Staraczki z Francji
-
WIADOMOŚĆ
-
Evli ten rogal z kuleczkami jest najlepszy!!! najbardziej plastyczny i super sie uklada do ciala. Czasami maskotki sa tez z takimi kuleczkami, albo poduszki...
Olcia gondola w moim wozku jest super !! Szarlotka jezdzi w nim jak krolowa w karocy
Ja jestem bardzo zadowolona. Sama daje rade go zlozyc i rozlozyc. Polecam
Link do nazego lezaczka, teraz widze w przecenie jest : https://www.rueducommerce.fr/produit/tiny-love-transat-rocker-napper-luxe-34816081/offre-82746335Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
i jeszcze co do rozka - to polecam !! u nas sie bardzo sprawdzil !! no i w szpitalu robil furore, bo tutaj "nie znaja" albo za drogo...
ja mam taki z minky cieplutki i przyjemny. Teraz Szarlotka na nim lezy jak na kocyku bo juz sie za duza zrobilaOd 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Ja właśnie też czytałam że malucha nie przykrywa się kołdra i kładzie się na płasko bez poduszki. Rożki fajne, ale zastanawiam się czy mi się to sprawdzi w lipcu... zależy od pogody na pewno
Poduchy dalej nie wybrałam, jest tego za dużo na amazonie i tak nie widząc na żywo nie mogę się zdecydować. Do tego większość jest napychana jak poduszki, tych kuleczek mało widzę2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Hej Dziewczyny, melduję się w Nowym Roku!
eM80 - przykro mi. nie to chciałam usłyszeć.
Jestem na końcówce cyklu 0 - biorę tabletki z estradiolem. Okres powinnam dostać w ciągu 3 dni i wtedy zaczynam stymulację. Lodówka jest pełna leków. Jak mi apteka wydała 2 wielkie torby leków, to myślałam, że zawału dostanę. Nie rozumiem dlaczego pharma pakuje swoje produkty w takie ogromne opakowania: karton, plastik... mogliby się trochę ograniczyć. No ale cóż.
Życzę Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Evli lubi tę wiadomość
niepłodność idiopatyczna
2017 - 3x IUI
2019 - IVF
- 28.01 transfer - [*] 8 tydzień
- 25.06 crio - mamy serduszko! - > mamy synka!
2022 - nieudany transfer mrozaczka -
EllaDe powodzenia! Kciuki zacisniete.
Evli tak ja co miesiac co wizyte dostaje mocz i inne badania( tarczyca i w kierunku anemi bo wczesniej mialam z tym problem i teraz kontroluje co miesiac).
A ja dziewczynki musze sie pochwalic, kupilismy mebelki dla malego tatus dzisiaj sklada wszystko, czeka nas malowanie pokoju jeszcze i dokupienie roznych drobiazgow jaram sie tym wszystkim jak male dziecko i cieszy mnie to bardziej niz kupienie czegokolwiek sobie mysle ze jeszcze miesiac i bedziemy gotowi, takze zostanie mi siedzenie i czekanie na przyjscie Kordianka.
Jak tam u Was dziewczyny? Evli jak tam? Coraz blizej prenatalne, trzymam kciuki.
Ams jak tam malutka?
Em80 strasznie mi przykro.. trzymaj sie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 19:57
EllaDe lubi tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
4.04.2018- [*] moj aniolek 5 tydz.
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Ale fajnie Olcia z tymi mebelkami My dużego pola do popisu nie mamy, oprócz łóżeczka i jakieś szafy jednodrzwiowej nic się innego nie zmieści
Prenatalne coraz bliżej i coraz więcej myśli, niech już będzie wtorek!
Buziaki :*2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli co do rozka to mozesz kupic taki cieniutki i wtedy Ci sie sprawdzi:) Ja moja mala kladalam w rozek przez pierwszy miesiac ale dokrywalam troskze kolderka w rozku czula sie bezpiecznie
Co do badan to tak, mialam co miesiac siki i krew ale dopiero od chyba 4 czy 5 miesiaca
Jutro prenatalne !! juz sie nie moge doczekac Kochana!!! i mooooooocno trzymam kciuki !!!!
EllaDe - kciuki dla Ciebie rowniez mocno zacisniete !!!
Olcia - wiem co przezywasz to jest super czas jak szykujesz pokoik czy nawet kacik (jak to w moim przypadku bylo) dla Malucha
Pamietam, ze jak wrocilismy ze szpitala i polozylam po raz pierwszy Szarlotke do lozeczka to bylam tak rozczulona, ze beczalam jak dziecko, hehe
Evli jak masz malo miejsca, to polecam przewijak na lozeczko plus z ikei zestaw do przewijania - w jednym pojemniczku mam waciki, w drugim wode pieluszki mam polozone "w glowie " na przewijaku i ten system sprawdza nam sie dobrze (link: https://www.ikea.com/fr/fr/catalog/products/30199283/ )
co do mebelkow to polecam szuflady plus organizery- im wiecej przegrodek tym lepiej bedzie mozna wszystko ulozyc
Pozwolilam sobie na takie cwaniakowanie, bo mi sie to wszystko sprawdzilo i chce pomoc, bo wiem, ze przygotowanie miejsca dla dziecka jak sie nie ma duzo mozliwosci i kazdy cm sie liczy to niezle wyzwanie )
aaa i jeszcze wanienka z ikei za chyba 5 euro tez sie super sprawdza
U nas zaczely sie chyba zeby !!!! juz :o
MAlutka ma troche ponad 2miesiace i caly czas od kilku dni jezdzi po dziaslach i sie slini strasznie no i do tego ogromny szloch i glosny placz...
