Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
troche mnie denerwuje ten Twoj lekarz...
Narobil nadzieji i w ogole i dupa.
A w razie czego bedziesz mogla podejsc po poludniu czy idziesz do pracy?
Bo moze jak zadzwonisz to Cie przeprosi i powie, zebys przyszla po poludniu i Cie przyjmie miedzy pacjentkami, albo cos...
Chociaz tak jak mowisz, juz pewnie jest u Ciebie po owu...
Kurde, niech sie juz to wszystko skonczy i niech wyrosnie fasolkaEvli lubi tę wiadomość
Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Kurczę, Evli, niefajnie Cię załatwił... Wg. mnie przy stymulacjach monitoring to podstawa, ze względu na ilość komórek, które twoje jajniki mogą wyprodukować, szczególnie przy zwiększonej dawce. Myślę, że powinnaś z nim szczerze pogadać i jeśli w tym cyklu się nie uda (ale trzymam kciuki za bliźniaczki jakby co ), to w przyszłym miesiącu powinien Ci dać rdv powiedzmy w 9 i 12 dniu.
Czy już tu wspomniałam jak miałam pierwszą stymujację do IUI? Dostałam normalną dawkę i jak przyszłam na podgląd, to gin zobaczył 5 komórek! od razu powiedział, że przerywamy i nawet lepiej się zabezpieczyć bo ryzyko ciąży 3+ było za duże. Resztę IUI byłam na połowie dawki, co dawało 1-2 komórki.Evli lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
Hej dziewczynki
Evli naprawde?? Pamietalam wlasnie ze dzisiaj masz spotkanie i myslalam o Tobie od samego rana.. a tu dupa.. ale bym sie wsciekla. Moze pozniej gdzies Cie wcisnie? Jezeli nie,to ja bym lekarza zmienila. Przy takich dawkach clo monitoring to podstawa, a on to olewa bo mial Cie rano przyjac..Co on mysli ze to cukierki? Mimo ze po owulacji jestes to na usg bedzie widac czy cos sie dzialo. Staraj sie zeby jeszcze dzis Cie przyjal.
Co do testow to ja mialam to samo.. 50 testow zrobilam chyba 30 i ani jeden pozytywny! martwilam sie ze nie mam owulacji, a tu prosze poszlam na usg w Polsce i gin mowi ze owulacja nastapi niebawem. No i zaszlam w ciaze odrazu. Takze te testy to do kosza poszly, tylko sie przez nie zamartwialam.
Ams mowisz ze juz torba gotowa, super teraz tylko czekac znajoma mi wlasnie mowila ze sa takie zajecia, ja bym poszla ale musialabym z chlopem chodzic bo ja to nie rozumiem nic a ze chlop pracuje to ciezko bedzie..
Neytiri mysle ze niedlugo dolaczysz do zafasolkowanych narazie sie nie masz co martwic, pare cyklow o niczym nie swiadczy.Powodzenia
A co u mnie? Czuje sie coraz lepiej, jeszcze rano sie zdarzy wizyta w wc, ale to co bylo a jest terazto niebo a ziemia.Apetyt wrocil, caly czas jestem glodna nawet na mieso moge juz patrzec powoli ale ten brzusiu cos nie rosnie
niedoczynnosc tarczycy
4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Olcia, brzuszek jeszcze wystrzeli, az bedziesz miala dosc
Evli, co za lekarz! Oby mu sie udalo cie przyjac dzisiaj, bo jak nie to do d... takie leczenie trzymam kciuki!
U mnie dzisiaj spadek tempki, mam nadzieje, ze jednodniowy Jutro sie okaze Jestem dzis w mega dobrym humorze i moge przenosic gory, wszyscy w pracy sa w szoku i pytaja co mi jest :pWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 13:34
Evli lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania -
Olcia - a po angielsku mówisz? Jak tak, to znajdź położną, która mówi po angielsku - są takie, kumpela Amerykanka tak miała!niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
Neytiri ja tez dzisiaj tryskam energia zaczynam sie cieszyc swoim stanem
No ja czekam juz na ten okraglutki brzusio i na jakis znak ze ktos tam mieszka
ams, Evli lubią tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Olcia, jeszcze troszke musisz niestety poczekac na pierwsze ruchy... ja mialam bardzoo szybko, pod koniec 16tc. Wiem, ze to czekanie jest strasznie dlugie...
