Forum Starając się - ogólne STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają
Odpowiedz

STARACZKI Z 2017 r., które dalej się starają

Oceń ten wątek:
  • KAL Autorytet
    Postów: 1124 670

    Wysłany: 10 listopada 2018, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    KAL ;( ściskam mocno!!!
    A możesz zrobić laparoskopię z histeroskopią? Bo może masz ten stan zapalny cały czas gdzieś tam i w wycinku wyjdzie? Jak u mnie. I przeleczą?

    Tak mi przykro :(

    Będę rozmawiała z moim lekarzem i na pewno da mi skierowanie na laparo i histero jak ja poproszę.

    Sung lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1545 441

    Wysłany: 10 listopada 2018, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie się plamienie skończyło. Trwało 2 dni.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3

    Badanie na sierpień: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 listopada 2018, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny mnie się plamienie skończyło. Trwało 2 dni.

    to się zaimplantowało. I tego się trzymamy :D

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1545 441

    Wysłany: 11 listopada 2018, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam przed chwilą test negatyw. Może za wcześnie? Może to owu była tak późno że było to plamienie? Już sama nie wiem cykle mam zazwyczaj jak w zegarku oczywiście kilka razy zdążyło się przesunięcie

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3

    Badanie na sierpień: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 listopada 2018, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak przed chwilą? wieczorem? a który dpo?

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1545 441

    Wysłany: 13 listopada 2018, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapowiadało się pięknie a wyszło jak zwykle... już widzę plamienie bladoróżowe to oznacza nadchodzącą @ :( nigdy się nie doczekam ...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2018, 15:07

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3

    Badanie na sierpień: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 listopada 2018, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczekasz... zobaczysz. A na razie ściskam!

  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 14 listopada 2018, 15:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi nie łam się, nie poddawaj tylko walcz o swoje marzenia <3 Mocno kibicuję!:)

    Sung a jak u Ciebie aktualna sytuacja?

    KAL strasznie mi przykro z powodu wyników HSG ale może jeszcze nie wszystko stracone, zwłaszcza że no właśnie macie już jedną pociechę, to troche dziwne że teraz wyszła niedrożność... daj znak co Ci lekarz powie i ściskam Cie mocno :*

    MagdaMBC co tam u was nowego, jak Twoje maleństwo?:)

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 listopada 2018, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 13 dpo. Nie jestem w ciąży, bo nie mam żadnych fizycznych objawów a piersi przestały w ogóle boleć wczoraj, ale... dziś temperatura wzrosła o 0,5. Aż się obudziłam w sekundę. Nie wiem o co chodzi, bo nigdy tak nie miałam. Zaczęło mocniej ciągnąć podbrzusze i jest mi niedobrze, ale jestem pewna, że to mój mózg się wkręca. No bo nie wierzę w ciążę. Czekam na okres w piątek. Gdyby jakimś cudem nie przyszedł to testuję w sobotę.

  • SylwiaLu Autorytet
    Postów: 493 421

    Wysłany: 15 listopada 2018, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wracam po przerwie,
    Magda mbc gratulacje! super :)
    Kal, bądź twarda. Ja dwa razy miałam drożność laparoskopowo. Nie ma tego złego. Narkoza, trzy malutkie cięcia na brzuchu, zero szwów. Na pewno warto sprawdzić przed decyzją o in vitro, trzymam kciuki.

    U mnie takie historie:
    23 X miałam elektrokauteryzację jednego jajnika i histeroskopie. I oto po trzech latach starań okazało się, że mam endometriozę II stopnia :/ Usunęli ogniska endometriozy i gin powiedziała, że teraz dwa cykle naturalne, potem dwie IUI i in vitro.
    To mój 32 cykl starań, ten sam, w którym miałam zabieg i tak to wczoraj wyglądało:

    https://zapodaj.net/ddcb37f271a5a.jpg.html słabe zdjęcie, ale na żywo gołym okiem
    Beta 19,48 mlu/ml