A do lekarza idziemy za 10 dni - to juz bedzie z zebami hahaha (pewnie nie, no ale moze lekarz potwierdzi moja "diagnoze" i powie, ze zeby sie zblizaja)
Dzis w nocy po raz pierwszy odkad jestesmy w domu Charlotte plakala nie z glodu tylko z innego powodu... czyli pewnie zabki.
No to ja jak zawsze sie rozgadalam
Milego dnia!!
Evli, a Ty pracujesz czy masz zwolnienie?
Evli lubi tę wiadomość
Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Co to przewijaka to będę właśnie musiała coś wymyśleć bo dodatkowy mebel odpada, nie ma miejsca. Ams Ty mówisz o takim co się kładzie na łóżeczko? Nie przeszkadza to ? Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że zajmuje to 3/4 łóżeczka, ale to raczej mi się tak tylko wydaje Muszę to zobaczyć „na żywo”
Tak jutro prenatalne, stresa mam że masakra. Już dziś mi się koszmary jakieś śniły że byłam na wizycie i zaczęłam krwawić... Może jakbym miała jakiekolwiek objawy to byłabym spokojniejsza, a ja niiic. Żałuje że jak byłam w Polce to niekupilam sobie detektora tętna..
Dobrze ze jutro wizyta z samego rana. Mąż idzie ze mną pierwszy raz
Co do pracy to siedzę w domu, już prawie miesiąc. Jak wyszły mi krwiaki i to « złe zaczepienie” to bałam się ze się przedzwigne i wróciłam na bezrobocie Trochę żałuje bo dobrze się czuje i mi się nudzi no ale zdrowie fasolki najważniejsze2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli dobrze, ze odpoczywasz i dbasz o siebie
tak przewijak taki na lozeczku sprawdza sie jak chcesz to Ci podesle zdjecie
Aha i jak masz malo miejsca, to wybierzcie lozeczko z szufladami na dole zawsze to jakies dodatkowe schowki
No u nas nasze łóżko zajmuje większość sypialni, także pola do popisów nie mamy. Te szuflady pod łóżeczkiem to napewno dobra sprawa. I miejsce włożenie czegoś i kurz się tak nie zbiera Z przyjemnością obejrzę zdjęcie2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli powodzenia jutro!! Trzymam kciuki najmocniej jak sie da. Czekam na wiesci.
Oj tak Ams ja jeszcze nie urodzilam a juz chodze taka rozczulona na mysl ze niedlugo bedzie taki maluszek lezal w lozeczku.
A wczoraj jak moj skladal to wszystko, jak sie cieszyl to tak samo lzy do oczu naplynely. Strasznie wrazliwa sie ostatnio zrobilam
Jak urodze i go zobacze to chyba nie bede umiala slowa wydusic przez pare dni tylko bede beczala ze szczescia
Nasz pokoik jest malutki, akurat szafa, przewijak i lozeczko wejdzie. Wiecej juz gracic nie bede. Pokoj jeszcze musimy odmalowac bo sciany sa tragiczne. Do tej pory robil za graciarnie
Evli, ams lubią tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
Uffff już po !!! Ale miałam stresa!
Z usg wszystko ok ! No oprócz braku / lub jeszcze nieudowicznieniu jednej tętnicy w pępowinie (podobno może się to zdążyć). Mały wiercipięta nie chciał pokazać co ma miedzy nóżkami Aż ciężko mi sobie wyobrazić że ta mała istotka sobie siedzi w tym moim płaskawym brzuchu hehe
Według wymiarów cofnęła mi o pare dni ciąże. Teraz czekam na wyniki z krwi.
Buziaki :*ams, EllaDe lubią tę wiadomość
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Evli fantastyczna wiadomosc!!!!!
Bardzo sie ciesze i gratuluje !!!!!
Masz jakas foteczke ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b06f9b9df28.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b401c792b30.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11427f6678f2.jpg
fotki naszego przewijaka i lozeczka. Akurat Szarlotka spi, sorki za balagan no ale jakos porzadki mnie teraz za bardzo nie interesujaEvli lubi tę wiadomość
Evli cudna ta Twoja dzidzia !! Bardzo, bardzo sie ciesze !!! pamietam jak sama mialam taka fotke - nie moglam sie napatrzec
Faktycznie ! To juz rok naszej "znajomosci"
Pamietam jak zakladalam ten watek... Myslalam, ze bedzie mnie czekac dluuuuga walka, a tu miesiac pozniej dowiedzialam sie o Dzidzi : )Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte -
Evli super!!! Cudowne wiesci, ciesze sie ze wszystko jest wporzadku.
Piekne zdjecie, niech dzidzia rosnie sobie zdrowo! ❤️
Ams super kacik widze ze z musteli korzystasz. Polecasz? Bo ja zakupilam wlasnie szamponik, balsam do ciala i plyn do kapieli.
Evli, ams lubią tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
28.03.2019- Kordian❤️
10.05.2021- Dawid❤️ -
olcia77 wrote:Ams super kacik widze ze z musteli korzystasz. Polecasz? Bo ja zakupilam wlasnie szamponik, balsam do ciala i plyn do kapieli.
tak polecam !! pieknie pachnie i Mala nie ma zadnego uczulenia, no i kosmetyki te sa dostepne tez w Polsce
Ja na poczatku glowe mylam plynem do kapieli szampon mam od tygodnia
Uzywamy tez oliwke z mustelii i wode do mycia bez splukiwania - ta wode uzywamy za poleceniem pediatry do dupki najpierw myjemy ta woda, a na koniec i tak przemywamy zwykla czysta woda:) posladki jak marzenieOd 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte