Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
Neytiri i Olive - czekam na info o 2x2 kreseczki ☺️
Neytiri - a przypadkiem nie jesteś lekko przestumulowana? Chyba też czułam się okresowo po punkcji i transferach... Myślę, że to źle samopoczucie to początek 9 miesięcznej burzy hormonalnej :p
Ja chyba dziś zaliczę pierwszą naprawdę nieprzespaną noc - Mały po raz pierwszy ma katar nie znosi tego najlepiej... 🤧😢Neytiri lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
Olive, ja tez sie nastawiam na porazke. Dzis wszystkie objawy ustaly. Ja to nazywam cisza przed @. Zawsze na 1-2 dni przed @ przestaje mnie bolec brzuch, piersi klapna i zaraz potem menda nadchodzi.
Jakos nie umiem sie nastawic pozytywnie
Ellade, wczoraj najbardziej dokuczala mi glowa. Okropny bol caly dzien.. Brzuch pobolewa raz na jakis czas, delikatnie jak przed @. Dzis np. czuje sie bardzo dobrze 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 12:03
Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
Lejla - jak tam stymulacja? Miałaś już jakiś podgląd?
Neytiri - też się nie nastawiałam, dokładnie tak jak ty 😅 🤞🐣
Olive - nadal trzymam za was kciuki!
Czy któraś z was jest w miejscach z godzina policyjną? Nie przeszkadza was to za bardzo? Jak nastroje w związku z kontynuacją epidemii?
Neytiri lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Neytiri, ja wierzę w Twojego kropka! Trzymam kciuki bez przerwy!
Do mnie przyszła menda, w zasadzie to nie menda, a dama w czerwieni, bo długo wyczekiwana Normalnie cieszę się, jakbym dostała prezent na gwiazdkę. Myślcie co chcecie, ale dawno mnie tak bóle menstruacyjne nie cieszyły. No cóż, zatęskniłam. Mam nadzieje, że już się taka obsuwa nie powtórzy, no chyba, że na 9 miesięcy
Niestety stymulacje szlag trafił, okazało się, że miałam kontakt z osobą Covido- pozytywną, więc muszę czekać 7 dni od kontaktu i zrobić test, teoretycznie dziś powinnam zacząć stymulacje, a za kilka dni monit, ale przez tą niewiadomą musze odłożyć to na następny cykl.
U nas nie ma godziny policyjnej, ale jak była w marcu, to mi osobiście nie przeszkadzała. Nawet lubiłam ten spokój i brak tych kosiarko skuterów o 1wszej w nocyNeytiri lubi tę wiadomość
-
Susanne - oby ten cykl był króciutki i trzymaj się z daleka od covid, żeby zaciążyć za miesiąc 🤞🤞🤞😷
U nas też nie ma godziny policyjnej. Nawet jakby była, to i tak nie mamy po co wychodzić w nocy :p
Susanne lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
ElleDe, iskierka nadziei jeszcze się tli, ale zastanawiam się czy to nie naiwność 🤷
Susanne, współczuję 😟 i oby ten cykl był króciutki 😁
U mnie pms w pełni 🤬 Mąż cierpliwie to znosi ale czuję momentami że przesadzam. Ach gdyby istniał przycisk pms off 😁😁😁
U nas jest godzina policyjna ale też nam to nie przeszkadza.
Dziewczyny, skąd w ogóle jesteście? Pewnie już pisalyście na forum ale może zrobimy aktualizacje?
Ja jestem z val d'oise 😁
-
Susanne, szkoda, ze nie wyjdzie z ta stymulacja kurcze ten covid juz niejedne plany pokrzyzowal. Znow zamykaja niektore kliniki Wspolczuje tym parom, dla ktorych naprawde liczy sie czas!
U nas nie ma godziny policyjnej. Mieszkam w malym miescie niedaleko Narbonne nad Morzem Srodziemnym
Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
hej dziewczyny,
Neytiri ty to z Suzanne możecie sie na kawe umawiac w sumie i EllaDe też jak bys była w ich okolicach tak macie blisko do siebie Ja znowu po drugiej stronie bo Alpes-Maritimes, Nice.
A i dziewczyny z Paryża i okolic też Evli i Olive.
