Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcia mam nadzieje że dobrze zniesiesz antybiotyk. Mówiłaś o swoich problemach lekarzowi?
Kup sobie może probiotyk doustny i dopochwowy ?!
Kurcze ja zawsze byłam przeciw antybiotykom a teraz jak mi wyżarły florę to w ogóle .. no ale niestety czasem się bez nich nie obejdzie
Jeśli masz wymaz na chlamydie, ureaplasmeie to ok. Jeśli chodzi o wyniki to zależy od laboratorium ( od 2 do 5 dni).
Trzymaj się i dawaj nam tu znać
Ams nawet tak nie myśl!!
Chociaż podejrzewam że każdy tak postępuje i się martwi czy wszystko ok.
Kurcze mógłby Ci już bobas wysłać kopniaka
Masakra w ogóle co się dzieje. Rozmyślałam ostatnio nad tym co będę robić w Polsce na wakacjach i tak:
Uwielbiam chodzić tam na basen, ale patrząc na moja florę i co mogłabym złapać.. odpada
Poszlabym w las na spacer, na grzybki ale...żeby złapać kleszcza i jeszcze walczyć z bolerioza !! Odpada tez
Masakra jakaś, rower mi zostajeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 21:33
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli tez mam taka nadzieje. Nie usmiecha mi sie pracowac majac boegunke albo wymioty. A i musze unikac slonca przy tych lekach. Zyc nie umierac tak lekarz wie o zoladku, mam oslone na antybiotyk. Dopochowow bede musiala sobie cos kupic. Polecasz cos? Dam znac jak tylko bede miala wyniki.
Oj mam tak samo jak ty. Nie pojde na zaden basen, do lasu tez nie, nawet unikam teraz kapieli. Niewiem czemu ale mam dziwne parcie na mocz, troszke pobolewa podbrzusze jak sikam. Robilam mocz i posiew moczu- wszystko ok. Mam zle przeczucia,
Albo jestem juz przewrazliwiona. Evli widzislam ze robilas testy owulacyjne. Mam te same tylko niebieskie. Z allegro. Przyszly mi zaraz po poronieniu i robilam je zaraz po poronieniu- wyszla owulacja. A ten cykl robilam i dupa.. jedna kreska. Po poronieniu w 15 dc mi wyszlo plus bol jajnika. A teraz nie wyszlo i w 13 dc czulam mocno jajnik.. zagadka kiedy isc na ten progesteron. Niewiem dokladnie.niedoczynnosc tarczycy
4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Co do probiotyków dopochwowych to ostatnio miałam gynophilus(14 w opakowaniu), teraz mam bactigyn(tylko 5 w opakowaniu).
Te moje testy są marki one step, nie wiem czy masz te same. A robisz je dalej? Który masz dc? Może jeszcze wyjdą..
Jak nie jesteś pewna owulki to raczej nie ma sensu iść na progesteron Pójdziesz w zły dzień, wyjdzie Ci niski i jeszcze będziesz się zamartwiać bez potrzeby.
Mi testy wychodziły ostatnio pozytywne miedzy 11 a 13dc. Teraz wyszedł mi w 10dc, zero bóli owulacyjnych, szyjka nisko.. też nie wiem co o tym sądzić2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
TAk tez mam te one step, rozowe napisy a w srodku niebieskie sa. Tak, wczoraj robilam, mam 17 dc a robie od 11. W 13 wyszla lekka kreska ale to i tak nic z tego. I bolaly mnie jajniki. Ale owulki nie jestem pewna, i dupa zbita.. zamkniete kolo
Moze te testy mi nie wychodza bo mam wlasnie niski poziom lh? Tak wyszlo w badaniu, w testty wykrywaja wlasnie wysokie stezenie lh. To moze byc przyczyna. Ale po poronieniu mialam piekna owulke, test pozytywny i bolal jajnik az mnie obudzil bol.. a ten cykl juz dupa testy nie wyszly ale jajnik czulam.. musi byc ten progesteron robiony dokladnie 7 dni po owulacji?
Dziewczyny jutro posiew, trzymajcie kciuki zeby mi kolejne swinstwo nie wyszlo o 9 jade i jak zrobie to zaczynam brac antybiotyki juz jutro po tym posiewie. Nie ma co czekac, akurat mam wolne to zobacze jak sie po nich czuje.
Evli a jak u Ciebie z tym posiewem?? Wiesz ze ja czytalam ze paciorkowca b nie leczy sie przed ciaza? Tylko w ciazy informuje sie o tym i lecza. Przez to leczenie wybilo ci flore tak? Co to oznacza? Nie ma dobrej flory to nie mozna zajsc w ciaze?niedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Wiesz nie mam pojęcia co Ci poradzić z tymi testami. Ja zaczęłam robić w 10dc i wyszły mi od razu krechy, zaczęłabym dzień pozniej i bym przegapiła Ale szczerze to nie wiem czy im wierzyć, bo podobno w czasie owulacji szyjka jest wysoko a u mnie cały czas nisko
Mówią że powinno się robić progesteron 7 dpo po jest największy wyrzut tego hormonu.
