X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staraczki z Niemiec
Odpowiedz

Staraczki z Niemiec

Oceń ten wątek:
  • kubecek Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do progesteronu to u mnie podobnie jak Kinga napisała nie wiadomo czy to "wina" ciąży czy brania hormonu :)

Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

0e3d986850.png
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Kurcze Aleksa miałam przeczucie, że wam się uda w tym cyklu, a tu taka niespodzianka. Może badanie hormonów pokaże, gdzie leży problem.

no ja tez tak myslalam bo w sumie ladnie sie do pewnego momentu ten moj wykres trzymal,
    no trudno bylam zawiedziona, bo jeden dzien po terminie @, ale trudno na badaniu bylam i nastepnym razem ide miedzy 19-22 dniem cylku.po tym sie wszystko wyjasni.

a my wczoraj bylismy na terminie w takiej firmie, ktora stawia gotowe domy,
    no i powiem szczerze, ze mamy dylemat czy dom czy mieszkanie. bo dom z podlogami plytkami i kuchnia do wyboru z kawalkiem ziemi bedzie kosztowal tyle co mieszkanie. (albo nawet mniej).

dzis bedziemy dyskutowac, ale sama nie wiem co lepsze, bo kazde ma swoje plusy i minusy.

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    A powiedzcie mi, czy wam tez po tzm progesteronie tak goraco i zimno na przemian? Ja sie strasznie poce w tej drugiej czesci cyklu...
    A bierzesz moze Clomifen? Bo CLO ma takie skutki uboczne, ze raz duszno, raz zimno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubecek, super, ze sie odezwałas. I ciesze sie, ze wszystko dobrze u Was. To już 19 tydzień u Ciebie, ale leci :)

kubecek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa87 wrote:
    no ja tez tak myslalam bo w sumie ladnie sie do pewnego momentu ten moj wykres trzymal,
    no trudno bylam zawiedziona, bo jeden dzien po terminie @, ale trudno na badaniu bylam i nastepnym razem ide miedzy 19-22 dniem cylku.po tym sie wszystko wyjasni.

a my wczoraj bylismy na terminie w takiej firmie, ktora stawia gotowe domy,
    no i powiem szczerze, ze mamy dylemat czy dom czy mieszkanie. bo dom z podlogami plytkami i kuchnia do wyboru z kawalkiem ziemi bedzie kosztowal tyle co mieszkanie. (albo nawet mniej).

dzis bedziemy dyskutowac, ale sama nie wiem co lepsze, bo kazde ma swoje plusy i minusy.
    Masz racje Aleksa, wszystko ma swoje plusy i minusy :) ja tez chciałabym mieć dom, ogródek, dla dzieci super i w ogóle większa swoboda. Ale ja pracuje, mąż tez, po macierzyńskim tez wrócę do pracy i nie zamierzam spędzić życia miedzy praca zawodowa a sprzątaniem domu. Ja lubię mieć porządek, wiec mieszkanie łatwiej ogarnąć. Nawet mieszkanie na parterze z ogródkiem mnie nie interesuje, bo potem to ja bede tą, która będzie kosić ten kawałek trawnika. Już ja znam życie i mojego męża :) wiec jak dla mnie marzenia jedna a głowa na szczęście drugie :)

• bemybutterfly Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ krysiak Nie, ja przez około 8 dni robie zastrzyki z Puregonu , bravectid na pęknięcie i famenita- prg. I jak ja zaczynam brac to od razu taka spuchnięta i Meczona chodzę, a to zimno a to goraco. Czasami w nocy spac nie mogę z gorąca. Biorę 200mg na noc dopochwowo.

