X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinsien wrote:
    No cześć dziewczyny, dawno nic nie pisałam- ale to nie znaczy, że mnie tu nie było ;)
    Witam nowe dziewczyny. Alinsien, miło mi - chociaż jedna koleżanka które przeczytała 173 strony to chyba mnie już zna hihi
    My po owulce. Czekamy na efekty ;p
    Weekend był szalony i męczący, ale przyjemny. A jutro poniedziałek, jak na luty mam dużo pracy w pracy ;/ a jeszcze siłownia o jejku.
    W piątek był moj 19 d.cyklu i miałam iść na bsdanie krwi, ale nie mogłam się z pracy urwać a w piątki oni o 12 kończą. A był to idealny dzień na badanie bo miało być między 18 a 21... szkoda.
    A jak się moje zaciążone czują?
    Krysiak, jakie pożegnanie z forum?ja tu liczyłam na zdj maleństwa ;/
    Oj ty biedaczko, zawsze ci tak beznadziejnie z tą pracą wypada. Jakie badania masz w tym 21 dc zrobić?

Mnie powoli puszcza przeziębienie (został mi jeszcze katar), teraz mąż chodzi i kicha... Także powoli mogę znów mysleć :) Kurcze jak ostatnio byłam na wizycie, to zapomniałam poprosić lekarkę o receptę na l tyrox. Jak myslicie muszę się umówic na wizytę, czy uda mi się dostać receptę w rejestracji? Mam jeszcze na tydzień, a planowa wizyta dopiero 25.02...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 22:05

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Oj ty biedaczko, zawsze ci tak beznadziejnie z tą pracą wypada. Jakie badania masz w tym 21 dc zrobić?

Mnie powoli puszcza przeziębienie (został mi jeszcze katar), teraz mąż chodzi i kicha... Także powoli mogę znów mysleć :) Kurcze jak ostatnio byłam na wizycie, to zapomniałam poprosić lekarkę o receptę na l tyrox. Jak myslicie muszę się umówic na wizytę, czy uda mi się dostać receptę w rejestracji? Mam jeszcze na tydzień, a planowa wizyta dopiero 25.02...
    Kinga, jesli jest to lek, który bierzesz regularnie i lekarz go zna to raczej na pewno dostaniesz recepte na rejestracji i nie potrzebujesz terminu. Przynajmniej ja tak mam.
    Alinsien, fajnie znowu Cie widzieć i faktycznie kicha z tymi Twoimi wizytami u lekarza.... Trzymamy kciuki za druga polowe cyklu :) oby była dluuuuugaaaaa :)
    Ja dzisiaj pierwszy dzień po chorobie do pracy, niby mi sie chce ale fajnie tez w domu było posiedzieć i odpocząć. Teraz dwa tygodnie do pracy a potem tydzień urlopu na przyjazd siostry :)
    Miłego początku tygodnia :)

• Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie wszystko dobrze, juz czekam na @ bo chce isc na te badania hormonow, my wczoraj mielismy nastepne terminy na ogladanie mieszan.. ale do tej pory nic nie trafia w nasze upodobania.

u mnie w pracy spokojnie sie zrobilo bo odwolali moj projekt i przeniesiony zostal na 2017 rok takze bede miala spokojne pol roku bez stresu. :-)

alinsien nie wiem temperatura u mnie szaleje, skacze od 2ch dni...
    juz nawet na nic nie licze, nawe nie czuje sie inaczej mysle ze wszystko jest jak co miesiac. jakos bez emocji u mnie w tej polowie cyklu

milego poniedzialku :- )