Nie mierzysz temperatury? Z wykresem może byłoby łatwiej.
O tym paciorkowcu też czytałam, że może być tylko przechodnie i może zniknąć, a na przykład po paru mc się pojawić z powrotem.
Dlatego robią badania na jego obecność przed samym porodem dopiero.
Widzisz u mnie gin się uparł że wyleczymy najpierw przed inseminacją i wyszło odwrotnie. Z pojedynczych koloni teraz mam liczne, co jest normalne, bo antybiotyk wybił mi te dobre bakterie i te złe się rozrosły
Nic, teraz już po ptakach, aplikuje sobie przez pare dni podwójne dawki tych dobrzych bakterii, później wezmę pojedyncze, później przerwę, a po @ znowu.
Ogólne żeby moc zajść w ciąże to flora bakteryjna powinna być przyjazna dla plemnika. Jeśli jest zła, plemniki po prostu giną o dużo szybciej..
Trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze badanie, napewno będzie dobrze
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Szczerze? Nawet niewiem jak mierzy sie temperature. Nigdy tego nie robilam.. hmm moze bylo by latwiej trafic w owulacje.
Ale jak narazie zaraz po miesiaczce mam tak tam sucho ze az szczypie. Sluz wygrzebalam ze tak powiem palcem juz przy szyjcei wygladal jak galaretka o metnym zabarwieniu.
Zobaczyny co wyjdzie w posiewie. No tak juz nie masz co gdybac, teraz trzeba to odbudowac i dzialac dziekuje, ja tez trzymam kciuki zebys wszystko wkoncu wyleczyla i odbudowala i doczekala sie pozytywnego testu. Mniedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Temperature mierzy się codziennie o tej samej godzinie przed wstaniem z łóżka na „dole” Wykres powinien być dwufazowy, niska temperatura od @ do owulacji, po owulce temperatura jest wysoka. Musiałabyś sobie o tym poczytać. Na tej stronie można prowadzić wykres, ale jest płatny. Ewentualnie możesz ściągnąć sobie jakaś inna aplikacje za darmo.
Mam nadzieje że ta Twoja suchość nie jest związana z jakimiś zaburzeniami flory.
Powodzenia jutro2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Dziewczyny, bylam u dentysty i pierwszy raz tutaj jestem zadowolona !
Jeszcze do tego asystentka jest Polka (o czym kompletnie nie wiedzialam !! )
Dziewczyny "Paryzanki" jak bedziecie potrzebowac,to Wam dam namiary
Ze mnie sie w pracy smieja, ze chodze jak kobieta w ciazy, a brzuszek jeszcze nie jest ogromny, a ponoc sie wyginam i w ogole... no przeciez nie robie tego specjalnie ahahaha
Wszyscy mi mowia, ze bedzie chlopiec... jej chcialabym juz wiedziec...
Olcia, u mnie czasem tez bywalo sucho po okresie, a nawet i po owu, takze mam nadzieje, ze wszystko u Ciebie bedzie dobrze :*Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Chyba sobie taki termometr zakupie
Dzieki dziewczyny. Co do dentysty to ja jak narazie lecze w Pl jak jade na urloo. Jakos nie ufam tutaj lekarzom. Ams kiedy bedziesz dokladnie wiedziec?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 20:58
ams lubi tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Fakt, jak zab naprawde boli to trzeba isc. Ja jak narazie odpukac zdrowe zeby.
23 czerwca jedziemy na urlop, takze ginekologa bede nawiedzala ile tylko razy sie da. Zas 18 czerwca ide tutaj, zobacze co mi powie.. a 10 czerwca ide na badania toksoplazmozy- mam nadzieje ze nie bedzie ani sladu!
Kochana daj znac odrazu kazda wizyta to pewnie wielkie emocje dla Ciebie. Zazdroszcze, tez juz bym chciala..niedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Hej dziewczyny. Ja juz po posiewie. Wszystko przebieglo super, bardzo mily Pan bardzo delikatnie pobral mi wszystko. Dopiero za tydzien wyniki bo Pani mowila ze to idzie do Paryza. Takze czekam niecierpliwie.
Zjadlam sniadanko i pierwsza dawka antybiotyku poszla. Jeszcze pojade do apteki kupic oslone tam na dole. Evli wieczorem sobie to aplikowac czy w dzien? Milego dnia dziewczynyams lubi tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Olcia super że trafiłaś na miłego pana Troche dziwne że wysyłają wymaz aż do Paryża ;P
Globułki aplikuje się na noc. Uwaga na wycieki
.
ams Bon vol !!! Ty podróżnikuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 17:41
ams lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
NIewiem, tez sie zdziwilam, powiedziala ze za tydzien bo do Paryza to idzie ale niewiem co dokladnie bo jej nie zrozumialam.
Ams udanej podrozy do pl lecisz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 18:11
niedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️