7u22vfxmofven95z.png

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam miec poddasze i udało sie, mam dużo słońca ;)
    Co do domu to tez nie ten etap, wszystko byłoby na mojej głowie. Nie Kubie nabrać sie w kwiatkach i nie mam do tego ręki. Wiec ogródek byłby marny... No i znam mojego męża , który nie zwraca uwagę czy podłoga myta świeżo, on na chwileczkę itp;) wiec na razie nie. Moze kiedyś w pl, w górach ..;)

7u22vfxmofven95z.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do potow dziś czytałam o witaminie d i jej niedoborze i nadmiarze.

http://m.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/domowa-apteczka/witamina-d-objawy-oraz-skutki-niedoboru-i-nadmiaru-witaminy-d_38869.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 23:06

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemybutterfly wrote:
    @ krysiak Nie, ja przez około 8 dni robie zastrzyki z Puregonu , bravectid na pęknięcie i famenita- prg. I jak ja zaczynam brac to od razu taka spuchnięta i Meczona chodzę, a to zimno a to goraco. Czasami w nocy spac nie mogę z gorąca. Biorę 200mg na noc dopochwowo.
    Ja po Famenicie nie miałam żadnych skutków ubocznych. Zreszta wszystkie progesterony dobrze znosiłam. Generalnie lekarze twierdza, ze progesteron nie moze wywoływać żadnych skutków ubocznych w co ja osobiście nie do konca wierze. Jak widać każda z nas jest inna. Moze poproś lekarza o zamiennik. Ja w swojej "karierze" brałam Progestan, Utrogestan a jako ostatni Famenite. Te wcześniejsze musiałam "wkładać" po dwie kapsułki bo one sa po 100mg dlatego pózniej lekarz zmienił mi na Famenite abym aplikowana sobie tylko jedna.

• werni Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam w Sparkasse założyć konto bankowe ale dostaliśmy z moim w następny czwartek termin. Mój też ma sprawę.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Camilla Znajoma

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki męza wszystkie są super jak to powiedziała pani :jupi:
    Wysłali je już do mojej ginekolog także mam nadzieję że koło poniedziałku/ wtorku już będą :D
    Mam nadzieję że teraz to ruszy...
    I dziewczynki takie pytanie mam :)
    Jak mam nieregularne @ i w sumie z tym ovu to tez róznie bywało, czy w grę wchodzi stymulacja i obserwacja cyklu czy któras się orientuje jak to wygląda?

Kinga., Brave lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oserwacja hak najbardziej, aby stwierdzić kiedy masz owu. A stymulacja jest przy niezbyt ładnych komórkach jajowych i do tego jesli nie pękają , to zastrzyk. Wtedy dokładnie wiesz kiedy wystąpi owu. Ale to wszystko na podstawie usg i hormonów.
    Ja miałam najpierw komplet badań i podglądanie, a pozniej dodane leki.

7u22vfxmofven95z.png

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis pieke i gotuje, pełna chata na weekend sie szykuje;) a jak rano wstałam to juz wiosnę poczułam;) tak inaczej dzis było!

Aleksa87 lubi tę wiadomość

7u22vfxmofven95z.png
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny o co chodzi z tym pekajacym pecherzykiem... ? ;-)

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk musi pęknąć i wypuścić komórkę, zeby doszło do zapłodnienia . Jesli nie pęka - nie ma owulacji, mogą powstać torbiele.

Kinga., werni lubią tę wiadomość

7u22vfxmofven95z.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Ja po Famenicie nie miałam żadnych skutków ubocznych. Zreszta wszystkie progesterony dobrze znosiłam. Generalnie lekarze twierdza, ze progesteron nie moze wywoływać żadnych skutków ubocznych w co ja osobiście nie do konca wierze. Jak widać każda z nas jest inna. Moze poproś lekarza o zamiennik. Ja w swojej "karierze" brałam Progestan, Utrogestan a jako ostatni Famenite. Te wcześniejsze musiałam "wkładać" po dwie kapsułki bo one sa po 100mg dlatego pózniej lekarz zmienił mi na Famenite abym aplikowana sobie tylko jedna.
    Progesteron ma całą mase skutków ubocznych, tylko traktują go inaczej, bo w normalnych syt. jest wydzielany naturalnie przez organizm. Z resztą przynajmniej połowa ciążowych dolegliwości wiąże się ze wzrostem tego hormonu (na pewno wpływa na rozluźnienie mięśni, scięgien, żył, rozluźnienie zwieracza w żołądku itp. Na co bym nie narzekała u gin. to słyszę, że to normalny wynik zwiekszonej ilości progesteronu...

