Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Francji
Odpowiedz

Staraczki z Francji

Oceń ten wątek:
  • Evli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się naoglądałam, nie wiedziałam jaki kształt i w sumie ten co wzięłam mi odpowiada :)

Czyli Ty też będziesz mieć parke :)
    A córka ile ma lat bo mi umknęło ?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli trzymam kciuki za czwartkowa wizyte :)

Nathalie, Mimi fajnie, ze juz znacie plec! Mam nadzieje, ze i ja niedlugo do was dolacze ❤️

EllaDe, no wlasnie, imie wybrane? ;)

Ja na pierwszy podglad ide w srode. Na razie nic za bardzo nie czuje, tzn czasem odczuwam jajniki, ze  « pracuja ».. troche to inne uczucie niz zwykle przed owulacja. Glowa mnie tez nieco pobolewa, ale poza tym na razie jest dobrze :) jak wy przechodziliscie stymulacje?

ams lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
    ✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    ✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
    ✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
    ▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
    ▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
    Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania
  • Evli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri dołączysz dołączysz :)
    Transfer będzie w tym miesiącu ?

Neytiri lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli cos bede musiala zamowic paczki z pl nie robie wiec cos tu poszukam

Tak bedziemy miec parke a moja mała ma 4 lata.

Neytiri ooo to fajne w srode bedzie wiadomo co i jak i pewnie tez ci lekarz powie przyblizona date punkcji , trzymam kciuki ,a po po stymulacji nie czulam jajnikow jako tako dopiero jak ovitrelle wzielam to mialam silny bol oulacyjny.

• EllaDe Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w tym szale zakupów mogę polecić wam dwie strony francuskie: bebeboutik - działa jak 'vente privee' zakładasz konto i dostajesz mailem różne oferty każdego dnia. Ceny o. K. Chyba w zeszłym tygodniu były te poduchy w różnych rozmiarach, ale oferty wracają co jakiś czas ( przy zapisaniu się nie trzeba nic zamawiać, można po prostu śledzić oferty).
    Druga to ciuchy ciazowe, nazywa się 'envie de fraise', ciągle promocje i ciuchy, które są dobrej jakości, nie smutne worki, czy inne namioty, i nie są drogie (ciągle coś jest w promocji). I mają też dużo sukienek/topow combo: ciazowe + do karmienia piersią.

Co do o imienia, to nadal się nie zdecydowaliśmy. Wózek przyszedł :)

niepłodność idiopatyczna
    2017 - 3x IUI :(
    2019 - IVF
    - 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
    - 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
    2022 - nieudany transfer mrozaczka
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVLI daj znac jak tam po wizycie?

ElleDe ten bebeboutik fajna sprawa dzieki :)

Neytiri ty masz jutro wizyte tez sie pochwal co tam wychodowalas ;)

z tymi ubraniami ciazowym faktycznie jest problem sama bede sie rozgladac za jakimiś niebawem bo niby nic nie przytylam ale brzuszek sie pomalu zaokragla . Patrzylam rzeczy z h&m no i z Seraphine w pierwszej ciazy kupowalam takie co mi sie podobaly nie patrzylam czy sa funkcjonalne a pozniej jak zaczelam karmic okazalo sie ze nie mam w co sie ubrac bo prawie zadna nie nadaje sie do karmienia teraz chce takie aby spelnialy dwie funkcjie w jednym .

• Evli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi usg w czwartek.
    W pierwszej ciąży miałam tylko jedne spodnie ciążowe z h&m. Więcej nic ale ja tez prawie brzucha nie miałam. Dopiero po narodzinach kupiłam w h&m biustonosze i koszulki z odpinanymi ramiączkami, łatwiej mi było ściągać pokarm. Teraz się okaże ...najgorsze że to będzie lato będzie trzeba się rozebrać, będę się topić ;)

Na kiedy macie terminy? EllaDe Ty 23 marca tak? Mimi, Nathalie?
    W ogóle to tutaj ciąża trwa „dłużej” nie?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na kiedy macie terminy? EllaDe Ty 23 marca tak? Mimi, Nathalie?
    W ogóle to tutaj ciąża trwa „dłużej” nie?[/QUOTE]

Mam na 22 marca. tak, liczą 41 tygodni, więc myślę, że przed terminem się wyrobię ;)

Też kupiłam jeansy z h&m, bo potrzebowałam czegoś na szybko, ale ich nie lubię. Fatalnie skrojone i się obsuwają. :( do tego od 4 miesiąca chodzę w aptecznych rajstopach (tych uciskajacych, bo bolały mnie nogi), więc o jeansach zapomniałam i te sukienki z envy de fraise mnie uratowały. ;) pamiętam jak w h&m przymierzałam jakąś ciążowa czarna tunike, wyglądałam jakbym namiot na siebie założyła 🤣

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli coś mi sie pomylilo myslalam ze tobie na dzis przelozyli ten scan.

