X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubecek wrote:
    A powiedzcie mi dlaczego takie duze dawki progesteronu bierzecie?
    Ja biore 400mg na dobe, mam PCOS i bez stymulacji cykle mialam bezowulacyjne. Moj organizm nie produkuje wystarczajaco progesteronu, bo jak to moj gin w KWZ powiedzial, nie nauczyl sie tego. Progesteron jest wytwarzany po owu a jak nie ma owu to nie ma progesteronu. Ot taka historia. Moj gin prowadzacy ciaze mowil, ze do 12 tyg bede brac i szczerze mowiac troche sie boje tego czasu gdy juz nie bede brac bo zadnych badan mi nie robil i smiem twierdzic, ze tak na oko bedzie mi kazal odstawic....

• kubecek Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Kochany Kubecku :-) bedzie wszystko dobrze, ja to wiem :-) Juz sie nie moge doczekac wieczornych wiesci od Ciebie.
    trzymam cię za słowo kochana :)

krysiak lubi tę wiadomość

Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

0e3d986850.png
  • kubecek Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja owiem ci w tej ciąży która się udała pwtedy jescze w Pl mieszkalismy to duphaston 3 razy dziennie plus raz dziennie luteina brałam do ostatniego dnia 36 tc u mnie ktez krucho z progesteronem

Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu

0e3d986850.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Ja biore 400mg na dobe, mam PCOS i bez stymulacji cykle mialam bezowulacyjne. Moj organizm nie produkuje wystarczajaco progesteronu, bo jak to moj gin w KWZ powiedzial, nie nauczyl sie tego. Progesteron jest wytwarzany po owu a jak nie ma owu to nie ma progesteronu. Ot taka historia. Moj gin prowadzacy ciaze mowil, ze do 12 tyg bede brac i szczerze mowiac troche sie boje tego czasu gdy juz nie bede brac bo zadnych badan mi nie robil i smiem twierdzic, ze tak na oko bedzie mi kazal odstawic....
    U mnie też pco :( W sumie to mi się wydawało,że miewałam owulację ale dość późno tzn tuz przed okresem. U mnie trochę progesteronu organizm wytwarzał, ale ponoć za mało na ciążę bez powikłań (więc chyba mam niedomogę ciałka zółtego, które wraz z ciążą powinno zwiekszyć prod. progesteronu, odpowiednio do kolejnego tyg. ciąży. Moje natomiast się zmeczyło owulacją i od tamtej pory jest na urlopie :() Do tego po każdym cyklu zostawały mi cysty/torbiele z niepęknietych pęcherzyków na kolejny cykl. W ogóle, gdzieś czytałam, że "męskie hormony" (testosteron itp.) działają działają trochę na zasadzie sprzężenia z progesteronem (hamują jego działanie) i pewnie dlatego "wybranki z pcos" mają problemy z niedoborem progesteronu.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak moj nie poszedl dzis do lekarza, pojdzie w pl

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    jednak moj nie poszedl dzis do lekarza, pojdzie w pl
    ojeja, to czemu? Wystraszyl sie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam cos co dzisiaj znowu wymyslilam :-)
    Siedzimy z kolega w pracy i rozmawiamy i on mnie pyta w jakim jezyku napisalam wniosek, ktory mialam przygotowac. Po niemiecku, czy angielsku? Na co ja tak jakby to oczywiste bylo: po polsku :-) Oczywiscie chcialam powiedziec ze po niemiecku a nie wiem dlaczego mu tak glupio odpowiedzialam.

kubecek lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wymyslil ze jak ja sie badam w pl to i on bedzie, ze nie trzeba bedzie tlumaczyc badan na pl

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    wymyslil ze jak ja sie badam w pl to i on bedzie, ze nie trzeba bedzie tlumaczyc badan na pl
    Oj coś czuję, że stóchrzył ;) Ja akurat nie miałam tego problemu, ale kilka koleżanek mi opowiadało, że miały problem by przekonać swoich partnerów, a jak się juz udało to szli jak na ścięcie (no bo jak ktoś moze sądzić, ze facet ma problemy z płodnoscią? Wcale się z tego nie nabijam, ale ponoć wielu panów bierze tę wizytę bardzo osobiście, a ewentualne problemy traktują nie jak jakieś zaburzenie, ale jak podważenie ich męskości...

