjnej z ciężarnymi pod KTG i słucham pyk pyk pyk.... Zaraz mnie biorą....

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6504 4970

    Wysłany: 9 listopada 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL, kciuki zaciśnięte! Będzie dobrze :)

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1124 670

    Wysłany: 9 listopada 2018, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej... Jestem po.... Siedzę i ryczę..... Obydwa jajowody nie drożne.... Mogę póki co pomarzyć o dziecku.... Zalecają sprawdzić laparoskopowo...

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • KAL Autorytet
    Postów: 1124 670

    Wysłany: 9 listopada 2018, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówili o in vitro że przy niedrożności zalecają invitro i że laparoskopopia nie da pewności że zostaną udrożnione

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 11:09

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6504 4970

    Wysłany: 9 listopada 2018, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Hej... Jestem po.... Siedzę i ryczę..... Obydwa jajowody nie drożne.... Mogę póki co pomarzyć o dziecku.... Zalecają sprawdzić laparoskopowo...
    KAL, ale jak to możliwe, przecież masz dziecko i 2x była cb, więc czy oni są pewni swojej diagnozy?

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1124 670

    Wysłany: 9 listopada 2018, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bololo mnie okropnie płyn wszedł tylko do macicy przez żaden jajowód nie przepłynął mimo że było mocne ciśnienie a za kolejnym razem ból był porownywalny do porodu a i tak nie przeszło.... Więc są pewni że nie drożne. Jak będą mnie wypisywac to dopytam lekarza jak to możliwe...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 11:22

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6504 4970

    Wysłany: 9 listopada 2018, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem... KAL, nie wiem co mam Ci powiedzieć i jak Cię pocieszyć. Ale musicie z mężem poważnie porozmawiać i jeśli faktycznie pragniecie bardzo mieć drugie dziecko, to myślę, że warto się zastanowić nad invitro.

    KAL lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1124 670

    Wysłany: 9 listopada 2018, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka mi powiedziała że zrosty mogły się zrobić od stanu zapalnego który mógł przejść bez objawów. Ze te jajowody wcale nie muszą być całkiem nie drożne ale ciśnienie było za małe by to stwierdzić i zalecają laparoskopowo. I w tedy już na 100% stwierdza czy są całkowicie nie drożne. Teraz płyn nie przeszedł a na pewno był nie widoczny w jajowodach ogromny ból też może o tym świadczyć że płyn zatrzymał się na macicy. Zapytałam ja ja to możliwe że miałam pozytywne bhcg to powiedziała że jest możliwość że komórka się przecisnela ale została uszkodzona albo ciąża pozamaciczna i się wchłonęła i bardziej skłania się ku temu drugiemu.

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 listopada 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL ;( ściskam mocno!!!
    A możesz zrobić laparoskopię z histeroskopią? Bo może masz ten stan zapalny cały czas gdzieś tam i w wycinku wyjdzie? Jak u mnie. I przeleczą?

    Tak mi przykro :(

    KAL lubi tę wiadomość

  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6486 3743

    Wysłany: 9 listopada 2018, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal cholera :/ a sono w Lublinie? Albo jak Smug pisze łączone z histeroskopia , lapro. Czasami jest tak że na hsg niedrożność , a na następnym zabiegu drożne. A słyszałam że w Lublinie nawet kilka razy zabieg robią, tak jakby stopniowo. Tylko dziewczyna która się na to szykowała, cholera już jej na forum nie widzę, kontoktaktowala się z lekarzem z Lublina i on jej coś wspominał że To poza szpital chcą wynieść czy coś.
    Wiem że w pomocy medycznej w którymś temacie lekarz stamtąd odpisywał dziewczynom. Tylko nie pamiętam w którym temacie...
    Po za tym okłady z borowin. Poczytaj o tym.
    Ale jajowody nie są jakieś kręte czy coś?
    Jeszcze się nie załamuj . Może coś się przedkało teraz , albo lapro je udrozni

    KAL lubi tę wiadomość

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie maleństwo
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1540 438

    Wysłany: 10 listopada 2018, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo ściskam kal.

    KAL lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3

    Badanie na sierpień: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.