W pierwszej ciazy mialam spodnie z kiabi i byly super nie mialam nic h&m tym razem przegladalam ich strone i maja ok ale nie wiem jak to sie ma do rzeczywistisci chcialam isc popatrzec do sklepu i rozmiar sprawdzic bo tez nieznam ich rozmiarowki ale teraz nakaz lezenia wiec predko sie do sklepu nie wybiore .

Ja mam termin na koniec lipca trzymam sie tego co sama sobie wyliczylam z reszta pokrywa sie z usg bo jak lekarz mi wyliczyl to sie zdziwilam a on mi zacza tlumaczyc ze we francji licza 41 tyg ale zebym nie brala tej daty pod uwage bo to bedzie moj drugi porod i statystycznie dzieci rodza sie przed terminem i raczej do 41 -go tyg nie dotrzymam wiec bez sensu to dla mnie

• Evli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    41 😂
    Ja siedziałam jeszcze w brzuchu w 42 😂
    Szkoda że Alice nie poszła moim śladem, choć to nie jej wina była tylko łożyska :/

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nathalie Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri, no jasne, że do nas dołączysz, w ogóle nie ma innej opcji, a jak będziesz się ociągać to pofatygujemy się do Ciebie osobiście, a jak wpadną Ci na chatę krwiożercze ciężarówki to będziesz mieć prze-ry-pa-ne ;D

Mimi, bardzo współczuję Ci mdłości, musisz się jeszcze chwilę przemęczyć... Zresztą wiesz sama...
    Cieszę się, że z dzidziusiem wszystko dobrze! Trzymam kciuki żeby leżing przyniósł oczekiwane rezultaty w postaci wchłonięcia się krwiaka :) Pytałaś o ruchy - jeszcze nie czuję, ale tak jak w pierwszej ciąży, mam łożysko na przedniej ścianie więc może to być ciut później... W ogóle po mnie nie widać jeszcze, że w ciąży jestem, wszyscy mi mówili, że w 2giej ciąży dużo szybciej brzuch widać, eeeeeeeeeee.... Dobrze, że miałam usg w Polsce bo już bym się zamartwiała czy wszystko tam w porządku :P

EllaDe, dzięki za stronki, choć Envie de Fraise znam i zaraz tam nawet zajrzę czy coś fajnego na soldy wrzucili :) Mam od nich ogrodniczki i bluzkę, jedno i drugie super! Pytałaś o termin, mi wychodzi 30.06, ale tak jak mówisz, to będzie 41 tydzień, a druga ciąża więc nie wiem czy dotrwam ;) Zresztą u mnie nie wiem czy nie będzie cc. 22 marca to już tuż tuż :D tak się wydaje, ale zawsze po świętach i Nowym Roku zlatuje raz dwa. A Ty jak się czujesz? Nie ciężko jeszcze?

Evli, jutro w midi nic nie przełknę bo będę o Was myśleć! <3

Neytiri, Evli lubią tę wiadomość

• ams Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli powodzenia kochana !!! Trzymam kciuki za sliczna pierwsza fotke Fasoleczki !!! :)

Dla wszystkich Przyszlych MAmusiek duzo zdrowka !!! A dla walczacych samych owocnych staran w ten Nowy Rok !!

Juz niedlugo byc moze do Was dolacze z tymi staraniami ... ;) Caly czas sie z mezem zastanawiamy czy juz czy jeszcze poczekac chwilke :)
    Chcielibysmy zeby druga dzidzia urodzila sie mniej wiecej w tym samym czasie co Szarlotka... to znaczy, ze w lutym powinnam testowac :D (Szarlotke wytestowalam w Walentynki :D), no ale poki co, to jeszcze nawet nie zaczelismy dzialac, takze nie wiadomo :D

Co do ubran ciazowych mi bardzo pasowaly ciuchy z KIABI :)
    A do karmienia t-shirty z h&m :)

w envie de fraise bardzo mi sie wszystko podobalo !!! ale jestem niska (153) no i nic na mnie by nie pasowalo pewnie :(

milego dnia !! :)

Neytiri, Evli, EllaDe lubią tę wiadomość

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Evli Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe ładne te rzeczy w envie de fraise :)

Ams 😃 ale się będzie działo ! Jak chcesz się załapać na testowanie w lutym to do dzieła 😆

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli corke urodziłam w termine ktory sobie sama wiczylam i trzymałam sie tego z usg bo ten co lekarz oblicza jest bez sensu jak dla mnie.

Nathalie z córka mdłości mi mineły dopiero po 16 tyg wiec i teraz sie nie nastawiam. Co do tego krwiaka to doczytałam w dokumentach ze on jest spowodowany odklejaniem sie kosmowki nie krwawie i nie plamie chociaz tyle dobrze tez mam nadzieje ze to lezenie pomoze.

