Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Francji
Odpowiedz

Staraczki z Francji

Oceń ten wątek:
  • Evli Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu Nathalie współczuje jelitówki, masakra :(
    Oby reszta rodziny się nie zaraziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 11:16

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko nathalie, ale weekend mialas :/ pewnie jestes wyczerpana.

Evli, slyszalam o q10, ale ja w sumie nie wiem jakiej jakosci mam jajeczka, moze byc tak, ze sa dobrej jakosci, ale jest ich malo. Pewnie sie okaze po punkcji.

Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
    ✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    ✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
    ✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
    ▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
    ▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
    Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania
  • Evli Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe jak tam sytuacja?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    EllaDe jak tam sytuacja?

Nic ciekawego w sumie. Brzuch mi się napina co jakiś czas, no i kilka skurczy na dzien, więc jeszcze daleka droga. Dziś taka ładna pogoda- pokręciłam się po ogrodzie (cała godzinę - nawet nie wiem kiedy zleciało) , pobawiłam z psem więc teraz jak usiądę, to pewnie nie wstanę. :)

Jak ty się czujesz?

Nathalie - współczuję jelitowki :( mam nadzieję, że już Ci przeszło.

niepłodność idiopatyczna
    2017 - 3x IUI :(
    2019 - IVF
    - 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
    - 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
    2022 - nieudany transfer mrozaczka
  • Evli Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wszystko gotowe masz?

U mnie dziś pochmurno, nie wychodzę nigdzie.
    Czuje się ok :) Jedynie tak jak w l ciąży dopada mnie moja „przypadłość” senna...
    Masakra 🤦🏻‍♀️ Ostatnio w ciągu jednej nocy miałam 3 „przyjemności” 🙈 nie kontroluje tego w ogóle, boje się żeby nic się nie stało maluszkowi 😐

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, 3 przyjemności w ciągu jednej nocy? WOW! tylko pozazdrościć. :) ostatniej nocy to ja 3 razy, ale do toalety wstawałam 🤦‍♀️ w ciągu całej ciąży takie sny zdarzyły mi się może że 4 razy... O maluszka się nie bój, nic mu nie będzie :)

Evli lubi tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I praktycznie wszystko mam gotowe. Torba spakowana :)

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Evli Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe właśnie nie wiem czy jest czego zazdrościć :P Czuje się jak jakaś niewyżyta z filmu greya 🙈😂
    Takie rzeczy to tylko w ciąży mnie nawiedzają :P czytałam że to niby przez lepsze ukrwienie macicy ..

EllaDe lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    EllaDe właśnie nie wiem czy jest czego zazdrościć :P Czuje się jak jakaś niewyżyta z filmu greya 🙈😂
    Takie rzeczy to tylko w ciąży mnie nawiedzają :P czytałam że to niby przez lepsze ukrwienie macicy ..

Hahaha to chyba ja powinnam się martwić, bo wychodzi na to, że mija macica jest ukrwiona duuuużo poniżej średniej :P

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Evli Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe 😂😂😂
    Takie libido to było mi potrzebne podczas starań a nie teraz 🤦🏻‍♀️🙆‍♀️

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nathalie Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziękuję za troskę, czuję się już dobrze, wczoraj pozwoliłam sobie na małe co nieco z cukierni nawet, a dziś już pojechałam w zasadzie po całości :P Łącznie z kawą rano... to takie moje uzależnienie, które trzyma mnie cały dzień przy życiu, bez tego zasypiam na siedząco.
    Co do reszty rodziny, męża oszczędziło (rany, co za ulga, bo on z tych co przy temperaturze 37,1 spisują testament), synka też , ale on z kolei jest obstawiony lekami na refluks (czyli na żołądek) i może dlatego jest w pewnym sensie chroniony?
    Evli, phiii, jeśli ciąża niezagrożona to korzystajcie ile możecie :D

ams lubi tę wiadomość

• EllaDe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, co u Was ?
    Byłam wczoraj na usg - aktualna waga 3.150 kg. Ale na poród na razie się nie zapowiada - szyjka skrócona I miękka, ale rozwarcie poniżej 1cm. Skurcze przychodzą i odchodzą. Popołudniami jest ich dość trochę, nieregularne, ale znikają. Więc muszę uzbroić się w cierpliwość...

ams, Neytiri lubią tę wiadomość

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • ams Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe fajna waga maluszka :) nie za maly, nie za duzy :D
    Trzymam kciuki za szybki i bezbolesny porod :) bedziesz chciala zneczulenie?

U nas ciagle zycie na wariackich papierach :D Jutro ostatnie szczepienia.
    Szarlotka ma sie dobrze i biega po mieszkaniu :) jest bardzo grzeczna, chcociaz zaczyna pokazywac rogi :D

Milego dnia Dziewczyny !!! :)

P.s.
    Caly czas z Wami jestem, czytam i kibicuje ale nie mam kiedy usiasc na du*ie i napisac :D
    Sciskam

EllaDe lubi tę wiadomość

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Evli Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam tu wpadać i przyprowadzać wszystkie do porządku bo normalnie wątek nam zamiera a tu widzę ze ams w końcu wyszła z tych krzaków 🙏🏻😆
    Ale gdzie reszta dziewczyn? Mimi, olcia, Francaise, susanne, eM80, Neytiri, Nathalie?