werni lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubecek wrote:
    trzymam cię za słowo kochana :)
    Daj znać czy mogę juz przestać trzymać kciuki :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • kubecek Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec tak lekarz mega konkretny czesc badan dzis zrobione jeszcze w przyszlym tyg tatczyca no i najwazniejsze jest pecherzyk tam gdzie powinien byc czyli w macicy ;) ;) wszystko odpowaiada term z moesiaczki czyli jestem w ciązy 5t4d ;)na dzien dzisiejszy wszystko jest wporzadku musze jedynie zwiekssyc utrogestan do 4 tabletek na dobe czyli co 6 godzin brac ze wzgledu na te wczesniejsze poronienia takze kochane cycki do przodu i bedzie dobrze ;)

werni, makota lubią tę wiadomość

0e3d986850.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę. Gratulacje!!!! Fajnie, że trafiłaś na konkretnego lekarza. Na kiedy masz zaplanowane kolejne usg?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, bardzo sie ciesze :) nie doczekałam wczoraj do wieści i padłam :) bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrze i tak ma zostać. Niech ten Wasz cud sie rozwija.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wstałam, zjem śniadanko, wyszykuje sie i do lekarza. A dzisiaj pracuje z domu, tak sie ciesze. Po wizycie przyjadę sobie do siebie i bede mieć spokój :)

Kinga., kubecek lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubecek super wiadomosc, oby szczesliwie sie zakonczyla ciaza :)

Wczoraj mojego zgwalcilam hehe bo mysle ze byla owulka, bo tempka skacze mi do gory, jesli jutro znow skoczy to pewnie kreske przesuna :)

krysiak, Kinga., kubecek lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyty mysle ze szef mu nagadal i nie poszedl. Bo szefa zona tez robila w pl badania i musial papiery tlumaczyc. Itd.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Co do wizyty mysle ze szef mu nagadal i nie poszedl. Bo szefa zona tez robila w pl badania i musial papiery tlumaczyc. Itd.
    Werni ja jak do tej pory (a część badań laboryjnych nadal robię w pl, bo prościej:)) wszystko sobie tłumaczyłam sama (zajmuje mi to dosłownie klika minut, oczywiście z Internetem, bo wcale dobrze jezyka nie znam. W sumie jakbym miała tłumaczyć całą historię swoich chorób i wyniki u tłumacza, to bym zbankrutowała bo tego mam cału segregator :(. I powiem ci, że to się przydaje, bo za każdym razem jak zapisuję się do nowego lekarza, to na wstępie jest ankietka do wypełnienia nt przebytych chorób, allergii + czasem wywiad rodzinny.

werni lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak trzymam kciuki i czekam na info jak po wizycie :)

Ps. Chyba już mogę się pochwalić, że od tygodnia nie jadłam nic słodkiego, a zamiast tego robie sobie soczki owocowe (niestety od warzywnych nadal mnie odrzuca, ale będę nad tym dalej pracować ;). Do tego codziennie robię jakąś sałatkę/surówkę i w ten sposób właczyłam do jadłospisu surowe warzywa. Także powoli wracam do normalności

kubecek, krysiak lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • kubecek Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak trzymam kciuki daj nam znac :)
    Kinga soczki sa super :)

Werni zgwałciłaś męza powiadasz toz to kryminałem pachnie :) :)
    a ja tak się zastanawiam czy zrobic sobie suwaczek i chyba zrobie co mi tam :)
    w przyszłym tyg musze tylko podjechac na badania tarczycy
    a nastepną wizyte u gin mam 10 listopada nie wiem jak to wytrzymam tyle czekania

Kinga., krysiak, werni lubią tę wiadomość

0e3d986850.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kubecek wrote:
    Krysiak trzymam kciuki daj nam znac :)
    Kinga soczki sa super :)

Werni zgwałciłaś męza powiadasz toz to kryminałem pachnie :) :)
    a ja tak się zastanawiam czy zrobic sobie suwaczek i chyba zrobie co mi tam :)
    w przyszłym tyg musze tylko podjechac na badania tarczycy
    a nastepną wizyte u gin mam 10 listopada nie wiem jak to wytrzymam tyle czekania
    Oj Kubecek chyba grudnia ;) (to tak jak ja :)) ale 3.12 mam tez usg prenatalne, takze może w końcu się dowiem czy to dziewczynka czy chłopiec :)

krysiak lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