W pierwszej ciazy tez mialam lozysko z przodu i dotego zakrywało szyjke macicy ale po 20 tyg sie podniosło do gory ale wlasnie przez to ze bylo centralnie z przodu to tez czułam ruch poźniej I nie az tak mocno teraz tez mam z przodu ale plus jest taki ze jest na gorze nad malym wiec jest szansa ze poczuje ruchy szybciej i beda wyraźniejsze bo lozysko nie zakrywa malego.

Też słyszałam teorie ze w drugiej ciazy szybciej widać i jak narazie to ja widze delikatne zaokraglenie i brzuch jest lekko twardy ale i w pierwszej tak mialam wiec jak narazie ta teoria sie u mnie nie sprawdza.

ams powodzenia w staraniach aby ci sie udało zajsc przy pierwszej próbie i miała piękny prezent walentynkowy : )

Neytiri czekam na wiesci od Ciebie ;)

• EllaDe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak AMS, do dzieła! Luty już tuż tuż!

Evli - jutro zobaczysz serduszko ♥️

Neytiri - byłaś na podgladzie? To chyba dzisiaj miało być? Pytałaś o objawy w trakcie stymulacji. Pierwsza połowa to był u mnie luzik. Potem wzdęcia, 'napompowany' brzuch i poczucie, że mam duzeee jajniki.

Mimi - leż spokojnie, na zakupy masz jeszcze czas.

Nathalie - ja też liczyłam, że u mnie brzuch nie będzie za duży, ale się bardzo pomyliłam 😂 po 25 tyg to masakra... Ciężko wstać z krzesla/kanapy, a wyjście z samochodu to jak wchodzenie na Mont Blanc. ;)

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, bylam na pierwszy podgladzie.
    Niestety wyhodowalam jedynie 3 pecherzyki :/ moj gin sie waha czy kontynuowac stymulacje.. mam jeszcze przyjsc w piatek, zobaczymy czy cos nie uroslo, ale najprawdopodobniej przerywamy i zaczynamy od nowa z wyzsza dawka lekow. Nie musze wam chyba pisac jak sie czuje :/

Dziewczyny czy wiecie jak to wtedy wyglada? Czy oni mi wywolaja owulacje? Czy w takim cyklu mozna sie starac naturalnie?

✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, że tylko tyle. Trzy w sumie, czy trzy większe i trochę drobnicy? Nie przejmuj się za bardzo, w kolejnym cyklu będzie lepiej!

Nawet jeśli przerwą ci stymulację, to możesz się starać naturalnie (zarówno z zastrzykiem na wywołanie, lub bez). Jedyne ryzyko, to ciąża mnoga, ale w przypadku takim jak twój, czy mój, jest to ryzyko akceptowalne. ;)

Głowa do gory, do piątku nowe pęcherzyki mogą się pokazać! No i liczy się przede wszystkim ich jakość!

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 i tylko 3... zadnej drobnicy, choc miesiac temu na usg przed @ widac bylo 13 pecherzykow. Lekarz mowi, ze to przez slabe AMH, ale sam byl zawiedziony..
    Te 3 pecherzyki to maja po 9, 10 i 10 mm (6 dzien stymulacji).
    Ja w sumie mam oba jajowody niedrozne, ale nigdy nie wiadomo. Wolalabym wykorzystac te szanse.

ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri szkoda ale tak jak ellaDe pisze może do piatku cos jeszcze sie ruszy. I starac sie mozesz jak najbardziej naturalnie. A lekarka nie zwiekszyla ci dawki leku czy poprostu reszta jest na tyle mala ze nie nadrobi wielkiscia tym trzem ?

EllaDe wlasnie tak jak piszesz brzuch zacza mi rosnac po 25 tyg wiec na ubrania typowo ciazowe mam czas ale musze zaopatrzyc sie w luzniesze ciuchy bo jeansy czy ogolnie spodnie mnie uciskaja a na wizyty lekarskie wygodniej mi bedzie podnies bluzke i zostac w spodniach niz cala sukienke i w samych majtkach lezec .

• Mimi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri kurcze szkoda ze nie ma nic wiecej bo 9,10 i 10 to bylyby jeszcze szanse ze przy wiekszej dawce leku reszta by podrosla jak na tem dzien cyklu a tak nie ma sensu cie meczyc i faktycznie lepiej przerwac i miec nadzieje ze w nastepnym cyklu bedzie lepiej.

A co do staran naturalnie szanse zawsze sa u mnie tez sluz plemniko bojczy a pomimo to zaszlam w pierwsza ciaze bez problemu wiem ze to nie to samo co niedrozne jajowody ale natura zaskakuje i to co medycznie jest nie mozliwe dla natury jest naturalne.

‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