Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Francji
Odpowiedz

Staraczki z Francji

Oceń ten wątek:
  • Evli Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla ale czad!!! wieeeeelkie kciuki 🤞🤞🤞🤞
    ( nie miałam balonika)

Czekamy na wieści 😍

Lejla92, EllaDe lubią tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Olive Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Lejla trzymam kciuki 🤞🤞🤞

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
  • Mia88 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla jeśli jeszcze nie urodziłaś to ja też trzymam kciuki! Lekkiego porodu i cudownych chwil po 😍

Olive a Ty na kiedy masz termin? Też będziemy trzymać kciuki 😊

Evli i jak tam powrót do FR, robiliście testy?

My od piątku znow w Polsce, wracamy w ostatni weekend sierpnia samochodem. Pogoda się zepsuła, dzisiaj było 13 stopni i cały dzień lało 🙉 na razie mama moja ma urlop więc razem się "obijamy" a mąż pomaga przy remoncie u jego siostry wiec nic nie możemy zaplanować ale może uda się gdzieś wyskoczyć na parę dni tylko we dwoje. W przyszłym tygodniu idę do ginekologa, zobaczę co mi powie, zamówiłam nowe suplementy i jeszcze liczę na naturalny cud 🤭

Pozostałe dziewczyny zamilkły...
    Koora co tam u Was? Jak się czujesz?
    Suzanne jak tam u Ciebie sprawy?

Starania o pierwszego maluszka od 2018 ❤️
    ~kwiecień-czerwiec 2021 konsultacja w klinice 🇫🇷 -> badania + kwalifikacja do IUI lub IVF
    ~brak decyzji, wiele przeciwności
    ~grudzień 2022 wracamy do kliniki
    ~2023: styczeń - stymulacja do IUI - nie odbyła się :(
    2x IUI: luty❌ marzec ❌
    IVF stymulacja z gonalem
    06.06 punkcja - 5 oocytów, 3 zarodki
    11.06 transfer ❌
    Mamy ❄❄

- drożność OK
    - adenomioza
    - obniżona ruchliwość plemników -> trochę udało się poprawić
  • Evli Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ale Ci dobrze 😁 W lipcu właśnie trafiliśmy na ładną pogodę, jak wyjechaliśmy to się ochłodziło 😅
    Testów nie robiliśmy, szkoda mi było monet 🙈 jechaliśmy przez Niemcy i Belgię i kontroli nie było żadnej 😁 ale to było 31 a od 1 sierpnia Niemcy mieli wprowadzać jakieś kontrole 🥴 1/08 po dojechaniu na miejsce mieliśmy druga dawkę szczepionki także teraz luzik 🥳 szkoda tylko ze ani do kin ani teatrów ani restauracji nie chodze 😂

Neytiri jesteś tam jeszcze? Mimi? Nathalie, ams? 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 22:14

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Olive Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia byłam pewna, że wy już po wakacjach w Paryżu 🤦
    Ja termin mam na 29.08 i mam nadzieje, że malutka się nie śpieszy i jeszcze posiedzi w brzuszku bo mam kilka rzeczy do skończenia 🙈 A wczoraj jak przeczytałam, że Lejla już powoli rodzi to sie lekko zestresowałam bo przecież po niej zaraz ja będę 😱 Ostatnio pisałam o spokoju, taaa...😂

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
  • Susanne Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, to juz!! Ale ten czas leci. Kciuki I powodzenia!
    Olive, szykuj sie :P

Mia, tez jestesmy aktualnie w Polsce od wczoraj. Mielismy trase przez Como we wloszech, tam nocleg a pozniej Alpy. Piekna trasa, ale to co nas dalej na drogach spotkalo to koszmar :P strassnie przeladowane drogi i wypadek na wypadku. No ale udalo sie dotrzec i teraz 2 tyg relaksu.
    My zaszczepieni juz wiec jezdzimy bez testow.

Jestem wlasnie po stymulacji clo, w pon pojde moze do gina obczaic co tam wyroslo, bo gin we FR nawet nie chcial mnie monitorować.

Milego wypiczynku tym co maja urlopy i udanego powrotu do rzeczywistości tym, co juz je skonczyli :P

🧘‍♀️ “Life isn't about waiting for the storm to pass. It's about learning how to dance in the rain.”

2/2022 23cs 💔 PJP

37cs
    21.04 ✨ IUI ✨

Chłopiec 💙

age.png
  • Mia88 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli, Olive, no w tym roku nam się trochę poszczęściło z urlopem jeśli chodzi o długość, ja w zasadzie mogłabym już zostać w Polsce ale mąż będzie musiał znów wracać do pracy a i ja chyba powinnam zacząć czegoś szukać bo nie będę wiecznie czekać na ciążę 😅
    Myślę że z powrotem też już nie powinniśmy mieć problemów po dwóch dawkach szczepionki.