Ps mam już z głowy ciasto do pracy u męża (dowiedziałam się, że mają taki zwyczaj, ze przynosi się ciasto, jak się oficjalnie informuje o planowanych urodzinach. W sumie fajnie, że przed porodem, a nie zaraz po...)

Udało mi się też ogarnąć jelitówkę u psa. Przed wczoraj nie spałam prawie całą noc, bo co chwilę trzeba było z nim na spacer isc..., a jak juz zasnęłam to sniło mi się , że pies zaczął mi przez ręce lecieć i zdechł nim znalazłam weterynarza... Chyba miałam jakiś spory wyrzut adrenaliliny, bo mała była tak pobudzona, że mnie na maksa skopała, no i zasnąć udało mi się dopiero chwilę przed budzikiem :(

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Progesteron ma całą mase skutków ubocznych, tylko traktują go inaczej, bo w normalnych syt. jest wydzielany naturalnie przez organizm. Z resztą przynajmniej połowa ciążowych dolegliwości wiąże się ze wzrostem tego hormonu (na pewno wpływa na rozluźnienie mięśni, scięgien, żył, rozluźnienie zwieracza w żołądku itp. Na co bym nie narzekała u gin. to słyszę, że to normalny wynik zwiekszonej ilości progesteronu...

Ps mam już z głowy ciasto do pracy u męża (dowiedziałam się, że mają taki zwyczaj, ze przynosi się ciasto, jak się oficjalnie informuje o planowanych urodzinach. W sumie fajnie, że przed porodem, a nie zaraz po...)

Udało mi się też ogarnąć jelitówkę u psa. Przed wczoraj nie spałam prawie całą noc, bo co chwilę trzeba było z nim na spacer isc..., a jak juz zasnęłam to sniło mi się , że pies zaczął mi przez ręce lecieć i zdechł nim znalazłam weterynarza... Chyba miałam jakiś spory wyrzut adrenaliliny, bo mała była tak pobudzona, że mnie na maksa skopała, no i zasnąć udało mi się dopiero chwilę przed budzikiem :(
    Współczuję z tą psinką :( my walczymy od grudnia,dokładnie od Wigilii, o naszego psa.Tony lekarstw,majątek u weterynarzy i marna poprawa.Jedno zaleczymy,drugie wyskakuje... Eh początek tego roku niezbyt udany.Mam nadzieję,że w końcu przyjdą lepsze dni.A z tym ciastem fajna sprawa,faktycznie lepiej przed porodem

• alinsien Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, no i w końcu mamy weekend ! Juhu! A ja zamiast spać to od 7 na nogach (kot chciał się bawić) jest jeszcze mały i ciągle rozmawia, mamy tak podrapane ściany, że pożal się Boże. Psa też chcemy ale jak przeprowadzimy się na domek... aaa co do domu. .. trzymajcie kciuki, bo idziemy oglądać. Boże jak ja bym chciała żeby to nie była żadna rudera. I w fajnym małym miasteczku <3
    Brave a co Twojemu psiakowi dolega? ;/
    KINGA biedna Ty i psiak, jelitowka to skaranie Boskie i dla ludzi i zwierząt grr, co roku miałam. W tym się trzymam odkąd pije szklankę wody z wycisnieta połową cytryny nie mam ani kataru (pftu, pftu - odpukac ).

• alinsien Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha I ciągle ROZRABIA hahahah mam nowy tel i jeszcze ten słownik mnie do szału doprowadza! !

• alinsien Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jesteśmy w 26 d. Cyklu
    Dużo się klocilismy w tym cyklu. O nic!
    Miałam zaburzenia jakieś raz się śmiała, raz go tulipan, raz prawie pełniłem, ale w "te" dni korzystaliśmy ; p hihihi boli mnie brzuch troszkę chociaż okres pewnie gdzieś w 30/31 dniu będzie.

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