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Kinga, jesli jest to lek, który bierzesz regularnie i lekarz go zna to raczej na pewno dostaniesz recepte na rejestracji i nie potrzebujesz terminu. Przynajmniej ja tak mam.
    Alinsien, fajnie znowu Cie widzieć i faktycznie kicha z tymi Twoimi wizytami u lekarza.... Trzymamy kciuki za druga polowe cyklu :) oby była dluuuuugaaaaa :)
    Ja dzisiaj pierwszy dzień po chorobie do pracy, niby mi sie chce ale fajnie tez w domu było posiedzieć i odpocząć. Teraz dwa tygodnie do pracy a potem tydzień urlopu na przyjazd siostry :)
    Miłego początku tygodnia :)
    Potwierdzam udało się telefonicznie załatwić receptę (lekarka do mnie oddzwoniła, by spr czy zwiększamy dawkę czy nie)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa- a jesli moge zapytac to jakiego mieszkania szukacie? Ja jestem w temacie, ale raczej wynajm na kilka mcy czy rok. Ale moj maz remontuje mieszkania dla roznych spoldzielni.
    Ja dzis mialam mega duzo papierow do wypelnienia, ale jutro juz bedzie chyba mniej. Biurokracja..
    Za tydzien mam testowanie, zobaczymy czy bedzie jak zawsze, ze kilka dni wczesniej mam objawy, ze jednak nie tym razem...
    Kinga- mi zawsze Panie na recepcji drukuja. Ewentualnie dzwonie wczesniej i prosze o oddzwonienie. Wtedy mowie co i jak, i jesli trzeba sie spotkac to ona mnie sama wciska.

7u22vfxmofven95z.png
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly, my chcemy kupic mieszkanie. W sumie jestesmy zadowoleni z tego jakie mamy ale nie mozna wykupic go na wlasnosc, a my chcielibysmy inwestowac pieniazki w cos swojego.
    Nie mamy druku ale jak sie cos fajnego trafi to byloby fajnie. Tyle ze szukamy zeby bylo duzo zieleni i w miare centralnie polozone wiec nie jest latwo znalezc.

Dziewczyny cos czuje ze dzis mnie @ odwiedzi wczoraj wieczorem mialam juz takie promieniujace jakby bole.
    poza tym moja temperatura zaczela teraz szalec jak na skakance.

... ale spoko nie zalamuje sie jak przyjdzie to ide do lekarza na te badania hormonalne. ;-)

no wiec musze uzbroic sie jeszcze w cierpliwosc dzis jest dzien spodziewanej miesiaczki.

Apropos… czy wy dzis pracujecie do 13.00? nam szef ostatnio napisal wiadomosc ze dzis mozemy isc wczesniej do domu :-D
    jestem ciekawa czy inni pracownicy pojda czy zostana normalnie do konca dnia. :- ) chyba sie podporzadkuje.

Wieczorem jestem umowiona z kolezanka na pogaduchy. I juz sie nie moge doczekac :-D

A co u Was slychac?
    Buziaki u mnie slonko swieci !!! :-D

8599gov33b6h6gc5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez za tydzień będę spodziewała się @

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest kilka mieszkan do sprzedazy, ale z wlascicielem ciezko sie dogadac. Poza tzm ceny w tej dzielnicy powalaja. A mieszkam blisko ogromnego parku, kilka km od Alexanderplatz. Ogolnie w okolicy jest duzo mieszkan do sprzedazy.
    Te twoje salatki i dania to moje smaki, ale tym razem wymysle chzba cos innego...
    Ja mam teraz tak, ze albo mi goraco albo marzne/ cos jak meno... Bardzo staram sie nie stresowac, ale jakos nie mam dobrych przeczuc co do poniedzialku. Jeszcze dwa cykle naturalnie i iui/ taki plan ma nasza lekarka.

7u22vfxmofven95z.png
  • alinsien Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemybutterfly Alexanderplatz <3 mieszkałam też kiedyś nie daleko, na franzneumannplatz :)
    Dziewczyny miał badać progesteron albo prolaktyne któreś z nich sie bada między 18 a 21 dd.cyklu

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinsien- a ja jakos w tym miejscu sie znalezc nie moge. Wszyscy sie zachwycaja Berlinem, a ja chyba po prostu nie prosperowac w duzym miescie.
    Ja za kazdzm razem oddaje krew jak jestem, ale w sumie co i kiedy nie wiem. Nie dzwonia to znaczy , ze wszystko ok.

7u22vfxmofven95z.png

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoras z Was miala iui? zwieksza to szanse?