Dziewczyny, a ja dzisiaj jestem tak zaspana, ze masakra. nawet kawa nie pomogla. Cos zjem i ide do lozka... Chyba mam potrzeba naladowania baterii na pozniej (gdyby to tak dzialalo... ^^)
Evli, jak chcesz to polece Ci moja ginekolog. Jest dosyc oschla, ale wydaje mi sie bardzo kompetentna. Przyjmuje niedaleko Notre-Dame
Moglabys zadzwonic do sekretariatu i sie dowiedziec co i jak daj znac !
I koniecznie napisz co Twoj dr powiedzial, po Twoim telefonie :*Evli lubi tę wiadomość
Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
olcia77 wrote:Neytiri ja tez dzisiaj tryskam energia zaczynam sie cieszyc swoim stanem
No ja czekam juz na ten okraglutki brzusio i na jakis znak ze ktos tam mieszka
Mnie cieszy moj wykres, choc to dopiero 6/7 dpo. Poza tym mam jakies takie dobre przeczucia co do tego cyklu, sama nie wiem. Wydaje mi sie, ze pod jakims wzgledem bedzie przelomowy. Fajnie tak obserwowac swoje cialo. Duzo medytuje i robie wizualizacje, wiec moze to dlategoEvli lubi tę wiadomość
✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
Evli współczuje Ci z tą wizyta ... ale coś na te tematy wiem same wiecie co się działo jak podchodziłam do in vitro ciagle anulacje ciagłe przekładanie itd ;/ ja mam jakis spadek formy nic mi sie nie chce w nocy zasnąć nie moge a znowu po południu to bym spała cały czas ... jakas masakra...
-
Neytiri i ty niedlugo dolaczysz
Basia ja tez spac w nocy nie moglam do 13 tygodnia bezsenne noce ale to przez wieczne mdlosci.. teraz to zasypiam moment, spie jak male dziecko cala noc i rano ciezko mnie dobudzic
Evli czekam na wiesci.. ciekawe co powie
Ams kolezanka w 17 tyg juz czula, ciekawe jak bedzie u mnie prawie 14 tydz mam takze moze niedlugo dostane jakis znakniedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Neytiri trzymam kciuki zeby Twoje przeczucie sie sprawdzilo
Olcia super ze juz doszlas do Ciebie
Basia, mam nadzieje ze szybko odzyskasz sily, dobrze ze nie pracujesz
Ams odpoczywaj i zbieraj sily na porod
Bylam u gina i tlumaczyl sie ze wpisal mnie nie w ten wtorek..
Zrobil usg i tak jak czulam, owulacja sie odbyla, bylo duzo plynu i cialko zolte
Spytalam sie jakie ma plany na mnie to powiedzil ze jak teraz sie nie uda, to ostatnia proba z clo w przyszlym miesiacu. Pozniej zastrzyki i ewentualna inseminacja.2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli wrote:Neytiri trzymam kciuki zeby Twoje przeczucie sie sprawdzilo
Olcia super ze juz doszlas do Ciebie
Basia, mam nadzieje ze szybko odzyskasz sily, dobrze ze nie pracujesz
Ams odpoczywaj i zbieraj sily na porod
Bylam u gina i tlumaczyl sie ze wpisal mnie nie w ten wtorek..
Zrobil usg i tak jak czulam, owulacja sie odbyla, bylo duzo plynu i cialko zolte
Spytalam sie jakie ma plany na mnie to powiedzil ze jak teraz sie nie uda, to ostatnia proba z clo w przyszlym miesiacu. Pozniej zastrzyki i ewentualna inseminacja.Evli lubi tę wiadomość
ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
▪️05/2021 IVF z KD
O jejku Ams, moze jakies badanie krwi? Moze brakuje Ci czegos.. wracaj do zdrowia!
Neytiri wydaje mi sie ze owulacja pokrywa sie z wykresem. Dzis byl skok temperatury z 36,5 na 36,7. Jutro normalnie powinna byc jescze wyzsza.
No niby plan jakis jest ale mi sie caly czas wydaje ze stoje w miejscu
Tescik hmm za jakies 10 dniams lubi tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