Susanne ale fajnie - Como i Alpy to moje marzenie a jakoś jeszcze nie udało mi się w tamte strony dotrzeć, namawiam męża żeby kiedyś właśnie wracając do Francji zahaczyć o bardziej południowe kraje ale póki co to skończymy pewnie co najwyżej na południu Polski 😂
    Szkoda tylko że nic nie zapowiada ładnej pogody, chociaz podobno woda w Bałtyku jest rekordowo ciepła (trochę to przerażające z drugiej strony jeśli chodzi o środowisko żyjące pod wodą...).
    Mam nadzieję że wyhodujesz ładne jajeczka, trzymam kciuki 😊 i również udanych wakacji i więcej słoneczka 😎

Olive a Ty się tam nie stresuj, jeszcze masz trochę czasu to na spokojnie sobie wszystko ogarniesz, a nawet jeśli z czymś nie zdążysz to nic się nie stanie, świat się nie zawali, najważniejsze że będziecie już razem 🥰

Olive lubi tę wiadomość

~kwiecień-czerwiec 2021 konsultacja w klinice 🇫🇷 -> badania + kwalifikacja do IUI lub IVF
    IVF stymulacja z gonalem
    11.06 transfer ❌
    Mamy ❄❄

- drożność OK
    - adenomioza
  • Lejla92 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę ze się rozpisalyscie, nadrobię jak dojdziemy do siebie. Dziś 10:16 urodziłam pięknego synka ❤️ 3550g i 51 cm 🙏🏼❤️ Jest cudowny i idealny 😍 ale poród miałam traumatyczny opisze jak wrócimy do domu ❤️

Olive, Evli, Mia88, EllaDe, Koora lubią tę wiadomość

👩🏽 29
    👱🏽‍♂️ 37
    • 2017 👼🏼
    • 2020 - 2 IUI :(
    👩🏽 MTHFR - hetero
    👱🏽‍♂️ MTHFR homo
    26.10.2020 punkcja
    9 śnieżynek ❄️
    (ivf+Icsi) 🙏🏼
    25.11 transfer
    ❤️
    20.08.2021 🤱🏽

7.08.21 Nikodem 🎈🦕
    Moje największe szczęście!

• I will never stop dreaming •
  • Olive Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla ogromne gratulacje! 😍👏🥳 Dużo zdrowka dla Was 😁 No i witamy Nikosia 🥰

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla gratulacje 😍

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Mia88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2021, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla również gratuluję! Bądźcie zdrowi i cieszcie sie sobą 😻

IVF stymulacja z gonalem
    11.06 transfer ❌
    Mamy ❄❄

- drożność OK
    - adenomioza
  • Evli Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive jak tam przygotowania? Stresik jest? 😛

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla - gratulacje! Czekamy na relacje :)

U nas Mały był chory, a jak mu gorączka przeszła, to przez 4 dni był takim marudą, że szok. Nic mu nie pasowało, jeść chciał tylko sam (à na razie słabo mu to idzie) , albo wcale. Ciągle płacz... No i chyba nas teraz coś dopadło - oboje z mężem ciężką noc mieliśmy - ja jakieś problemy żołądkowe (jadłowstręt od wczoraj popołudnia i uczucie przymulenia), mąż ból gardła i migrena... Czyżby jakiś covid nam się przyplątał? W sumie w zeszłym tyg miałam z Małym test robiony i oda negatywne... I do tego tej nocy włączył nam się monitor oddechu małego (pierwszy raz od 14 miesięcy! ) 😱 nic mu nie było, ale co za licho?

Za to szwagierka, co 2 tyg temu urodziła, w ten weekend w środku nocy musiała jechać na urgence maternité... Co się okazało? Że zostawili jej kawałki łożyska. Nikt niczego w ciągu tych 3 dni po porodzie w klinice nie sprawdził 🤦‍♀️ klinika prywatna, 'najlepsza' w mieście 🤷‍♀️🤦‍♀️ szkoda gadać...

niepłodność idiopatyczna
    2017 - 3x IUI :(
    2019 - IVF
    - 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
    - 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
    2022 - nieudany transfer mrozaczka
  • Olive Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia dzięki na miłe słowa 😘

Evli przyznaję, że w piątek i sobote strach mnie obleciał 😂 powoli dociera do mnie, że to tuż tuż 😱 na szczęście wszystko mam już gotowe 😁

EllaDe nie wiem jak skomentować sytuacje ze szwagierką 😱🤬 ona teraz jest w szpitalu, a malutka z tatą w domu?
    Zdrówka Wam życzę 🤗

Susanne byłaś na podglądzie?