7u22vfxmofven95z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    A ktoras z Was miala iui? zwieksza to szanse?
    Ja jestem po jednej iui, u mnie bez efektu ale ja jakos nie byłam do niej przekonana i ciesze sie, ze zdecydowałam sie na pójście do innej kliniki i wypróbowanie czegoś innego. iui niby ma sens, plemniki zostają wprowadzone na miejsce wiec maja łatwiej, znam przypadki z forum gdzie dziewczyny miały np wrogi śluz wiec zachodziły przy iui szybko ale nie ma reguły.

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sluzem to pytalam nawet o badania, niestety nie robi sie tego za bardzo w de. Tak samo genetyczne- wyjatkowe sytuacje. Prolaktyny z obciazeniem tez nie, bo ta zwykla w normie.
    Diete moge zmienic , ale nie musze, bo w sumie nie ma badan potwierdzajacych skutecznosc nowej diety- np bez glutenu...
    No nic nie moge zrobic:(

7u22vfxmofven95z.png

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sluzem to pytalam nawet o badania, niestety nie robi sie tego za bardzo w de. Tak samo genetyczne- wyjatkowe sytuacje. Prolaktyny z obciazeniem tez nie, bo ta zwykla w normie.
    Diete moge zmienic , ale nie musze, bo w sumie nie ma badan potwierdzajacych skutecznosc nowej diety- np bez glutenu...
    No nic nie moge zrobic:(

7u22vfxmofven95z.png
  • alinsien Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bemybutterfly Kochana ja się nim podniecam jak mam go odwiedzać ;p juz 5 lat tam nie mieszkam, tylko siostrę odwiedzam ona tam mieszka juz wieki :) ja wytrzymałam rok ;p
    A ja dietw zmieniłam i nie zaszłam, aczkolwiek u mnie to może być przyczyna tarczycy :)
    Ps ja po treningu, ćwiczyłam plecy, mam mega odciski... na rekach Haha pozdrawiam;*

• werni Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zacznę tez ćwiczyć jeśli ten ból jajników ustanie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Camilla Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś z mężem w kinderwunschzentrum w Siegen.
    Mąż oddał nasienie do badania, i krew na badanie hormonów.
    w piątek między 13 a 14 będą dzwonić do mnie z wynikami, które prześlą do mojej pani ginekolog. Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu NARESZCIE czegoś się dowiem, i w końcu ruszymy z kopyta!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, powodzenia :)
    Bemybutterfly, badanie śluzu to i w Polsce już lekarze nie bardzo chcą robić, podobno odchodzi sie od tego (tak przynajmniej pisały dziewczyny na wątku iui). Ja miałam prolaktyne podwyższona ale nikt mi nie robił badania po obciążeniu. Pamietam jak lekarz w KWZ zapytał czy nie przeszkadza mi, ze mleko z piersi mi cieknie. Na co ja, ze nic takiego nie ma miejsca. Nie uwierzył, zaczął naciskać a tam nic :) a co do diety, ja zgłosiłam sie do dietetyczki o stworzenie diety dla kobiety starającej sie o dziecko obciążonej PCOS. Stosowałam ja 4 tygodnie, w tym czasie faktycznie zaszłam w ciaze. Nie mowię, ze to dzieki diecie, bo po prostu na to złożyło sie wiele czynników ale mysle, ze każdy z nich miał na to wpływ. Poza tym koleżanka zgłosiła sie rownież do tej dietetyczki, ona ma problemy z tarczyca i efekt był taki, ze dostałyśmy identyczne diety (żeby było śmieszniej ta mojej koleżanki była droższa ;) kobieta tłumaczyła to tym, ze jej schorzenie jest poważniejsze, ale dieta identyczna! W rezultacie zwróciła kasę za tamta dietę :))

• Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem przyszla do mnie @...
    nie spalam do godz 3:30 a dzis mam rozmowe indywidualna z nowym szefem....

Starania zaczynam od nowa, jutro ide na badanie krwi :-)

8599gov33b6h6gc5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia w nowym cyklu i przy rozmowie :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