EllaDe waga ładna! Kurcze jak to szybko zleciało, jeszcze chwila i będziesz mieć synka przy sobie 🥰

Ja w piątek mam wizytę w szpitalu, odbieram wyniki sekcji 😓

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe piekna waga, mozesz juz spokojnie czekac na porodu, mam nadzieje, ze nie za bardzo cie wymeczy to czekanie :)
    Ams, nie moge uwierzyc, ze czas tak szybko leci i malutka juz biega!
    Evli, trzymaj sie tam.. ciekawe czego sie dowiesz :/

U mnie w sumie nic nowego, oprocz tego, ze robie wielkie wiosenne porzadki. Jest taka pogoda, ze az chce sie zyc i wywalac rupiecie :p
    Tak w ogole to ide na akupunkture! Naczytalam sie wiele, a i widzialam na wlasne oczy czego dokonuje jedna specjalistka u nas w miescie, wiec postanowilam sprobowac.

EllaDe lubi tę wiadomość

✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
  • nathalie Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EllaDe super waga, jeszcze pewnie trochę maluch przykoksi ;) To cierpliwości w takim razie! :*
    Ams, najważniejsze, że zdrowa i że ma się dobrze, a rogi, heh, no niestety wiem o czym piszesz... Mój ma fazę na "nie", od wczoraj jakieś apogeum... Nie pozwoliłam mu grzebać w lodówce to zaczął pizgać ze złości wszystkim co miał pod ręką, w tym pilotem, także no... ciekawie jest :O
    Evli, dużo siły dla Ciebie w piątek... ja znowu mam wtedy usg 5tego m-ca i liczę na wesołe wieści, podczas gdy Ty pewnie znowu uronisz niejedną łezkę, co za *ujowe przeciwieństwa losu ...
    Neytiri, piona, może "porządkami" bym tego nie nazwała, ale zabrałam się za sprzedawanie swoich ciuchów (niektóre rzeczy mam jeszcze z metkami i nigdy ich nie założyłam ......... ) , sporo już opchnęłam i moja szafa cudownie odetchnęła :D Akupunktura na pewno dobra sprawa, trochę o tym słyszałam.

U mnie w sumie nic ciekawego, dosyć marnie przybieram na wadze (zawrotny kilogram do przodu), co trochę mnie dziwi bo na tym etapie z Florkiem ważyłam już 4 kg więcej i musiałam już się trochę pilnować, a tutaj jem co chcę i kiedy chcę, no ale w międzyczasie ta jelitówka... Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku i że taki po prostu mój rytm ;)

• EllaDe Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli - dużo siły na piątek. Przytulam.

Nathalie - Usg drugiego trymestru to formalność. Pooglądasz sobie Maluszka. 🤗

AMS - dopiero co założyłaś ten wątek, a Charlotka już biega :D

Neytiri - zdaj nam relacje z akupunktury ✊

Co do znieczulenia, to wezmę bardzo chętnie. :) dziewczyny które rodziły, czy jak wam się zaczynały regularne skurcze przed porodem, to czy były one od razu bolesne, czy może tylko nieprzyjemne/wyczuwalne? Nie wiem na co się nastawiać... Chyba pogadam o skurczach z położna jutro...

niepłodność idiopatyczna
    2019 - IVF
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 19:37

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanne chłopu możesz dać ze 2-3 miesiące, później wypchnij na badania 😅
    Kiedy masz wizytę?

Nathalie kciuki za jutrzejsze usg, niech cię córcia tym razem nie straszy na usg 😅

Co do porządków ciuchowych to też muszę się zabrać, niby siedzę w domu i mam czas ale chęci brak, masakrycznego mam lenia 🙈

Caf mnie zaczyna wku***ć. Ostatnio 3 miesiące walczyłam o pieniądze za listopad bo przyznali mi indemnité na chore dziecko. A moje dziecko żyło „tylko” 21 dni w listopadzie...bref w końcu wypłacili... Teraz wysłałam im deklaracje że jestem w ciąży i nagle wskoczyło jakieś wyrównanie Paje, przecież ja już nie mam dziecka..nie należy mi się to 🤯🙆‍♀️ Znowu muszę do nich dzwonić, niedługo częściej będę z nimi gadać niż z rodziną..eh te papiery, uwielbiam 🙄

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, nie znam nikogo, kto nie mialby przygod z cafem... ostatnio mojej kolezance wyplacili zalegle 2000€ apl, ucieszyla sie, ale co sie musiala nadenerwowac i nakombinowac przez ostatnie miesiace.. slabo z kasa bylo :/
    Nathalie, ja bym sie cieszyla z takiego przyrostu wagi ;) na pewno jelitowka miala wplyw..
    Susanne, owocnych staran i szybkich rezultatow!

Co do tej akupunktury to moj kolega wyleczyl sobie tak rwe kulszowa za pierwszym podejsciem.. a moja znajoma podczas porodu miala problem z lozyskiem, nie chcialo sie odkleic, lekarze jej wkluli 3 igielki w brzuch i od razu wyszlo 😳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 08:02

ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