Mamusie a po porodzie owijałyście dzieciaczki w rożki? Na szpitalnej liście mam tylko gigoteuse i info żeby nie zabierać żadnych kołderek czy kocyków. No i zastanawiam się czy rożek przejdzie.

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive u mnie na liście było to samo info, w ogóle to połowa z tej listy sie nie przydała w szpitalu 😆
    Ja miałam gigoteuse i po narodzinach była w niej ale póżniej było tak gorąco ze przykrywałam ją pieluszką. Podejrzewam że przejdzie rożek, kocyki wiadomo trzeba uważać by sobie dziecko na głowę nie naciągnęło, dlatego tez nie każą przynosić 😶

Olive lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • EllaDe Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Olive, ja miałam różek i kocyk. I przeszło. :)

Szwagierka jest już w domu po czyszczeniu macicy. Nie widzieliśmy ich jeszcze, bo my też nie super zdrowi. U mnie sytuacja się wyjaśniła - jelitówka. 🙈

niepłodność idiopatyczna
    2017 - 3x IUI :(
    2019 - IVF
    - 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
    - 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
    2022 - nieudany transfer mrozaczka
  • Lejla92 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tak dziewczyny.

W piątek miałam mieć wizytę u lekarza w szpitalu, ale mi napisał smsa ze anuluje. Pojechałam na izbę przyjęć żeby mi ktg zrobili bo martwiłam się jak mi ta wizytę odmówił. Przyjęli mnie i lekarz mówi ze rozwarcie na 2 cm i ze są skurcze które są niewyczuwalne dla mnie ale pisza się na ktg. I zaproponował ze włożą mi balonik żeby zwiększyć rozwarcie i tak o 15 miałam balonik, miałam delikatne skurcze ale chodziłam po szpitalu, spałam na sali itd.

O 22 przypomniało mi się ze nie zrobiłam od tego czasu siku. Zadzwoniłam po pielęgniarkę bo nie mogłam zrobić z tym balonikiem. Ona spuściła z niego wodę, zrobiłam siku i się położyłam, za 10 minut mi odeszły wody okazało się ze mam rozwarcie na 3 cm, podali znieczulenie koło 23 i tak leżałam i czekałam na rozwarcie do 6 rano miałam 10 cm, ale akcja zaczęła się o 9 dopiero.

Nie mógł wyjść 😭 męczyłam się strasznie 😞 przyszedł lekarz i wyciągnął go szczypcami. Cała jestem pocięta… dziewczyny mam traumę jak widziałam te szczypce dokładnie to robił tak jakby łopatkami grzebał w piasku 😭

Ale cieszymy się sobą jesteśmy już w domu, mój maż oszalał na punkcie małego. Jestem w szoku bo robi wszystko przy nim, nie boi się. Zaangażowany strasznie, był ze mną przy porodzie, dzięki Bogu! Nie wiem co bym bez niego zrobiła 😵‍💫

Trochę chaotycznie ale pisze o 3:30 gdzie moi mężczyźni śpią a ja cierpię z bólu 😳😭

👩🏽 29
    👱🏽‍♂️ 37
    • 2017 👼🏼
    👩🏽 MTHFR - hetero
    👱🏽‍♂️ MTHFR homo
    26.10.2020 punkcja
    9 śnieżynek ❄️
    (ivf+Icsi) 🙏🏼
    25.11 transfer
    ❤️
    20.08.2021 🤱🏽

7.08.21 Nikodem 🎈🦕

• Evli Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla współczuje przeżyć 😵‍💫 Ale najważniejsze że jesteście już razem i Nikodem jest cały i zdrowy 😉
    Cieszcie się sobą i łapie każda chwile bo ten czas leci jak szalony.
    Zdecydowałaś się na kp?

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Lejla92 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie 🤷🏽‍♀️

👩🏽 29
    👱🏽‍♂️ 37
    • 2017 👼🏼
    👩🏽 MTHFR - hetero
    👱🏽‍♂️ MTHFR homo
    26.10.2020 punkcja
    9 śnieżynek ❄️
    (ivf+Icsi) 🙏🏼
    25.11 transfer
    ❤️
    20.08.2021 🤱🏽

7.08.21 Nikodem 🎈🦕

• Olive Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lejla również współczuję Ci tych przeżyć 🥺 Niestety poród rzadko wygląda tak jak na filmach, a jedyne czego jesteśmy pewne to że będzie bolało 😰 a tu jeszcze tyle rzeczy może sie zdarzyć... Mam nadzieję, że uda Ci się to jakoś poukładać w głowie i szybko zapomnisz o tej traumie. Nikoś na pewno Ci w tym pomoze 🤗
    Twój mąż mógł być cały czas z Tobą? Tzn już od piątku?

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