    Jutro będę powtarzać betę, zrobię też progesteron i tsh. Trzymajcie kciuki, żeby beta rosła, żeby kropek nigdzie nie uciekł :)

    Magda - mbc, MałaMi90, KAL, Multiwitamina, Natalia91! lubią tę wiadomość

    22.06.2020 Luiza :*
    XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
    Hashimoto od 2007
    Starania od XII 2015
    jajowody drożne, histeroskopia ok
    Mąż - morfologia 6%
    AMH 8,07; 3 x UIU :(
    X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
    mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne
  • KAL Autorytet
    Postów: 1124 670

    Wysłany: 15 listopada 2018, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tu też GRATULACJE!!!!!!!!!!

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • Multiwitamina Autorytet
    Postów: 6487 3743

    Wysłany: 15 listopada 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia pięknie ! Gratulacje . Rośnijcie zdrowo <3
    Snug czy mi się coś przewidziało w listopadowych testerkach , czy...?
    Kal czytałaś o tych borowinach ? Czy nie chcesz się w to bawić?
    Magda , Natalia jak samopoczucie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 12:00

    SylwiaLu lubi tę wiadomość

    b9ec53f61f.png

    ♡♡♡ KORNEL ♡♡♡

    1a43acd3ca.png
    Czekamy na Ciebie maleństwo
  • KAL Autorytet
    Postów: 1124 670

    Wysłany: 15 listopada 2018, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung ma dwie krechy... Sung ma dwie krechy..., Sung ma dwie krechy.... lalalalalalalalal :D :D :D :D :D GRATULACJE!!!!!!

    Mała Mi teraz Ty!!!!

    Sung, Magda - mbc, Natalia91! lubią tę wiadomość

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1545 441

    Wysłany: 15 listopada 2018, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooo super !!!!!

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3

    Badanie na sierpień: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1545 441

    Wysłany: 15 listopada 2018, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam plamienie które nie może się rozkrecić w @.. test dzisiaj rano negatywny

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3

    Badanie na sierpień: ANA1

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75, witamina B12, Ascofer

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne leukocyty
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 listopada 2018, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal, kochana :*

    Cieszę się tak po cichu, ze nawet mężowi nie powiedziałam…


    Poza tym antybolem i rzeczami z medycyną niezwiązanymi, uważam, że jednak ten żel prefert… ostatnia ciąża była z żelem, potem nie używałam i dopiero w tym cyklu.

    Wszystko jest kompletnie inaczej niż w poprzednich, więc nadzieja jest..

    KAL, Multiwitamina, Magda - mbc, MałaMi90 lubią tę wiadomość

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6504 4970

    Wysłany: 16 listopada 2018, 19:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung, jak tam? Byłaś na becie?

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 listopada 2018, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Beta z 15 dpo 285, a prog 33,7 Pieknie! Nigdy tak nie miałam, tzn w tych 3 ostatnich.
    Dziś raz był brązowy śluz na papierze. Ale tylko raz.

    Następna we wtorek.

    Test robiłam znowu i mierzę temperaturę. Wiem, że tylko się stresuję, ale jakoś tak...

    Test od razu po zrobieniu lekko ciemniejszy niż poprzedni, ale po wyschnięciu chyba taki sam...

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6504 4970

    Wysłany: 17 listopada 2018, 20:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja później testów nie robiłam, chociaż miałam multum :P
    betę 15dpo miałam ponad 400 i się ze mnie śmiali, że bliźniaki, ale jest jeden szkrab i starszy 3 dni niż OM.
    Ale suwaczek mam na razie zgodny z owulacją, jak będzie się utrzymywać ta 3dniowa przewaga, to poprawię.

    Prog faktycznie piękny. Ja miałam 12 i jestem na wszelki wypadek na luteinie 100 na noc.

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6504 4970

    Wysłany: 17 listopada 2018, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL, a jak sytuacja u Ciebie, jakie plany?

    atdcl6d8afs9zxzu.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.