Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
olcia77 wrote:Dzisiaj od rana jestem zaniepokojona, brzuch boli mnie dolem jak na miesiaczke i juz sie zamartwiam i poplakuje sama w domu.. jeszcze 5 dni i ide na usg. Tak Ams bez przerwy jestem na zwolnieniu.
Sie nie martw tylko sie ciesz !!!! Macica Ci sie powieksza stad te bole :*
Tez przez te smutki przechodzilam i gin mi wytlumaczyla, ze zupelnie niepotrzebnie takze odpoczywaj i sie nie zamartwiajOd 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Dziekuje Ams za pocieszenie. U mnie kazdy bol to strach. Skurcze czasami tez mam. Ale nie sa jakies mocne. A jak tam ams u Ciebie?? Dzidzia duzo kopie? Ciazy Ci juz brzuszek? Moja znajoma jest w 34 i mowila ze juz modli sie zeby urodzic bo jej za ciezkoniedoczynnosc tarczycy
4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Dzidzia kopie 24/24 Sporadycznie kiedy sie lapie na tym, ze sie nie rusza, ale wystarczy, ze zmieie pozycje i juz Mloda daje sie we znaki.
Brzuszek zaczyna sie robic ciezki, ale daje rade. Fakt czasem jest ciezko, ale ja bede miala mala dzidzie i mam dosyc maly brzuszek...
Poki co przytylam tylko 3,5kg takze nie moge za bardzo marudzic...
To Twoja znajoma musi jeszcze wytrzymac ze 3 tyg i potem niech sie dzieje co chceOd 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Basia dzięki za odpowiedz. Teraz tylko po wypowiedzi EllaDe zastanawiam się czy jednak nie będę musiała najpierw podejść do inseminacji. Będę się dowiadywać i pewnie jeszcze Wam zadam tysiąc pytań
Olcia no właśnie trymestr to jest dla mnie 12 tyg no ale w ciąży chyba się inaczej liczy Nie zamartwiaj się,z dzidzia napewno wszystko ok, ale ma zachcianki, wegetarianka/in rośnie
Ams z waga stoisz super, urodzisz i nie będziesz miała nic na + marzenie! ale ten czas leci, na kiedy masz termin ?
Testu nie robiłam już, temp dziś spadła z 37 na 36,8 także dałam sobie siana
Buziaki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 17:03
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Ams 3,5 kilo?? Jejjj ale super urodzisz i bedzie waga taka jak byla. Zazdroszcze.. a wiecie co? U mnie waga taka jak byla. A wygladam jakbym przytyla z 8 kilo czy to normalne? Jestem cala napuchnieta, najgorzej uda. Zawsze mialam szczuplutkie nogi a teraz moje uda wygladaja strasznie. Niewiem czy to wina hormonow czy woda w ogranizmie sie zatrzymala
Evli moj tez sie smieje ze bezmiesny czlowieczek rosnie i ma zachcianki na takie nie zdrowe rzeczy staram sie jesc dobrze ale czasami to parowki, prazynki, frytki.. to mu smakuje najbardziej evli mam nadzieje ze rosnie zdrowo, ja tylko zyje z usg do usg i mowie do mojego ze osiwieje do 39 tygodnia. Evli nie trac nadzieji, moze na 2 dawkach wkoncu cos ruszy. Od nastepnego cyklu bedziesz brala 2?? Ja kciukow nie puszczam :*Evli lubi tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Olcia no to rzeczywiście średnio że tak napuchłaś, no ale „takie uroki ciąży” że tak powiem
Skoro waga się nie ruszyła to może tak jak mówisz zatrzymała Ci się woda..
Jutro mam termin @ i mam brać po 2 tabletki i w 10 dc iść na usg. I tak właśnie patrzyłam przed chwila na doctolib i moj gin przyjmuje albo w 9dc albo następny termin jest na 15dc i bez sensu w ogóle... 9 trochę za wcześnie a 15 to już w ogóle po owulacji no nic może jeszcze jakim cudem wskoczą inne daty ..2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli, idź 9dc, albo zadzwoń do gina i na pewno Cię wciśnie na odpowiedni dzień. Oni zawsze zostawiają sobie mały zapas na takie przypadki.
I glowa do góry - uda się!!!
Dziewczyny z brzuchami - pozdrawiam i nie martwcie się byle czym. To hormony Was nakręcają.
Pozatym ten weekend spędzamy w Paryżu i już się cieszę, bo pogoda ma być ładna. Nie mogę się doczekać długich spacerów po tym mieście.
Evli lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
EllaDe wrote:Evli, idź 9dc, albo zadzwoń do gina i na pewno Cię wciśnie na odpowiedni dzień. Oni zawsze zostawiają sobie mały zapas na takie przypadki.
I glowa do góry - uda się!!!
Dokladnie !!!
Nie wszystkie wolne terminy sa dostepne na doctolibie lepiej zadzwonicEvli, olcia77 lubią tę wiadomość
Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Wzielam „na wypadek” 20 wrzesnia, tylko ze jak narazie @ nie przyszla, takze z 9dc zrobi sie chyba 8dc Ten clo mi przedluza cykle. Gin nie przyjmuje we wszystkie dni bo pracuje w innych placowkach tez. Ale jak juz „szanowna zawita” to bede dzwonic napewno do niego
EllaDe udanego weekendu i zwiedzania!!