Suzanne fajnie że dama sie zjawiła szkoda tylko że ze stymulacja nie wyjdzie.
Olive może to nie pms a pierwsze objawy ciaży.
U nas też bez godziny policyjnej ale tak jak EllaDE nie mam potrzeby wychodzenia w nocy wiec mi to bez różnicy.Neytiri, Susanne lubią tę wiadomość
-
Mimi, oj zdziwiłabym sie, taki pstryczek w nos od życia 😁
Wspominasz o kawie, a ja patrze za okno i myślę do której z Was pierwszej wprosić się na tą kawę 😂 Przyznać się, u kogo dziś slonce? Bo sprawdzam tgv 😁 -
Dziewczyny ja z Rosny sous bois Okolice Paris ❤️
U nas bardzo spokojnie i godzina policyjna jest przestrzegana...
Dziś miałam badanie krwi ale nic więcej nie wiem oprócz wyniku który mi nic nie mówi... dziś Gonal 200 i Orgalutran 0,25. Jutro to samo, a w czwartek idę na usg ✊🏼 Moja pani doktor współpracuje z American Hospital of Paris w Neuilly-sur-Seine i tam będziemy mieć wszystkie zabiegi ❤️
Na leki reaguje dobrze, delikatny czerwony obrzęg po orgalutran...
Co planujecie na święta ? Myślicie ze granice będą otwarte? Chciałabym pojechać do Polski 🥺👩🏽 29
👱🏽♂️ 37
• 2017 👼🏼
• 2020 - 2 IUI
👩🏽 MTHFR - hetero
👱🏽♂️ MTHFR homo
26.10.2020 punkcja
9 śnieżynek ❄️
(ivf+Icsi) 🙏🏼
25.11 transfer
❤️
20.08.2021 🤱🏽
7.08.21 Nikodem 🎈🦕
Moje największe szczęście!
• I will never stop dreaming • -
EllaDe jak nocka? Katar dalej dokucza?
Neytiri, Olive mam nadzieje że Wasze objawy dobrze zwiastują ✊✊✊
Lejla ja miałam biopsje kosmowki w tym szpitalu. Czułam się jak gwiazda ale w momencie jak musiałam im wypisać czeka 😅🤯 Szykuj czekierke 😬ceny z kosmosu. Osobiście preferuje publiczne szpitale2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
My chcemy jechać do Polski na święta bo to będzie już rok jak nie byliśmy. Boje się tylko żeby nie wprowadzili kwarantanny po przekroczeniu granicy
Godzina policyjna mi na rękę, cisza za oknem 💪😆
Susanne szkoda że stymulacja nie wyszła, oby ten cykl był krótki, lub niech się ciągnie ale nastepne 9 mc 😉
Olcia jak się czujesz?
Mimi jak się macie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 22:38
Susanne lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Ja bardzo chcialam leciec do PL na Swieta, ale wszystkie loty odwoluja, a samochodem za daleko raz sie na to porwalismy i bylo cieeezko.
Dziewczyny z Poludnia, czym latacie do PL? Ja najczesciej lecialam z Girony do Wroclawia, potem odkrylismy jeszcze polaczenie Marsylia-Krakow, ale juz tych lotow nie ma..Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
Neytiri - w zamierzchłych czasach przed koroną, lataliśmy Tuluza-Kraków z przesiadką w Monachium lub w Brukseli (Lufthansa/Brussels airlines). Wychodziło ok. 230euro za osobę. Był też Ryanair Warszawa - Tuluza lub Kraków - Lourdes. Połączenia Ryanair teraz są pozamykane zresztą i tak na razie do Pl się nie wybieramy...niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
Dziewczyny, u mnie dziś słońce wychodzi więc na kawę do Was wybiorę się innym razem😂
My z mężem jeszcze tego głośno nie powiedzieliśmy ale zostajemy na święta we Fr 😟 Za każdym razem jak rozmawiamy z rodziną i pada hasło "święta" to mówimy tylko, że nie wiemy jak to będzie. Normalnie o tej porze to mieliśmy już bilety kupione, urlopy zaklepane, nawet część prezentów kupioną 😂 W tym roku nic 🤷
To będą nasze pierwsze święta we Francji, pierwsze sam na sam, no i pierwszy raz będziemy musieli ubrać choinkę 🎄😂