Buziaki:*EllaDe, olcia77 lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Dziewczyny !!
Cala wyprawka kupiona w PL do mnie przyjechala ! jestem podjarana na maksa
jutro bede mogla wreszcie ogarnac lozeczko i "kacik" dla naszej Niuni !!!
musialam sie z Wami tym podzielic
dobranocEvli, EllaDe, olcia77 lubią tę wiadomość
Hej dziewczynki.
Ams super!! To teraz sama przyjemnosc skladania mebelek
Evli jak tam przyszla @?
Dziewczyny dostalam meila od ginekologa w poniedzialek i dopiero dzis go zobaczylam. W sprawie mojego spotkania w poniedzialek.
Mam dwie opcje; dèplacer rdv Pod spodem annuler rdv. Mam cos wybrac? Chlopak w pracy a ja juz sie boje ze mi anuluja wizyteams lubi tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Podejrzewam ze to drugie to anulacja spotkania, kliknelam to 1 i wyskakuje mi takie cos . Musze wogole to wypelniac? To jest potwierdzenie spotkania?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/876929850ddb.pngniedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Uhh to dobrze bo juz sie wystraszylam, nie tykam nawet bo jeszcze mi sie kliknie anulowanie i narobie wtedy.. dzieki :*
Kurcze rzygam dzis jak kot myslalam ze minelo, oj mylilam sie
Kiedy masz gin?niedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Olcia lepiej nic nie wciskaj czekaj na chłopaka bedzie dobrze nie denerwuj się! kurcze współczuje ci tych mdłości ..
Evli ehhh kiedy do ginekologa?? porozmawiaj z nim na temat in vitro może?
Ams ale super urzadzanie kącika i kupowanie tych wszystkich ciuszków i rzeczy to najprzyjemniejsze co może byc:)
Ja od wczoraj mam jakiegoś "doła" w nocy nie moge zasnąć chodze spac 3-4 sikam co 30 min...mysle o jakiś głupotach że coś jest nie tak ehhh nie wiem co jest grane:( najchetniej to bym tylko spała -
Hej hej!
Olcia kurcze ale Cię męczy, biedna widzisz chciałam wziąć od Ciebie te mdłości i nie wyszło
Ams jak tam, wszystko już poukładane ?
Basia chyba to hormony co? Kiedy masz rdv u gina? Nie denerwuj się, powinnaś sie cieszyć ciąża
Do mnie zawitała dziś „szanowna”. Myslam że umrę w pracy To był moj pierwszy cykl który trwał aż 28 dni, ale chyba to lepiej niż 25-26. Dzwoniłam do gina i mówiłam mu ze nie ma dat na doctolibie i myślał i myślał i w końcu kazał mi przyjść 25/09, specjalnie chyba otworzy gabinet, lol . To będzie mój 13dc także myśle że będzie ok. W dwóch ostatnich cyklach w 13dc miałam pozytywne testy, także będę tuż przed owulka
EllaDe łykacie z mężem jakieś witaminki? My bierzemy gametix, teraz na ten cykl zamówiłam dodatkowo Q10 i zastanawiam się czy coś jeszcze dorzucić ?ams lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Olcia, nic sie nie martw, w poniedzialek zobaczysz swoja fasolke i bedziesz najszczesliwsza na swiecie
Daj nam koniecznie znac !!
co do mdlosci to niezle Cie trzyma... Mi przeszlo dokladnie w dniu USG polowkowego
Wyszlam od lekarza i stwierdzilam - juz nie bede rzygac, bo po co? no i tak tez sie stalo
Basia ten Twoj "dol" to przez hormony, na pewno. Nic sobie nie wkrecaj. Poczatek ciazy jest najtrudniejszy, bo jeszcze sie nie czuje ruchow dziecka i w sumie nie wiadomo co u niego slychac. Trzeba przez to przebrnac Ktory masz tc?
Evli, Ty to normalnie VIP jestes ! Fajnie, ze gin znalazl dla Ciebie termin ! bedziesz mogla obczaic swoje 'jajo' albo i kilka
Ja juz prawie wszystko poukladalam. Najchetniej ubralabym posciel do lozeczka, ale chyba za szybko, co ? jak myslicie... ?
Dzisiaj w planach mam prasowanie pieluszek, ktore wczoraj wypralam.
O 16h mam spotkanie z polozna w szpitalu i mam do Was takie pytanie : jak po francusku nazywa sie sluz? znalazlam la glaire ale chcialabym miec od Was potwierdzenie
Milego dnia i zaraz weekend !
Evli lubi tę wiadomość
Moj gin uzywal tego slowa, a ze nie bylam pewna czy dobrze zrozumialam to sprawdzalam w slowniku i to byl sluz
Chyba troszke za wczesnie na zakladanie poscieli zakurzy Ci sie.
Milego dnia dziewczyny!ams lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